![]() |
|
2006 Model 307'nin selenoidleri yeni versiyon mu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||||||||||||
aokaymaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 08:32 |
||||||||||||||
Arkadaşlar benim aracım 2003 model 307 tec. üzerindeki selenoidler Peugeot servicebox sitesinden baktım ve 2574.16 olarak görünüyor. Sanırım bu yeni model olanı. 2003 yılında bu yeni model selenoid yoktu sanırım. Bu sonradan servis tarafından değiştirildiği anlamına mı geliyor (not: ben aracın 2. sahibiyim ilk sahibinin değiştirip değiştirmediğini bilmiyorum)
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
aokaymaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
||||||||||||||
ben bağlattım bugün. yağ basıncında sorun var. sanırım değiştireceğim artık selenoid valflerini.
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
||||||||||||||
tamam teşekkürler.sen bi bilgisayara bağlat bence aracı yağ basıncını da görürsün hem... |
|||||||||||||||
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
||||||||||||||
yokuşta kaydırmıyor benimkisi. ben zamanında service box a üye olmuştum. ama bugün login olduğumda işler değişmiş, servis paralı olmuş. sadece profesyonellere ve para karşılığı (pek de ucuz gelmedi) hizmet veriyor. boşa uğraşmayın yani.
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
||||||||||||||
durum selenoid gibi görünüyor o zaman.peki yokuşta durum nedir kaydırma varmı?? birde şu service box olayında kullanıcı adı oluşturmadı sadece müşteri no verdi onunla da giremiyorum nasıl halledicem?? |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
Ben 10.000 km önce yağ değişimi yaptım. Ama hiçbir işe yaramadı. bugün aracı bilgisayara bağladım, yağ basın. arızası çıktı. Selenoidlerde sorun var gibi gözüküyor..
Düzenleyen kuantum - 26 Kasım 2012 Saat 14:49 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
bu arada service box'a üye oldum bir müşteri no su verdiler fakat onu yazınca giremiyorum kullanıcı adı istiyor ne yazmalıyım kullanıcı adı olarak öyle bişey oluşturmadım çünkü??? |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
kardeş makyajlı kasalarda zaten yeni versiyon selenoid fabrika çıkışında var tasa etme arıza elbetteki yapabilir.sana tavsiyem vuruntu özellikle iyice sıcakken yapıyorsa önce yağ değişimi yapman.lakin yağın değişim tarih ve km'sini biliyorsan selenoide yönel. yağ değişim periyodu 30-40 bin km tavsiye edilir.kolay gelsin... |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
son sorum güncel..
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
evet girip baktım. selenoidim yeni gözüküyor. bu durumda selenoidimi yeni selenoidle değiştirmem vites geçişlerindeki sertliği düzeltir mi? yani selenoid zaten yeniymiş. acaba yeni olmasına rağmen selenoidim arızalanmış olabilir mi? bir de siz bakar mısınız doğru mu bakmışım diye:
![]() |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||||||||||||
Servicebox, PSA grubunun gelistirdigi online olarak aracinizda spesifik olarak hangi parcalarin oldugunu ve referans numaralarini gorebileceginiz bir web sitesidir. Sitenin adresi: http://public.servicebox.peugeot.com/ Oncelikle uye olmaniz gerekiyor. Eger dil Fransizca gelirse acilan menuden Turkce ya da baska istediginiz bir dili secip "Valider" tusuna basmaniz gerekiyor. Siteye girdiginizde sol ust kosede sasi numaranizi girebileceginiz bir kutu olacak. Sonrasini zaten karistirarak ogreneceksiniz. |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
servicebox nedir? nasıl bakabilirim oradan acaba? eğer servislerde falan bakılıyorsa ücretli mi bakarlar acaba?
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||||||||||||
Eski tip selenoidlerin referans numarasi 2574.10'dir. Yeni tiplerin ise 2574.16'dir. Servicebox'tan sasi numaranizla baktiginizda hangi numarayi goruyorsunuz acaba?
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
Kimse bilmiyor mu?
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
||||||||||||||
Benim araçta vites geçişlerinde hafif vuruntu var. Selenoidlerini değiştirmek istiyorum aracın. Aracım yeni kasa. Makyajlı kasa yani. Ve 2006 model. 2005 ve öncesi modellerde kasa farklıydı. 2006 sonrası makyajlı kasa ile birliklte bir çok şey de elden geçirildi.
Sorum şu: "2006 model aracımın selenoidleri %100 yeni tip selenoid midir, yoksa bunun modelle alakası yok mu. Benim aracımın selenoidi de eski model olabilir mi..?"
|
|||||||||||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |