![]() |
|
Vites kolunda titreme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 22:34 |
||
Gti için normal.
|
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
![]() |
|||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
...........
Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 14 Nisan 2012 Saat 22:34 |
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
![]() |
|||
enmerkar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2010 Konum: G.Doğu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
aynı sorun bendede var hatta şöyle diyim bozuk yolda gittin zaman titreme yapmıyor(deneme imkanın olursa bak göreceksin) ama düz yolda gittiğinde titreme hissediliyor özellikle 4. viteste..arabayı yokuş aşşağı boşa aldıgındada bazen vites bariz bir şekilde titriyor..diğer viteslerde rahatsız edici bir titreme olmuyor... bende şanzıman takozu veya akslardan yapabileceği kanısındayım .. gittiğim ustanın birtanesi tekerlerinden oluyodur dedi, birisi akstan yapar eğilmiştir dedi birisi bilyeden olur dedi birisi alt motor kulagından dedi birisi salıncaktan olur dedi vs....bende anlamadım bitürlü...bulunduğum yerde usta sıkıntısı çekiyorum bi çözüm bulursanız paylaşırsanız sevinirim bende söylerimde ona göre yaparlar.....
Düzenleyen enmerkar - 14 Nisan 2012 Saat 22:57 |
|||
peυɢeυт ѕervιѕιɴιɴ ve αɴlαyαɴıɴıɴ olмαdığı yerde
|
|||
![]() |
|||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
||
Zaten dediğim gibi akslarla ilgili bir ses sorunum da vardı belki bunu yapan da aynı problemdir hocam baktırcam bakalım en yakın zamanda ![]()
Aslında evet haklısınız detaylı bir inceleme yapmadım sadece 4. viteste çok bariz sallandığı için ona dikkat etmiş olabilirim ama diğer viteslerde de titreme yapmıyor değil. Aynı hızda 3 ve 5i falan da bi deneyeyim o zaman, ya da 4. viteste değişik hızlarla deneyeyim, daha net bilgi vereyim buraya ![]() hepinize de yardımlarınızdan ve ilginizden dolayı teşekkür ederim :) |
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
benmde 4.viteste abartılı bir şekilde salanıyor bende bunun sebebini vites takozunda olduğunu düşünüyorum aksla alakası olduğuna inanmıyorum.vites takozu değişirse sorun ortadan kalkar ben takmıyorum kafama zararı lacak bir durum değildir diye düşünüyorum.vites geçişlerimde hiç bir problem yok yani şanzımandan kaynaklı bir durum değildir gibime geliyor bende 2 seneden beridir var bu durum 4. viteste bariz sallanıyor ama boştayken gaza basınca hiç denemedim.aracım dizel olduğu için ses ve gürültüye takılmıyorum
|
|||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Sorunun kaynagini net olarak soyleyebilmek icin bilmemiz gereken onemli bir nokta var. 4. viteste oldugunu soyluyorsunuz. Sadece 4. viteste mi oluyor yoksa 4. viteste o anda gittiginiz hizda mi? Yani sorum su: Sorununuz 4. viteste mi oluyor yoksa 50-60 km/h veya 4. viteste hangi hizda gidiyorsaniz o hizda mi ortaya cikiyor. O hizlarda farkli viteslerde deneyerek sonuclari buraya yazarsaniz adim adim cozum yoluna gidebiliriz. Saniyorum sorununuz 4. viteste degilde blirli bir hizda olusuyor. |
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
motor kulaklarına da baktır bu olay özellikle motor kulaklarından yani takozlarından ve akslardan oluyo kışın sorunu bulmak için çok parça değiştim en son motor takozunu değiştim biraz düzeldi ama asıl sol aks değişince sorun kalktı
![]() |
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
||
anladım hocam, bakıma gircek zaten yakında ona da baktırırım, zaten arabada bi ses vardı, sağ arkadan gelen, tonk tonk diye. Ustaya gösterdik aks pabucundaki lastikler mi ne hasar görmüş bitmiş, öyle bişey demişti. sanırım akslara baktırmak gerek bi. var mı başka bi fikri olan? bu arada benim boştayken gaz verince titreme yapmıyor. 4de ve bazen 1de yapıyor. |
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
aynı sorun bende de vardı sol aks tan kaynaklanıyordu aks değişince sorun ortadan kalktı aks a baktırmanı öneririm eğer boşluk varsa ordan kaynaklı olabilir
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
||
vites boştayken gaza basınca titreme yapıyorsa normal midir bende bunu merak ediyodumda
|
|||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|||
![]() |
|||
||
Arkadaşlar bu problemi de yeni farkettim vites kolu seyir halinde özellikle 4. viteste bariz şekilde titriyor hatta sallanıyor bile diyebilirim o kadar fazla yani. Daha önce de bu sorunu yaşayanlar varmış ama net bi sonuca ulaşamadım, aranızda başına gelen, duyan vs var mı? Ya da bi fikri olan? Ne kadar masraf açar bilmiyorum umarım çok sorun çıkarmaz ama büyük ihtimal şanzımanda problem var.
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |