| 
  | 
206 HDİ GARİP BİR SORUN.. LÜTFEN YARDIM.. | 

Yanıt Yaz  
   | 
  Sayfa 12> | 
| Yazar | |

savi_206  

1. Vites  
   Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75  | 

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Konu: 206 HDİ GARİP BİR SORUN.. LÜTFEN YARDIM..Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 19:43  | 

| 

sizin duruma benzer bir problem bende de vardı. ama benim araçta çekiş düşüklüğü yoktu. tam devrini hatırlamıyorum ama gaza basınca bi cırlama sesi geliyodu. gaza iraz daha yüklenince ses kayboluyordu. İş dönüşü eve giderken motor arıza ışığı yandı araba yığıldı gaza tepki vermemeye başladı. bilgisayara bağlattık aracı. o söylediğiniz parça hava akış debimetresi arızalanmış. değiştirdik o parçayı oses te kayboldu aracın çekişi de arttı. arızalı parça takılıyken 2000-2200 devir de ki özellikle 2 ve 3. viteste hissedilen turbonun devreye girişi hissedilmiyordu. o parçayı değiştirdikten sonra bu durumda düzeldi. ama son 2 ydır yine ufaktan ona benzer bir ses duyuyorum. ustaya sordum o parçayla alakası yok diyor ama ben o parçayla alakalı olduğunu düşünüyorum. parçayı yan sanayi yaktırmıştım acaba ondan mı diye düşünüyorum ama turbonun tepki vermesi ve aracın çekişi gayet güzel. biraz daha takip edip duruma bakacağım. sizin araçtan gelen seste bu parçadan kaynaklanabilir. parçanın orjinali 150TL'nin üzerinde diye biliyorum. kolay gelsin size

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34  | 

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 13:00 | 

| 

tabiki paylasacam 

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841  | 

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
     Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 12:00 | 

| 

kolaygelsin 

| 
 |
| 

nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841  | 

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:59 | 

| 

sonuçları bizlerle paylasırsan seviniriz

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:44 | 

| 

tamam kardeşim bakalım yarın yada pazartesi değiştirecem

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:42 | 

| 

tamam o parça turbo elektro vanası demek 206lada yeri orada bilmiyordum eger kendin degiştireceksen orjinal parça al ve hortumları dogru yere tak 

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:24 | 

![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:23 | 

| 

http://daypiotomotiv.com/urun_detay.php?idurun=269  

kardeşim vana bu degilmi senın bahsettıgın elektro vana 
    | 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 11:14 | 

| 

ordaki parça hava akışmetresi turbo elektro vanadı degil turbu kumanda elektro vanası motorun arkasında üsten ulaşman zor alttan ulasabilirsin 2 somunlu cicata 1 tane 2 li soket 3 adey küçük hortum baglıdır

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 10:44 | 

| 

kardeşim şimdi aracın kaputunu açtım bende degıstırırım onu hemen hava fıltresının arkasında karsıda ıkı vıda tutuyor zaten onu parçanın fıyatıda 80 tl işcilik parası vermeye gerek yok :)))

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 09:47 | 

| 

söylediklerine göre turbo kumanda elekro vanası olma olasılıgı %99 baglat bilgisayara eger mümkünse sonra parçayı degiştir araç roket gibi olacak 

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 09:25 | 

| 

eyvallah kardeşim bilgisayara baglatırım.. zaten ustayla su sekılde konustum arıza kesınmı vanadan dedım kesın kardesım dedı.. ama degılse o parcadan para falan vermem dedım yanı bana o sesı kes paranı al dedım... ama bılgısayarada baglattırrırım sorun degıl.... pedala bastıgımda gec tepkı vermıyor araç... normal kavrıyor.. ama bazen pedala bastıgımda.. araç sankı turbosuz araç.. hıç banamısın demıyor.. mesela bazen ıkıncı vıtesde 20000 den sonra turbo açıyor araba bı şahlanıyor.... ama bunu herzaman yapmıyor.. her vıtesde yapmıyor yanı randumanlı degıl... bazen butun vıteslerde 20000 den sonra sahlanıyor araç ama dedıgım gıbı herzaman olmuyo bu bazen sankı aracta turbo yokmus gıbı hissediyorum.. ama pedala bastıgımda tepkı verıyor hemen araç

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 19:46 | 

| 

bir ata sözü var   alet iş yapar el övünür    diye ustana saygım var ama bak ben sesi daha duymadan sana elektro vana olabilecegini söyledim ama yine tekrar tekrar söylüyorum bence önce bilgisayara baglat sonra karar ver kardeşim tabi tercih senin ayrıca gaza ilk bastıgında geç tepki veriyormu pedal

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 19:37 | 

| 

bence bilgisayara baglat motor beyni kısmında olan arızayı buraya yaz sana tam hatayı söyleyelim ondan sonra aracı yaptır her arıza surdan diyen için parça degiştirirsen maddi yönden pahalı olur onuda geç canın çok sıkılır

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 18:01 | 

| 

videoyu çektim ama ses belli etmiyo kendını vıdeoda bugun sanayıye gıttım bir kac arkadasımın övdüü bir usta vardı ona gosterdım arabayı arabaya oturduk sesı duyar duymaz elektro vana dedı. vana tam acmıyo açmadıgı zaman ses yapıyo dedı gaza yuklendıgın zaman vana tam acıyo sesı kesıyo dedı çekısıde tam acmadıgı ıcın dusuk oluyo arabanın dedı

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 16:19 | 

| 

olabilir çekeriz aslında deneyecegim bugun çekmeyi inşallah net çıkar videoda

| 
 |
![]()  | 
 |

koliva  

YÖNETİCİ  
   P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115  | 

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 14:02 | 

| 

Seslerin oldugu birer video cekme imkaniniz var mi?

| 
 |
![]()  | 
 |

delay  

1. Vites  

Mesaj Seçenekleri

Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 13:37 | 

| 

ÇÖZÜM BULUNCA PAYLAŞACAZ KARDEŞİM...

| 
 |
![]()  | 
 |

technodex  

1. Vites  
   Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: IZMIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80  | 

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı technodex 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 12:54 | 

| 

Aynı sorum bende de var 307 1.4 hdi 

belli devirlerde enjektor sesi geliyor tıkır çıkır,  3.000 devirden sonra kesiyor, ustam enjektor sesi olduğunu söyledi bir çözüm bulursanız paylaşın lütfen. 
    | 
 |
![]()  | 
 |

istanbullu_3886  

2. Vites  

Mesaj Seçenekleri
    Yanıt Yaz 
     Alıntı istanbullu_3886 
      Teşekkür(0)
      Alıntı   Cevapla

Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 Saat 22:32 | 

| 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |
    Yanıt Yaz  
   | 
  Sayfa 12> | 
| Forum Atla | Forum İzinleri  ![]()  Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma  | 

| 

Bizi Takip Edin   

| 
	|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||