Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

neden biz böyleyiz..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23625
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 06:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: neden biz böyleyiz..
Mesajı Yazan: aopena
Konu: neden biz böyleyiz..
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2012 Saat 20:25
ewet arkadaslar artvin arhaviden ulasıp yazıyorum sizlere biz türkiyede herseye iki kat değer ödeyerek sahip oluyoruz bunun yanında gelir değerlerimiz çok düşük miktarlarda kazanılıp yasam sürdürüyoruz lakin cebimize 1 girip 5 çıkıyor yakıt olsun vasıta olsun bunun yanında sahip oldugumuz tüm bunlara birdünya vergi ödüyoruz bütün bunları dile dökmemin sebebi ise tam yanı basımızda yabancı memleket sarp sınır kapısı batum. işte bilenler bilir biz genellikle ayda bir gider geliriz şunu söylemek gerekirse birçok ihtiyacımı oradan karsılıyorum düşünün türkiyede bugun petrolün fiyatını 5 liraya dayanmak üzere ancak orada 2,50 yi geçmiş değil yarı fiyatına neredeyse ve buralada çoğu vatandai depoyu oralarda fuller aracın tamiri parçalarını oradan karsılarlar aslında bu yönden biraz karlı ancak bu memlekette 40 km ötem de benim aracımın fiyatına 2008 2009 model BMW,Mercedes,jaguar,Audi ve ismini saymadıgım bilinmiş avrupa araçlar satılıyor türkiyedekinin 4/1 fiyatına ekmek peynir gibi satılıyor bunun yanında bizim gibi herhangi bir vergi vs. ödenmiyor yakıt deri vergi derdi vs. yok. 40-50 km ötemde hersey yarı fiyatıan iken burda iki katını ödemek çok güç çok acı oluyor :) tabi bu herkez için öyle peki neden biz böyle çekiyoruz eksiğimiz günahımız ne ki. ülkemizde dolaşan tofaş şahinin yerlerini orada bmw mercedese brakmıslar ve çoğuda avrupa araç ile dolanırken biz içi motorlu teneke kutuların içinde geziyoruz.. sizce nereye kadar böyle gitcek.. :)

-------------

3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2012 Saat 21:54
valla hocam Türkiye uyudukca bu böle devam eder   koyun gibi herkes gütmek gerekıyo bastakılerde guzelce duduyolar bızım mılletı bak adam sunu yaptık bunu yaptık dıyo bızım mıllette vay be adama bak neler yapmıs dıyolar ama dusunmuyolarkı benım odedıgım vergıyle yapıyo sonra bana hava atıyo sen zaten bunu yapmak ıcın basa gelen bırısın ama bızım mıllet ver aman bu ıyı bu guzel ne oldu ulkenın herseyı ozellestırıldı ucuza sımdı mılletın tepesıne bın vergı dıye  5 lıraya benzını sat 2 gun bal sur 10 kurus ındırım yap 30 kurus yukselt sonra . biz 8 sehit veriyoruz adam kalkmıs apoya ev hapsi olsun diyo fettulah gulene cagrı yapıyo gel dıye 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2012 Saat 22:32
iyi uykular türkiye. :)

-------------

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 00:33
Bu biz de biraz genetik gibi. Türkler böyledir diyemeyeceğim ama ülkemiz vatandaşlarını büyük bir kısmı sadece günü birlik yaşıyor ve kendini düşünüyor. Bu böyle olunca bir şekilde çark dönüyor ezilen eziliyor ayakta kalan devam ediyor.

Eğitim seviyemiz düşük
İnsan hayatının önemi yok
Eskiye çok bağlıyız
Çok zor durumlarda beraberlik sağlayabiliyoruz
Çok çabuk gaza geliyoruz
Akıl verenimiz çok oluyor
Verilen akıllara çok çabuk uyuyoruz

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 07:49
sonuçta bütün bunlar bilinen şeyler umuyorumki kısa sürede yola gelebilse vatandaşlar bakıp düşündüğüm zaman türkiyenin asgari geliriyle 2 senede türkiyede  20 000 tl ye anca 2005 2006 model araç alınabilirken sınır ötesinde 2009 2010 model sayılı markaların en lüx arabası alınabiliyor vergi bandrol çeşitli boş vergiler ödenmeden kolaylıkla binilebiliyor. ve etrafımdaki çoğu insanlar oralardan araba alıp türkiyeye getiriyor. Düşünün işte 50 km ötedeki yaşam tarzını akıl almaz.Hangi akla hizmet ediyoruz. gerçekten yazık Disapprove

-------------

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 10:12
teşekkürler Türkiye!
durmak yok tam gaz zamlara ve oylara, çakmalara devam...

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 11:49
halkımız  derin uykuda yapılan her uygulamaya eyvallah diyoruz petrol fiyatları dünyada %20  düşer bizde %10 ama buna bile seviniyoruz.gelir kaynaklarımız fabrikalarımız bir bir satılıyor bu ülkenin geçinmesi için para lazım vur vatandaşın sırtına vergiyi ne gerek var fabrikaya nasıl olsa herkes derin uykuda

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 12:39
Bence kimse uykuda falan değil herkes hayatından memnun örneğin bi alışveriş merkezine giriyosun veya bi teknoloji marketine herşey kapış kapış gidiyo millet deli gibi alıyo herşeyi para olmasa piyasada bi para dönmese bunlar imkansız olur en ufak örneğide son model olmayan araç kalmadı artık trafikde herkesin altında en kötü 40 bin tl lik araçlar eskiden böleymiydi değildi tabiki göz var nizam var.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 12:41
sonuc olarak herkes suclu kımse sesini çıkarmadıkca daha çok şeyler olcaktır eminim kimbilir birçok bölücü insanlar amaclarına ulascaklar kım bılır daha neler görcez.  ama tam uyanma vakti daha cok zorluk ve yokluk cekmeden milletler sesini duyurmalı gerçekten yazık.. 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 12:44
Orjinalini yazan: aopena aopena Yazdı:

sonuc olarak herkes suclu kımse sesini çıkarmadıkca daha çok şeyler olcaktır eminim kimbilir birçok bölücü insanlar amaclarına ulascaklar kım bılır daha neler görcez.  ama tam uyanma vakti daha cok zorluk ve yokluk cekmeden milletler sesini duyurmalı gerçekten yazık.. 
bi nevi sende haklısı fakat bu söylediklerin bir çoğu için geçerli oysa diğerleri baska ülkelerde böylemi en ucuzu en kalitelisi.bu sekilde daha iyi bir hayat sürdürebilmek varken zorluklar içinde mücadele ediyoruz bir çoğumuz senin söylediğinde çıkarılacak konu türkiyede zenginler gelir durumu iyi olanlar kral. gerisi aç kalmaya mahkum. 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 12:45
fTh206 
bi nevi sende haklısı fakat bu söylediklerin bir çoğu için geçerli oysa diğerleri baska ülkelerde böylemi en ucuzu en kalitelisi.bu sekilde daha iyi bir hayat sürdürebilmek varken zorluklar içinde mücadele ediyoruz bir çoğumuz senin söylediğinde çıkarılacak konu türkiyede zenginler gelir durumu iyi olanlar kral. gerisi aç kalmaya mahkum. 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 12:55
senin en lüks dediğin araclara bınen ınsanlar onları banka kredılerıyle alıyo bu 1.cisi. 2.cisi ülkede kriz olmasa işşizlik oranı bukadar yükselmezdi.3.cüsü oturdugun semte göre  degerlendırme yapmamalısın herkes arabaya bınemıyo.4.cüsü herkesin altında arabası olsa nedne otobuse metrobuse metroya bınsın. teknolojı marketlerınde mıllet pesın paraylamı alıyo hayır pıyasada nakıt yok kredı kartı var kredı kartıda para yerıne gecmez ve ınsanların yanı tr nın yuzde kacı kredı kartı borclarından muzdarıp bunun farkındamısın herkes hayatından memnun olsa memure verdıgı yuzde 4 luk zam neden vergıye gıttı neden ınsanlar grev yapıyo madem memnunlar

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:14
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

senin en lüks dediğin araclara bınen ınsanlar onları banka kredılerıyle alıyo bu 1.cisi. 2.cisi ülkede kriz olmasa işşizlik oranı bukadar yükselmezdi.3.cüsü oturdugun semte göre  degerlendırme yapmamalısın herkes arabaya bınemıyo.4.cüsü herkesin altında arabası olsa nedne otobuse metrobuse metroya bınsın. teknolojı marketlerınde mıllet pesın paraylamı alıyo hayır pıyasada nakıt yok kredı kartı var kredı kartıda para yerıne gecmez ve ınsanların yanı tr nın yuzde kacı kredı kartı borclarından muzdarıp bunun farkındamısın herkes hayatından memnun olsa memure verdıgı yuzde 4 luk zam neden vergıye gıttı neden ınsanlar grev yapıyo madem memnunlar
Niye ozaman 40 binlik araba alıyo krediyle 40 binlik araba alınmaz bence gitsin daha uygun bi araç alsın ona kim diyoki kredi çek kendini zorla o arabaya bin diye hem demişsiniz metrolar otobüsler niye dolu benim arabam var ama ben okula yinede metrobüsle gidiyorum onların kalabalık olmasınn nedenide trafik olabilirmi insanlar toplu taşıma daha çok tercih ediyo

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:16
parası olan trafıgı dusunmez  sen ogrencısın  gıdebılırsın  40 bınlık kredı cekmeyede devlet zorluyo para yok mıllet artık bıseyler yasamak ıstıyo zorla borc altına gırıyo almısken ıyısını alayım dıyo neden almasın onunda hakkı ben ankarada gormedım boyle bısey arabam var ama toplu tasıma tercıh edıyorum dıyen bunu benzın alamayan sınırlı gelırı olan kısıler soler bence 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:23

parası olan trafıgı dusunmez  sen ogrencısın  gıdebılırsın  40 bınlık kredı cekmeyede devlet zorluyo para yok mıllet artık bıseyler yasamak ıstıyo zorla borc altına gırıyo almısken ıyısını alayım dıyo neden almasın onunda hakkı ben ankarada gormedım boyle bısey arabam var ama toplu tasıma tercıh edıyorum dıyen bunu benzın alamayan sınırlı gelırı olan kısıler soler bence 
Valla ben binme sebebimi söleyim arabayla 60 dk da gidiyorum metrobüsle 30 dk da bu yüzden fark ortada yani Big smile

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:28
ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:29

ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 
Bundan önce çok iyidi demi ülkenin durumu 

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:33
çok iyi diyemem ama basa gelmeden onceki yurt dısı borcuna dogalgazın fıyatına petrolun fıyatına bı bak ıstersen ben avrupa bırlıgı ılıskılerı okuyorum kıbrısta g.t kadar adada benzını 2.80 alıorum deponu ankaraya gelmeden 120 lıraya fulledım sen dusun gerısnı adamlar g.t kadar adada  en kral mercedes bmw ye bınıo bız bunu koskaca ulkede yapamıyosak  bıyerde bı hata vardır

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 16:02
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez.

Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz?

Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü LOL Büstünü dikerler artık. Hedef 2023 dü gümlediWinkBence bu sefer yaptıkları hesap şaştı ve tam ŞAH derken MAT olmak üzereler.

Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem.

Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin.

Sevgilerimle.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 16:25
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Bu kanıya nereden vardığını merak ettim.Bu ülkenin durumu kimler tarafından neden karışmış hiç bunu araştırdınmı? Yanlış anlaşılma olmasın ben hiç bir partinin yada hükümetin sempatizanı değilim. Bir şeyi çok iyi biliyorum ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür eden bir zihniyete tahamül edemiyorum. Bu öz babam olsa yine düşüncem değişmez.

Atatürk'e küfür edip Osmanlıyı savunan bir zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Osmanlıya da ki her defasında küfür etmişimdir, hanedan bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet çekiyormuş.Şimdi dönüp baktığımda bunlarda Osmanlı gibi yaşıyorlar. Kabine ve buna yakın olanlar bolluk bereket içinde yaşarken halk sefalet içinde. Buyurun takdir okuyanların 500 sene öncesinin modernize olmuş devrini yaşamıyormuyuz?

Ama az daha sabır, nasılsa Cumhurbaşkanı süresi uzadı, tüzüğe göre bir millet vekili en fazla 3 sefer göreve gelebildiğine göre Sn: Başbakana yol göründü LOL Büstünü dikerler artık. Hedef 2023 dü gümlediWinkBence bu sefer yaptıkları hesap şaştı ve tam ŞAH derken MAT olmak üzereler.

Tabiki bu tamamen bir öz eleştiridir ve benim kendi tecrübelerim ve bu tecrübelere dayanan fikirlerimdir. Buradaki her arkadaşımın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyar, hiç bir zaman olayları kişiselleştirmem.

Yalnız lütfen bir şeyi yazmadan önce geçmişi biraz araştırın,yazının ruhu olmadığı gibi yazdığımız postları yollamadan evvel tekrar bir gözden geçirin.

Sevgilerimle.
Ben hiç bi parti tutmuyorum açıkçası ama şunuda söleyim kardeşim kimse Şah Mat olmıcak sen rahat ol 

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 17:26

Sevgilerimle.
Ben hiç bi parti tutmuyorum açıkçası ama şunuda söleyim kardeşim kimse Şah Mat olmıcak sen rahat ol 

bende belirtiyim hiç bir parti taraftarı değilim fakat bazı şeyler artık değişsin insanlar biraz rahat birazdaha güzel bi şekilde yaşam sürdürsün  kim şah kim mat olcaksa olsun artık bunu gerçekten söylüyorum az önce arkadasın dedii gibi herkes bazı seylere borçlarla yüklü vergiler ödeyerek çeşitli kredilerle sahip olmasın düşünün bu sekilde arac alıp ödeyemeyip geri kaybedenler bile var herkesin hakkı iyiye sahip olabilimek en iyiye sahip olmak insanın kendi elindedir fakat iyiye sahip olmamız engellenmesin artık.. (: 

-------------

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 17:50
Krediyi kimse zorla vermiyor hesabını bilmeden harcarsan her şekilde sonun bellidir kimse borç içindeyim diye kıvranıp devlete sitem etmesin ben tanıdığım biri karşımda bunu söylediğinde afedersiniz ama sövüp sayıyorum yüzüne karşı..Hesap kitap bilme batır kendini sonra ee devlet bu hale getirdi bizi oldu canım!!..Evet belki yukardakiler çok para alıyolar çok rahat yaşıyolardır ama bu hep böyleydi bunlar gitse yerine başkası gelse gene aynı olacak değişmez şu an bunu değiştircek biri ben göremiyorum siz şu daha iyi olur diyebiliyomusnuz? Yani şu anda alternatifi yok bence ne kadar sempatizan taraftar olmasamda..Haa vardı başını yediler artık kimlerse o ayrı anlayan anlamıştır lafımı .. Yukardakilere siyasete takılmayın o kadar yok orayı sattılar yok vergiler böyle oldu biz önce kendimize dönüp bakmalıyız halk olarak birilerinin yaptıklarını konuşmaya başkalarının yaşam şartlarıyla kıyaslama yapmaya ayıracağımız vakiti birlik beraberliğe nasıl daha iyi noktalara gelebilirize ayırmalıyız..Ama şunu da kimse inkar edemez bundan bi 10sene öncesine dönüp bakın birde bugüne alım gücü yaşam şartları çok yükseldi..10-15 sene önce araba lüks sayılabilirdi ama şu an krediyle mrediyle farketmez sonuçta asgari ücret alan adam bile gidip araba alabiliyosa alış-veriş çılgınlığı hat safhadaysa demekki ortada para dönüyo ve alım gücü var demektir..Halkın kafası düşünceleri değişmedikçe başa kimin geldiğinin öenmi yok..Gelişmiş ülkelerden farklı olmamaızın sebebi baştakiler değil biziz önce bunun farkına varmalıyız..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 18:07

Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

Krediyi kimse zorla vermiyor hesabını bilmeden harcarsan her şekilde sonun bellidir kimse borç içindeyim diye kıvranıp devlete sitem etmesin ben tanıdığım biri karşımda bunu söylediğinde afedersiniz ama sövüp sayıyorum yüzüne karşı..Hesap kitap bilme batır kendini sonra ee devlet bu hale getirdi bizi oldu canım!!..Evet belki yukardakiler çok para alıyolar çok rahat yaşıyolardır ama bu hep böyleydi bunlar gitse yerine başkası gelse gene aynı olacak değişmez şu an bunu değiştircek biri ben göremiyorum siz şu daha iyi olur diyebiliyomusnuz? Yani şu anda alternatifi yok bence ne kadar sempatizan taraftar olmasamda..Haa vardı başını yediler artık kimlerse o ayrı anlayan anlamıştır lafımı .. Yukardakilere siyasete takılmayın o kadar yok orayı sattılar yok vergiler böyle oldu biz önce kendimize dönüp bakmalıyız halk olarak birilerinin yaptıklarını konuşmaya başkalarının yaşam şartlarıyla kıyaslama yapmaya ayıracağımız vakiti birlik beraberliğe nasıl daha iyi noktalara gelebilirize ayırmalıyız..Ama şunu da kimse inkar edemez bundan bi 10sene öncesine dönüp bakın birde bugüne alım gücü yaşam şartları çok yükseldi..10-15 sene önce araba lüks sayılabilirdi ama şu an krediyle mrediyle farketmez sonuçta asgari ücret alan adam bile gidip araba alabiliyosa alış-veriş çılgınlığı hat safhadaysa demekki ortada para dönüyo ve alım gücü var demektir..Halkın kafası düşünceleri değişmedikçe başa kimin geldiğinin öenmi yok..Gelişmiş ülkelerden farklı olmamaızın sebebi baştakiler değil biziz önce bunun farkına varmalıyız..
Aynen katılıyorum çok güzel açıklamışsın Clap Clap 

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Akeneton
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 18:54
Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

Aynen katılıyorum, açıklama güzel olmuş.

-------------
2003 1.4 hdi xr Sahra Sarısı mütevazi 307 :)

Mesajı Yazan: reality59
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 20:17

Sevgilerimle.

Size katılıyorum, fakat hesap bence şaşmayacak, haberlere çıkmayan bir dünya kanun değişiyor ve kimse bunların değiştiğinin farkında değil, şuanda Osmanlı Devleti zamanının modernleşmiş halindeyiz (tabi buna modernleşmek denirse). Zaman gösterecek neyin ne olduğunu tabi ki ama büyük olasılıkla Şah-Mat yapacaklar ve dindar bir ülke olacağız. Şunu da belirteyim amacım siyaset yapmak değil. Ne SOLcuyum nede SAĞcı,  haberleri takip edenler bilir zaten neyin ne olduğunu sadece bilgisayar başına oturup sosyal paylaşım sitelerinde birşeyler paylaşmak yetmiyor gözlerimizi dört açıp neyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Halk Mı Yöneten ? Halkı Mı Yönetilen ? Cumhuriyet Neydi bir hatırlayalım. Nasıl bir cumhuriyet devletiyiz ?

-------------

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 21:24
Yukarıdaki yorum yanlış bi söylem olmuş bence bu tarz söylemlerde bulunmayın direkt taraf olduğunuz sonucu çıkıyor ve muhalefet yapıyosunuz gibi görünüyor hoş değil..
Devletin malı deniz yemeyen keriz gibi bi sözün söylendiği ülkede yönetimi suçlamak değil öncelik kendimizi suçlamak olsun..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 08:23
söylediklerinizde haklı olabilirsiniz evet geriye dönüp baktığımız zaman bugün itibari ile yinede iyi konumdayız söylediğiniz gibi kimse zorla kredi vermiyor evet ama artık insanlar bir dereceye ulasma neticesinde kimisi merak kimisi ihtiyac ama diğer ülkelerdeki yasam tarızan baktıgınız zaman geliri çok düşük olup daha iyi bir markalara sahip iken vatandaş bunun eksikliğiyle der yanıyor mesela arac alıcak evi var işi vs var altına araba cekmek istiyor o arabayı krediyle deilde bi miktar parasıyla alsa mesela tabi bu gün bi sıfır acente arabaya 40 bin lira vermek güç oluyor hadiye bu yüzden taksitli bir şekilde kendine uygun sistemle arac alıyor hakkı değilmi illa baskasının binip harcadıgı arabaya mahkum kalmak zorundamı bu ülkede yani herseye kdv ötv ve cesitli vergiler ekleyip fiyat arttıkmak sizce dogru bişeymi halkında hakkı var iyisine ve buna krediyle sahip olmak yerine daha cuzi bir fiyatla sahip olabilirdi vatandas bunu krediyle kendini zorlayıp alma durumuna düşüyorsa suclu arastırılmalı sizce halkmı. 
tabi her zaman devleti suclamak olmaz sadece devlet le iş bitmiyor konuyu siyasete tasımak pek istemiyorum fakat bazı seyler bilinmeli bu ülkede. mesela son zamanlar söyleniyor tecavüze ugrayan dogursun devlet bakar. oysa sokakta o kadar kımsesiz çocukalr yok mendil yok simit,kimisi tinerci bunlara sahip çıkılmıyor.bunu geçelim terör gittikçe artıyor önceki zamanlar da kimse ben kürdüm deipte kürtlüğü savunamıyordu bizim hakkımız var diye kendilerini savunamıyorlardı fakat şimdi doğuda hiç biri vergi ödemiyor ve bugün sokak ortalarında mitinglerde kolayca pkk bayrakları sallanabiliyor. bazı seyler örtülüyor ve bunun gibi bir çok şey var bunları buralara aktarmak pekte dogru birşey değil aslında.. tabi bütün bunların yanında halimize şükür diyelim.

-------------

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 11:12

[QUOTE=fTh206] [QUOTE=berk2309]ahahah :D valla ınsanların refah sevıyesı yukselse ne enflasyon yukselır ne petrol fıyatı ne elektırık yukselır nede dogalgaz fıyatları kendılerıne yuzde 40 zam yapıyolar memura yuzde 4 buda vergıye gıttı ne kaldı gerıye  bı arkanızı donun demedıklerı kaldı :D 

Sevgilerimle.

Çok güzel bir yazı olmuş. Geçmişi eleştirenlerin, dönemin şartlarını göz önünde bulundurmaları gerekli. Atatürk döneminde yapılan tüm uygulamaların onun nasıl harika bir yönetici olduğunu tüm dünya kabul etmişken dönemin şartlarına bakmadan günümüzde hala o dönemleri eleştirebiliyorlar. Bir kere bu hükumet döneminde eğitim sistemimiz yaz boz tahtasına çevrildi. 2 yıl sonra nasıl bir sistem gelecek bilmiyoruz. Maalesef olan çocuklarımıza oldu. Bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük çocuklarımızın geleceğine atılan bu talihsiz adımdır. 

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: pt206
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 12:28

ben şahsen mesafe uzunsa mazot parasından dolayı toplu taşıma aracı tercih ediyorumSmile

-------------
2005 206 1.4 HDİ XT

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 15:55
zaten bu gidişle herkes arabasını evin önünde süs niyetine bulundurcak resmen o konuma gelicez. yakıta zam,mtv verigleri ,sigortaları üstüne üstün eski araçlara vergi koydular birde eski araçları elden çıkartmak için paraya basvuruyolar can alıcı noktadan vuruyorlr resmen sanki millet çok meraklı eski araçlarla gezmeye.

-------------

Mesajı Yazan: Çetinler
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 15:56
bende kısaca bu konudaki fikrimi söylemek istiyorum.
Bizim ülkemiz üreten ülke veya doğal kaynaklar yönünden zengin bi ülke değil (çıkarılmayan madenler falan çıkarılsaymış zenginmişiz falan filanmış bundan değil şuanki mevcut durumdan bahsediyorum) yani ÜLKENİN VERGİDEN BAŞKA GELİRİ YOK.
biz petrol zengini bir ülke değilizpetrol satmıyor alıyoruz,biz teknoloji ülkeside değilizteknoloji satmıyor teknoloji alıyoruz,biz tarım ülkeside değiliz tarım ürünlerini satmıyor alıyoruz,biz ağır sanayi ülkeside değiliz hammeddeyi bile satmıyor alıyoruz,biz makina sanayii ülkeside değiliz otomobil üretmiyor satınalıyoruz savunma silahlarını bile satmıyor alıyoruz,BİZ SADECE TÜKETEN ÜLKEYİZ devlette bundan yani tükettiğimiz herşeyden vergi alıyor,hem vergi hemde yüksek vergi alıyorlar yani yanlışı 2 kere yapıyorlar ama mevcut durumda başka çare yok.
Aslında tüketmeden önce üretmemiz lazım,devlet fabrikalar kurmalı atölyeler açmalı elindeki arazileri değerlendirip tarıma açmalı işveren bile olabilmeli vs.vs.vs yani vergi haricinde ne gelir getiriyorsa  ülkenin çıkarlarına ve menfaatine ne uygunsa bunu kullanmalı,şuanki sistemde devlet bizim için değil biz devlet için varız!devlet bizim varlığımızın teminatı olmalıyken biz devletin varlığının teminitayız ve bu sistem yüzyıllardır böyle devam ediyor.
devlet zengin olursa vergi haricinde gelir getiren başka kaynaklar olursa vatandaşın sırtından ancak ozaman iner ozaman vergiler düşer.
Bu sistem biz nezaman tükettiğimizden fazlasını üretirsek işte ozaman düzelir
herkese saygılar sevgiler keyifli forumlar

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 16:08
Orjinalini yazan: L2940 L2940 Yazdı:

bende kısaca bu konudaki fikrimi söylemek istiyorum.
Bizim ülkemiz üreten ülke veya doğal kaynaklar yönünden zengin bi ülke değil (çıkarılmayan madenler falan çıkarılsaymış zenginmişiz falan filanmış bundan değil şuanki mevcut durumdan bahsediyorum) yani ÜLKENİN VERGİDEN BAŞKA GELİRİ YOK.
biz petrol zengini bir ülke değilizpetrol satmıyor alıyoruz,biz teknoloji ülkeside değilizteknoloji satmıyor teknoloji alıyoruz,biz tarım ülkeside değiliz tarım ürünlerini satmıyor alıyoruz,biz ağır sanayi ülkeside değiliz hammeddeyi bile satmıyor alıyoruz,biz makina sanayii ülkeside değiliz otomobil üretmiyor satınalıyoruz savunma silahlarını bile satmıyor alıyoruz,BİZ SADECE TÜKETEN ÜLKEYİZ devlette bundan yani tükettiğimiz herşeyden vergi alıyor,hem vergi hemde yüksek vergi alıyorlar yani yanlışı 2 kere yapıyorlar ama mevcut durumda başka çare yok.
Aslında tüketmeden önce üretmemiz lazım,devlet fabrikalar kurmalı atölyeler açmalı elindeki arazileri değerlendirip tarıma açmalı işveren bile olabilmeli vs.vs.vs yani vergi haricinde ne gelir getiriyorsa  ülkenin çıkarlarına ve menfaatine ne uygunsa bunu kullanmalı,şuanki sistemde devlet bizim için değil biz devlet için varız!devlet bizim varlığımızın teminatı olmalıyken biz devletin varlığının teminitayız ve bu sistem yüzyıllardır böyle devam ediyor.
devlet zengin olursa vergi haricinde gelir getiren başka kaynaklar olursa vatandaşın sırtından ancak ozaman iner ozaman vergiler düşer.
Bu sistem biz nezaman tükettiğimizden fazlasını üretirsek işte ozaman düzelir
herkese saygılar sevgiler keyifli forumlar

evet söylediklerin aynen dogru ama ülkemizde degerlendirilmeyen cok sey var kac bin ton pamuk öretiliyor bunu dış ülkelere satıp dısarıdan esyalar farklı markalar ile kıyafetler vs alınıyor biton arpa üretiliyor dısarı satılıyor efes pilsen gibi bir çok markanın satıldığı gibi bunun yanında petrol satmıyor alıyoruz dedin mesela daha öncede dedim sınır ötesinde batuma geçip gidip geldiğimi çoğu zaman da depoyu oradan fullerim ve orası da petrol yönünden zengin değil fakat yarı fiyatına satıyor türkiyden oda dısarıdan alıyor hatta lpg yi türkiyeden alıyor ve türkiyenin yarı fiyatına satıyor bununda altını çizerekten söylüyorum. bunu bizzat kendileri söylüyor ve aynen doğru. 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net