![]() |
|
Konsol boyama ile ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 02:04 |
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
evet boya rötuşu gereken kaporta sıkıntılarım da mevcut, o zaman boya kodumu öğrenip hem 50gr boya hem de spreye bastırıp alayım, sprey içeriye boya dışarıya lazım böylelikle bi taşla iki kuş ![]() tekrardan çok teşekkür ederim ilginiz için ![]() |
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
estafurullah hocam ne demek zahmete girmek.
Bende çoğu şeyi burda arkadaşlarımızın detaylı anlatımları sonucu uyguladım. Sanayide boya satan çoğu firmada var boyayı spreye basmak. illa araçla aynı renk olacak diye birşey yok.Boyanın diğer tonlarının envai çeşitleri var. Ellerindeki kartelalarda binbir renk çeşidi var. yanlız küçük bir detay vereyim size.Eğer aracınızdaki ufak tefek çizikleri yada taş çarpması ile oluşan boya kusurlarını sprey boya ile değil, normal boya ile yapmanızdır.Boyacıdan 50 gram kendi aracınızın boyasından alırsanız kaputtaki tamir işlerinide aradan çıkarmış olursunuz :) küllüğünüzüda boyamayı unutmayın :)
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
zahmet edip de bu kadar ayrıntılı açıklamalar yaptığınız için çok teşekkür ederim öcelikle ![]() aracımın rengine boyamayı düşünmüştüm ama boya kodu ile bunun sprey boyaya basılabildiğini bilmiyordum herhangi bir boya dükkanı yapar mı bunu? ön konsol koyu yeşil çok güzel olmaz sanırım ama klima ve kapı kolu çerçeveleri bu renkte çok hoş olur diye düşünüyorum, boya işini halledemessem gri uygulamayı dediğiniz şekilde yapıcam inşallah ![]() |
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
sıralama olarak doğru hocam.
söktükten sonra parçalarında kir, yağ v.b varsa önce onları temizle güzelce. Zımparalama işleminde aşırı kuvvet uygulama sakın yüzeyi bozabilirsin.Biraz pütürlü olsun yeter. Astarı sürerkende çok sürme.Astar sıvı birşey zaten.Astarı yüzeye tamamen uygula yeter. astar kurumaya yüz tutmuşken sprey boyayı uygulayabilirsin.Sprey boyama yaparken spreyi parçaya çok yakın tutma.BOYANIN AKMA SEBEBİ SPREYİN YAKIN MESAFEDEN UYGULANMASI VE AYNI NOKTADA BEKLEME YAPILMASINDANDIR.karate kid teki çocuk gibi spreyi ahenk içinde uygulayacaksın.Tek katta kapatacaksın diye bir şey yok. Bütün parçaları aynı anda yaparsan daha iyi olur hepsi aynı anda kurur.Kuruma süresi içinde parçaları elleme sakın.Kavisli yerlerde spreyi çok bekletme çünkü boya aşağıya doğru akmaya başlar. En son kat boyadan sonra ve parçalar tamamen kuruduktan sonrada sprey verniğini atacaksın.Vernik te sprey boya gibi olacak boyama işlemindeki gibi.Çok yakından olmayacak. Sprey verniği rengi matlaştırıyor bu bir hata değil verniğin özelliğidir. Bu malzemeleri herhangi bir boyacıdan iste sana verirler.Plastik boyayacam dersin. ben gümüş gri renk olarak boyadım gayette hoş durdular araç üzerinde. senin döşeme rengin bejmiş.Gümüş gri renk ne kadar yakışır bilemem ama çok da abes duracağını sanmıyorum. İsterseniz aracınızın boyası ilede aynı renk olabilir.Boyacıya boya kodunu verdikten sonra onlar aynı renk boyayı sprey kutu içerisine basabiliyorlar.Araç renk koduda şöför kapısının direğinde yazıyor. gelelim maliyetine; sprey boya (2 kutu) 20 lira vernik (1 kutu) 15 lira plastik astar (gram ile veriyorlar) 5 lira. boya ve sprey verniğini kaliteli bir marka alırsanız boyama işlemi sırasında bi sıkıntınız olmaz. şimdiden kolay gelsin.. güzel bir uygulama sonrası eserinizle gurur duyupta karşısında bir bardakta çay içtinizmi hiç bir yorgunluğunuz kalmıyor :) |
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
eyvallah hocam bunu görmemişim çok güzel yazmışsınız ayrıntılı bi şekilde. şimdi yapacağım işlem şu mudur, parçaları sök, zımparayı yap, plastik astarını at, boyayı at, en son verniği at. sıra bu şekilde değilmi? peki parçalarınız krom rengine yakın bir renge mi geldi? ya da spreyiniz akrilik spreymi nedir ondanmıydı? en son olarak kişisel fikrinizi alayım bej döşememe bu uygulama gider mi? ![]() |
|
![]() |
|
hocam daha önce bende yaptım bu uygulamayı
detaylı bir şekildede anlattım 2.sayfadaki benim yazımda yazıyor,bunun haricinde kafana takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım linki tıklayıp konuyu görebilirsin
Düzenleyen senol73 - 31 Mart 2012 Saat 15:59 |
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bunla ilgili konu var vs diye yazmadan önce bi okuyun
![]() benim konsol parçalarımda karbon kaplama vardı kendim yapmıştım açılma falan yapmaya başladılar velhasıl çıkardım geçen gün. Bir de krom vites topuzu aldım hoş durdu sayılır, buna uyum sağlaması açısından bi kaç parça gri boyama yapmaya karar verdim. Dedim ki bu defa kapı çerçevelerini falan değil de yeni modellerde olduğu gibi kapı açma kollarını falan boyayayım. Arka soldan yapmaya kalktım ama boya direk aktı hemen sildim ama biraz simli gibi kaldı üzerinde o çok dert ettiğim birşey değil sorularıma geçeyim; Bu parçaları boyamak için (iç plastiklerden) herhangi ekstra birşey mi yapmam gerekiyor ne bileyim zımparalama falan ya da plastik astarı vs. Haşim abinin eklediği nasıl yapılırda resimlerle anlatmış ama yazı ile açıklama göremedim. Acaba kullandığım boya mı yanlış gittim 8 lira verdim ama bilmediğim için yanlış almış olabilirim akrilik boya yazıyo ama her türlü ortamda kullanılır yazmışlar favori marka boya da kötü olmamalı heralde? çok soru sordum buraya kadar bile okuduysanız sağolun ama şunu da sorayım aracım 206, için Bej yeşil döşeme roland garros bilirsiniz, bu araçta içe yapacağım bu değişiklik kötü mü durur? yoksa yakışır mı acaba bilemiyorum hiç.. yakışmazsa boya olacağı için geri dönüş de zor ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |