![]() |
|
neden biz böyleyiz.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 16:08 |
|||
evet söylediklerin aynen dogru ama ülkemizde degerlendirilmeyen cok sey var kac bin ton pamuk öretiliyor bunu dış ülkelere satıp dısarıdan esyalar farklı markalar ile kıyafetler vs alınıyor biton arpa üretiliyor dısarı satılıyor efes pilsen gibi bir çok markanın satıldığı gibi bunun yanında petrol satmıyor alıyoruz dedin mesela daha öncede dedim sınır ötesinde batuma geçip gidip geldiğimi çoğu zaman da depoyu oradan fullerim ve orası da petrol yönünden zengin değil fakat yarı fiyatına satıyor türkiyden oda dısarıdan alıyor hatta lpg yi türkiyeden alıyor ve türkiyenin yarı fiyatına satıyor bununda altını çizerekten söylüyorum. bunu bizzat kendileri söylüyor ve aynen doğru.
|
||||
![]() 3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar.. |
||||
![]() |
||||
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
bende kısaca bu konudaki fikrimi söylemek istiyorum.
Bizim ülkemiz üreten ülke veya doğal kaynaklar yönünden zengin bi ülke değil (çıkarılmayan madenler falan çıkarılsaymış zenginmişiz falan filanmış bundan değil şuanki mevcut durumdan bahsediyorum) yani ÜLKENİN VERGİDEN BAŞKA GELİRİ YOK.
biz petrol zengini bir ülke değilizpetrol satmıyor alıyoruz,biz teknoloji ülkeside değilizteknoloji satmıyor teknoloji alıyoruz,biz tarım ülkeside değiliz tarım ürünlerini satmıyor alıyoruz,biz ağır sanayi ülkeside değiliz hammeddeyi bile satmıyor alıyoruz,biz makina sanayii ülkeside değiliz otomobil üretmiyor satınalıyoruz savunma silahlarını bile satmıyor alıyoruz,BİZ SADECE TÜKETEN ÜLKEYİZ devlette bundan yani tükettiğimiz herşeyden vergi alıyor,hem vergi hemde yüksek vergi alıyorlar yani yanlışı 2 kere yapıyorlar ama mevcut durumda başka çare yok.
Aslında tüketmeden önce üretmemiz lazım,devlet fabrikalar kurmalı atölyeler açmalı elindeki arazileri değerlendirip tarıma açmalı işveren bile olabilmeli vs.vs.vs yani vergi haricinde ne gelir getiriyorsa ülkenin çıkarlarına ve menfaatine ne uygunsa bunu kullanmalı,şuanki sistemde devlet bizim için değil biz devlet için varız!devlet bizim varlığımızın teminatı olmalıyken biz devletin varlığının teminitayız ve bu sistem yüzyıllardır böyle devam ediyor.
devlet zengin olursa vergi haricinde gelir getiren başka kaynaklar olursa vatandaşın sırtından ancak ozaman iner ozaman vergiler düşer.
Bu sistem biz nezaman tükettiğimizden fazlasını üretirsek işte ozaman düzelir
herkese saygılar sevgiler keyifli forumlar
|
||||
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
||||
![]() |
||||
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
|||
zaten bu gidişle herkes arabasını evin önünde süs niyetine bulundurcak resmen o konuma gelicez. yakıta zam,mtv verigleri ,sigortaları üstüne üstün eski araçlara vergi koydular birde eski araçları elden çıkartmak için paraya basvuruyolar can alıcı noktadan vuruyorlr resmen sanki millet çok meraklı eski araçlarla gezmeye.
|
||||
||||
![]() |
||||
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
|||
ben şahsen mesafe uzunsa mazot parasından dolayı toplu taşıma aracı tercih ediyorum
![]() |
||||
2005 206 1.4 HDİ XT
|
||||
![]() |
||||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez. Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz? Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü ![]() ![]() Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem. Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin. Sevgilerimle. Düzenleyen elsoberano - 21 Haziran 2012 Saat 11:27 |
||||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||||
![]() |
||||
|||
söylediklerinizde haklı olabilirsiniz evet geriye dönüp baktığımız zaman bugün itibari ile yinede iyi konumdayız söylediğiniz gibi kimse zorla kredi vermiyor evet ama artık insanlar bir dereceye ulasma neticesinde kimisi merak kimisi ihtiyac ama diğer ülkelerdeki yasam tarızan baktıgınız zaman geliri çok düşük olup daha iyi bir markalara sahip iken vatandaş bunun eksikliğiyle der yanıyor mesela arac alıcak evi var işi vs var altına araba cekmek istiyor o arabayı krediyle deilde bi miktar parasıyla alsa mesela tabi bu gün bi sıfır acente arabaya 40 bin lira vermek güç oluyor hadiye bu yüzden taksitli bir şekilde kendine uygun sistemle arac alıyor hakkı değilmi illa baskasının binip harcadıgı arabaya mahkum kalmak zorundamı bu ülkede yani herseye kdv ötv ve cesitli vergiler ekleyip fiyat arttıkmak sizce dogru bişeymi halkında hakkı var iyisine ve buna krediyle sahip olmak yerine daha cuzi bir fiyatla sahip olabilirdi vatandas bunu krediyle kendini zorlayıp alma durumuna düşüyorsa suclu arastırılmalı sizce halkmı.
tabi her zaman devleti suclamak olmaz sadece devlet le iş bitmiyor konuyu siyasete tasımak pek istemiyorum fakat bazı seyler bilinmeli bu ülkede. mesela son zamanlar söyleniyor tecavüze ugrayan dogursun devlet bakar. oysa sokakta o kadar kımsesiz çocukalr yok mendil yok simit,kimisi tinerci bunlara sahip çıkılmıyor.bunu geçelim terör gittikçe artıyor önceki zamanlar da kimse ben kürdüm deipte kürtlüğü savunamıyordu bizim hakkımız var diye kendilerini savunamıyorlardı fakat şimdi doğuda hiç biri vergi ödemiyor ve bugün sokak ortalarında mitinglerde kolayca pkk bayrakları sallanabiliyor. bazı seyler örtülüyor ve bunun gibi bir çok şey var bunları buralara aktarmak pekte dogru birşey değil aslında.. tabi bütün bunların yanında halimize şükür diyelim.
Düzenleyen aopena - 21 Haziran 2012 Saat 08:25 |
||||
||||
![]() |
||||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|||
Yukarıdaki yorum yanlış bi söylem olmuş bence bu tarz söylemlerde bulunmayın direkt taraf olduğunuz sonucu çıkıyor ve muhalefet yapıyosunuz gibi görünüyor hoş değil..
Devletin malı deniz yemeyen keriz gibi bi sözün söylendiği ülkede yönetimi suçlamak değil öncelik kendimizi suçlamak olsun.. Düzenleyen şümubofnsbı"emrah" - 20 Haziran 2012 Saat 21:48 |
||||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||||
![]() |
||||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Size katılıyorum, fakat hesap bence şaşmayacak, haberlere çıkmayan bir dünya kanun değişiyor ve kimse bunların değiştiğinin farkında değil, şuanda Osmanlı Devleti zamanının modernleşmiş halindeyiz (tabi buna modernleşmek denirse). Zaman gösterecek neyin ne olduğunu tabi ki ama büyük olasılıkla Şah-Mat yapacaklar ve dindar bir ülke olacağız. Şunu da belirteyim amacım siyaset yapmak değil. Ne SOLcuyum nede SAĞcı, haberleri takip edenler bilir zaten neyin ne olduğunu sadece bilgisayar başına oturup sosyal paylaşım sitelerinde birşeyler paylaşmak yetmiyor gözlerimizi dört açıp neyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Halk Mı Yöneten ? Halkı Mı Yönetilen ? Cumhuriyet Neydi bir hatırlayalım. Nasıl bir cumhuriyet devletiyiz ?
|
||||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
||||
![]() |
||||
Akeneton ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2012 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
|||
Aynen katılıyorum, açıklama güzel olmuş.
Düzenleyen Akeneton - 20 Haziran 2012 Saat 18:55 |
||||
2003 1.4 hdi xr Sahra Sarısı mütevazi 307 :)
|
||||
![]() |
||||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|||
![]() ![]() |
||||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||||
![]() |
||||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|||
Krediyi kimse zorla vermiyor hesabını bilmeden harcarsan her şekilde sonun bellidir kimse borç içindeyim diye kıvranıp devlete sitem etmesin ben tanıdığım biri karşımda bunu söylediğinde afedersiniz ama sövüp sayıyorum yüzüne karşı..Hesap kitap bilme batır kendini sonra ee devlet bu hale getirdi bizi oldu canım!!..Evet belki yukardakiler çok para alıyolar çok rahat yaşıyolardır ama bu hep böyleydi bunlar gitse yerine başkası gelse gene aynı olacak değişmez şu an bunu değiştircek biri ben göremiyorum siz şu daha iyi olur diyebiliyomusnuz? Yani şu anda alternatifi yok bence ne kadar sempatizan taraftar olmasamda..Haa vardı başını yediler artık kimlerse o ayrı anlayan anlamıştır lafımı .. Yukardakilere siyasete takılmayın o kadar yok orayı sattılar yok vergiler böyle oldu biz önce kendimize dönüp bakmalıyız halk olarak birilerinin yaptıklarını konuşmaya başkalarının yaşam şartlarıyla kıyaslama yapmaya ayıracağımız vakiti birlik beraberliğe nasıl daha iyi noktalara gelebilirize ayırmalıyız..Ama şunu da kimse inkar edemez bundan bi 10sene öncesine dönüp bakın birde bugüne alım gücü yaşam şartları çok yükseldi..10-15 sene önce araba lüks sayılabilirdi ama şu an krediyle mrediyle farketmez sonuçta asgari ücret alan adam bile gidip araba alabiliyosa alış-veriş çılgınlığı hat safhadaysa demekki ortada para dönüyo ve alım gücü var demektir..Halkın kafası düşünceleri değişmedikçe başa kimin geldiğinin öenmi yok..Gelişmiş ülkelerden farklı olmamaızın sebebi baştakiler değil biziz önce bunun farkına varmalıyız..
|
||||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||||
![]() |
||||
|||
bende belirtiyim hiç bir parti taraftarı değilim fakat bazı şeyler artık değişsin insanlar biraz rahat birazdaha güzel bi şekilde yaşam sürdürsün kim şah kim mat olcaksa olsun artık bunu gerçekten söylüyorum az önce arkadasın dedii gibi herkes bazı seylere borçlarla yüklü vergiler ödeyerek çeşitli kredilerle sahip olmasın düşünün bu sekilde arac alıp ödeyemeyip geri kaybedenler bile var herkesin hakkı iyiye sahip olabilimek en iyiye sahip olmak insanın kendi elindedir fakat iyiye sahip olmamız engellenmesin artık.. (:
|
||||
||||
![]() |
||||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|||
|
||||
HONDA CİTY 1.4 ES
||||
![]() |
||||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|||
Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez. Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz? Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü ![]() ![]() Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem. Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin. Sevgilerimle.
|
||||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||||
![]() |
||||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|||
çok iyi diyemem ama basa gelmeden onceki yurt dısı borcuna dogalgazın fıyatına petrolun fıyatına bı bak ıstersen ben avrupa bırlıgı ılıskılerı okuyorum kıbrısta g.t kadar adada benzını 2.80 alıorum deponu ankaraya gelmeden 120 lıraya fulledım sen dusun gerısnı adamlar g.t kadar adada en kral mercedes bmw ye bınıo bız bunu koskaca ulkede yapamıyosak bıyerde bı hata vardır
|
||||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
HONDA CİTY 1.4 ES
||||
![]() |
||||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|||
ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
![]() |
||||
HONDA CİTY 1.4 ES
||||
![]() |
||||
|||
parası olan trafıgı dusunmez sen ogrencısın gıdebılırsın 40 bınlık kredı cekmeyede devlet zorluyo para yok mıllet artık bıseyler yasamak ıstıyo zorla borc altına gırıyo almısken ıyısını alayım dıyo neden almasın onunda hakkı ben ankarada gormedım boyle bısey arabam var ama toplu tasıma tercıh edıyorum dıyen bunu benzın alamayan sınırlı gelırı olan kısıler soler bence
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
HONDA CİTY 1.4 ES
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |