![]() |
|
206 direksiyon ağırlığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2018 Saat 22:58 |
Ben değil parmakla 2 elimle asılıyorum 😀lastikler eğer yeniyse iyice yola yapisiyor donmuyor. Yalniz birsey farkettim toprak zeminlerde kat kat yumuşak oluyor demek ki kastikler yola yapisiyor döndurmek zorlasiyor
|
|
![]() |
|
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya birsey soracagim bir video var tofas icin tabiki videoda yapilan islem bizim 206 lar icinde yapilabilirmi
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
onu bunu bilmemde benim direksiyon pomapası yağ sızdırıyordu gittim sıfırını aldım taktım bir umut yumuşak bir direksiyonum olur diye de düşünüyordum fakat sonuç aynı sertlik :)
başka arabalara binince tuhaf oluyorum direksiyon çok yumuşak oluyor araç yolda gezer gibi geliyor bizim ki her daim spor modunda :)
|
|
![]() |
|
ysfakc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuyu açalı 6 yıl olmus aracıda konuyu actıktan 4 gün sonra satmıstım aklımda 17 ağustos:) Ne arabydı o zaman yeni sayılırdı..
|
|
![]() |
|
suleyman123 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Konum: maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı suleyman123
Arkadaşlar bence 206 direksiyon setligi normal yani 15 16 yıllık arabalar yeni çıkan arabaların direksiyonla kıyaslıyamayız ben,m görüşüm :D
|
|
Peugeot 206 xr 2001
|
|
![]() |
|
aktivist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2015 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
arkadaşlar direksiyon müşüründen çok az da olsa hidrolik yağı sızması var siliyorum diğer gün etrafı ıslanmış yine.. bunun direksiyon sistemine etkisi ne olur sizce ??
|
|
Peugeot 206 1.6 xt 16V 66.1 kw
|
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Merhaba arkadaşlar ,benim direksiyonumda çok sertti ,uzun zamandır dertliydim bu konudan . direksiyon hortumu üzerinde bulunan bir parça yağ kaçııryordu zaman zman ...taki
son zamanlarda arabanın altını saracak kadar artmıştı ve parça direksiyoın yağ müşürüydü .Bunu değiştirtdim ve direksiyonum yumuşadı .Eğer sonuç alamadığınız bir sertlik varsa direksiyonunuzda bu parçayı değiştirererk deneyebilirsiniz .
|
|
![]() |
|
MusTy57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2016 Konum: Antalya/İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Benim direksiyonda da gıcırdama var ve bi ara 207 kullandım direksiyon parmakla dönüyor. Sonra benim arabaya binince kütüp gibi devriyaj ve şahin gibi direksiyon :D şaşırdım ya arada deli fark var. ama direksiyonumdan giderkende dururkende gıcırdama sesi fazlasıyla geliyor.
Benim direksiyon kutusu komplemi değişmeli sizce ?
|
|
Peugeot 206 XT 1.6 90 BG [2001]
|
|
![]() |
|
red 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Aklinizda bulunsun amcam pompayi yine degistirtmedi :) icine biraz mazot koydu yumusadi yine bi sikinti olursa yazarim. İyi forumlar.
|
|
hız yapmak marifet değildir,asıl marifet başkalarının canını tehlikeye atmamaktır.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
geçmiş olsun evet bu tip parçlarda onarıma gitmek pek sağlıklı olmıyor tekrarlama ihtimalı yüksek değişim en iyi sonuçtur.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
red 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Konuyu uyandiralim arkadaslar benim direksiyon saga yada sola tam kirdigimda otuyordu resmen hele hafif gaza yuklenince neyse araci amcama verdim pompayi yaptirdi iki gun cok iyiydi ucuncu gun arabada bi farklilik hissettim bugunde esenlere girerken direksiyon hafif bi sert geldi tam kiramadim neyse dedim, devam ederken direksiyon bildiginiz traktor direksiyonuna dondu iki kolumla zir dondere dondere amcama gityim birlikte baktik, eleman pompa gitmis yenisi takicaz dedi, sizlere tavsiyem bu gibi durumlarda direk yenisini alip koyun çunku direksiyon pompasi yag bosaltir yada bozulursa direksiyonunuzu resmen dpnmeyecek duruma getirirki bunu hc beklemedigini, bir andada yapabilir otobanda mesela 150 ile giderken viraja geldiginizde direksiyonun donmemesi resmen faciadir. Herkese iyi geceler.
|
|
hız yapmak marifet değildir,asıl marifet başkalarının canını tehlikeye atmamaktır.
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
bu direksiyon konusunda cok arkadas detli ya benim olduğu gibi. Bu durum için bi buluşmada arkadaşlar 5 6 aracın direksiyonunu bi karsılastırsa burada bılgılerı paylassa uzel olur. Benin aracın direksiyon motor sogukken cok guzel ama motor ısınınca dogal olarak pompanın yagı da ısınıyor ve direksiyon agırlasıyor. Sıkıntılı bı konu ya
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Hortlatayım mı konuyu?
Benimki de ağır, geçen accent blue kiraladım mardinde, onun direksiyon yumuşacık debriyaj kazık gibiydi 55000deki araba, benimki 120000de direksiyon kazık gibi debriyaj pamuk. ilk ne yapmalıyım? en ucuzdan başlasak...
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
evet bende böyle hidrolik direksiyon görmedim. ağır gerçekten
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
kunu başı ne oluyor nerde oluyor :) bende bir deneyeyim gerçi aşırı sert değil ama yumuşar belki biraz daha koni başı mı demek istedin ?
Düzenleyen EErgul - 18 Ağustos 2012 Saat 23:55 |
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
buyuk ihtimal direksiyon ponpan elektrıklıdır benımde bzen dıreksıyonum sertlesiyor baya bı sertlesiyor bılmeyene sorsan ponpan bozuk derlerdı ama kunu basını cıkarıyorum ponpanun rolesı vr onuda sök tk ypıyorum dıreksıyon bı anda duzelıyor yumusacık oluyor
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
dizel olması bütün olay moralini bozma. ben puntomu verdim bu aracı almak için. ve hiç pişman değilim. tamam direksiyonu harika. ödül aldı bir ara hatta puntonun direksiyonu. ama gitmiyor araç. benzinliydi benim. bu arada şu araç dururken ya da kalkarken direksiyonu çevirdiğinde gelen tık sesi bende de başladı. bu yüzden tekrar ziyaret ettim konuyu. bahsettiğiniz testleri yaptım ama direksiyon pompası arızalı gibi gözükmüyor. hayırlısı. inş ciddi bir arıza değildir.
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Abimin puntosında city modu var diresiyonuna bayılıyorum arabanın ya. Bide debriyajı pamuk gibi. Benim araba da keşke öyle olsaydı daha bi hasta olurum 206'ma.
Bi de onun araba da, benim ki de 90 bg ama onun ki fırlıyo resmen turbo ve tork un farkını hisssettiriyor insana. Dizel 1.3 - 90 bg 6 ileri araba.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Arac çalışırken ekstra bir cızırtı başladıysa ve direksiyonu çevirdikçe bu ses dalgalanıyorsa, Direksiyon pompası arızalıdır. Sertleşmesine de katkı sağlar. Rot ayarı da biraz etkiler. Hidrolik yağı tam olsa bile yağın kullanım alanında tıkanıklıklar varsa bu da etkiler. Yakın zamanda başka bir hidrolik araç kullandıysan bu da psikolojik olarak etkiler.. Ki bu en kötüsüdür :)
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Araç rolantide çalışırken kaputu aç direksiyon pompasının kasnağına bak bakalım dönerken yalpalıyor mu? Ses falanda yapar direksiyon pompası bozulduğunda ..Birde araç rolantideyken bi direksiyonu çevir birde biraz gaz ver boşta dururken öyle direksiyonu çevir..Eğer gaz verdiğinde biraz yumuşuyorsa direksiyon pompan gitmiştir değiştirmen gerekir benim şu an olduğu gibi..
Tabi bu bi ihtimal arkadaşların dediği gibi diğer hid. direksiyonlu araçlara göre 206lar zaten sert belkide hiçbir problem yoktur. |
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |