Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gaz kelebeği temizliğinden sonra devir sapıtması

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23074
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 19:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Gaz kelebeği temizliğinden sonra devir sapıtması
Mesajı Yazan: ufuk91
Konu: Gaz kelebeği temizliğinden sonra devir sapıtması
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 02:25
Bi başka konumda bahsetmiştim arkadaşlar gaza geç tepkiden dolayı bi çok kişi gaz kelebeği temizliği önerdi, onu da araştırdım çok zor bir olay değil ve sökülmeden yapılırsa yeniden ayar falan gerekmiyormuş bla bla.

Neyse geçen açtım temizledim ayna gibi oldu gaz telini çekip arkasını falan da temizledim balata spreyi sünger falan kullandım güzel de oldu.

ama rolantide acayip dengesizlik var bu aralar, ve araç boşdayken 1300 devirde falan çalışıyor eskiden 1000i arada bi geçerdi. Bi arkadaş bi süre bende de öyle oldu sonra düzeldi demişti ben de hala düzelsin diye bekliyorum ama 100km falan yaptım aynı. Dengesizlikler de var rolantide kafasına göre düşüp artmalar falan.

kısaca napmak lazım? nerde yanlış yaptık ya da gidip nereyi gösterelim nereye gidelim neresini yaptıralım aracın

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 16 gtı 16
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 02:28
valla hocam bendede var o sorun ben ustama sorum temizleriz gaz kelebeğini eğer düzelmezse beyindedir sorun demişti büyük ihitmalle seninde öle ama tamire bi götür onlar temizlesin bide eğer düzelmiosa beyinde sorun demektir usta öle sölemiştiii...

-------------
206 S 16 2.0 gtı (ŞEYTAN KIRMIZI) BenzinLİ BURSA OSMANGAZİ

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 02:32
yok hocam beyinde neden sorun olsun durduk yere, ya benim bununla ilgili gram sorunum yoktu, lpg bakımına götürdüm gazı geç yemeye başladı araç, gaz kelbeğini temizledim bu devir sapıtmaları başladı lpg bakımına gitmesem hiç bi sorun yoktu zincirleme reaksiyonla başıma dert aldım anlıycağın Big smile

bi gaz ayarına falan gidiyim diyorum bakalım

-------------

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 08:04
Gaz kelebeği tam olarak nerededir bende temizlemek istiyorum bilen biri anlatabilirmi resimli veya yazılı bi  şekilde

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 08:57
Ufuk, temizlemek icin yaptigin adimlari tekrar yapman gerekiyor. Belli ki yaparken bir yerde sorun olustu. Saniyorum sistem hava aliyor bir yerden. Hava filtresinden gelen boruyu tam yerine taktigindan emin misin? Tum parcalarin tam yerine oturdugundan emin ol. Gecmis olsun.

Mesajı Yazan: muratti
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 12:06
tamamen gaz kelebeginin elektroniğinin bozulmasından . elimde sıfır ayarında gaz kelebeği var isteyenlere hemen hemen 3 de 1 fiyatına http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-gaz-kelebegi-1-4-benzinli-82212867/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-gaz-kelebegi-1-4-benzinli-82212867/detay/

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 13:21
malesef aracım 1.6 hocam ayrıca gaz kelebeğimde sorun olduğunu düşünmüyorum sadece temizledim

@koliva aslında çok da titiz davranmıştım ama haklı olabilirsiniz hocam bugün tekrar bi açıp sağını solunu iyice kontrol etmeyi düşünüyorum.
Bu arada doğum gününüz kutlu olsun Smile

@fth206 buyrun hocam kendim temizlerken çektiğim fotolar, çok değil ama belli ediyor neresi olduğunu

ilki pis hali, 2. temizledikten sonraki hali

-------------

Mesajı Yazan: kuzu
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 14:03
 orjinal cihazla gaz kelebeği adaptasyonu yaptırman gerekiyor

-------------
HAKANKUZU

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2012 Saat 14:13
Orjinalini yazan: kuzu kuzu Yazdı:

orjinal cihazla gaz kelebeği adaptasyonu yaptırman gerekiyor

onun sadece kelebeği sökerek temizlersen yapılması gerektiğini duymuştum? ben sadece üzerinde temizledim sağını solunu sildim falan bu durumda da mı gerekiyor :S

neresi yapar ki hem bunu? lpg taktırdığım yer mi

-------------

Mesajı Yazan: saivet
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 02:12
abiler bu adaptasyon olayını sadece yetkili servismi yapar yoksa pc si olan herhangi bi tamircide yapabilirmi bende gaz kalabeğini temizlettim sonra rolanti sapıttı bi yukarı çıkıyo biraz oralarda takılıyo sonra düşüyo vs.nerde ne yapcam anlamadım ah bu 106 çok canımı yaktı ama vazgeçemiyorumBig smile

-------------
peugeot 106 xr 1.4 1999

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 09:00
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

malesef aracım 1.6 hocam ayrıca gaz kelebeğimde sorun olduğunu düşünmüyorum sadece temizledim

@koliva aslında çok da titiz davranmıştım ama haklı olabilirsiniz hocam bugün tekrar bi açıp sağını solunu iyice kontrol etmeyi düşünüyorum.
Bu arada doğum gününüz kutlu olsun Smile

Simdi farkettim yazinizi kusura bakmayin. Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim Embarrassed

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 10:38
Orjinalini yazan: saivet saivet Yazdı:

abiler bu adaptasyon olayını sadece yetkili servismi yapar yoksa pc si olan herhangi bi tamircide yapabilirmi bende gaz kalabeğini temizlettim sonra rolanti sapıttı bi yukarı çıkıyo biraz oralarda takılıyo sonra düşüyo vs.nerde ne yapcam anlamadım ah bu 106 çok canımı yaktı ama vazgeçemiyorumBig smile

Pc si ve peugeot servis yazilimina sahip butun servisler ve ustalar gaz kelebeginin ayarini yapabilir, sizlere tavsiyem ayarlattirin hatta birakin onlar birdaha gozden gecirsin temizlesin ayarini yapsin, temiz is olur.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 11:25
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

Orjinalini yazan: saivet saivet Yazdı:

Pc si ve peugeot servis yazilimina sahip butun servisler ve ustalar gaz kelebeginin ayarini yapabilir, sizlere tavsiyem ayarlattirin hatta birakin onlar birdaha gozden gecirsin temizlesin ayarini yapsin, temiz is olur.

gaz ustaları temizlik yapmaz ama heralde? ben en iyisi bi peugeot ustasına gideyim de ayar yaptırayım o sırada sanayiden bir de hava filtresi hortumu falan bulayım çok emanet duruyor benim araç bu aralar LOL

-------------

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 14:17
gaz ustasını bilmiyorum da pejo citroen servisleri bu işi yapıyor

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 18:50
cevap verılmıs bende p.tesı temızlıge goturcem kelebegı adaptasyon sartmıs :)

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 18:53
Orjinalini yazan: sansasyon61 sansasyon61 Yazdı:

cevap verılmıs bende p.tesı temızlıge goturcem kelebegı adaptasyon sartmıs :)

Sart degil Smile

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 18:55
valla üstad ben özel servısın yalancısıyım :))  veya benım araca sart olabılır olmadı onlar cıkarıp temızleyecegı ıcın sart olabılır :)) 

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 20:15

valla üstad ben özel servısın yalancısıyım :))  veya benım araca sart olabılır olmadı onlar cıkarıp temızleyecegı ıcın sart olabılır :)) 

Hahaha guzeldi LOL
Benim bildigim kadariyla kalibrasyonu araclarimiz otomatik yapabiliyor. Ben kendi aracimda uyguladigimda sonrasinda hicbir problemle karsilasmadim. Metin arkadasimizin ustasi da PP2000'den kalibrasyon yapmisti diye hatirliyorum ancak ben PP2000'de oyle bir ayar yeri goremedim. Eger step motor kismini acmazsaniz ayara gerek kalacagini sanmiyorum.

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 20:32
:) ozaman ben ptesi ustanın basında durıyımda neler yapıyor tam bı gorıyım neye gore kalibrasyon yapılıyo sorayım Big smile

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 20:35

:) ozaman ben ptesi ustanın basında durıyımda neler yapıyor tam bı gorıyım neye gore kalibrasyon yapılıyo sorayım Big smile

Guzel olur. Biz de ogrenmis oluruz. Eger PP2000'den yapiyorsa neresinden yapiyor onu da ogreniver sana zahmet Embarrassed

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 20:45
tamamdır  p.tesı aksama neler yaptıgını fotolarla gosterırım Smile

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 02:16
Arkadaşlar bende daha önce bu devir dalgalanması rolantide hatta stop etmesi sorunumu dile getirmiştim..Benim beyinde sorun çıkmıştı beyin ve elektirk tesisatı değişti sorun çözülmüştü ama bazen yinede ilk çalıştığında yapıyordu..Bu ara sıklaştı gene bu özellikle soğukken araç ilk çalıştığında benzinde dalgalanıyo devir stop eder gibi olup düzeliyo düşüp düzeliyo bazende stop ediyo..Bide o zaman araç gazı iyi yemiyo hani gaz vereyim diyorum ama .. Napıcam bilemiyorum deli oldum o kadar para verip beyin ve tesisat değişti şimdi gene yapmaya başladı..Acaba gaz kelebeğinde mi sorun var değiştirsem mi? Usta gerçi onda sorun olması çok düşük ihtimal diyo ama..Sorun üzerindeki sensörlerde yada rolanti ayar potansiyometresinde falan olur o kelebekte nasıl sorun olcak diyo..Birde şu an map sensörü arızası veriymuş araç arıza lambası yanıyo usta bilgisayarda map sensörü arızası veriyo o değişçek dedi aldım bosch marka map sensörü kendim değiştirdim ama lamba sönmedi ve arabanın çalışması değişti sarsıntılı çalışmaya başladı bende çıkarttım tekrar eskisini taktım..Ustayı aradım gidip beyinciye yeni map sensörünü ona taktır adaptasyon yapması gerekir bilgisyara bağlayıp dedi o zaman söner arıza lamban düzelir çalışması dedi ama

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesajı Yazan: saivet
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 02:31
ufuk91 çok teşekkür ederim tavsiyen için bugün nerdeyse hiç yapmadı sanki düzeldi gibi ama emin olmak için peugeot servisine götürcem

-------------
peugeot 106 xr 1.4 1999

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 10:31
Arkadaşlar bu sorun en çok balata spreyi ile temizlenen durumlarda çok sık karşılaşılan bir durummuş.Gaz kelebeği temizliği ya bunun için özel sprey ile yapılmalı yada basınçlı selülozik tinerle araç yüksek devirde çalıştırılarak püskürtülmeliymiş. Balata spreyi sıkıldıktan sonra oradaki pisliğin yanma odalarında kalmasıyla çalışma bozuklukları oluyormuş. Ama yüksek devirde püskürtülen temizleme maddesi egzoz yoluyla dışarı atılırken çeşitli partiküllerin de bu yolla dışarı atılmasından dolayı hiç bir devir oynaması olmuyormuş. Dün bende bobini değiştirdim ve kelebeği de temizlettim hiç bir sıkıntı olmadı. (tabi balata spreyi ile değil!!) 

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 10:56
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Arkadaşlar bu sorun en çok balata spreyi ile temizlenen durumlarda çok sık karşılaşılan bir durummuş.Gaz kelebeği temizliği ya bunun için özel sprey ile yapılmalı yada basınçlı selülozik tinerle araç yüksek devirde çalıştırılarak püskürtülmeliymiş. Balata spreyi sıkıldıktan sonra oradaki pisliğin yanma odalarında kalmasıyla çalışma bozuklukları oluyormuş. Ama yüksek devirde püskürtülen temizleme maddesi egzoz yoluyla dışarı atılırken çeşitli partiküllerin de bu yolla dışarı atılmasından dolayı hiç bir devir oynaması olmuyormuş. Dün bende bobini değiştirdim ve kelebeği de temizlettim hiç bir sıkıntı olmadı. (tabi balata spreyi ile değil!!) 

Guzel bilgi Clap Bu arada Wurth'un bogaz kelebegini temizlemek icin ozel bir spreyi zaten var.

Mesajı Yazan: volkan22
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 12:06
ufuk gecenlerde hatirliyorsan gaz kelebegini sokmusdum manifortla injectionlrda dahil .. temizleme hakkinda bir konu acmisdim sonra sen bana rolanti bozuklugu baslayacak demisdin...

ben temizledim taktim hic sorun cikmadi aracin cekiside bayagi artti ayrica senin buyuk ihtimall rolanti sensoru veya diger yonden bir yerden hava cekiyor gaz kelebegini tam yerine oturttunmu? arasindaki lastigi kontrol ederek taksaydin  manifort a oturdugu yer  eger dusup kalkiyorsa rolanti sensoru olabilir diye dusunuyorum spreyle temizlerken bir yerlere kacmis olabilir

ben soktum temizledim takdim soketlerde dahil soktum bir sorun olmadi gene arastirmaya devam  et kardesim.

-------------
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 13:51
Orjinalini yazan: volkan22 volkan22 Yazdı:

ufuk gecenlerde hatirliyorsan gaz kelebegini sokmusdum manifortla injectionlrda dahil .. temizleme hakkinda bir konu acmisdim sonra sen bana rolanti bozuklugu baslayacak demisdin...

ben temizledim taktim hic sorun cikmadi aracin cekiside bayagi artti ayrica senin buyuk ihtimall rolanti sensoru veya diger yonden bir yerden hava cekiyor gaz kelebegini tam yerine oturttunmu? arasindaki lastigi kontrol ederek taksaydin  manifort a oturdugu yer  eger dusup kalkiyorsa rolanti sensoru olabilir diye dusunuyorum spreyle temizlerken bir yerlere kacmis olabilir

ben soktum temizledim takdim soketlerde dahil soktum bir sorun olmadi gene arastirmaya devam  et kardesim.

ben kelebeği sökmeden temizlemeyi denedim, ama muhtemelen biyerlerde hata yaptım, o yüzden yarın bugün müsait olduğumda bi gidip güzelce açtırıp temizletip adaptasyonunu da yaptırıp bakacağım sorun devam ederse değişmesi gereken bi parça vardır diyeceğim ama eskiden böyle bir problem olmadığı için parça değişimi gibi bi problemim olmaz sanırım.

Bi arkadaş da açıklamış zaten ben de balata spreyi ile temizledim belki sorunum bundan ileri geliyordur, açılırsa güzelce temizlenir ve sorunum da muhtemelen hallolur.

Bende son zamanlarda çekişten düşme falan da vardı, açık hava filtresi takınca o biraz düzeldi gibi araç az ataklaştı ama asıl sorunumun kelebekte olduğunu düşünüyorum artık bi 50 lirayı gözden çıkarcaz napalım Big smile

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 22:57
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Hahaha guzeldi LOL
Benim bildigim kadariyla kalibrasyonu araclarimiz otomatik yapabiliyor. Ben kendi aracimda uyguladigimda sonrasinda hicbir problemle karsilasmadim. Metin arkadasimizin ustasi da PP2000'den kalibrasyon yapmisti diye hatirliyorum ancak ben PP2000'de oyle bir ayar yeri goremedim. Eger step motor kismini acmazsaniz ayara gerek kalacagini sanmiyorum.

Evet abi doğru hatırlıyorsun. Yanlız benimkini ilkinde yeni yazılım attığında yağtı. Beyin tek tek teypden araç içi lambalara kadar konrtol etti, çalıştırıp durdurdu vs. O sırada yaptı. Kalibrasyon yaparken gaza bir süre sonuna kadar bastı sonra bir süre hiç basmadı vs.

Daha sonra kelebek temizlettim ama oradaki adamlar beceremediler bilgisayarsız yaptılar, daha sonra benim ustam yine bilgisayara bağlayıp aynı şekilde kalibre etmişti.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2012 Saat 20:28
bugun bosch servısıne gıdemedım yarın sabah temızletmeye gıdıcem fotoları falan yarın atarım buraya :) bujılerı kendım almaya karar verdım baska bujı fln takılır ben orjınalı aldırıp taktırıcam :)< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=121392.90678801807">

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 13:21
                              bugun gaz kelebegı ve bujı degısımını yaptırdım kelebegı ustam cıkarıp temızlenmesı gerektıgını yoksa tek yuznun temızlenmesının cok bısey ıfade etmeyecegını soledı:) bujılerım baya bıtıkmıs onlarda orjınallerıyle degıstı. adaptasyon ıcın pc baglantısınıda 2004 model arac ıcın sol far ayarı kısmının ıcınden yaptı makyajlı kasalarda farklı yerdeymışSmile

Mesajı Yazan: falan
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 14:01
peki şuan rolanti düzeldimi? mesela kaç devirde sabitlendi=?

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 14:18

bugun gaz kelebegı ve bujı degısımını yaptırdım kelebegı ustam cıkarıp temızlenmesı gerektıgını yoksa tek yuznun temızlenmesının cok bısey ıfade etmeyecegını soledı:) bujılerım baya bıtıkmıs onlarda orjınallerıyle degıstı. adaptasyon ıcın pc baglantısınıda 2004 model arac ıcın sol far ayarı kısmının ıcınden yaptı makyajlı kasalarda farklı yerdeymışSmile

Tesekkurler. Sol farla pek ilgisini anlamadim ama en kisa zamanda PP2000'den girip bakacagim.

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 16:40
baglantı yerı sol far ayarının oldugu yerın altına orayı soktu ordan taktı kabloyu Smile

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 16:41
suanda arabada hıc sorun kalmadı rolantı duzelde gazı anı sekılde verırken aracın kendını silkelemesi de duzeldı

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 16:45

baglantı yerı sol far ayarının oldugu yerın altına orayı soktu ordan taktı kabloyu Smile

Hay Allah iyiligini versin LOL Orasi PP2000 kablosunun takildigi yer. PP2000'de ne gibi islem yapti onu ogrenecektin yahu. Neyse artik bir baskasina kaldi Smile

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 16:48
he onada baktım LOL ılk once ıste aracın kodunu falan gırdı bundan once hararetın 80 uzerıne cıkmasını bekledı sora mekanık kısmından tanıtmaya basladı ama baya bı ıslem yaptı yane foto olayı ıle anlatmak bıraz zor :) en son kelebek ayarını 1 e sabıtledı bı 10 dk ole baglı sekılde calıstı arac sora no problem :) ama benım bujıler baya ölmüş o tekleme tarzı seyler yapabılır dedı

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 16:59

he onada baktım LOL ılk once ıste aracın kodunu falan gırdı bundan once hararetın 80 uzerıne cıkmasını bekledı sora mekanık kısmından tanıtmaya basladı ama baya bı ıslem yaptı yane foto olayı ıle anlatmak bıraz zor :) en son kelebek ayarını 1 e sabıtledı bı 10 dk ole baglı sekılde calıstı arac sora no problem :) ama benım bujıler baya ölmüş o tekleme tarzı seyler yapabılır dedı

Tamam bu anlattiginla elimle koymus gibi bulacagima eminim Tongue

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 17:02
haha Big smile araçtan bıdaha hayır gelmez 

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 18:12
Ne kadara yaptılar bu gaz kelebeğini söküp temizleyip bilgisyarda ayar işini fiyat olarak ?? Herhangi bir bosch car service e gitsek yaparlar mı?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 18:31
yaparlar ustad ben bujı degısımı kelebek temızleme ve adaptasyonu işçilik dahil 120 tl ye yaptırdım< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=86947.54903268698">

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 00:36

yaparlar ustad ben bujı degısımı kelebek temızleme ve adaptasyonu işçilik dahil 120 tl ye yaptırdım< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=86947.54903268698">

bujilere ne kadar aldı acaba ayrı ayrı fiyatları biliyomusunuz ben de sadece kelebek temizliğini yaptıracağım ne kadara mal olacak merak ediyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 00:47
bujiler icin 50 tl aldı dısarda sordum tel ıle arayarak 45 tl dedı orjınaline< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=149166.56430201698">

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 16:47

bujiler icin 50 tl aldı dısarda sordum tel ıle arayarak 45 tl dedı orjınaline< ="http://timelinekapat.com/dosyalar/soneri.js?amtasak=149166.56430201698">

anladım hocam çok teşekkür ediyorum

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net