![]() |
|
Devir yükselirken artan, alçalırken azalan uğultu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
lamazibici06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lamazibici06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2016 Saat 10:53 |
şanzıman sesi olabilir.
|
|
emre özer
|
|
![]() |
|
euyelik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu sorunun cevabını bulan oldu mu?
|
|
![]() |
|
enesmusul74 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ekim 2013 Konum: bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı enesmusul74
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşlar bende bu son iki gündür bi ses var araba hızını artırdıkça geliyo azaldıkça kesiyo sesi akis de değil araba istoptayken saldım arabayı rampa aşaya yok ses rulmandan mı gelirki o ses
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
alışacaz artık.. sinek küçük ama mide bulandırıyor. neyse bu da nazar bocuğu olsun arabamın diyelim..
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Abi sen kafaya iyi takmışsın bu sesi sen biraz dinlen inşallah hallolur ama ufak bir şeyse boş yere para dökme derim
![]() ![]() |
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Bugün sanayiye götürdüm. Sesi ustaya dinlettim. Ama arabanın içinden değil, ön kapağı açıp direkt kayışın oradan. steteskopla dinledi ve gergi bilyasının arızalandığını söyledi. çıkartıp yenisini taktık. gerçekten de hafif bozuktu. kayıştan gelen ses kesildi. fakat benim burada bahsettiğim, ve arabanın içindeyken asıl rahatsız olduğum devirle beraber artıp azalan o ses gitmedi. ustayla bir tur attık. ustanın dediğine göre ses şanzımandan geliyor. aslında o ses normal bir sesmiş, ama benim araçta normalden biraz daha yüksekmiş. şu aşamada ne yapacağımı bilemiyorum. bu ses için şanzımanı indirtecek değilim. ama bu ses de beni rahatsız ediyor. nasıl yapacağım bilemiyorum..
|
|
![]() |
|
cinecommentator ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
bir lokurtu veya lıkır lıkır yanı buna benze bir ses ...ise...kesinlikle krank kasnağından dır..
|
|
peugeot 307 sw xr 2004
|
|
![]() |
|
cinecommentator ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
bendede ...özellikle 1 viteste kısmen 2. viteste devir yükseldikçe artan, vites geçişlerinde devir düşünce azalan bir uğultu sesi var..forumdonanımda ki arakadaşın ifade ettiği gibidir..masraf biraz fazla..sebep..hor kullanım..araç yağ değişimine dikkat etmemek.vs ..vs...abicim bi reklam varya ..adam ev alacak ..usta getirmiş..usta evin tesisatına bakıyor..diyoki bir evin ömrü tesisatının ömrü kadar iş aynen bu ...biz araba alırken boya ..pasta cila..polen buji vırt zırt filtresi değişimi gibi yazılara bakıp alıyoruzz...bu konuda dertliyim...işte..
aracın elektronik motor sıkıntıları varmı buna dikkat etmek gerekiyor...bu arkadaşım ve benim gibi....mağdur olursunuz... BİR ARABANIN ÖMRÜ ...TESİSATININ ÖMRÜ KADARDIR :)
|
|
peugeot 307 sw xr 2004
|
|
![]() |
|
dynamic07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dynamic07
Bu ses alternatörün içindeki rulmanlardan da geliyor olabilir.Ses eğer ki alternatöre yaklaşınca yoğunlaşıyorsa bilin ki alternatörün bilyaları dağılmış sökülüp değişimi yapılacak.
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Kayış bölümünden geliyor usta baksa daha iyi anlar tabi.
![]() |
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
Dostum bu ses rulmandan gelıyor.Rulman bilyaları yapıyor bence.
|
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Bende de bu tür bir ses vardı. Ona bak buna bak derken en sonunda bulduk. Susturucu hortumunun tırnağı kırılıp yerinden çıkmış.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
aslan7333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
En doğrusu bir ustaya gösterin,iyice dinlesin,bu tür seslere aşina olduklarından farklı bir sesin nereden geldiğini daha kolay bulabilirler.Araç içinden sesin geldiği yön yanıltabilir.
|
|
![]() |
|
bu da youtube'dan bulduğum, benim aracın çıkarttığı sese benzer bir video.
|
|
![]() |
|
V kayışı ve gergi rulmanı tarafından gelen ses şu: sizinki ile aynı mı? sizce bozuk mu bu ses?
|
|
![]() |
|
ses sol taraftan mı geliyordu, yoksa sağdan mı? yoksa yönü belirli değil miydi? bunu şundan soruyorum. bendeki soldan geliyor gibi. oysa rulman sağda olması lazım..?
|
|
![]() |
|
Bende ilk önce sesi bulamadım baya aradım ama kayış bölümünden geldigini çözdüm.İlk önce hidrolik direksiyon pompası sandım ama degilmiş.Sonra ustada baktı rulman bilya dagıtmıs dedi degistirdik.Bendeki ses ince cıklama sesi tabi devir artıkça çogalıyodu.Sesin dedıgın gıbı uçak kalkma sesine benziyodu.Tabi sendeki ses nasıl bilmiyorum.
|
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
Cmoss06, bu başlığın ilk mesajındaki sorunların birebir aynısı mıydı acaba? bir de dediğim gibi benim ses sol önden geliyor gibi, sizinki de öyle miydi? Bir de benim arabada bu ses soğukta değil, sıcakta ad yapıyor. Yani yazın da vardı. Kışın ortaya çıkan bir durum değil. Hala aynı sorun olduğunu düşünüyor musunuz?
Düzenleyen kuantum - 17 Şubat 2012 Saat 14:23 |
|
![]() |
|
Bendede vardı aynı sorun gergı rulmanının içi oksitlenmiş,usta genelde kış aylarında bu sorun ortaya cıkıyor dedi.Rulmanı degiştirdi sorun düzeldi ses kayboldu.Kayışa gelince kayış eskimişse degiştirmede fayda var.
|
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
yalnız bendeki uğultu sanki sol ön taraftan ya da orta kısımdan geliyormuş gibi. bu parça bildiğim kadarıyla sağ ön tarafta. bir de sizin aracınızda da uğultu devire bağlı olarak mı artıp azalıyordu, yoksa tekerleğin dönüş hızına göre mi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |