![]() |
|
acı bir yağ bakımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gorkemteke ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 Saat 21:19 |
yok bu sefer pejo servisinde taktırdım 240 tl parça 20 tl işcilik netee 190 tl parca ama arabayı ögle görence duzelsinde ne olursa olsun dedim yoksa netten alıcaktım bende :)
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun, işi bilmeyen kendini usta zanneden kişilere araçlarınızı elletmememniz gerekir ,
Bu arada 260 tl çok almış keşke fiyatını bir araştırsaydın,birde markası nedir sordunmu merak ettim,
yine usta mağduru olma:)
|
|
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|
![]() |
|
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar reklam gibi olmasın fakat yüksek performanslı yağ koymakta fayda war derim çünkü çoğu peugeot istenilsin yada istenilmesin perfonmans aracıdır bn şahsen ii yağ kullanılmasından yanayım bunun orjinal yada yan sanayi filtre ile bi alakası yok bilgilerinilerine teşekkürler...
|
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Sizde sağolun.Eyvallah yolumuz düşerse neden olmasın. ![]() Usta hangi yağ koymuş motora onu merak ettim ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 20 Aralık 2011 Saat 00:15 |
|
![]() |
|
gorkemteke ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
saol özgür inş :) ilgin için ayrıyeten teşerr ederşm kocaeliye yolun duserse beklerim
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Tekrardan geçmiş olsun.
Demek akışmetrenin içini kırmış ha yahu orda ne işi varmış ki adamın.O zaten çok hassas bir parça.O boruyu niye söküyor ki hayret bişey yahu. ![]() Ama ben yazmıştım ya akışmetrenin soketini mi çekti diye.Uğraşırken onu kırmış demek.Ucuz bir parçada değil yani. Neyse olan olmuş artık umarım bir daha böyle durumlarla karşılaşmazsınız. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
evet arkadaşlar bugun sorunumu tık tık diye çözdüm pejo servisinde olay hava debimetresi denene ufak bir boruda bitmiş benim takoz usta sokerken normal boru diye soktugu bir borunun içinde 2 tane tel sensor varmıs onu kırmıs bugun 260 lira verince araç duzeldi arkadaşla telde papz olduk biraz terbiyesizleşti bundan sonra bilinmedik yere göturmem kocaelideki yeni yerim OTO TEKNİK peugeot servisi tum yardımlarınız için teşşekur ederim işallah başkalarının balşına gelmez
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() |
|
![]() |
|
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Benzer bir olay benim başıma geldi. Arkadaş oto yıkama yağlama dükkanı açmıştı bende aracımı bakım için göturdum. yağ yağ filitresi gibi bakım yapıldı. yag konusunda bıraz hassasım araca en uygun ve en kalıteli yağı tercih ederim. Ertesi gün 200 km yol yaptım araç gitmez sankı biri tutuyor. normalden daha fazla yakıt yaktı hemen sanayi ye gittim yağı boşalttırdım kı yagda nafta kokusu var usta baktı bu yağ orjınal değil dedi yağ filitresinınde ne markası vardı..
Araçların peryodık bakımları çok önemlidir bir çok kişi usta bozuntusu hemen mineral yağ kullanmayı tavziye eder ama araçlara tam sentetik yağ koymak en iyisidir...
|
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
yarın iyi anlayan bir usta varmıs bakalım o nediycek artık dustuk bir kere sanayi yollarını allah sonumuzu hayır eglesin
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
İşte ben de hava filtresini FİL diye markadan almıştım.Yerli filtre diye belki dedim bizim yerli malımız daha iyidir diye ama 500 km sonra çıkardım.Orijnaline çok benziyordu ama filtre kutusuna tam oturmadı. Neyse sorun inşallah giderilir.Ustanın koyduğu yağın markasını ve numarasını öğrenin.Şimdiden geçmiş olsun. ![]() Orjinal mazot filtresi.1.4 HDİ ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 18 Aralık 2011 Saat 17:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
:) hava filtresini ve polen filtresini ben alıp taktım fil marka 4 gun her hangi bir problem cıkmadı usta ile gidip parcacıdan yag filtresi orjinal mazot filtresini meca bilmem ne diye bir marka aracın eski filtresinde her hangi bir marka göremedim görseydim ısrarla onu alıcaktım yanlız aractan cıkan filtre ile yeni aldıgım mazot filtresinin model noları ve tipi aynı bir sadece arabaya ne marka yag koyuldugunu göremedim ama onuda ögrenebilirim yarın bir komsum arabayı onceden göturdugu özel serv,se göturucek bilgisayara baglanıcak yapılan islemleri ustaya anlattım hortumları iyi baglayamamıs olabilir dedi yarın adam neyi var neyi yok söyluycek bişeyleri bozduysa hatalı yapan ögrenicem ve masraflarını talep edicem yada papaz olucaz
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bakıma gitmeden açsaydın burda bir konu ya yazardık ne yapmak gerektiğini.
Şahin bey in söylediği doğru filtreleri kesinlikle orjinal kullanın.Gerçekten çok farkediyor.Ben bir kere yan sanayi hava filtresi alıp taktım aracın yakıt tüketimi arttı hemen orjinaliyle değiştirdim. Çalışırken soket çekilir mi hiç hayret yahu.Arıza kodu girmiştir beyin.Aracı bilgisayara bağlatın.Arıza kodlarını silip bir bakın.Sürekli olan arıza varsa zaten görünür bilgisayarda.Ona göre işlem yaparsınız. Aracınızı kimseye teslim etmeyin daima başında bekleyin.Ne işlem yapıldı mutlaka görün.Bunlar önemli şeyler. ![]() Tavsiyem filtrelerin hepsini orjinal alıp değiştirin.Yağı da kendiniz alın.Mutlaka kapalı kutuda olsun. Masrafları da arkadaşınızın hesabına yazarsınız ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 18 Aralık 2011 Saat 16:50 |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
arabayı bırakma.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
ah şahin hocam haklı diyorsun sorma cocukluk arkadasım diye gittim calısan arabayı maffetti acayip canım sıkkın şimdi napacagımı bilmiyorum usta ben yaptım arabayı bana bırak ben yapıp vericem filan diyor ama acayip sogudum lanet bir durumdayım
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Arkadaşlar bu tip parçaları orjinal kullanın gözünüzü seviyim,gidin kendiniz görerek alın ustalara güvenmeyin çoğu yalancı orjinal parça taktım diyen usta sayısı parmakla sayılacak kadar az,litresi 5 tl yede yağ var onu koysa nasıl anlayacaksınız ustanın vicdanına kalmış,mazot filtresi yağ filtresi önemli parçalar bunlar şakaya gelmez,şişer,hava yapar v.s. gerek yok arkadaşlar yapmayın böyle, |
|
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
kocaelide peugeot dan anlıyan yada iyi bir usta var mı gösterebilecegim
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
turbonun sol tarafında ufak bir kutucuk var onunb soketini cıkardı usta yag koyarken ben baska bir yeri gittim koydugu yagı göremedim ama mozat filitresini arıza devam edince eskisini taktık yine duzelmedi
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu çıkarılan soket akışmetrenin soketi olmasın.Hangi soketi çıkarıp taktınız? |
|
![]() |
|
soket çıkarıp takmanız hiç iyi olmamış.Çalışırken yapmanız dahada kötü.Kullanılan yağa ve yağ filtresine göz atmakta fayda var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |