![]() |
|
Sabrediyoruz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
asko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2012 Saat 22:20 |
Her ikinizede (maestro ve mustigiz)teşekkür ederim verdiğiniz destek için, sizlerede hayırlı akşamlar. Dediğim gibi ilerleyen günlerde paylaşacağım sonuçları hakkında. Bu arada araba ile 2 gündür çıkıyorum yola ve çok memnun kaldım. Bir tek belki yanlışım olabilir ama şu anlık debriyaj sanki biraz yukarıda alıyor gibi, acaba yeni olduğundan mı yoksa ben mi yeni kullandığımdan bilemedim...:)
|
|
asko
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neyse boşver gereksiz şeylerle uğraşıyoruz laf yarıştırmaya gerek yok espri yaptım ters konuştun iş uzadı can sıkıntını anlıyorum kolay gelsin.
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
mustigiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Arkadaslar bir arac almadan evvela on arastirmayi herkes yapar, Hicbirimiz Sedat Pir veya Saffet Ucuncu degiliz ki ? Arastirmadan nereye gidiyoruz, musteri temsilcisi dedigimiz arkadasda sonucta maasli ve satis yapmis oldugu arac bazinda prim alan bir kisi, Ticarette hersey mubahtir diye bir anlayislari var, Mesela soyle de dusunebiliriz, istanbuldan karadeniz turu yapmak uzere direkt yola cikar miyiz ? Yoksa oncesinde nerelerden gidecegimizi belirleyip rota mi cizeriz ? Hangisi kolay ve mantikli, Neyse vardir bunda da bir hayir, Hayirli aksamlar dilerim... Saygilarimla, |
|
Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel
|
|
![]() |
|
mustigiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Asko merhaba, Oncelikle yasamis oldugun problemle ilgili tekrar gecmis olsun demek isterim. Calismis oldugum sirket Peugeot Genel Mudurlugu hemen yaninda birkac da arkadasim var orada, senin avukat ile ilgili problemini BARO cozmedi mi? Benim bildigim senin avukatin yok ise BARO sana avukat tahsis ediyor olmasi gerek, Bu konuyu bir arastir dilersen... Allah yardimcin olsun, Hayirli Aksamlar. |
|
Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel
|
|
![]() |
|
asko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
"Mustigiz" arkadaşım senin söylediğin bir şeye katılıyorum evet reklam aldatmacası ama buna alışmak doğru değil, buna deneyimli olmak bana göre hiç doğru değil. Yani cümlemi açmak gerekirse, evet sen kendini ve etrafındakileri korumak için bu tür aldatmacalara karşın deneyim kazanmış olabilirsin, ama bu sadece seni korur benim gibileri de tuzağa düşürür. Çünkü doğrusu bir şirkette müşteriye karşı güvenin esas olduğudur. Bunun maalesefle geçiştirilecek tarafı yok, bu olay olduğundan beridir, Ankara ile İstanbulda telefonlarla görüşüyorum. Peugeot International ayrı ayrı 3 mail attım. Bu arada yıldırmaya da çalışıyorlar ama yılmayacağım bir şekilde hakkımı arayacağım. O kadar ilginç ki Ankarada ki Tüketici Platformu bile avukat ile git yalnız tek açma davayı dedi, şimdi avukat arıyorum. Tabi ki ister istemez bende kendi bütçem el verdiğince bu koşuşturmayı sürdüreceğim. Ancak 500 tl lık yolcu hava yastığı için 1000 tl lik avukat tutacak değilim, bunun da farkındayım. O yüzden şu an İstanbulda tüketici derneği ile temas halindeyim onlarda bir yandan oluruna bakıyorlar. Elimden geldiğince sürdüreceğim bu olayı tabi ki nereye gider onu bilemem, her sonucuda buaradan paylaşırım. Ama dediğim gibi bu işler zaman ve para meselesi. Doğrusu eşimde ağzımızın tadı bozulması diye uğraşıyor bakalım ileri ki günler ne gösterir bilemiyorum...
