![]() |
|
Otomatik vites konumu arızası ACİLLL!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2011 Saat 12:51 |
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rica ederim. Aslinda cok fazla birsey yok. Tabi birazda risk almak gerekiyor. Tamirden sonra goruslerinizi bildirirseniz herkes adina faydali olur. |
|
![]() |
|
repropark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2011 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
![]() ![]() ![]() ![]() |
yazılarınızı daha detaylı okudum gerçekten çok faydalı bilgiler, ohm metre kullanabilmeme rağmen ben cesaret edemiyorum, çünkü bıktım bu şanzıman hatalarından işinin ehlini bulmuşken onlara yaptıracağım, yoksa sizin bilgilerinizden faydalanarak kolları sıvardım, çok teşekkürler.
|
|
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
|
|
![]() |
|
repropark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2011 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
kontaktörde sorun yok, benim araçtaki sorun hız kumanda ayarında, diğer bir deyişle halatın gerginliği.
ilginiz için teşekkür ederim, bunlarda çok faydalı bilgiler, emeğinize sağlık. saygılarımla
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hiz ayar mekanizmasi kontaktor olabilir mi? Su linkte nasil sokulup takilacagini ve ayarlanacagini yazmistim. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&PID=281829&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler#281829 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
sen numarasını ver bana burda çıkmacı arkadaşım var ona bi sorarız, birde malatyaya sonunda otomatik şanzımancı açıldı, adamlar aynı zamanda chip tuning, beyin, abs, airbag tamiride yapacaklar, daha cihazları gelmemiş fakat istanbul ve kayseriden çok deneyimli iki şanzıman ustası getirmişler, bugün benim şanzımanı gösterdim olası bütün sorunlarımı anlattım, hız ayar mekanizmasını kırdığımızı söyledim, usta otomatik vites halatını o mekanizmayla birlikte değişeceğimizi söyledi ve şanzımanımdaki bütün sorunların ondan kaynaklı olduğunu söyledi, çok hassamış, hatırlarsanız sertleştiği için bastırıp kırdık demiştim, keşke sıcak su dökseydiniz kırılmazdı dedi:) yani parça 200TL boşu boşuna çöpe gitti, birde o ayar ohm metre ile yapılırmış elle veya gözle yapmak imkansızmış arkadaşlar, parçayı sipariş ettim, yarın elimizde olacak ve yarında tamir edilecek inşallah bir sorun çıkmaz, 200 ü 500 ü hiç umrumda değil, hallolsun yeter.
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
kardeş sen oralarda bayağı pejo ile ilgilenmissin sanırım benım aracın abs beynı arızalı fakat cıkmasını ankarada bulamadım ıstanbulda gazıantepde fılan buldum oralardada tanıdık olmadıgı ıcın almaya cesaret edemedım senın ustalardan elınde boyle bır malzeme olan varmıdır bende numarası fılan var
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ya bahara doğru yaptırcam inşallah mart nisan gibi umarım ozaman kadar buyuk sıkıntılar cıkarmaz
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
eger selenoidler değişmemiş hala fabrika çıkışında takılı olanlar duruyorsa sıkıntı, onlar şanzımandaki tüm düzensizliklere sebeptir, biran önce değişip bu şanzımanın tadını çıkarmakta fayda var, servislerde yağ ve selenoid değişimi 500TL ye mal oluyor, ve bildiğim kadarıyla işçilik ve yedek parçada indirim var şu anda. durumunuz müsait ise bir an önce onlarla başlayın işe.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
onuda bilmiyorum arabam 132000 ben 115000 aldım vitesle ilgili hiçbirşey yaptırmadım |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
hıc bı sıkıntı cıkarmazlar ayrıca sen ne ıstersen sadece onu yaparlar, bu arada aracının selenoid valflerı daha once degısmısmı bı bılgın varmı
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ya hep aklımda aslında arabam çekişten filan düştü iyice geçişlerde biraz sertleşti ama korkuyorum bu yağı değiştirirken başka sıkıntı çıkartırlarsa diye
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
bır peugeot servısıne gıdın acıklama yapmanıza gerek yok evvela yagı bır degıstırmede cok fayda goreceksınız.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
ayrıca sanzıman yagınızı bır an once degıstırın
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
korkumdan yağ değiştirmeye gidemiyorum başka bir sıkıntı çıkarsa diye ama o dediğiniz parça hızla ilgili sorunları kontrol ediyosa ben aracı durdugumda garıp bır sekılde ırkılerek duruyo anlaşılan bu parça ciddi anlamda arızalı bende |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
ismail bey sızdekı sorun vıtes kolunun sert kullanılmasından kaynaklanıyor anladıgım kadarıyla bu konunun mesajlarını okuyun tam olarak tolga beyle bır lınk paylastım hız ayar yapılmasıyla ılgılı sızın bu ayarı yaptırmanız lazım lakin o parca ısınıp soğudukça sertlesmıstır ayar yapmaya calısınca dugme kırılacaktır. sorun degıl benım basımdan gectı fakat yenı parcayı alıp bı takayım duzelırse sızlerle paylasacagım.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
sanzımanlarımızda mekanık bır problem cıkmasında gerısı halledılır dıye umuyorum, malesef turkıyede otomatık sanzımandan adam akıllı anlayan pek az ınsan var. bu cokbuyuk sorun yoksa bu sorunlar adam akıllı anlayan ustaya oyun ısınden baska bısey değil. al4 sanzıman kotumsenecek bır sanzıman degıl ama peugeot un zamanında kullandıgı sıkıntılı yan urunlerınden yasıyoruz bu sıkıntıları. yoksa bu sanzıman alman muhendıslıgı porshe patentlıdır.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
benim sorun anlattığım gibi aracım 1,5yıldır bende fakat bende hiç olmadı nezaman başka biri kullansa vites takılı kalıyo arıza uyarı yok ama onu ileri doğrdu itiyorum tık diye ses geliyo ve düzeliyo zaten 1,5 yılda 4-5kez ancak oldu yinede başka sıkıntılara yol açarmı bilmiyoru mesela havalar soğuyalı sizin dediğiniz gibi garip bişeyler oluyo durduğumda vites boşa çıkıyomuş gibi ama ısındığında olmuyo ben hiç şanzıman yağı değiştirmedim belki ondandır diye düşünüyorum ama şu parçadan siz bulursanız banada bilgi verirseniz olmassa bende değiştiriyim |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
aynen ismail bey halatın sanzımana baglananucunda hız ayar mekanızması var sanırım onu degısmek lazım dun sıkıntı yok dedım gece benımkıde d ye gecmedı ve automatık gear fault hatası aldım gece ugrasmadım sabaha belkı duzelır dıye sabah bındıgımde sıkıntı devam edıyordu halatla oynadım duzeldı. bugun o mavı parcayı temın etmeye calısacağım bakalım ınsallah tek sorun odur
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
o dediğin sıkıntı bendede olmaya başladı havalar soğuyalı araç durduğu zaman vitesten boşa düşüyomuş gibi oluyo ve zor kalkıyo vitesde değilmiş gibi değilmi? ayrıca benim vites halatının ucundada bir sorun var bazen vites dye aldığımda triptoniğin oraya düşüyor ve takılı kalıyor ekrandada n yazıyor ama bugune kadar kimse çözüm bulamadı sorunu ise haların ucundaki mavi parçayı ileri iterek çözüyorum :)
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |