|
Çamurluk Sinyalini Park ve Sinyal Olarak Kullanmak |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
okan4037
2. Vites 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 Saat 08:51 |
bende kırmızı led taktım sabit kırmızı yanıyor güzel oldu :)
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
ahmet106
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2012 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende aynısını yapmıştım evet çapraz yanıo ama güzel gözüküyo int. bi devre satıyolar bu çapraz yanmasını önlemek için
|
|
AydinBeyol
P.T. TEAM GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
safrane23
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: a Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Eline sağlık, hayal ediyorumda güzel olmuştur. Kendi emeğinin karşısında durup onu izlemek kadar güzel birşey yoktur. Bizleride aydınlattığın için teşekkürler.
|
|
http://img2.netcarshow.com/Peugeot-206_Sedan_2006_800x600_wallpaper_06.jpg
|
|
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba arkadaşlar
Konu daha önce açıldımı emin değilim , arama yaptım ama bulamadım.Eğer açıldıysa şimdiden özür.
Dün akşam çamurluktaki sinyalleri parklara bağlama işlemini yaptım (yarı amerikan park) belki faydalı olur diye burayada yazmak istedim.
Aslında olay çok basit , tek iş çamurluk sinyaline giden kabloların eksi kutubunu (şase) tespit etmek ve parklardan çamurluğa kablo çekmek hepsi o.
Eksi kutup kabloyu tespit ettikten sonra kabloyu uygun yerden kestim.
Daha sonra parkların artı kutupundan çamurluk sinyaline kablo çektim (işlemleri hava kararınca yaptığım için biraz uğraştım kablo çekerken ama sonunda başardım)
Son durum ise çamurluk sinyalindeki duyun bir ucunda parklardan gelen artı , diğer ucunda ise sinyalden gelen artı kutup bağlı olmuş oldu.
Parklar açıkken çamurluk sinyali park görevini görüyor , sinyal açıkken sinyal görevini görüyor fakat sinyaller ön ve arka sinyale göre ters yanıyor (bir yanarken biri sonuyor)
Maaliyetsiz , zahmetsiz ve tamirsiz bir işlem olduğu için bunu yaptım.Yanlız sanırım muayenede sorun çıkarabiliyomuş o yuzden kestiğiniz kabloyu tekrar bağlayacak şekilde ayarlamanızda fayda var
Umarım faydalı olur , saygılar
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |