![]() |
|
Geyik: Peugeot'lari elestirelim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
asilkatip ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: OSMANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı asilkatip
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 Saat 09:25 |
||
Ben 4. Ford Focus HB 1.6 Ambiante'den sonra bir ay kadar önce 307 XT Premium aldım. Gerçekten araç dolu dolu, sensörleri, hava yastıkları, donanımı gerçekten çok güzel, kaporta işçilik de sağlam olabilir ancak 110 beygir olmasına rağmen kesinlikle bir tat alamadım. Araç hiç el değmemiş tek el kullanılmış, boyasız kasasız bir araç olmasına rağmen kesinlikle performans yok. Focus öylemiydi bu dediklerimin hiçbiri yoktu belki, yalnızca analog klima, 4 hava yastığı, ABS başka birşey yoktu ama araç seriydi, hızlıydı, performans süperdi. Bir de vites geçişleri bu arabada çok sert iğrenç üstüne kusasınız gelir. 150 kmh'ın üstüne çıktığınızda arabanın direksiyonu titriyor, lastikleri hissettiriyor ellerinize, focus'da 200'ü gördüm ama böyle bir durum olmazdı.
|
|||
asilkatip
|
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Herkes hata yapabilir
![]() |
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
||
peugeotu kıskandıkları içinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.onların aracları peugeot gibi yakışıklı asii olmadıgı için.peugeot insanın yaşam tarzını yansıtan bi arac bayılıyorummm peugeota arada bir beni üzse de ondan vaz gecemiyorum...
|
|||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|||
![]() |
|||
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
||
zaten peugeotun lakabı fare :) okadar da farelik olsun yane dimi .)
|
|||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|||
![]() |
|||
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
206+ tek avantajı fiyatı ve yakıt sarfiyarı hala kullanan biri olarak söylüyorum 206+ almayın. bende 206 hastasıyım ama bizim arabalar gibi değildir inşallah.plastik aksamı çok kalitesiz döküldükçe dökülüyor.keşke 206 2006 model vardı onu alsaymışım 2010 araba ama malesef arkadaşlar durum bu
|
|||
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
90 model sedan corsa vardı 1.4 swing otobanda 160ın altına düşmezdi araba 180-190 çok rahat giderdi. Arabada 5 kişiyiz bana mısın demezdi. Şimdi arabaların tork ve beygir gücü yükske olmasına rağmen hissedilir ve sürekli bir güç veremiyorlar. 180 le giderken hiç endişe hissetmezdik. 2000de yeni kasa astra aldık 1.6 16v o zaman benzin kullanırdık 210 a zorladık aracı ama ne bir yol sesi ne de bir endişe yoktu. Nitekim 2004 dizel corsa aldık . Kendim bizzat 195 yaptım aydın otobanında gram sarsıntı , yol sesi ve ya yüksek hız korkusu verecek bir belirti yoktu. İstanbul otobanında aracı açıyım bi dedim hafif eğimli yolda bile (yokuş aşağı) dip gaz 4000 deviri geçmedi ve hız 182den yukarı çıkmadı. Güvensizlik ve yol sesi de cabası 4000deviri geçmemesi ilginçti yeni nesil araçlarda belirli bir hızdan sonra acaba benzin pompası yakıtımı kısıtlıyor veya artık gelen yakıt yetmiyor mu motora ? Düzenleyen Alicilik - 22 Eylül 2012 Saat 11:02 |
|||
![]() |
|||
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
||
ön konsoldan gıcır gucur ses gelmeye başladı içeride fare var gibi, tecrübe edeniniz var mı?
|
|||
![]() |
|||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
||
-Aracın altı çok alçak yere sürtmemek mümkün değil.
-Korna çok sert bayanların kullanması oldukça zor
-Alt takım çok sağlam değil.
-Elektronik arıza çok veriyor.
-İçeri çok ses alıyor. Bunlar dezavantajları..
Avantajı ise anlatılmaz yaşanır :) Düzenleyen ekinoks44 - 20 Eylül 2012 Saat 12:15 |
|||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|||
![]() |
|||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
||
benim ilk arabam 98 opel vectra 2000 cc 170 beygir idi şimdiki arabam 2003 307 1.4 hdi xr 70 beygir opel satıp pejo alma sebebim çok hız yapıyodum opelle ve pejonunda tipi hoşuma gidiyo diye aldım ve arac ararken ben basacam ama araba gitmeyecek dedim amacımada ulastım 170den sonra basamıyorum hız konfor güven güç yol tutuşu opelde mevcut şimdiki araabam opelin yanında tırt pejoya 160 - 170 yapıyorum araba ikiye ayırıyo arkasını opelle 200 le devamlı guc kaybetmeden yol alabıyosunuz onla en son 240 yaptım düzlük bitti ve eminim gitmeye devam ederdi bu hızı yapırkende hiç tırsmama sebeb olan bi durum olmadı ama tekerleri acıp yere yapıştığı için en ufak yaylanmada altı sürtüyo ayriyetten her hızı ben gazda yaptım hiç benzinde denemedim bunuda söyleyim
|
|||
![]() |
|||
megez ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
||
ben şuan 206 HDI kullanıyorum yakıtı ve aracın fiyatı uygun olmasa kesinlikle 206 almam bundan önce toyota vardı gene toyota veya honda olurdu.
|
|||
papirus
|
|||
![]() |
|||
HLTYLMZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
||
PSA grubu arabalarının saçları galvaniz kaplamadır o sebepten 206-palio kıyasını palio daha start çizgisinde kaybeder :) clio-206-corsa-c3-polo megane I-306-astra I-xsara megane II-406-astra II-xsara fluence-407-vectra-octavia-jetta gibi kıyaslar daha yakın ve mantıklı olur bence
|
|||
407 1.6 HDİ Ex.
|
|||
![]() |
|||
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
||
Bu anketi çevremdeki insanlarla yaptım.Herkes manasız kıyaslamalar yaptı. Bana en mantıklı gelen pug206, palio ayarında bir araç ama paliodan biraz daha lüx denilmesiydi. Yine yaptığım ankette bu tayfada ve pug da dahil en sağlam araç cevabi clio idi.
Biraz kışkırtayım sizleri :)
|
|||
![]() |
|||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
||
1. aracım lada samara 1990 modeldi bilindiği üzere rus arabası ve kalas ötesi bir arabaydı. Bir arabadan beklediklerim performans iç dizayn ve ek özellikler modifiyeye uygun olması ve fiyatının uygun olmasıdır benim için o yüzden lada'dan sonra 2003 model 206 HDI aldım mükemmel az yakıtı vardı performansı da iyi diyemem ama hızlı kaçıyordu ama özellik olarak beni tatmin etmedi 2002 model 307 1.6 XR BVA aldım. onu da otomatik olduğu için ve yine donanım özellikleri olarak tatmin edemediği için sattım. şu anda 206 GTI var bu araç mükemmel denilebilecek kadar güzel iç dizaynı deri koltukları sunroof karşılama sensörü 4 airbag yağmur sensörü ... say say bitmeyen özelliği ve 136 hp'den 154 hp'ye çıkardığım gücüyle tam bir hemster (Beyaz fare) yarattım ama küçük ve tek kapılı oluşu beni bu konuda satmaya zorladı hele ki kız istemeye gideceğimiz zaman kalabalık gitme nedeniyle kendi arabamı bağlayıp başkasının arabasını alıp gitmek bana acı verdi o yüzden şu an bu aracım satılıkta he bu satılırsa ne alırsın derseniz kesinlikle yine pug! Aklımda 406 2.0 Coupe var. Biraz uzun oldu ama pug öyle kısa kısa anlatılmıyor. kusura bakmayın saygılarımla.
|
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Ali daha öncede yazmıştım corsanın rakibi 206+ değil 207'dir, 2004 model corsayla 2004 model 206'yı kıyaslayabilirsin ama 206+ ile corsa kıyaslanmaz, 206+ 206'nın üretimi bitmiş devam modeli olan 207 çıkmışken yoğun talep üzerine üretilen arada kalmış bir modeldir, 207'den ucuz olması içinde bir çok masrafdan kısılmıştır. Birgün denk gelirsek senin 2004 corsayla benim 2004 206'yı karşılaştıralım, eminim 206'ya bakış açın değişecek. Bu arada opeli bende beğeniyorum. 1997 astra vardı şirket aracım, sonra ablamda 2004 astra vardı şimdide 2010 astra var ve kuzenimde 2006 corsa vardı hepsinede defalarca kullandım, arada dediğin gibi beni 206'dan soğutacak bi fark olsaydı ben hemen satardım 206'ımı, şuan gerçekten gönül bağım var aracımla satmaya kıyamıyorum. Donanıma gelirsek arcımın değeri taş çatlasa 16-17 bin 2010 astradan nerdeyse eksiği yok 4 tane fazla hava yastığı var. |
|||
![]() |
|||
206xt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2012 Konum: ANKARA/MAMAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
||
ilk arabam tipo sx di ondan inip 206 1.6xt 2000 e binince işte bu dedim o kadar diyorum
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Abi şimdi her aracı sınıfına göre değerlendirmek lazım.Bmw ile Aston Martini kıyaslamak da olmaz bmw ile peugeotu da..Sonuçta pug'un en pahalı arabası 75 bin tl filan..Neyse Peugeot kullanıcıları bilirler ki bu araba hassas arabadır.Mesela 307 yi 1 ay boyunca redline kullan illaki arıza başgösterir.Başka araç arıza çıkarır mı bilmem.
Peugeot kendi sınıfındaki diğer markalara göre daha doludur.2002 model 307 var bende 6 hava yastığı,abs v.s var.Ama şu da çok hassas bir nokta Allah korusun bir kaza anında hava yatığı ya açılmazsa gibi bir kuşkuyu da beslerim hep.Küçük rahatsız edici arızalar araca güveni sarsıyor. Başka markalar sorun çıkarmıyor mu elbette çıkarıyordur.Kronik olarak tekleme,ateşleme bobini,gaz kelebeği gibi ağır sorunları olan bir çok bilindik marka var.Peugeotta da sorun var,kimse yok diyemez.Ama beklentiler önemli bu noktada.Performans aracı istiyorsan peugeot alma,dağ bayır dolaşıcam dersen peugeot alma,boyum uzun yüksek tavan isterim dersen peugeot al,uzun yolda rahatlık isterim dersen peugeot al,geniş görüş mesafesi, büyük ön cam isterim dersen peugeot al.. |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
BMW ile Pug karşılaştırılacak seviyede araçlar değillerki. Sizin 2003-2005 xt lerdeki donanımlar 1994 bmw lerde standart. Hangi pugda arka tamponda park sensörü için belirli yer mevcut? Adam 1992 model arabanın tamponuna sensör takılabilir diye yer belirlemiş. O yüzden BMW nin lafını etmek bile yanlış olur. Ben bir çok araca bindiğim için e36 nın tadını hiç bir araçta bulamadım. Yüksek gücü arkadan çekişte hissetmenin tadı vazgeçilmez. Ben aynı segmentteki ve içini dışını bildiğimiz corsa ile karşılaştırdım. Bunu karşılaştırırken ne lanet arabada demedim.Kullandığım Pug bana tahsis bir araç ve günde nerdeyse 100km yapıyorum. TArtışmaya açık bir ortamda yaşadıklarımı yansıtıyorum. Söylediğim konular 206+ kullanıcılarının ortak fikirleri. Yılda 100000km yapan 206+ kullanıcısı ile de konuştum ekonomi dışında güzel bir şey söylemedi araç hakkında. |
|||
![]() |
|||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
||
|
|||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||
![]() |
|||
ssertbakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
||
Ben 2006 yılından bu yana 307 SW kullanıyorum. Sıfır almıştım aldığımda onun ayarında bu donanım seviyesinde başka model bir araç yoktu. Yılda ortalama 25.000 Km yol yapıyorum. Aracım 150.000 Km. olmuş .Allaha şükür standart bakımları hariç hiç bir sorun yaşamadım. Ben alırken de aracımı bilerek ve isteyerek aldım .Eleştirmeye gelince Bir ata sözü derki "Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazmış"
|
|||
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
|
|||
![]() |
|||
||
Bence bir arabada gorsellige bakmak bakilacak en son sey olmali. Keza bakilsa bile bu sinifindaki araclardan onu en iyi yapma kriteri olmamali. O biraz eskide kaldi bence. Gorsellik + 2 woofer + 4 6985 = şekillll... Bence manasiz... Donanim ve ozellik olarakta ust basliktaki arkadas guzel orneklemeler yapmis. Ozetle gorunen su ki peugeotcular fanatizmle arabalarina baglilar :) Düzenleyen ginger - 04 Ağustos 2012 Saat 10:42 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |