|
Şanzıman yağı ve Selenoit vana değişimi ücreti |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ozger06
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2015 Saat 18:50 |
Ankarada tek başına yağ değişimi için tavsiye edeceğiniz yer neresidir. Ücreti nedir? Her yer benzinlikler filan bu işi yapabiliyor mu?
|
|
mustafacan
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafacan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
O zaman selenoid ve şanzıman yağı için bu ücreti normal görüyorum. Ve sakin sakin arabamı kullanmaya devam ediyorum :) Fikirler için teşekkürler.
|
|
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sadece değişim için ödenen işçilik ücreti ise pahalı
zira yağ değişimini petrol istasyonları ücretsiz yapmakta oradaki yağcılar da işin ehli yani kimse küçümsemesin geride selenoid işçilik kalırki bence yüksek sitede tanesi 120 tlden 2 adedi 240 tl eder hadi 100 tl işçilik 350 tl fazlası servis ücreti ile aynıya gelir bence
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben orjınal servıse 550 verdım sen buna pahalı dıyosan bence yan sanayı felan takmıs olablırler sankı 200 tl bence cok cok ıyı bı rakam ama ıscılık kalıtesını bılemem bu rakamlara ne kadar ıyı olur
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
fTh206
2. Vites 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
200 tl normal bence ben kışın selenoid+yağ değişimi+işçilik 500 tl verdim
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
mustafacan
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafacan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Forumdaki herkese selamlar. Sakarya'da 2-3 ay önce Yenicami HAS otomotiv alerisinden aldığım 307 otomatik vites aracımın otomatik şanzımanı arızalı idi. Gerçi hiç de söylemediler arızası var mı diye sorduğumda usta da farkedemedi. Sorunun arabanın 100 bin dolaylarında olmasından dolayı yağ+elektro vana kombinasyonundan olacağını tecrubeleri forumlardan okuyarak farkettim. 3 Lt yağ ve 2 adet vanayı aldıktan sonra taktıracak otomatik şanzımancı aradım.
Sakarya'da Eski E5 yanyolda Bölge Trafik'in karşısında Artan otomatik şanzıman tamirhanesine arabayı geçenlerde bıraktım. Değişimleri yapmış olarak arabayı akşama aldım. Denemelerinde sorun olmadığını söylediler. Ben daha sonra da denediğimde de ve hala da sorun yok. Fakat motorun şekişinde sorun olduğunu ifade ettiler ve bir tamirhaneye gitmemi söylediler. Arabayı teslim aldığımda gaza yüklendiğimde bırakmadan önce olmayan aşırı bir uğultu ve ardından düzelme farkettim. Biraz arabayı zorlayıp otomatik vitesi test etmek için tamirhaneden baya uzaklaştım. Boğaz kelebeğini temizletmek için ve bu sorunu da kontrol için Marangozcular Sanayii Sitesindeki Ada Çalışkan Otoya Fatih ustaya uğradığımda Yağ değişimi sırasında hava filtresine girişi borusunun tutunduğu boru plastiği üzerindeki tırnakların kırıldığını ve bir tane de gaz enjektörünün gaz giriş borusunun çıkık olduğunu gördük. Sorum şu şekilde, acaba sizce sadece yağ ve selenoit değişimi için 200 TL pahalı değil mi? (http://www.osmndmn.com/blog/peugeot-307-automatic-gear-fault-hatasi-ve-cozumu.html Burada 100 TL gibi bir işçilik üvretinden bahselimekte.) Devamında bu tamirhanenin işçilik kalitesi sizce nasıl? Düzenleyen mustafacan - 27 Haziran 2012 Saat 13:21 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |