![]() |
|
206 otomatik kullanimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 Saat 21:21 |
D- otomatik mod siz sadece gaz ve fren yaparsınız gerisini şanzıman halleder. S tuşu na bastığınızda spor moduna geçmiş olursunuz şanzıman daha yüksek devirlerde vites değiştirir misal 5-6 bin devire ulaşana kadar bir üst vitese geçmez, ( bu mod daha fazla yakıt tüketimini beraberinde getirir) bana göre gerekmedikçe manuel mod kullanmamak lazım kötüdür olumsuzdur demiyorum ama otomatik konum varken manuel konuma gereken durumlarda başvurmak en mantıklısı mesela otomatik konumda 3, vitesle düşük devirle rampaya girdiğinizde normalde şanzıman otomatik olarak bir alt vitese geçer ama siz daha erken den vites geçişini istiyorsanız manuel konuma alıp 2. vitese geçebilirsiniz sonrasında siz D ye alana kadar yada 3. vitese geçene kadar araç 2. viteste devam eder tabi bir süre sonra araç devrini aldıktan sonra siz vitesi bir üst vitese almazsanız yada D konumuna almazsanız şanzıman manuel modda olmasına rağmen otomatik olarak müdahale edip vitesi bir üst vitese geçirir, Kar modu aracınızla karlı zeminde yol alırken bu tuşa basmanız halinde araçtaki elektronik sistemler aracın yolda güvenle yol almasını sağlar mesela siz istediğiniz kadar gaza basın tekerlere bir anda bütün güç aktarılmaz ağır ve devamlı ufak güç uygulanarak araç pati çekmeden ilerlerlemenizi sağlar.
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peugeot servisi bana kullanabilirsin dedi manuel olarak..yola göre şehir içindeysen ve hızın 80 i aşmayacaksa 3 al dedi..uzun yolda ise D ye al dedi.foruma sormak istedim...aracı en performanslı hangi viteste kullanabilrim...performansatan kastım yakıt değil sürüş rahatlık ve fren..
|
|
![]() |
|
byistanbul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2013 Konum: istanbul-BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byistanbul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
206 xr arac.tam otomatik bir aracdir.ve manuel kullanamazsin.1.2.3 de arac yokus durumlarinda yada arac daki kisi sayisi cok ise duruma gore kullaniyorsun.yoksa tam otomatik aracda vites kullaniomaz. D alir kullanirain.manuel ise triptinuk araclarda oluyor.ama tabi debriyaj olmadigi icin onda da vites zevkini yasayamaSin.
|
|
PEUGEOT 206 XR OTOMATİK VİTES. 2001 MODEL.
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
şehir içinde giderken otomatik viteste vitesi 3 e alın deniliyor..bu dogru mu sizce..fren daha yumuşak olur diyor usta..ne demekse..şunu öğrenek istiyorum...D-3-2-1 kar modu ve S modu ahngi durumularda kullanılır..bunları nereden öğrenebiliriz..
|
|
![]() |
|
ysndrsn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Cok acil yardim bekliyorum. Peugeot 206 2006 model otomatik vites. Hersey normaldi araci parkettim bir saat sonra geldim vites m n r p ye geciyor fakat d ye gecmiyor ileri gidemiyorum. Sorun nedir acaba yardimci olur musunuz..
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
eger sabahları vuruntu cok oluyo ve maddı durumun yoksa suanda hocam aracı calıstır d ye al bı kac dakıka calıssın sanzıman ısınsın ozaman vuruntulu gecıs olmaz hatayıda almazsın
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Aradığım cevapları aldım denebilir. Belki de büyük bir masraftan kurtardınız beni. Hepinize teşekkür ederim. Hayırlı ramazanlar dilerim
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
1 ci vites de kullanmak yokuşlarda zorlanıyorsa tavsiye ederim. onun dışında kullanmak uygun olmaz. 1 ci vitese almak istiyorsanız frene basıyorsunuz vitesi 2 ye alıyorsunuz ve orda da düğme var ona basıyorsunuz.ama görüntü olarak vites 2 de duyors siz düğmeye basarak 1 e alıyorsunuz.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
hocam d nin dışında düz yolda o yöntemiğ kullanma derim.
sıkıntın büyük olabilir bu sitede sponsorlar 120 tl den satıyor valfleri 2 tane al değiştir sorun kalmaz. sana 500 tl ye patlar
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Aman diyim o fikri silin kafanızdan.Yoksa çok kabarık bir fatura çıkar karşınıza. Eğer yaptırmak için bütçeniz uygun değilde arızaya geçtiğinde kenara çekip stop edip tekrar çalıştırın. Kesinlikle manıel kullanmayın. 50 km/h ve üzerinde manuel geçişlerin yapılması çok risklidir. Eğer maddi durmunuz varsa 400-500 TL arası ana basınç valflerini değişitirtin.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Şunun icin sordum. Benim arac motor sogukken tak diye vurup otomatik şanzimani korumaya aliyor. arac isinana kadar manuel kullanmak gibi bir fikir urettim kendimce. onu deneyecegim icin yanlis birsey yapmamak adina..
|
|
|
|
![]() |
|
Mehmet38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
D de ki sistem diğer ileri vitesler icinde geçerli ama yüksek devirlerde vites geçişinin çok sağlıklı olmadıgını duymuştum.Forumda arama yaparsanız detaylı bilgiler mevcut otomatik araç kullanımı hakkında.Yanılmıyorsam konuyu açan üyenin nicki ' Monur ' idi
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam D ye alıp kullan neden 1 2 yı kullanıyosun o arac cok zorlandıgındaa felan kullanmak amaclı D ye al konforunu cıkar vıtesı kendı atar kendı dusurur arac yavasladıkca bı sen gazını frenını kullansan yeterlı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Hay allah raziolsun. debriyaja benzer bir gerec kullanmiyoruz degil mi atiyorum vites atarken frene basmk vs gibi
|
|
|
|
![]() |
|
Mehmet38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
1. Vitese geçmeniz için kolun 2 de olması gerekiyor
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar Otomatik vites kullanan kimse yok mu koca forumda. Altı üstü manuelde nasıl kullandığını anlatacak.
|
|
|
|
![]() |
|
Yok mu bir bilen
|
|
|
|
![]() |
|
Arkadaslar mrb. 206 1.4 2000 xr otomatik arac aldim. bu ilk otomatik aracim ve bir yanlislik yapip sanziman sorunu yasamak istemiyorum. sorum su:
Bunu manuel kullanmak istedigimde. 1. vitesin yanda tus seklinde oldugunu goruyorum. peki o tus ile 1. Vitesi kullanirken vites kolu nerede olmali 2 de mi d de mi bosta mi. gulmeyin. gercekten bilmeyen icin buyuk sikinti.. hayirli gunler ![]() |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |