Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - neden biz böyleyiz..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

neden biz böyleyiz..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: neden biz böyleyiz..
    Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 16:08
Orjinalini yazan: L2940 L2940 Yazdı:

bende kısaca bu konudaki fikrimi söylemek istiyorum.
Bizim ülkemiz üreten ülke veya doğal kaynaklar yönünden zengin bi ülke değil (çıkarılmayan madenler falan çıkarılsaymış zenginmişiz falan filanmış bundan değil şuanki mevcut durumdan bahsediyorum) yani ÜLKENİN VERGİDEN BAŞKA GELİRİ YOK.
biz petrol zengini bir ülke değilizpetrol satmıyor alıyoruz,biz teknoloji ülkeside değilizteknoloji satmıyor teknoloji alıyoruz,biz tarım ülkeside değiliz tarım ürünlerini satmıyor alıyoruz,biz ağır sanayi ülkeside değiliz hammeddeyi bile satmıyor alıyoruz,biz makina sanayii ülkeside değiliz otomobil üretmiyor satınalıyoruz savunma silahlarını bile satmıyor alıyoruz,BİZ SADECE TÜKETEN ÜLKEYİZ devlette bundan yani tükettiğimiz herşeyden vergi alıyor,hem vergi hemde yüksek vergi alıyorlar yani yanlışı 2 kere yapıyorlar ama mevcut durumda başka çare yok.
Aslında tüketmeden önce üretmemiz lazım,devlet fabrikalar kurmalı atölyeler açmalı elindeki arazileri değerlendirip tarıma açmalı işveren bile olabilmeli vs.vs.vs yani vergi haricinde ne gelir getiriyorsa  ülkenin çıkarlarına ve menfaatine ne uygunsa bunu kullanmalı,şuanki sistemde devlet bizim için değil biz devlet için varız!devlet bizim varlığımızın teminatı olmalıyken biz devletin varlığının teminitayız ve bu sistem yüzyıllardır böyle devam ediyor.
devlet zengin olursa vergi haricinde gelir getiren başka kaynaklar olursa vatandaşın sırtından ancak ozaman iner ozaman vergiler düşer.
Bu sistem biz nezaman tükettiğimizden fazlasını üretirsek işte ozaman düzelir
herkese saygılar sevgiler keyifli forumlar

evet söylediklerin aynen dogru ama ülkemizde degerlendirilmeyen cok sey var kac bin ton pamuk öretiliyor bunu dış ülkelere satıp dısarıdan esyalar farklı markalar ile kıyafetler vs alınıyor biton arpa üretiliyor dısarı satılıyor efes pilsen gibi bir çok markanın satıldığı gibi bunun yanında petrol satmıyor alıyoruz dedin mesela daha öncede dedim sınır ötesinde batuma geçip gidip geldiğimi çoğu zaman da depoyu oradan fullerim ve orası da petrol yönünden zengin değil fakat yarı fiyatına satıyor türkiyden oda dısarıdan alıyor hatta lpg yi türkiyeden alıyor ve türkiyenin yarı fiyatına satıyor bununda altını çizerekten söylüyorum. bunu bizzat kendileri söylüyor ve aynen doğru. 

3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar..
Yukarı Dön
Çetinler Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Çetinler Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 15:56
bende kısaca bu konudaki fikrimi söylemek istiyorum.
Bizim ülkemiz üreten ülke veya doğal kaynaklar yönünden zengin bi ülke değil (çıkarılmayan madenler falan çıkarılsaymış zenginmişiz falan filanmış bundan değil şuanki mevcut durumdan bahsediyorum) yani ÜLKENİN VERGİDEN BAŞKA GELİRİ YOK.
biz petrol zengini bir ülke değilizpetrol satmıyor alıyoruz,biz teknoloji ülkeside değilizteknoloji satmıyor teknoloji alıyoruz,biz tarım ülkeside değiliz tarım ürünlerini satmıyor alıyoruz,biz ağır sanayi ülkeside değiliz hammeddeyi bile satmıyor alıyoruz,biz makina sanayii ülkeside değiliz otomobil üretmiyor satınalıyoruz savunma silahlarını bile satmıyor alıyoruz,BİZ SADECE TÜKETEN ÜLKEYİZ devlette bundan yani tükettiğimiz herşeyden vergi alıyor,hem vergi hemde yüksek vergi alıyorlar yani yanlışı 2 kere yapıyorlar ama mevcut durumda başka çare yok.
Aslında tüketmeden önce üretmemiz lazım,devlet fabrikalar kurmalı atölyeler açmalı elindeki arazileri değerlendirip tarıma açmalı işveren bile olabilmeli vs.vs.vs yani vergi haricinde ne gelir getiriyorsa  ülkenin çıkarlarına ve menfaatine ne uygunsa bunu kullanmalı,şuanki sistemde devlet bizim için değil biz devlet için varız!devlet bizim varlığımızın teminatı olmalıyken biz devletin varlığının teminitayız ve bu sistem yüzyıllardır böyle devam ediyor.
devlet zengin olursa vergi haricinde gelir getiren başka kaynaklar olursa vatandaşın sırtından ancak ozaman iner ozaman vergiler düşer.
Bu sistem biz nezaman tükettiğimizden fazlasını üretirsek işte ozaman düzelir
herkese saygılar sevgiler keyifli forumlar
Peugeot 206 look 1.4 dizel
Yukarı Dön
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 15:55
zaten bu gidişle herkes arabasını evin önünde süs niyetine bulundurcak resmen o konuma gelicez. yakıta zam,mtv verigleri ,sigortaları üstüne üstün eski araçlara vergi koydular birde eski araçları elden çıkartmak için paraya basvuruyolar can alıcı noktadan vuruyorlr resmen sanki millet çok meraklı eski araçlarla gezmeye.

Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 12:28
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

parası olan trafıgı dusunmez  sen ogrencısın  gıdebılırsın  40 bınlık kredı cekmeyede devlet zorluyo para yok mıllet artık bıseyler yasamak ıstıyo zorla borc altına gırıyo almısken ıyısını alayım dıyo neden almasın onunda hakkı ben ankarada gormedım boyle bısey arabam var ama toplu tasıma tercıh edıyorum dıyen bunu benzın alamayan sınırlı gelırı olan kısıler soler bence 

ben şahsen mesafe uzunsa mazot parasından dolayı toplu taşıma aracı tercih ediyorumSmile
2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 11:12
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

[QUOTE=fTh206] [QUOTE=berk2309]ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 
Bundan önce çok iyidi demi ülkenin durumu 

Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez.

Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz?

Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü LOL Büstünü dikerler artık. Hedef 2023 dü gümlediWinkBence bu sefer yaptıkları hesap şaştı ve tam ŞAH derken MAT olmak üzereler.

Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem.

Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin.

Sevgilerimle.

Çok güzel bir yazı olmuş. Geçmişi eleştirenlerin, dönemin şartlarını göz önünde bulundurmaları gerekli. Atatürk döneminde yapılan tüm uygulamaların onun nasıl harika bir yönetici olduğunu tüm dünya kabul etmişken dönemin şartlarına bakmadan günümüzde hala o dönemleri eleştirebiliyorlar. Bir kere bu hükumet döneminde eğitim sistemimiz yaz boz tahtasına çevrildi. 2 yıl sonra nasıl bir sistem gelecek bilmiyoruz. Maalesef olan çocuklarımıza oldu. Bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük çocuklarımızın geleceğine atılan bu talihsiz adımdır. 

Düzenleyen elsoberano - 21 Haziran 2012 Saat 11:27
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 08:23
söylediklerinizde haklı olabilirsiniz evet geriye dönüp baktığımız zaman bugün itibari ile yinede iyi konumdayız söylediğiniz gibi kimse zorla kredi vermiyor evet ama artık insanlar bir dereceye ulasma neticesinde kimisi merak kimisi ihtiyac ama diğer ülkelerdeki yasam tarızan baktıgınız zaman geliri çok düşük olup daha iyi bir markalara sahip iken vatandaş bunun eksikliğiyle der yanıyor mesela arac alıcak evi var işi vs var altına araba cekmek istiyor o arabayı krediyle deilde bi miktar parasıyla alsa mesela tabi bu gün bi sıfır acente arabaya 40 bin lira vermek güç oluyor hadiye bu yüzden taksitli bir şekilde kendine uygun sistemle arac alıyor hakkı değilmi illa baskasının binip harcadıgı arabaya mahkum kalmak zorundamı bu ülkede yani herseye kdv ötv ve cesitli vergiler ekleyip fiyat arttıkmak sizce dogru bişeymi halkında hakkı var iyisine ve buna krediyle sahip olmak yerine daha cuzi bir fiyatla sahip olabilirdi vatandas bunu krediyle kendini zorlayıp alma durumuna düşüyorsa suclu arastırılmalı sizce halkmı. 
tabi her zaman devleti suclamak olmaz sadece devlet le iş bitmiyor konuyu siyasete tasımak pek istemiyorum fakat bazı seyler bilinmeli bu ülkede. mesela son zamanlar söyleniyor tecavüze ugrayan dogursun devlet bakar. oysa sokakta o kadar kımsesiz çocukalr yok mendil yok simit,kimisi tinerci bunlara sahip çıkılmıyor.bunu geçelim terör gittikçe artıyor önceki zamanlar da kimse ben kürdüm deipte kürtlüğü savunamıyordu bizim hakkımız var diye kendilerini savunamıyorlardı fakat şimdi doğuda hiç biri vergi ödemiyor ve bugün sokak ortalarında mitinglerde kolayca pkk bayrakları sallanabiliyor. bazı seyler örtülüyor ve bunun gibi bir çok şey var bunları buralara aktarmak pekte dogru birşey değil aslında.. tabi bütün bunların yanında halimize şükür diyelim.

Düzenleyen aopena - 21 Haziran 2012 Saat 08:25

Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 21:24
Yukarıdaki yorum yanlış bi söylem olmuş bence bu tarz söylemlerde bulunmayın direkt taraf olduğunuz sonucu çıkıyor ve muhalefet yapıyosunuz gibi görünüyor hoş değil..
Devletin malı deniz yemeyen keriz gibi bi sözün söylendiği ülkede yönetimi suçlamak değil öncelik kendimizi suçlamak olsun..

Düzenleyen şümubofnsbı"emrah" - 20 Haziran 2012 Saat 21:48
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
reality59 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 20:17

ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 

Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez.

Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz?

Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü LOL Büstünü dikerler artık. Hedef 2023 dü gümlediWinkBence bu sefer yaptıkları hesap şaştı ve tam ŞAH derken MAT olmak üzereler.

Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem.

Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin.

Sevgilerimle.

Size katılıyorum, fakat hesap bence şaşmayacak, haberlere çıkmayan bir dünya kanun değişiyor ve kimse bunların değiştiğinin farkında değil, şuanda Osmanlı Devleti zamanının modernleşmiş halindeyiz (tabi buna modernleşmek denirse). Zaman gösterecek neyin ne olduğunu tabi ki ama büyük olasılıkla Şah-Mat yapacaklar ve dindar bir ülke olacağız. Şunu da belirteyim amacım siyaset yapmak değil. Ne SOLcuyum nede SAĞcı,  haberleri takip edenler bilir zaten neyin ne olduğunu sadece bilgisayar başına oturup sosyal paylaşım sitelerinde birşeyler paylaşmak yetmiyor gözlerimizi dört açıp neyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Halk Mı Yöneten ? Halkı Mı Yönetilen ? Cumhuriyet Neydi bir hatırlayalım. Nasıl bir cumhuriyet devletiyiz ?

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
Akeneton Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akeneton Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 18:54
Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

Krediyi kimse zorla vermiyor hesabını bilmeden harcarsan her şekilde sonun bellidir kimse borç içindeyim diye kıvranıp devlete sitem etmesin ben tanıdığım biri karşımda bunu söylediğinde afedersiniz ama sövüp sayıyorum yüzüne karşı..Hesap kitap bilme batır kendini sonra ee devlet bu hale getirdi bizi oldu canım!!..Evet belki yukardakiler çok para alıyolar çok rahat yaşıyolardır ama bu hep böyleydi bunlar gitse yerine başkası gelse gene aynı olacak değişmez şu an bunu değiştircek biri ben göremiyorum siz şu daha iyi olur diyebiliyomusnuz? Yani şu anda alternatifi yok bence ne kadar sempatizan taraftar olmasamda..Haa vardı başını yediler artık kimlerse o ayrı anlayan anlamıştır lafımı .. Yukardakilere siyasete takılmayın o kadar yok orayı sattılar yok vergiler böyle oldu biz önce kendimize dönüp bakmalıyız halk olarak birilerinin yaptıklarını konuşmaya başkalarının yaşam şartlarıyla kıyaslama yapmaya ayıracağımız vakiti birlik beraberliğe nasıl daha iyi noktalara gelebilirize ayırmalıyız..Ama şunu da kimse inkar edemez bundan bi 10sene öncesine dönüp bakın birde bugüne alım gücü yaşam şartları çok yükseldi..10-15 sene önce araba lüks sayılabilirdi ama şu an krediyle mrediyle farketmez sonuçta asgari ücret alan adam bile gidip araba alabiliyosa alış-veriş çılgınlığı hat safhadaysa demekki ortada para dönüyo ve alım gücü var demektir..Halkın kafası düşünceleri değişmedikçe başa kimin geldiğinin öenmi yok..Gelişmiş ülkelerden farklı olmamaızın sebebi baştakiler değil biziz önce bunun farkına varmalıyız..

Aynen katılıyorum, açıklama güzel olmuş.

Düzenleyen Akeneton - 20 Haziran 2012 Saat 18:55
2003 1.4 hdi xr Sahra Sarısı mütevazi 307 :)
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 18:07

Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

Krediyi kimse zorla vermiyor hesabını bilmeden harcarsan her şekilde sonun bellidir kimse borç içindeyim diye kıvranıp devlete sitem etmesin ben tanıdığım biri karşımda bunu söylediğinde afedersiniz ama sövüp sayıyorum yüzüne karşı..Hesap kitap bilme batır kendini sonra ee devlet bu hale getirdi bizi oldu canım!!..Evet belki yukardakiler çok para alıyolar çok rahat yaşıyolardır ama bu hep böyleydi bunlar gitse yerine başkası gelse gene aynı olacak değişmez şu an bunu değiştircek biri ben göremiyorum siz şu daha iyi olur diyebiliyomusnuz? Yani şu anda alternatifi yok bence ne kadar sempatizan taraftar olmasamda..Haa vardı başını yediler artık kimlerse o ayrı anlayan anlamıştır lafımı .. Yukardakilere siyasete takılmayın o kadar yok orayı sattılar yok vergiler böyle oldu biz önce kendimize dönüp bakmalıyız halk olarak birilerinin yaptıklarını konuşmaya başkalarının yaşam şartlarıyla kıyaslama yapmaya ayıracağımız vakiti birlik beraberliğe nasıl daha iyi noktalara gelebilirize ayırmalıyız..Ama şunu da kimse inkar edemez bundan bi 10sene öncesine dönüp bakın birde bugüne alım gücü yaşam şartları çok yükseldi..10-15 sene önce araba lüks sayılabilirdi ama şu an krediyle mrediyle farketmez sonuçta asgari ücret alan adam bile gidip araba alabiliyosa alış-veriş çılgınlığı hat safhadaysa demekki ortada para dönüyo ve alım gücü var demektir..Halkın kafası düşünceleri değişmedikçe başa kimin geldiğinin öenmi yok..Gelişmiş ülkelerden farklı olmamaızın sebebi baştakiler değil biziz önce bunun farkına varmalıyız..
Aynen katılıyorum çok güzel açıklamışsın Clap Clap 
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 17:50
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 17:26

ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 

Sevgilerimle.
Ben hiç bi parti tutmuyorum açıkçası ama şunuda söleyim kardeşim kimse Şah Mat olmıcak sen rahat ol 

bende belirtiyim hiç bir parti taraftarı değilim fakat bazı şeyler artık değişsin insanlar biraz rahat birazdaha güzel bi şekilde yaşam sürdürsün  kim şah kim mat olcaksa olsun artık bunu gerçekten söylüyorum az önce arkadasın dedii gibi herkes bazı seylere borçlarla yüklü vergiler ödeyerek çeşitli kredilerle sahip olmasın düşünün bu sekilde arac alıp ödeyemeyip geri kaybedenler bile var herkesin hakkı iyiye sahip olabilimek en iyiye sahip olmak insanın kendi elindedir fakat iyiye sahip olmamız engellenmesin artık.. (: 

Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 16:25

Sevgilerimle.
Ben hiç bi parti tutmuyorum açıkçası ama şunuda söleyim kardeşim kimse Şah Mat olmıcak sen rahat ol 
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 16:02

Sevgilerimle.
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:33
çok iyi diyemem ama basa gelmeden onceki yurt dısı borcuna dogalgazın fıyatına petrolun fıyatına bı bak ıstersen ben avrupa bırlıgı ılıskılerı okuyorum kıbrısta g.t kadar adada benzını 2.80 alıorum deponu ankaraya gelmeden 120 lıraya fulledım sen dusun gerısnı adamlar g.t kadar adada  en kral mercedes bmw ye bınıo bız bunu koskaca ulkede yapamıyosak  bıyerde bı hata vardır
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:29

HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:28
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:23

parası olan trafıgı dusunmez  sen ogrencısın  gıdebılırsın  40 bınlık kredı cekmeyede devlet zorluyo para yok mıllet artık bıseyler yasamak ıstıyo zorla borc altına gırıyo almısken ıyısını alayım dıyo neden almasın onunda hakkı ben ankarada gormedım boyle bısey arabam var ama toplu tasıma tercıh edıyorum dıyen bunu benzın alamayan sınırlı gelırı olan kısıler soler bence 
Valla ben binme sebebimi söleyim arabayla 60 dk da gidiyorum metrobüsle 30 dk da bu yüzden fark ortada yani Big smile
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:16
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 13:14

senin en lüks dediğin araclara bınen ınsanlar onları banka kredılerıyle alıyo bu 1.cisi. 2.cisi ülkede kriz olmasa işşizlik oranı bukadar yükselmezdi.3.cüsü oturdugun semte göre  degerlendırme yapmamalısın herkes arabaya bınemıyo.4.cüsü herkesin altında arabası olsa nedne otobuse metrobuse metroya bınsın. teknolojı marketlerınde mıllet pesın paraylamı alıyo hayır pıyasada nakıt yok kredı kartı var kredı kartıda para yerıne gecmez ve ınsanların yanı tr nın yuzde kacı kredı kartı borclarından muzdarıp bunun farkındamısın herkes hayatından memnun olsa memure verdıgı yuzde 4 luk zam neden vergıye gıttı neden ınsanlar grev yapıyo madem memnunlar
Niye ozaman 40 binlik araba alıyo krediyle 40 binlik araba alınmaz bence gitsin daha uygun bi araç alsın ona kim diyoki kredi çek kendini zorla o arabaya bin diye hem demişsiniz metrolar otobüsler niye dolu benim arabam var ama ben okula yinede metrobüsle gidiyorum onların kalabalık olmasınn nedenide trafik olabilirmi insanlar toplu taşıma daha çok tercih ediyo
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7439 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 494 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 624 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 381 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5184 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 697 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 271 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2312 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5673 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4913 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2092 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2237 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37448 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English