|
|
asko
|
|
![]() |
|
"Maestro" arkadaşım seni yazdıklarımı bir kez daha okumaya davet ediyorum, tabi birde zaman ayırıp reklamıda incelersen sevinirim. Bir kere madem tecrübeden bahsedeceksin hemen yazdıklarım üzerinden cevap vereyim. Arabayı ilk kez aldığımı zaten belirtiyorum. Yani demedim ki bugüne kadar onlarca araba aldım böyle rezalet görmedim diye. İkincisi eğer yazdıklarımı anladıysan konunun arabadan çok reklam aldatmacası olduğunu anlamışsındır. Üçüncüsü ve en önemlisi yine o da yazdıklarım arasında var. Bana gösterdikleri teşhir ürünüdür. Yani araba benzinli arabaydı, ben ise dizel modelini istiyorum dedikten ve parasını ödedikten sonra tek tek kalkıp birde dizel bu dimi diye mi soracağım, yani benzinliğe gittiğimde Euro dizel almam gerekiyor dimi diye de tasdik ettirmem gerekiyor herhalde:) Böyle saçma bişey olabilir mi? Adamlar reklam yapmışlar, bende gittim bu arabanın dizel modelini istiyorum dedim ve aldım daha bunun ötesi var mı? İster ondan sonra bakarım istersem bakmam. Zaten adamlar demiyor ki bizde yolcu hava yastığı yok diye, "opsiyonel" diyor ver +500 tl al diyor. İşte burada devreye giriyor o zaman "Türkçe" olayı sen reklamında var diyipte vermezsen bunun tecrübesi nerede kalıyor!! Evimize bir sürü elektronik eşya alıyoruz. Örneğin bilgisayar alıyoruz, elektronik marketlerde kenarında yazar 16 gb ram, 4 gb ekran kartı vs. kaçımız oraya gittiğimizde windowsu açıp sistemden kontrol ediyoruz. Kurumsal yerlerden aldıklarımızda parasını veriyoruz. Eve gidince bakıyoruz, o da eğer bilgisayardan anlıyorsak, yoksa sadece birkaç işlem yapmayı biliyorsak onu da incelemeden kullanıyoruz. Benim olayımda budur, oradaki cümlem kimseyi ezmek değil Türkçeden ve özellikle okduğumu anladığımı çünkü işimin bu olduğunu belirtmek istedim ama senin gocunacak bişeylerin varsa orasını bilemem o da senin sorunundur. Çünkü hala ısrarla oraya takıldığını belirtmeye devam ediyorsun sen bilirisin. Benimde takıldığım nokta senin hala peugeotda çalıştığın hissiyatını bende yaratıyor olmandır. Şimdi umarım aklında bir soru işareti bırakmadan cevaplayabilmişimdir sorularını...
|
|
asko
|
|
![]() |
|
bu tür satış taktşklerine alıştık artık :)
deneyimli olduğumuz için almadan evvela birton araştırma yapıp bayiye öyle gidiyorum...
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
ben sorununuzla dalga geçmiyorum durum üzücü ama bu sorununuzu doktoranıza bağlamanız ve bundan yola çıkarak da bilgisiz birisi olmadığınızı ispat etmeye çalışmanız beni gülümsetti o kadar ''belli bir bilgi birikimine ve özellikle Türkçe'ye sahip olduğumu düşünüyorum'' demişsiniz bunu söyleyen birisi olarak da bu tür imla hatalarına dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum. peugeotta çalışmıyorum anlayamadığım nokta şu siz arabayı görücü usulü mü aldınız ? alacağınız arabanın parasını vermeden önce özelliklerine bakmadınız mı ya da aracı görmediniz mi hadi hava yastığını görmediniz jantlarına da mı görmediniz? gördüyseniz niye aldınız? demek ki hayatta bilgi birikimi kadar tecrübe de gerekliymiş bu da bir tecrübe olmuş...
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Evet varmis. Yani insan kolaylikla kanabilir buna. |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam her marka yapıyo bunu reklamlarda altta jet hızıyla hep bı yazı gecer o yazının sonunda herzaman hangı markaysa kampanyadakı degısıklık hakkını saklı tutar veya haber vermeksızın kampanyada degısıklık yapabılır yazar
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Düzenleyen asko - 06 Eylül 2012 Saat 14:30 |
|
asko
|
|
![]() |
|
Evet tabi ki, ben hep Türkiyede bu görüş var sanırdım demek ki Belçikada da böyle imiş:) Bizde konu biraz daha deneysel olunca sayfa sorunu çok olmuyor, hem kaynak açısından sıkıntı çekilmiyor hem de tablolar grafikler yorumlar vs. ister sitemez o sayfalara ulaşılıyor hatta şu an yaptığım için çokda uzamasın demeye başlıyoruz ve kısma yoluna gidiyoruz. Bu arada reklamdaki görüşün içinde teşekkür ederim hakikaten dediğim kadar varmış dimi?
Düzenleyen asko - 06 Eylül 2012 Saat 14:29 |
|
asko
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ben Gent Universitesindeyim (Belcika). Tabii ki benim icin de icerigi onemli. Ancak takdir edersiniz ki ulasilmasi gereken uc asagi bes yukari bir sayfa sayisi da var. Ben bu reklama bakarak bu aractan almis olsaydim, sadece ABS'nin opsiyonel oldugunu ve gerisinin standart donanim olarak aracta bulundugunu dusunurdum. Düzenleyen koliva - 06 Eylül 2012 Saat 12:26 |
|
![]() |
|
Hakikaten çok büyük sorunlar yaşamışsın:( Birde en büyük sorun dava mahkeme bunlardan korkmamız oluyor galiba, ve haklarımızı yeterli bir şekilde bilemememiz maalesef:( Ama dediğim gibi daha aracı teslim almadım plakayı bekliyorum, artık hayırlısı umarım kazasız belasız kullanırız, tek sorunumuz bu olur, bir daha da olmaz...
|
|
asko
|
|
![]() |
|
"Alicilik" arkadaşım bende zaten birinci özellik olarak yakıtı için aldım, desteğin içinde çok teşekkür ederim...:)
|
|
asko
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bir çok büyük diye tabir ettiğimiz araba firmasında artık satışa kadar herşey mükemmel ama satış sonrası ilgi sıfır. Bu konuda opel ve pejo ile deneyim yaşadım . Almanların asıl amacı hiçbir zaman maaliyet para değil. İşin müşteri bazında memnuniyet sağlaması.
Ankaradaki pejo servisleri siz gittiğinizde sizi kapıda karşılıyorlar ama bahsettiğim gibi işçilik kalitesi yerlerde. Satış danışmanları ise kişi bilgili olmayınca elindeki satışı zor araçları çıkarmak için bin takla atıyor. Zamanla araştırılıp öğrenilince ne kadar kötü duruma düştüğünüz anlıyorsunuz ama iş işten geçiyor. Biz aracı alırken hiç bahseden olmadı. yeni nesl envy donanımı gelecek ellerinde sportium paketler var. Ben bunları eşden dosttan öğrendim ve aracı aldıktan sonra bunların var olduğuna dair teyit aldım. Bana teklifte bulundular 1 haftalık 24800 e aldığım aracı 22000e ikinci el alıp 28000e yeni gelecek onun içinde 1 ay bekleyecekmişim envy verecekler dedim kalsın. |
|
![]() |
|
Son birşey daha söyleyeceğim, linkteki ilana baktığınızda, ABS yanında * var dizelde standart benzinlide opsiyonel diye. Beni zaten yanıltan en büyük nokta burası oldu, madem yolcu hava yastığı ve jantlar opsiyonel o zaman onlara da * koysaydı ve blirtseydi. Yani siz şu satırdan ne anlıyorsunuz, "Sürücü ve yolcu hava yastığı"!!!!!! Bu beraber demektir. Bunu opsiyoneli mi var arkadaşlar? Kaldı ki bayi birde opak (beyaz) rengin olmadığını, siyah ya da gri rengin olduğunu bunun içinde ayrı masraf olarak "750 tl" ödemem gerektiğini söylüyor ve ödüyorum, diyemez miydi o zaman bunlarda opsiyonel diye. Yani 750 tl boya parası verip yolcu hava yastığının fiyatı olan 500 tl'yi mi esirgeyeceğim. Yazık hakikaten yazık!!!!!
|
|
asko
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
hocam işte " 'den başlayan" olayı öldürüyor. Artık bu olay başlamış heryerde. Aracı almadan satış danışmanı ile ayrıntılı görüşmeniz gerekiyor.
Aracın yakıtı çok düşük o konuda içinizi ferahlatın. Herhangi bir sorununuz veya yapmak istediğiniz bir şey olursada her zman bana danışabilirsiniz. |
|
![]() |
|
Şimdi yukarıda ki linkte kampanya ile ilgili reklamı buldum. Tabi hem şikayetim hemde kampanya bittiğinden kendi sitelerindeki reklamı kaldırmışlar. Arkadaşlarım siz bakın karar verin, sizin de görüşelrinizi merak ediyorum. "Alicilik" arkadaşıma yazdıkları için teşekkür ederim, ama umarım bu yaşadıklarını yaşamam ben bu arabayı bana rahatlık sağlasın diye aldım, sinir olmak için değil. Arabaya niye bakmadın diyen olmuş, teşhir ürününe baksam ne olacak? Mepadaki baktığım araç benzinliydi ona baktım diye dizel alamayacak mıyım yani? Ayrıca siz 1,4 v motor denen araba için yanınızda usta mı getiriyorsunuz arabanın o özelliğine baktırmak için, tabi ki hayır, kurumsal şirketlerde güven esastır, özel sektörde de çalıştım, sonrasında kamuya geçtim, kurumsal bir şirkette en önemlisi güvendir. Kaldı ki Peugeot, Ford, Toyota gibi şirketelerde araba almak isteyince ve bu reklamda belirtildiği gibi her seferinde sormak mı gerekir reklamda adı geçen tüm özelliklerini. Bence doğru değil, ve kandrımacadır, bende buna elimden geldiğince müsaade etmeyeceğim. "Maestro" arkadaşım; kendince insanların sorunlarını dalga geçmek için kullanabilrisin, herhalde "Peugeot" da çalışıyorsun ki böyle bir cümle yazmışsın. Burada makale yazmıyoruz herhalde, tekrar tekrar okuyarak imlaları düzeltecek halim yok. "Yenice" arkadaşımın dediği gibi benim içimi acıtan hava yastığı olayı jant umurumda değil, hatta eşime Genel Müdürlüğü aramadan önce sadece hava yastığını koyalım deseler bile kabul edeceğimi söylemiştim, ama tahminimden bile fazla şekilde yüzsüz çıktılar. Olsun!!! Benimde kendime göre alacağım önlemler var elbet. "Koliva" arkadaşım; Doktorayı İstanbul Üni. yapıyorum. Bende şu an yazıyorum daha doğrusu yazmaya çalışıyorum. Yanlış anlama sayfa sayısını hiç düşünmedim önemli olan içeriği ve bir an önce bitmesi diye düşünüyorum. Umarım sende bende en güzel ve iyi bir şekilde verebiliriz. Arkadaşlar en başta da dediğim gibi kampanya reklamı yukarıdaki linkte, görüşlerinizi bekliyorum....
|
|
asko
|
|
![]() |
|
http://www.kredikartlari.net/firmaKampOku.asp?id=30382
|
|
asko
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |