Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Konsol boyama ile ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Konsol boyama ile ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Konsol boyama ile ilgili
    Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 02:04
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Orjinalini yazan: senol73 senol73 Yazdı:

estafurullah hocam ne demek zahmete girmek.
Bende çoğu şeyi burda arkadaşlarımızın detaylı anlatımları sonucu uyguladım.
Sanayide boya satan çoğu firmada var boyayı spreye basmak.
illa araçla aynı renk olacak diye birşey yok.Boyanın diğer tonlarının envai çeşitleri var.
Ellerindeki kartelalarda binbir renk çeşidi var.

yanlız küçük bir detay vereyim size.Eğer aracınızdaki ufak tefek çizikleri yada taş çarpması ile oluşan boya kusurlarını sprey boya ile değil, normal boya ile yapmanızdır.Boyacıdan 50 gram kendi aracınızın boyasından alırsanız kaputtaki tamir işlerinide aradan çıkarmış olursunuz :)

küllüğünüzüda boyamayı unutmayın :)

evet boya rötuşu gereken kaporta sıkıntılarım da mevcut, o zaman boya kodumu öğrenip hem 50gr boya hem de spreye bastırıp alayım, sprey içeriye boya dışarıya lazım böylelikle bi taşla iki kuş LOL

tekrardan çok teşekkür ederim ilginiz için Smile
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 20:29
estafurullah hocam ne demek zahmete girmek.
Bende çoğu şeyi burda arkadaşlarımızın detaylı anlatımları sonucu uyguladım.
Sanayide boya satan çoğu firmada var boyayı spreye basmak.
illa araçla aynı renk olacak diye birşey yok.Boyanın diğer tonlarının envai çeşitleri var.
Ellerindeki kartelalarda binbir renk çeşidi var.

yanlız küçük bir detay vereyim size.Eğer aracınızdaki ufak tefek çizikleri yada taş çarpması ile oluşan boya kusurlarını sprey boya ile değil, normal boya ile yapmanızdır.Boyacıdan 50 gram kendi aracınızın boyasından alırsanız kaputtaki tamir işlerinide aradan çıkarmış olursunuz :)

küllüğünüzüda boyamayı unutmayın :)
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 19:02
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">

sıralama  olarak doğru hocam.
söktükten sonra parçalarında kir, yağ v.b varsa önce onları temizle güzelce.
Zımparalama işleminde aşırı kuvvet uygulama sakın yüzeyi bozabilirsin.Biraz pütürlü olsun yeter.
Astarı sürerkende çok sürme.Astar sıvı birşey zaten.Astarı yüzeye tamamen uygula yeter.
astar kurumaya yüz tutmuşken sprey boyayı uygulayabilirsin.Sprey boyama yaparken spreyi parçaya çok yakın tutma.BOYANIN AKMA SEBEBİ SPREYİN YAKIN MESAFEDEN UYGULANMASI VE AYNI NOKTADA BEKLEME YAPILMASINDANDIR.karate kid teki çocuk gibi spreyi ahenk içinde uygulayacaksın.Tek katta kapatacaksın diye bir şey yok.
Bütün parçaları aynı anda yaparsan daha iyi olur hepsi aynı anda kurur.Kuruma süresi içinde parçaları elleme sakın.Kavisli yerlerde spreyi çok bekletme çünkü boya aşağıya doğru akmaya başlar.
En son kat boyadan sonra ve parçalar tamamen kuruduktan sonrada sprey verniğini atacaksın.Vernik te sprey boya gibi olacak boyama işlemindeki gibi.Çok yakından olmayacak.
Sprey verniği rengi matlaştırıyor bu bir hata değil verniğin özelliğidir.
Bu malzemeleri herhangi bir boyacıdan iste sana verirler.Plastik boyayacam dersin.

ben gümüş gri renk olarak boyadım gayette hoş durdular araç üzerinde.
senin döşeme rengin bejmiş.Gümüş gri renk ne kadar yakışır bilemem ama çok da abes duracağını sanmıyorum.
İsterseniz aracınızın boyası ilede aynı renk olabilir.Boyacıya boya kodunu verdikten sonra onlar aynı renk boyayı sprey kutu içerisine basabiliyorlar.Araç renk koduda şöför kapısının direğinde yazıyor.

gelelim maliyetine;
sprey boya (2 kutu) 20 lira
vernik (1 kutu) 15  lira
plastik astar (gram ile veriyorlar) 5 lira.

boya ve sprey verniğini kaliteli bir marka alırsanız boyama işlemi sırasında bi sıkıntınız olmaz.

şimdiden kolay gelsin..

güzel bir uygulama sonrası eserinizle gurur duyupta karşısında bir bardakta çay içtinizmi hiç bir yorgunluğunuz kalmıyor :)

zahmet edip de bu kadar ayrıntılı açıklamalar yaptığınız için çok teşekkür ederim öcelikle Smile

aracımın rengine boyamayı düşünmüştüm ama boya kodu ile bunun sprey boyaya basılabildiğini bilmiyordum herhangi bir boya dükkanı yapar mı bunu? ön konsol koyu yeşil çok güzel olmaz sanırım ama klima ve kapı kolu çerçeveleri bu renkte çok hoş olur diye düşünüyorum, boya işini halledemessem gri uygulamayı dediğiniz şekilde yapıcam inşallah Smile
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 17:48
sıralama  olarak doğru hocam.
söktükten sonra parçalarında kir, yağ v.b varsa önce onları temizle güzelce.
Zımparalama işleminde aşırı kuvvet uygulama sakın yüzeyi bozabilirsin.Biraz pütürlü olsun yeter.
Astarı sürerkende çok sürme.Astar sıvı birşey zaten.Astarı yüzeye tamamen uygula yeter.
astar kurumaya yüz tutmuşken sprey boyayı uygulayabilirsin.Sprey boyama yaparken spreyi parçaya çok yakın tutma.BOYANIN AKMA SEBEBİ SPREYİN YAKIN MESAFEDEN UYGULANMASI VE AYNI NOKTADA BEKLEME YAPILMASINDANDIR.karate kid teki çocuk gibi spreyi ahenk içinde uygulayacaksın.Tek katta kapatacaksın diye bir şey yok.
Bütün parçaları aynı anda yaparsan daha iyi olur hepsi aynı anda kurur.Kuruma süresi içinde parçaları elleme sakın.Kavisli yerlerde spreyi çok bekletme çünkü boya aşağıya doğru akmaya başlar.
En son kat boyadan sonra ve parçalar tamamen kuruduktan sonrada sprey verniğini atacaksın.Vernik te sprey boya gibi olacak boyama işlemindeki gibi.Çok yakından olmayacak.
Sprey verniği rengi matlaştırıyor bu bir hata değil verniğin özelliğidir.
Bu malzemeleri herhangi bir boyacıdan iste sana verirler.Plastik boyayacam dersin.

ben gümüş gri renk olarak boyadım gayette hoş durdular araç üzerinde.
senin döşeme rengin bejmiş.Gümüş gri renk ne kadar yakışır bilemem ama çok da abes duracağını sanmıyorum.
İsterseniz aracınızın boyası ilede aynı renk olabilir.Boyacıya boya kodunu verdikten sonra onlar aynı renk boyayı sprey kutu içerisine basabiliyorlar.Araç renk koduda şöför kapısının direğinde yazıyor.

gelelim maliyetine;
sprey boya (2 kutu) 20 lira
vernik (1 kutu) 15  lira
plastik astar (gram ile veriyorlar) 5 lira.

boya ve sprey verniğini kaliteli bir marka alırsanız boyama işlemi sırasında bi sıkıntınız olmaz.

şimdiden kolay gelsin..

güzel bir uygulama sonrası eserinizle gurur duyupta karşısında bir bardakta çay içtinizmi hiç bir yorgunluğunuz kalmıyor :)

2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 17:17

hocam daha önce bende yaptım bu uygulamayı
detaylı bir şekildede anlattım
2.sayfadaki benim yazımda yazıyor,bunun haricinde kafana takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım

linki tıklayıp konuyu görebilirsin

eyvallah hocam bunu görmemişim çok güzel yazmışsınız ayrıntılı bi şekilde. 

şimdi yapacağım işlem şu mudur, parçaları sök, zımparayı yap, plastik astarını at, boyayı at, en son verniği at. sıra bu şekilde değilmi? peki parçalarınız krom rengine yakın bir renge mi geldi? ya da spreyiniz akrilik spreymi nedir ondanmıydı?

en son olarak kişisel fikrinizi alayım bej döşememe bu uygulama gider mi? Smile
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 15:56
hocam daha önce bende yaptım bu uygulamayı
detaylı bir şekildede anlattım
2.sayfadaki benim yazımda yazıyor,bunun haricinde kafana takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım

linki tıklayıp konuyu görebilirsin

Düzenleyen senol73 - 31 Mart 2012 Saat 15:59
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 15:00
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bunla ilgili konu var vs diye yazmadan önce bi okuyun Smile

benim konsol parçalarımda karbon kaplama vardı kendim yapmıştım açılma falan yapmaya başladılar velhasıl çıkardım geçen gün. Bir de krom vites topuzu aldım hoş durdu sayılır, buna uyum sağlaması açısından bi kaç parça gri boyama yapmaya karar verdim. Dedim ki bu defa kapı çerçevelerini falan değil de yeni modellerde olduğu gibi kapı açma kollarını falan boyayayım. Arka soldan yapmaya kalktım ama boya direk aktı hemen sildim ama biraz simli gibi kaldı üzerinde o çok dert ettiğim birşey değil sorularıma geçeyim;

Bu parçaları boyamak için (iç plastiklerden) herhangi ekstra birşey mi yapmam gerekiyor ne bileyim zımparalama falan ya da plastik astarı vs. Haşim abinin eklediği nasıl yapılırda resimlerle anlatmış ama yazı ile açıklama göremedim. Acaba kullandığım boya mı yanlış gittim 8 lira verdim ama bilmediğim için yanlış almış olabilirim akrilik boya yazıyo ama her türlü ortamda kullanılır yazmışlar favori marka boya da kötü olmamalı heralde? 

çok soru sordum buraya kadar bile okuduysanız sağolun ama şunu da sorayım aracım 206, için Bej yeşil döşeme roland garros bilirsiniz, bu araçta içe yapacağım bu değişiklik kötü mü durur? yoksa yakışır mı acaba bilemiyorum hiç.. yakışmazsa boya olacağı için geri dönüş de zor Cry< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 35 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 316 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34146 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103418 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 576 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29937 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53116 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1066 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 16936 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 582 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 430 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 387 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16919 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1065 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 524 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3898 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 988 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3180 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34647 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1985 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English