|
diyognostik gösterge lambası hakkında yardım lütf |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 Saat 09:51 |
verdiğin bilgiler için çok tesekkur ederim metin kardeşim
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yolda kalmazsın. Biraz seni aydınlatayım. Motorda oksijen sensörü vardır. Bu sensör pistonlardaki hava yakıt karışımını ölçer ve bu karışım düzensiz olduğu anda aracın beynini uyararak, yakıt fazla geliyor kıs ya da yakıt az geliyor arttır gibi komutlar vererek en iyi hava / yakıt karışımını sağlar. Araç lpg de çalışırken ayarı çok kısık ise oksijen sensörü yine ölçümü yapıyor ve aracın beynine sinyal gönderiyor. Fakat bunu aracın beyni değil lpg'nin beyni ayarladığı için bir türlü oksijen sensörünün uyarılarına cevap gelmiyor Uyarılarına rağmen yakıt/hava karışımı düzelmeyince sürücüyü uyarmak için arıza lambasını yaktırıyor. Bu antipollition foult hatasının anlamı havayı kirletiyorum demektir. Yani hava ve yakıtın iyi karışmamasından birinin fazla gelmesinden dolayı iyi yanma olmamasından ve atmosferi kirlettiğini söylüyor. Bu yüzden aracın yolda kalmaz ama egzoz emisyonundan geçemeyebilirsin, birde yakıtın artabilir, onun dışında bir sorun olmaz, bir nevi eski değimle aracın çiğ atar. İyi ustalar motor beynine bağlı olan oksijen sensörünü lpg beynine de bağlamaları gerekiyor. Böyle olursa oksijen sensörü lpg beyni ile iletişim kurduğu için yakıtın miktarını benzindeyken yaptığı gibi ayarlayabilir. Ben atikerde bunu yaptırana kadar canım çıktı çünkü usta bilmiyor. Bu yüzden atikerin merkezini aratıp teknik yardım aldırarak, telefonda tarif ettirerek zorla bağlattım lpg beynine. Daha sonra yakıtım da 3 litre kadar düşmüştü.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Metinin dediği gibi gaz ayarın doğru şekilde yapılmamış. Aldığın hata katalitik konvektör hatası ama onun arızalı olduğu için değil,karışımın doğru yapılmadığını gösteriyor.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ekranda da şu uyarı yazıyor
antipollution fault
bu ne anlama geliyor acaba
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
nebileyim haftaya izmire gidicem 1300km yol kalırsak bide yollarda
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de sürekli yanıyor, bi zararını görmedim, sebebini de bilmiyorum
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o lamba yanmadan önce lpg de sorun vardı benzinde calışıyor lpg ye gecince stop ediyordu ustaya götürdüm 10tl ye bi program attır düzelir dedi bende 50tl lik benzin aaldım benzinle gittim 50km sonra lamba yandı uyarı verdi
atikere gittim bide nedese
enjektörler tıkanmış depoda sırff yağ camur var dedi komple hepsin değiştirdim
400tli bayıldık ama lamba halen sönmedi
haftaya uzun yola cıkıcam bi sorun olurmu acaba
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
lpg ayarının çok kısık olması ya da çok yüksek olmasından kaynaklanıyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok hayır olmadı
yolda giderken birden yandı uyarı verdi
50tl lik benzin aldım 60-70km yaptım arac lpgli ondan olabilirmi
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
206206
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor arıza lambası, bende yakıt la ilgili bir durum oldugunda yanmıştı. mazot filtrsi değişince düzelmişti çekişten düşme oldumu
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar selam herkese verdiğim linkte 206nın gösterge resmi var benim 11 nolu lamba
yani motor oto diyognostik gösterge lambası
sürekli yanıyor bu normal bi durummudur acaba......
Düzenleyen gngburak - 26 Mayıs 2012 Saat 21:33 |
|
www.gngtasarim.com
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |