![]() |
|
Antifriz miktarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2015 Saat 19:03 |
Benim araçtaki 3 senedir aynı aşağı yukarı bu kadar kısa sürelerde değişime gerek yok bence açıp rengine durumuna bakıyorum mavisinde bozulma yok sonra gidip ölçtürüyorum -15 derece altına inmezse yeterli benim için değişime gerek yok.Tabikide bakımı yapılması gereken birşey ama antifirizi yeniletip petekleri hortumları patlatmaya niyetim yok sonra bir ton masraf gereksiz yere bir anormallik olmadığı sürece bu konuyu fazla kurcalamamak lazım diye düşünüyorum.Hararet normal,soğuk dayanıklılık derecesi kurtarıyor,suyun rengindede bir anormallik yoksa bitmiştir orjinal kitapçıklarda periyoduk bakım çizelgesinde soğutma suyu antifiriz için değişim süresi olarak 5 yıldan bahsediyor.Ben bu sene değiştircem artık mecbur düşüncem o yönde ama.6 ay çok kısa bir süre yeni sayılır bence ölçtürün.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ölçüm yapıyorlar antifiriz in kaç dereceye kadar dayanabileceğini. Benimkini ölçtü tamirci eksi 11 değişirim mi dedi kalsın dedim.bir litre kadarını boşaltıp derin dondurucuya attık eksi 22 derecede sabaha kadar durdu donmamış bile:) neye göre ölçüyor bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
walla en son geçtiğimiz Nisan ayında komple boşaltıp tamamen antifriz doldurmuştum hafif eksilttiğinde de yaklaşık 1 litre belki biraz daha fazla normal hazır su doldurmuştum. acaba ne kadar sürede değişmek gerek yani benim yaklaşık 6 ay oldu içindeki antifriz
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
![]() |
|
impvalue ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2015 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
PEUGEOT 307 (2004) İçin koymam gereken net Antifriz miktarı nedir?
|
|
Peugeot 307
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
ben organik totalınkini koydum 3 ltydı sanırım peugeot ıcın yazıyodu hepsını koydum suyla tamamladım ondan once yazın 3 kere daha degıstırdım :D
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Sogutma sıstemı esasında o kadar onemlı bır bolumkı ılerıde kalorıfer petegı veya radyator tıkanmalarına kadar vardırıyor. Ondan sonra al basa dert. Bır aracın sogutma sıstemıne ıyı bakacaksınız. Ama genelde bu gereklı onemın verılmedıgı bır bolumdur. Kalıtesız antıfreezeler kotu sular doldurulur devam edılır. Ama gelecektekı problemlerın one cekıldıgı hıc dusunulmez. Ondan sonra kalorıfer petegı tıkanır aracın ıcı ısınmaz veya delınır aracın ıcıne akar kokar vs. Aman Allah ım en kotu sey
![]() |
|
![]() |
|
çeşme suyu antifiriz karışımı var benşm arabada boşaltın komple öyle doldurun dedim geçen serviste irek eklemişler antifirizi komple boşaltmadan bişey demedim komple bir boşaltmam gerek benimde
|
|
![]() |
|
Sogutma sıstemındekı sıvı hacmı aractan araca farketmekle beraber 6-7 lıtre cıvarlarındadır.
Mumkunu varsa aracın ıcındekı suyu komple bosaltıp "ıctıgınız damacanalardan alıp" o suyla doldurtup motor fan acacak kadar ısıtın. Bu esnada gaz vererek devır yaptırıp kanalların ıcınde basıncla sırkulasyon olmasını saglayın. Sonra tekrar suyu bosaltın. 3lt antıfreeze doldurun ve ustunu yıne aynı sudan tamamlayıp havalarını alın.
Bu sayede temızlıkte yapmıs olursunuz dıye dusunuyorum...
Ayrıca daha sonra aracınızın sogutma sıstemınde eksılme olursada yıne aynı antıfreeze den eklemek cok dogru bır davranıs olur.
Ayrıca antıfreeze deyıp gecmemek gerek. Son senelerde degısık antıfreeze ler uretıldı. Organıktır vs vs... "Araca uygun ve kalıtelı" olanından alıp ve devamında aynısını kullanmak en dogru davranıs olacaktır... Düzenleyen CeCoLi - 17 Ekim 2011 Saat 15:59 |
|
![]() |
|
toplamda hacim kaç litre radyatör suyunun bizim araçlarda?
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
genelde yarı yarıya derler , ben aracıma 3 lt. antifirizin tamamını koydurup kalanına saf su ile tamamlattırmıştım.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Antifiriz kis aylarindaki donmaya karsi etkisinin yani sira paslanmaya da karsi korur. Dolayisiyla yaz kis aracin antifirizli olmasinda fayda var. Normalde %50 saf su %50 antifiriz(maximum) oraninda karistirilir. Siz eger direk aracta bulunan suya antifiriz koymayi dusunuyorsaniz bence en sagliklisi komple bosaltip antifirizli su eklemek. Piyasada hazir karisimlar halinde satilan bidonlar da var. |
|
![]() |
|
aclern ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2010 Konum: Acıbadem - İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Soğuklar kendini hissettirmeye başladıkça araçlarımızla kış şartlarında sorun yaşamamak adına almamız gereken önlemlerde kendini hissetirmeye başladı.
Bu önlemlerden biri de radyatöre antifriz eklemek. Benim radyatör suyu komple değiştiğinden dolayı ve antifiriz eklemek gerekiyor ve ne kadar antfiriz eklemem gerektiğini bilmiyorum. Sorunum ise; 106'lardaki radyatör suyu miktarı nedir ve % kaç antifriz karışımı eklememiz gerekir? Düzenleyen aclern - 17 Ekim 2011 Saat 15:35 |
|
2000 1.4 106 Quiksilver
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |