![]() |
|
yağlı motor(resimli) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 Saat 11:28 |
|
Motor civarında (üst kapak) yağlanma yoksa karter contası , filtre contası yahut şanzuman keçesi(contası) zira şanzuman ayağı da bayağı bir yağlanmış.
|
||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
||
![]() |
||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yağ değişimi zamanında, kartel açıldıysa eğer, kapatılırken contası ile ilgili bi sorun olmuş belliki, ya somunlar düzgün sıkılmamış yada yada kartel contası düzgün cekilmemiş. ayrıca yağ filtresinin contasınıda kontrol etmek lazım
|
||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||
![]() |
||
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
|
arkadaşlar yağ sanki karterin üst kısmından geliyor. sakın yağ değişimi sırasında filtreyi de değiştirip kapağı tam olarak sıkmamış olsunlar. yada filtre kapağının contası ezilmiş olamaz mı. resimden bişey seçemedim ama böyle bir ihtimalde var göz önünde bulundurmak lazım...
|
||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
hocam şimdi aklıma bişey daha geldi ben aracı alırken yapılan ekpertizde yağ contası diye bi madde vardı değişmeli diye ekpertizden sonra arabayı ben bi ustaya daha gösterdim çıkan eksikleri sormak için oda bu zaten yağ bakımında değiştirilir o zaman değiştiriz demişti yağ bakımını da ben o ustaya yaptırmıştım özel pejo servisi şimdi galiba yani bana göre kaçak bu yağ contasından diyorum ben zaten ekspertizdede çıkmıştı . ben o zaman yıkamaktan vazgeçtik alıyorum elime sipreyleri girişiyorum motora :) elektroniklerden uzak dur demiş ilhan abim abi ben arabaının şanzumanı nerde onu bilmiyordum şimdi öğrendim bu elektronik aksamlar neresi onları hiç bilmiyorum :) sadece yağ gördüğümn yerlere hafif hafifi kibar davranarak sıkacam sonrada biz bezle mi artık neyle sileyim bak gene kafam karıştı:) bu ustalara benim güvenim yok ya arkadaş şimdi düşünüyorumda belkide adam bizim filtreyi bile değişmedi gerçi günahınıda almayayımda şimdi:) yarın müsait olursam ben bu işin uygulamasını yapayım bakalım sızıntı nerden olacak?
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
karter orınglerı var contaları yanı onlardan kacırma yapıyo olabılır yada yag fıltresı plastıgı kırıksa yada contasını yenılerken degıstırmedılerse felan ordan atıyodur
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
|
ben balata spreyi ile bide yağ tortularını temizlemiştim bakalım yağ kaçağı var mı diye çok güzel oluyo o spreyle 5 tl almıştım motoru yıkamaktansa spreyle temizlemek mantıklı geliyor bana belkide motor yıkatmaktan korktuğum içindir...
|
||
![]() |
||
|
en güzeli dediğim gibi o sipreyden 2 tane alırsın yağlı yerleri temizlersin elktronik aksamdan uzak bi şekilde tabi
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi bakımda sıkılmayan bir civata veya tam sıkılmayan yağ filtresi nedeniyle bu sorun oluşmuştur. İlk olarak bakım yaptırdığınız yere gidip yağ filtresini ve karterdeki yağ boşaltma somunu sıksınlar. İnşaallah onlardandır da sorun halledilir. Su tutmanın sıkıntısı elektronik donanima ciddi zararlar verebilir. Ayrıca işinin ehli olmayan bir yıkamacıya denk gelirseniz zaten kaş yapıyorum derken göz çıkarır. İlhan kardeşin de dediği gibi sıcak motora su tutulursa zaten ayıkla pirincin taşını. Düzenleyen kapagan - 13 Kasım 2011 Saat 15:52 |
||
![]() |
||
|
motoru soğutmadan yıkatırsan sorun olur ama piyasada satılan balata temizleme spreyleri var.onlardan 1 tane alırsın yağlı yerleri akıtırsın nesi varsa ilk yola çıkışında attığı yer belli olur.
|
||
![]() |
||
|
hocam tavsiye için teşekkürler yağ seviysinde hiç düşüş yok sabit duruyor. aracı alalı iki ay oldu ve bu yağ problemi ben bakımı yaptırdıktan sonra. meydana geldi ilk olarak. şimdide yaklaşık bir haftadır yağ damlatmıyo yere. önceden yan yana arasında bi karış mesafe olacak şekilde bi iki damla dökülmüş oluyodu tam vidaların altından. yağ seviseyini sürekli kontrol ediyorum zaten. hocam motoru yıkatmanın ne gibi zararı olur alttan bi su tuttursaydık bari:)
|
||
![]() |
||
|
Karter vardır da karter koruma yoktur. Orjinali plastik oluyor fiyatı 250 lira civarı, benim araçta alır almaz taktırdığım sac karter koruma mevcut 90 liraya almıştım. Alın bir tane takın kafanız rahat olsun. Aracı alır almaz ilk işim triger değişimi ve karter muhafaza sacı taktırtmak olmuştu. Ayrıca o sizin fotografta görünen terletme yağ çubuğundan anlaşılmayabilir. Motorun ilgili yerleri kontrol edilmeli. üst kapak, silindir kapağı, karter, yağ filtresi vs vs. hepsinden yapabilir. Gözünüz sürekli yağ seviyesinde olsun. Arada çubuğu kontrol edin. Yağ seviyesini kontrol altında tutun. Çok gerekmedikçe ki bence yağ seviyesinde ciddi düşüş yoksa motorunuzu yıkatmayın. |
||
![]() |
||
|
ne demek abim sende sağol
|
||
![]() |
||
|
hımm anladım abi sağolasın. ben o zaman yarın arabyı yıkatıyorum ve sonra baktırıyorum nerden salıyo bu yağı. saolasın abi
|
||
![]() |
||
|
ayrıca o pilastik parça karter koruması o plastikten olur.
|
||
![]() |
||
|
karter her arabada olur.karter yağ haznesine denilir.yağ eksiltir tabiki ama karter keçesinden o kadar az sızma olurki yağ çubuğundan fark edemezsin ama terletme dediğimiz o olayı yapar bu 10 gram kadar yağın kolayca yapabileceği bişey.
|
||
![]() |
||
|
o parça karter derken? ama senin arabada karter yok dediler geçen bi video paylaştığımda karter bu motorun altını komple kaplayan parçanın ismi olmuyor mu şahsen benim dobloda kocaman bi plastik vardı bende demiştim ulen burdanda çalmışlar plastik takmışlar diye? |
||
![]() |
||
|
ilhan abi yağ seviseyinde eksilme olmazmı peki öyle bi kaçak olduğunda hiç eksilme yok çubuktan sürekli takip ediyorum seviyeyi?
|
||
![]() |
||
|
dostum o parça karter ve karter civatalarında gevşeyen varsa yada karter keçen delikse ondan olur lakin karterinde delik varsa etrafını güzelce bir sil ve lifte kaldırıp arabayı çalıştırıp gaza basarak neresinden yağ geliyo bi baktır belkide karterinde delik vardır
|
||
![]() |
||
|
bencede kesinlikle ordan şimdi emin oldum çünkü yağ değişiminden bi gün sonra arkadan bi ses geliyordu ona baktırmak için o zaman arka travers burçlarını değiştirmiştim o ara arabanın altına bakarken alttaki civataların birinde yağ birikmesi vardı, kesin civatadan yarın gideyim sıktırayım artık ama önce bi yıkatıp emin olalımda beli altını kaktırmışızdır bir yere kastırmışızdır bi yerleri malum altta karter de yok :) |
||
![]() |
||
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yakın zamanda yağ değişimi yapıldıysa ve de yağ filtresi değiştiyse karterin vidasını tan sıkmamıştır hani yağı boşalttığı somun var ya onu.ve ya yağ filtresini iyice sıkmamıştır usta
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |