![]() |
|
peugeot 206 bakım soruları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aykut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 13:41 |
Tekrar merhaba,
Hafta sonu il-be otomotivde aracın bakımları yapıldı, biraz fazla para verdik sanırım ama taksit imkanı ustaların güler yüzü vs. bu seferlik affettik :) Araçta motor yağı, tüm filtreler, bujiler değişti ayrıca frenlerin tek tek kontrolünden sonra kampanalardaki fren merkezleri değişti. Triger için ustalar da 80000 km dedi, 206 kullananların bilgisine. Önden gelen tıkırtı için ön takımlar kontrol edildi ancak problem yokmuş anlayadım hala geliyor zaman zaman. Motordan gelen çıtı çıtır ses lpg regülatöründen geliyormuş, kaputu kaldırınca farkettik, atikerler bu şekilde biraz gürültülü çalışıyormuş. Baskı balata işi biraz daha bekleyecek sanırım, tamamen duygusal ;) |
|
2006 206 Xline 1.4 benzin/lpg Atiker
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1) Diskler yamuk olabilir , frene basınca gurultu geliyorsa balatalar bitmiştir
2) Lpg araç daha gürültülü çalışır ama uğultu yapmaz , benzinde yapıyormu ? 3) Sağ önden gelen ses bozuk yolda yapıyorsa z rotuna baktırın , devirle alakalı bi uğulsu ise akis bilyesine baktırın 4)Hatcback arabaların genel sorunu ![]() 5)Yorumsuz ![]() 6)Akünüze baktırın , bujilere kızdırma bujisine baktırın 7) Aracın deparından baskı balata tahmini yapabilrsiniz , bağırıyor buna mutabin gitmiyorsa baskı balata bitmiştir , tabi yakıtta bu durumdan payını alır, triger için kullanma kılavuzuna bakın derim benim bildiğim 80 bin en son değişmesi gereken rakam 8)Bursaya hiç gitmedim ![]() |
|
![]() |
|
aykut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar Merhaba,
Ben de aranıza yeni katıldım, 2006 model 206 x-line Atiker lpg kullanıyorum. Araç bize 42000'de geldi ve şu an 65000 de. Bize geldikten sonra 2 kere peryodik bakım yapıldı ancak sanırım artık detaylı bir bakım istiyor, bu hafta sonu aracı servise götürücem ve aşağdıaki konularda sıkıntım var tavsiye ve önerilerinizi almak istedim bu işin acemisi olduğum için. 1) Araç frenlemede güven vermiyor, fazla hız kaybetmeden tekerlekler kilitleniyor ve ısınıca gıcırtı sesi geliyor. Geçen hafta lastikleri değiştirdim çok etkisi oldu ancak lastik değişimi sırasında diskleri kontrol ederken derin çizikleri farkettim. Değişiklik mi tavsiye edersiniz yoksa taşlayarak bir süre daha kullanılır mı? Ayrıca arka frenleri (kampanalı abs yok) nasıl kontrol edebilirim? 2) Araca lpg takıldıktan bir süre sonra gaza(5000km) yüklendiğimde derinden bir uğultu sesi gelmeye başladı, egzos mu yoksa motordan mı bilemiyorum. Aslında güzel bir ses :) sanki daha büyük bir egzos takılmış gibi, ancak herhangi önemli bir arızaya işaret eder mi? 3)Sağ ön taraftan tıkır tıkır sesler geliyor sanırım klasik ön takıma bakılmalı doğru mudur? 4)Arka taraftan içten bagaj bölgesinden tıkırtılar geliyor sanırım pandizot yada bagaj kilidi, çözüm önerileriniz nelerdir? 5) Son dönemde tespit etttiğim bir ses de motor rölantide çalışırken tık tık tık diye bir ses geliyor, gaz verince ve giderken ses kayboluyor/farkedilmiyor neden olabilir? 6)Soğuk çalıştırmada marş basıyor ama motor geç alıyor, sıcakken sorun yok neden olabilir? 7)Bu araçlarda debriyaj baskı balata ömrü nasıldır (çoğunlukla eşim kullandı :)) Triger değişimi ne zaman yapılmalı, bu km için başka kontrol edilmesi gereken noktalar var mıdır? 8) Bir de Bursa'da özel servis önerileriniz? Forumda Metin Peugeot İL-BE oto, Bir oto gibi isimleri gördüm, Bursa ya da Gemlik önerilerinizi alabilirim. Yorumlar için şimdiden teşekkürler |
|
2006 206 Xline 1.4 benzin/lpg Atiker
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |