|
Kumandadan Ön aydınlatmaları Yakma |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
Cmoss06
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 11:54 |
||
Led çalışmalarında ve diyer dusuk akımla kontrol edecegınız malzemelerde diyod kullanabilirsiniz.1N4001...1N4004 diyodlar işinizi görür ters yön akımlarını en azından engelleriniz.
|
|||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|||
murat20021978
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Bir devreye ihtiyacın yok. Piyasada 12V şerit ledler var. Onlar 3lü gruplar halinde kesilir. şemayı aşağıdaki gibi yaparsan kolaylukla halledebilirsin.
Bu arada Ledleri 50x50 SMD led olarak alırsan daha iyi parlaklık alırsın. :) Düzenleyen murat20021978 - 21 Mayıs 2012 Saat 10:47 |
|||
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
|||
GO--GO
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
mantık süper tesekkürler.. cok soru soruyom ama bu ledleri nasıl yaptınız devresini yani
|
|||
murat20021978
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
|
||
Tampondaki ledleri ben yaptım. Kutusu vs. herşeyi dahil. alabileceğiniz biryer yok. ipucu olarak söylemek isterim Tamponda ilgili yerin kalıbını çocuklar için satılan oyun hamuru ile alabilirsiniz. Sonrası elinizdeki malzemeyi düzgün olarak şekillendirmeye kalıyor zaten. aslında basit bir olay olmasına rağmen ben epey bi cebelleşmiştim malzeme bulmak için:)
Özellikle reklam panolarının veya ışıklı tabelaların arkasına kapak yapmak için kullandıkları bir malzeme var ondan bulursanız kolaylıkla sizde yapabilirsiniz. Tabi siyah OJE filanda lazım:)
|
|||
|
|||
GO--GO
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
helal olsun bn bişi sorucam bu tampondaki ledleri siz mi yaptınız yoksa biyerden mi temin ettiniz eger aldıysanız nerden oldugunu ogreneblrmym
|
|||
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
İste bende sadece o sistem icin istiyorum zenonda var farda ve sislerde ama olur mutlaka acincada farlar yaniyor dimi? |
|||
ozaann
|
|||
ibrahim YILDIZAK
2. Vites 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
||
bende kapıyı kilitleyince önce farlar sonra sisler yanıp farlar sönüyor en son sisler de sönüyor belirli saniyeden sonra.
|
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Gti in bi ozelligi degil bu sonradan yapilmadir aslinda farlari baglamayi bende dusunmustum Kendim yapamam galiba role falan karistirir aklimi ama iyi bi elektrikci bulsam Yaptiricam cok guzel olmus yaptiricam İlham aldim konudan |
|||
ozaann
|
|||
ibrahim YILDIZAK
2. Vites 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
||
Ben aracımı aldığımda vardı gti'ın bir özelliği mi yoksa eski sahibi sonradan mı yaptırmış bilmiyorum ama güzel ben beğeniyorum.
|
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
çok güzel olmuş gerçekten eline koluna sağlık güle güle kullan
|
|||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|||
murat20021978
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
|
||
Vallahi düşünmüyor değilim. Galiba o zımbırtının adı fotosel di. Ama pek bilmem araştırıp bakmak lazım. Gerçi içerden düğmeden de yakabiliyorsun bu ledleri ama Işık sensörü daha iyi olur :)
|
|||
|
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ellerine sağlık buna birde ışık sensörü koyarsan harika ötesi olur :D
|
|||
murat20021978
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
|
||
Arkadaşlar çok ayrıntılı resim çekemedim kusura bakmayın.
Öncelikle olayı anlatayım;
Biliyorsunuz daha önce tampon ızgarasına led aydınlatma yapmıştım. (Gece garajda filan bayağı işe yarıyor.)
Şimdi bu aydınlatmaları Aracın tavan lambasının kapılara bağlı bölümüne bağladım. Kumandaya basınca tavan lambası yanıyor ve buradan alınan elektrik ile öndeki ledlerde yanıyor. Burda dikkat edilmesi gereken kapılar kapalı iken tavan lambasına ters akım vermemek. Bu işide bir diyot çözüyor. (elektronikten pek anlamam:))
Bu yöntem ile araya Röle bağlayarak Farları veya sis lambalarını bile yakabilirsiniz. (Bu olaya sanırım Follow Me deniyor)
Resimler ve video aşağıda;
Tavan lambasının Mavi kablosu Kapılardan gelen Poizitif (+) kutup
Kabloyu klavuz ile tavanın ön kısmından geçiriyoruz. Daha sonra sol ön cam direğini açıp (hafif kastırınca geliyor. Dikkat edin kırılmasın)
Buradan Uygun biryerden sigorta panelinin bulunduğu bölgeye kabloyu indiriyoruz.
Sonrası basit zaten. Sigrta panelinin oraya indirdiğiniz kabloyu ledlerinize giden kaplonun Pozitif ucuna bağlıyorsunuz. Bağlamada işlemini yapmadan önce muhakkak ucun veya uygun biryere Diyot bağlamayı unutmayın. Aksi halde düğmeden ledleri yaktığınızda Tavan lambası da yanar.
Önemli: Yüksek amper çeken aydınlatmalarda (sis lamnbası, Far VS.) bu işlemi yaparken Röle kullanılması gerekir. Aksi halde Tavan lambasının geciktirme devresini yakarsınız. Ön Tampondaki Led Aydınlatmalar;
Sönük hali
Yanan Hali
Video
Düzenleyen murat20021978 - 07 Mayıs 2012 Saat 14:28 |
|||
|
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |