![]() |
|
sorunmu sorun değilmi bilemedim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
HLTYLMZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 16:25 |
Aslında bakış açımın sebebi Türkiyemin pahabiçilemez yollarıyla alakalı :) daha önceden bir C2 VTR (195/45/16 Lastikle) kullanıcısı olarak lastik basınçlarım şehir içi kullanım için fabrika değerlerinin 2-4 PSİ altında olurdu çünkü bozuk yollarda torpidoyu kucağıma almaktan korkardım. Lastik basınçlarını fabrika değerlerine getirince düşük hızlarda park ederken vs. bir rahatlama olurdu.
Her ne kadar direksiyonun yumuşaması gibi bir sıkıntı yaşamasam da (özellikle hızlanınca sertleşen elektrik destekli direksiyondan dolayı) aklıma gelmiyor değil.
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakış açına ciddiyim hayran kaldım :) olabilir aslında ama bu makinalar spor diye direksiyonlarını kasıtlı sert yaptılar madem lastiğin ısınması havanın genleşmesi direksiyon sertliğini etkilememeli bu kadar bence. spor araba hızlı gider madem hızlı giden lastikler ısınır genleşir şişerse direksiyon yumuşar yine. bu da demek oluyor ki yüksek hızda sertleşmesi gereken direksiyon yumuşar.
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
HLTYLMZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Bence araç güneşte kalınca lastik basınçları yükseliyor ve direksiyon haraketi rahatlıyor :)
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Aracın direksiyon körüğü diye bir parçası olması lazım lastik. Bunlar zamanlar illa ki sertleşiyor. onu değiştirsek ya da bu tür bütün lastikleri araç daha da yumuşar mı acaba?
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
%100 güneşin altında kalmasından. aynı farkları bende görüyorum. hatta aracın vites geçişleri, amortisör sertliği değişiyor..
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Valla benim aracın hidroliği de sert ya hiç hoşuma gitmiyor bu durum. Ama bazen de aracı ilk çalıştırdığımda çok yumuşakmış gibi geliyor. Direksiyonun gayet güzel ve yumuşak olacağını kesin bilsem direksiyon pompası mı poweri mi artık nesiyse onu değiştircem ama bilmiyorum. Pompada herhangi bir ses felan da yok.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
arkadaşlar aslında sorun mu değilmi bilemiyorum ancak sormakta yarar var deiye düşünüyorum.aracımın direksiyonu 2 3 gündür o kadar hafiflediki inanılmaz çok ıyı oldu..bende içindeki hidrolık yağı değiştirmeyi düşünürken bi anda boyle guzelleşmesi gayet iyi 99 model olunca halıyle çok hafif değil biraz ağırdı.sizce durum iyimi sesde yok gayet ıyı durumda 4 5 gundur açık alana bırakıyorum guneş altında duruyor sizce bunun cevabı sıcakta kaldığından yağ iyice akışkan olmasımıdır..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |