![]() |
|
Avrupada Peugeotlar Bedava |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 Saat 14:43 |
|
türk lirasına çevirirsek hemen hemen aynı gibi. ama belçika ve türkiyenin kişi başına düşen gelir farkına bakarsak türk vatandaşı olarak gene zor durumdayız :)
yani başlık doğru gibi :) Düzenleyen albayman - 09 Şubat 2012 Saat 14:46 |
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben de burasi icin yazayim ve karsilastiralim,
Araclarimiz ayni hemen hemen, 3 sene once aracimi 6000 Euro'ya aldim. 2 sene sonra satsam ederi ancak 3000 Euro olur. 1) Kayip 3000 Euro 2) Vergi 256 Euro x 5= 1280 Euro 3) Aldigimdan beri 3 sene gecmis 80 bin yapmisim, 2 sene sonra 25 bin daha 105 bin km eder. 100 km de ortalama 7 litre yakiyorum dersek 7350 litre = 11bin Euro eder. 4) Kasko yok. 5) Sigorta 360 Euro * 5= 1800 Euro 6) Muayene 30 Euro * 5 = 150 Euro (Burada her sene muayene zorunlulugu var) 7) Otopark ucreti var ama 5 yil boyunca herhalde 200 Euro yu gecmez. 8) Aracin bakimlarina 5 senede 2000 Euro ancak veririm ki cogu seyini kendim yaparim. Toplam = 19430 Euro. |
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
bunların hepsi sağdan direksiyonlu bende o paralardan fazla vermem zaten
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
sıfır araç için hesap yapamıyorum çünkü hem bakım fiyatlarına hem de sıfır araç kullanmanın maliyet hesabına vakıf değilim. kendi içinde bulunduğum duruma göre kabataslak hesapladım.
|
||
|
||
![]() |
||
|
demek istediğim aracı satın aldıktan sonra 10 yıllık kullanım sürecinde cebimizden çıkanlar da hesaba katılarak yapılmalı. bu hesapta euro-tl çevirmesinden ziyade kişi başı gelir farkının oranına bakılarak yapılabilir. ben kendi aracım için kaba taslak hesap yapayım bari:
2. el araç aldım 7 yaş vergi grubunda, bu aracı 5 yıl kullanıp satsam şunlar olacak
alış fiyatı: 23bin
5 sene sonra bu aracı satacağım fiyat: 15bin (rakamı salladım 3aşağı beş yukarı)
1.)kayıp: 8bin tl
2.)motorlu taşıtlar vergisi: 335x5: 1675tl,
3.) yılda 15bin km, 5 yılda 75bin km yapsam, km de 0.25 kuruş lpg yakan aracıma alacağım yakıt: 19bin tl
4.)yıllık kasko 750tl den: 4000tl civarı kasko parası vereceğim.
5.)sigorta için 5 yıl boyunca 750-800 civarı
6.)bu süreçte 3 kez muayene için 3x200: 600tl ödeyeceğim.
7.)otopark vs ücretlere aylık 50 tl gitse, yıllık 600 5 yıllık 3000tl gidecek.
8.)periyodik bakımda gidecek masraf çok değişken olabilir ama ortalama yılda 500-1000tl arası giderse 5 yıllık 2500tl ,ile 5000 arası masrafı olabilir. arası 3750 olur.
şimdi hepsini yazalım:8000+1675+19000+4000+800+600+3000+3750=40000 tl civarıdır.
hesap harcama kalemleri türkiye koşullarında 1600cc lpg li stationwagon araç kullanmanın şuanki fiyatlarla kabataslak bulunmasıyla çıkıyor.
ikimiz de aynı araca sahibiz. siz de oradaki 5 yıllık maliyeti yukarıda ki harcama kalemleri (sizin ülkenizdeki 5 yıl boyunca giderler) için yaparsanız bir sonuca ulaşabiliriz.
unuttuğum bir şey varsa hatırlatınız :)
|
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bir kere sunu belirtmeliyim ki hesaplamalarda euro yu tl'ye cevirmek yanlis oluyor. Cunku Turkiye'de bir kisi ortalama 1500 tl aliyorsa burada 1500 euro aliyor. Gunluk tuketim malzemeleri euroyu tl'ye cevirmediginiz takdirde hemen hemen ayni. Peugeot 308 5d, burada 15895 Euro'dan baslayan fiyatlarla satiliyor. Turkiye'de ise 41540 tl'den. Eger eur-tl cevirmesi yapilmazsa zaten 2.6 kati. Bu durumda bakim degerleri, iscilik ne kadar pahali olursa olsun yine de Turkiye'deki fiyata yaklasamiyor bile. Dedigim gibi, alim gucune kiyasla araba fiyatlari ucuz. Aslinda bakim degerleri de ucuz ama Turkiye'ye kiyasladiginda, hele hele cevirme yaptiginda cok pahali geliyor. |
||
![]() |
||
|
peugeot 308 benzinli baz versiyonu (örnek) aracın anahtar teslimine türkiyede misal 40bin vermiş olalım. 10 yıl içinde servisin istediği bakım masraflarını bulalım örneğin o da 20bin olsun. toplam maliyeti kenara yazalım. o da 60bin aynı aracı avrupada alıp kullanırken bu maliyeti bulalım ve karşılaştıralım.
ozaman kabataslak bir karşılaştırma tablosu çıkacaktır karşımıza. Düzenleyen albayman - 09 Şubat 2012 Saat 12:02 |
||
|
||
![]() |
||
|
Biraz daha detayli aciklayabilir misiniz? |
||
![]() |
||
|
her şey ucuza almakla bitmiyor. yürütme maliyeti var işte. ozaman bir hesap yapalım, sıfır aynı donanım 308i satın alarak 10 yıl kullanmanın toplam maliyetini avrupa ve türkiye olarak karşılaştıralım. ozaman esas tablo ortaya çıkar...
|
||
|
||
![]() |
||
|
Talepte var ama farkli durumlar da var. Ornegin bir sirkette calisiyorsaniz o sirket size (isterseniz) arac tahsis edebiliyor ve bunu leasing sirketleri ile yapiyor. Bu durumda yeni bir araciniz oluyor. Benim tanidigim bildigim pek cok kisinin bu sekilde arabasi var. Ikinci durum ise burada hemen hemen her ailenin en az bir arabasi vardir ve olmak zorundadir. Turkiye'de dolmus vardir, halk otobusu vardir, es dost vardir en kotu ihtimalle yuruyerek gitme vardir ama burada bunlardan cok yoktur. O yuzden zaten bir doygunluk soz konusu. Bir diger konu ise, ulkelerin ekonomik durumlari iyi. Hal boyle olunca insanlarin ekonomik durumlari da haliyle artiyor ve lukse gidiliyor. Burada "maddi durumu olan" diye bir kavram yok. Herkesin uc asagi bes yukari esit sekilde maddi durumu var. Sen sifir araba almayi tercih edersin ben etmem gibi bir soru isareti ortaya cikiyor ki genellikle yine sifir araba tercih ediliyor. Evet iscilik cok pahali. Saatlik ucret ile hersey yapiliyor. Ornegin aracinizi bilgisayara baglatsaniz bile saat isliyor. Ben servise gitmemeye gayret ediyorum ama bazen kucaklarina dusmek zorunda kaliyorsunuz. Ornegin debriyaj balatasini degistirttim ve sonuc 670 Euro. |
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
yeni kanuna göre yurtdışından gelen araçlar burda muayeneye girebilir eski kanuna göre altı ay yurt içinde kalan araç yurtdışına çıkmak zorunda ingilterede servis bakımı saatlik yani usta saat başına para yazıyor atıyorum 3 saat aracınız tamirde kalmışsa saati 60 sterlin yani 180 tl 3 saatte 540 tl alıyorlar araçlar neden ucuz avrupa birliğindeki tüm ülkelerde fiyatlar 3 aşşağı 5 yukarı böyle aracı sıfır aldığınızda vergisi yok denecek kadar az ama yıllık vergileri ve sigortası yüksek benim yurtdışından araç getirme hakkım var ama direksiyon ters olduğu için düşünmüyorum gerçi direksiyon solda olan araçta bulunur uğraşmaya değmez
|
||
![]() |
||
EfeGti01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: Prof. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
|
Türkiyede böyle ucuz oldugunu düşünüyorumda trafik çıkılmicak derecede artardı.
![]() |
||
i <3 My Pug*
01 BAN 42 |
||
![]() |
||
silentsorrow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Avrupada 2. el araç fiyatları çok uygun olmasına karşın yedek parça fiyatları çok pahalıdır. Bu yüzden Avrupalılar bindikleri araç modelli değilse servislere ve araba tamircilerine pek uğramazlar. Onlarda bu otomobile binme işi daha çok sağlamsa kullan arıza yaparsa at şeklide oluyor.
|
||
![]() |
||
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
|
lanet olsun arkadaş. biz burada bu arabaları alabilmek için göbeğimizden çatlıyoruz. nerede bunun adaleti.
|
||
![]() |
||
ihsan1000 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ihsan1000
|
ÖTV den kaynaklaniyor ve direktion ingilterede sagda , TÜV Türkiye kabul edermi acaba ?
|
||
![]() |
||
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
|
neden bu kadar ucuz acaba. vergi mi az yoksa talep mi yok bu araçlara
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Dogrudur. Benim aracim su anda tas catlasa 3500 Euro eder.
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
ebayde pahalı siteleri dolaştım pahalı daha doğrusu sitelerde pahalı 2002 model 206nın fiyatı 600 sterlin hemen hemen 1.500 tl türkiyede bu araç 15.000 tl aracına göre fiyat değişiyor 2001 model alfa romeo 146 1000 tl inanilmaz bir fiyat farkı var gerçi 1994 şahine 8000 tl fiyat çekiyorlar gerisini siz düşünün
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
sadece peugeotlar değil ki bizim bi akrabamız bulgaristanda mercedes c200 aldı 12 bin tl 2006 mod burda o fiyata en kötü arabayı vermiyolar adamlar mercedes alıyo :)
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Araçlar temiz hakikaten keşke bizde bu fiyatlara araç satın alabilsek
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |