![]() |
|
Gaz kelebeği temizliğinden sonra devir sapıtması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 16:47 |
|
anladım hocam çok teşekkür ediyorum |
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bujiler icin 50 tl aldı dısarda sordum tel ıle arayarak 45 tl dedı orjınaline< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=149166.56430201698">
|
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bujilere ne kadar aldı acaba ayrı ayrı fiyatları biliyomusunuz ben de sadece kelebek temizliğini yaptıracağım ne kadara mal olacak merak ediyorum |
||
|
||
![]() |
||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
yaparlar ustad ben bujı degısımı kelebek temızleme ve adaptasyonu işçilik dahil 120 tl ye yaptırdım< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=86947.54903268698">
|
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
Ne kadara yaptılar bu gaz kelebeğini söküp temizleyip bilgisyarda ayar işini fiyat olarak ?? Herhangi bir bosch car service e gitsek yaparlar mı?
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
haha
![]() |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Tamam bu anlattiginla elimle koymus gibi bulacagima eminim ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
he onada baktım
![]() |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hay Allah iyiligini versin ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
suanda arabada hıc sorun kalmadı rolantı duzelde gazı anı sekılde verırken aracın kendını silkelemesi de duzeldı
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
baglantı yerı sol far ayarının oldugu yerın altına orayı soktu ordan taktı kabloyu
![]() |
||
![]() |
||
|
Tesekkurler. Sol farla pek ilgisini anlamadim ama en kisa zamanda PP2000'den girip bakacagim. Düzenleyen koliva - 29 Mayıs 2012 Saat 16:43 |
||
![]() |
||
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
|
peki şuan rolanti düzeldimi? mesela kaç devirde sabitlendi=?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
bugun bosch servısıne gıdemedım yarın sabah temızletmeye gıdıcem fotoları falan yarın atarım buraya :) bujılerı kendım almaya karar verdım baska bujı fln takılır ben orjınalı aldırıp taktırıcam :)< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=121392.90678801807">
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Evet abi doğru hatırlıyorsun. Yanlız benimkini ilkinde yeni yazılım attığında yağtı. Beyin tek tek teypden araç içi lambalara kadar konrtol etti, çalıştırıp durdurdu vs. O sırada yaptı. Kalibrasyon yaparken gaza bir süre sonuna kadar bastı sonra bir süre hiç basmadı vs. Daha sonra kelebek temizlettim ama oradaki adamlar beceremediler bilgisayarsız yaptılar, daha sonra benim ustam yine bilgisayara bağlayıp aynı şekilde kalibre etmişti.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
ben kelebeği sökmeden temizlemeyi denedim, ama muhtemelen biyerlerde hata yaptım, o yüzden yarın bugün müsait olduğumda bi gidip güzelce açtırıp temizletip adaptasyonunu da yaptırıp bakacağım sorun devam ederse değişmesi gereken bi parça vardır diyeceğim ama eskiden böyle bir problem olmadığı için parça değişimi gibi bi problemim olmaz sanırım. Bi arkadaş da açıklamış zaten ben de balata spreyi ile temizledim belki sorunum bundan ileri geliyordur, açılırsa güzelce temizlenir ve sorunum da muhtemelen hallolur. Bende son zamanlarda çekişten düşme falan da vardı, açık hava filtresi takınca o biraz düzeldi gibi araç az ataklaştı ama asıl sorunumun kelebekte olduğunu düşünüyorum artık bi 50 lirayı gözden çıkarcaz napalım ![]() |
||
|
||
![]() |
||
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
|
ufuk gecenlerde hatirliyorsan gaz kelebegini sokmusdum manifortla injectionlrda dahil .. temizleme hakkinda bir konu acmisdim sonra sen bana rolanti bozuklugu baslayacak demisdin...
ben temizledim taktim hic sorun cikmadi aracin cekiside bayagi artti ayrica senin buyuk ihtimall rolanti sensoru veya diger yonden bir yerden hava cekiyor gaz kelebegini tam yerine oturttunmu? arasindaki lastigi kontrol ederek taksaydin manifort a oturdugu yer eger dusup kalkiyorsa rolanti sensoru olabilir diye dusunuyorum spreyle temizlerken bir yerlere kacmis olabilir ben soktum temizledim takdim soketlerde dahil soktum bir sorun olmadi gene arastirmaya devam et kardesim.
|
||
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
||
![]() |
||
|
Guzel bilgi ![]() ![]() Düzenleyen koliva - 27 Mayıs 2012 Saat 10:56 |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Arkadaşlar bu sorun en çok balata spreyi ile temizlenen durumlarda çok sık karşılaşılan bir durummuş.Gaz kelebeği temizliği ya bunun için özel sprey ile yapılmalı yada basınçlı selülozik tinerle araç yüksek devirde çalıştırılarak püskürtülmeliymiş. Balata spreyi sıkıldıktan sonra oradaki pisliğin yanma odalarında kalmasıyla çalışma bozuklukları oluyormuş. Ama yüksek devirde püskürtülen temizleme maddesi egzoz yoluyla dışarı atılırken çeşitli partiküllerin de bu yolla dışarı atılmasından dolayı hiç bir devir oynaması olmuyormuş. Dün bende bobini değiştirdim ve kelebeği de temizlettim hiç bir sıkıntı olmadı. (tabi balata spreyi ile değil!!)
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |