![]() |
|
206 yokuşta bayılıdı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dsonat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 Saat 23:06 |
aynı sorun bendede oldu,,,arabada 5 kişi,bagaj dolu,dizel araba sonuç çıkamadım,geri geri fren yapmama rağmen kayıyordu,hızlanarak çıktım az zorlandı ama çıktı..itibarını kazandı ve kazandırdı..
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hım bak işte o kadar kişiye sordum ,foruma yazdım bi tek senın yazdığın rahatlattı :) tşk ler çok haklısın.. |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
pati çekecek kadar güçlüyse sorun yok zaten , sorun olsa patide çekmez tamamen yığılır kalırdı geri dönmek zorunda kalırdın .
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
aykut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
+1 özellikle eğim çok fazla olmasa bile uzun mesafe yokuşlarda araç 3000 devirde bile bayılabiliyor. kısa mesafede stop etme derecesine gelmesi de 1. vites dışında çok anormal değil bazen birinci vitesde bile zorlanıp pati çekebiliyo meret.
|
|
2006 206 Xline 1.4 benzin/lpg Atiker
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
yani araçta sorun yok diosun?
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
bende de aynı araç var benzinli. 1.4 gibi düşük motor hacmine sahip araçları yokuş yukarı devirli kullanmalısın. yoksa vites küçültmek zorunda kalırsın. ben yokuş eğimine bağlı olarak 3.500 4.000 devir arasında kullanıyorum. hızlanmıyor ama yavaşlamıyorda =)
|
|
![]() |
|
zaten yokuşa durduğumm yerden başladım.. yani hızlanarak gelmedim.. yokuşun yarısında araba bayıldı stop etme noktasına geldi el frenini çektim benzine aldım ve pati çeke çeke yokuşu bitirdim.. 2kişiydik arabada . yani bu durum normalmi? arabanın kapasitesi bumu? |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1. vites dışındaki viteslerde hızlı çıkmazsan bayılır . onun dışında 75 beygir 2 kişiliktir bana göre , 4 ve 5 kişi binince araba kaplumbağaya bağlıyor yokuşlarda . yani bi sonraki aracımız 110 beygir ve üzeri olacak :)
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
aracın beynine bir baktır dostum, aynı sıkıntı arkadaşımda oldu yokusta araba stop etme derecelerine geliyordu, daha ileriki saflaralarda düz yolda 1. viteste bile zor gaz yemeye basladı.. baya bi arastırdı ustalar sıkıntı beyinde çıkmıştı. ikinci eliyle değiştirdiler sonra. sende lpg fln takmışsın bir ihtimal aynı sıkıntı olabilir bir baktır sadece..
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">yokuşun diklik derecesini bilmiyorum ama ben de bi defasında çok çok dik bi yokuşta kalacak diye baya korkmuştum lakin bitirdim 1. viteste, 2 kişiydik arabada da, ama normal olduğunu sanmam bizim eski emektar broadway bile hiç bi yokuşta kalmamıştı
Düzenleyen ufuk91 - 11 Nisan 2012 Saat 00:48 |
|
![]() |
|
slm ark lar.. .. aracım 2000 model 206 xr 1.4 benzin+lpg 75ps.. dün çok dik bi yokuşta araba resmen stop etme derecesine kadar geldi ve bayıldı. lpg den diye düşündüm aracı benzine aldım ve sonra el freniyle kalkış yaptım pati çeke çeke bitirdim yokuşu... devriyaj yeni değişti lastikler yeni. sizce bu durum normalmi yoksa bi yerde sorunmu var? bunun dışındada araçta 2-3 kişi olduğu zaamnlarda yokuşlarda zorlanıyor.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |