![]() |
|
Cam filmi ile ilgili bir köşe yazısı... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 11:43 |
|
Bu konu başlıgı altında birikimlerimizi tecrübelerimizi paylaşırsak belki bi çözüm yolunada ulaşabiliriz.
Madde madde sunalım devlete ve araştırırsak okdar açık varki bunları görüp yakalamamız lazım :)
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Geçmiş olsun Çok şükür kaza yapmadım ama kırılmış filmli cam gördüm.Filmden bahsediyoruz camı ahşap kaplamıyoruzki cırt diye yırtılan bir şey nasıl engel olabiliyor hala anlamış değilim.Ayrıca tüvtürkte hafif kusurlu olarak geçiriyo muayneden
|
||
![]() |
||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|
hocam oncelıkle gecmıs olsun aynı sey benım basıma geldı ve dawamı actım aracım trafıkte yenıden muayenede ettırmedım karar sonucu geldıgınde kesınlesırse bu sekılde gıdıp cezamı odeyecegım muayenemde zaten 12.ayda zaten . ama 25 maddelık ıtırazımı yazdım ılerde paylasıcam burda ..
|
||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||
![]() |
||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
negatif - pozitif yapalim ![]() (+) Camlarin koyu renkte olmasi, yazin klimali arabalarda yakit tasarrufu yaptirir. (+) Camlardaki film kaplama hirsirlarin, cami kiripta canta, oto teyp, cep tel vs. degerli esyalarin calinmasini önler. Cam kirilir ama dagilmaz. Cekicle defalarca vursaniz dahi filmin yirtilmasi cok zordur. ![]() (+) Araci havali/gizemli gösterir ![]() (-) Kaza aninda acil cikis olarak kullanilan camlari isteseniz bile kiramazsiniz. Ne demistik " cam kirilir ama dagilmaz-film yirtilmaz" .Kaza yapan arac icindekilere, disaridan cami kiripta kurtarmak/çikartmak isteyenlere engel olur. Aracin kaza sonrasinda yanmaya basladigini veya derin bir suya ( göl-deniz vs. ) düstügünü farz edin. TUVTURK bu ise ne diyor ? Yani cam filmine. Yukaridaki yazilanlar senaryo degil ayniyle yasanmis gercektir. Benim basima geldi canli tanigi/yasayaniyim. Istanbul Pendik köprüsünün altinda ( istikamet Izmit - Istanbul) E5 karayolunda. 100km/h süratle giderken ön sag lastik patladi. Patlama ile birlikte lastik 3-5 parca oldu, arabanin sag önü (jant) asfalta oturmasiyla kontrolü kaybettim frende fayda etmedi ve köprünün altindan gecer gecmez yolun sagindaki toprak tümsege çarptim, araba oradan havalanarak sola yatti, sol kapi üzerinde asfalt yolun ortasinda yaklasik 20-30m sürüklendim ve araba durdu. Arabam Alfa Sprint Coupe idi. Arabanin durmasiyla, içeriden ilk cikis yeri olarak ön cama tekmeyle vurdum ve disari cikisi actim, zaten kaza esnasinda epeyce çatlamisti, yan veya arka camdan cikma durumunda yoktu camlarin tamami kirildigi halde oldugu gibi yerindeydi ( acaba neden ?) tabiiki film vardi. Aracin icerisinden 3 yetiskin ve 1 çocuk ön camdan çikti. Arabanin motor kaputu ve aküsü karsi yola ucmustu, kaza sonrasi bende ve digerlerinde önemli bir hasar olmadi, sadece camdan cikarken kafami cam kesmis ve 4 dikisle atlattim. Benim ve diger yolcularin emniyet kemerleri takiliydi, kazada ve sonrasinda gayet sogukkanliydim. Icerdekileri tek tek itinayla cikarttim, sanki normal duran bir arabadan iner gibiydim bende ![]() Baskalarinin da kaza yapmasina sebep olmamak icin. Etrafa dagilanlari topladim (motor kaputu-akü-lastik-cam vs.)ve arabayi etraftan gelenlerle tekrar 4 teker üzerine alip yolun disina cektik. Kazadan 2 gün sonra ilgili trafik birimine gittim ve arabanin cekildigi otoparkin adresini aldim, arka ve yan camlar kirilmis oldugu halde hala yerindeydi, arac total pert, hicbir saglam parcasi kalmamis motor bile kirilmisti ama, arka ve yan camlar hala yerindeydi ![]() ![]() Arac pert, kasko da yok, verilmis sadakam yiyecek ekmegim, icecek suyum varmis dedim ve Allaha sükrettim tekrar-tekrar. O günden sonra kesinlikle cam filmi yok ![]() düzenleme sebebi ; Kaza gece 01:00 civarindaydi ve arkadan ve önden giden baska arac da yoktu. Aklima geldikce baskalarina zararg elmedigi-vermedigim için sükrediyorum. Düzenleyen Long Beach - 08 Ekim 2011 Saat 23:24 |
||
![]() |
||
sandox ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2010 Konum: teknik bölüm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
|
2-3 gün önce benim arkadaşın aracını'da trafikten men ettiler 4 ay önce muayene olmuştu gitti dün tekrardan muayene yaptırdı bir dünya masraf ve zaman kaybı :( adaletsizlik bu ülkede eğer dürüst'sen cezasız kalmıyor benim duyduğum söylenti'de Ankara'da olan patlamada araç filminden dolayı içi gözükmüyormuş bombayı görememişler o yüzden film yasakmış.... sanki film olmasa hemen bombayı göreceklerdi makam aracı görünümlü bir araç ile bomba patlasaydı ? peki bütün makam araçlarında'da filmleri sökme kararı çıkarmıydı bence hayır....
|
||
2004 Peugeot 307 HDI (Şeytan Kırmızı)
www.refleksfoto.com |
||
![]() |
||
|
Çok konuda haklısın kocaelide sistemi bilmiyorum ama istanbulda öho işletiyoruz.Her 6dakikada bir araba kalkar bizim hatta ama insanlar yarım saattir bekliyoruz lafını ağızlarından düşürmez.Sabahın 5.20sinden gecenin 12sine kadar çalışırsın saçma sapan teyzenin biri kalkar inşallah metrobüs gelirde sizi kaldırırlar bizde rahat ederiz der bütün sinirin asabın bozulur.Para kazandığın için suçlusundur.İett her durak için dakka belirler trafik olsada geç kalırsan ceza yazabilir ama aynı zamanda hız limitini aştığın içinde ceza yersin.Yine aynı iett 88 model aracı kullanır sen 5 yaşından eski aracı değiştirmek zorunda kalırsın.Ve daha neler neler yazsam roman olur.Yani seni sorduğuna pişman eden o şöförün derdi stresi o kadar çokturki senin bi defa gitmekten gelmekten bıktığın o yolu bilmem kaç tane insanın sorumluluğuyla gidip gelende insan unutmamak lazım..
Biz böyle bir milletiz kendi çıkarımız doğrultusunda bilip bilmeden karşıdakini öldürürüz acımadan.Bizi bu hale getirenlerin Allah belasını versin.Birilerinin çektiği sıkıntıdan birileri bişeler kazanmasa emin ol ne sıkıntı kalır bu memlekette ne kötülük. Konuyu çok dağıttık ama daha bilinçli olmalıyız empati kurabilmeliyiz.Böyle insanlarda var yok değil ama çok az ve eminim kamyoncu olsak hepimiz ucuzuna kaçardık o zaman düşünmezdik çevreyi kanseri , mesela empati kuralım akaryakıt pahalı ama 2010 yılında en fazla sıfır araba satan 2. ülkeyiz dünyada.Herkes trafikten şikayetçi.Peki benzin 1tl olsa(ki olabilir) trafik ne hale gelir hiç düşündünüzmü? :) Çok karıştı konu filmden nerelere geldik az daha karıştırsak çözcez bütün sorunları ama gerek yok :)I |
||
![]() |
||
|
Yağ yakan araç beyaz duman atıyorsa neden bütün kamyoncular siyah duman atıyor bunu anlayamadım hepsinin motoru mu sorunlu o zaman :S Keşke toplu taşıma insani koşullarda sağlansa da kullanabilsek. 2 yıl boyunca kullanmaya çalıştım kullanmak zorunda kaldım yeri geliyor bir banliyö treni geliyor koca trende bir kişilik yer olmuyor. Otobüsler zamanında gelmiyor şoföre soruyorsun sorduğuna pişman ediyor. Havalandırmalar zaten çoğunda iptal. Kendim okul ve iş gereği ortalama 100 km yol yapıyorum her gün mecburum kullanıyorum. Toplu taşımayla 2 saatimi alan yolu 30 dk da gidiyorum. Sonuç olarak bu ülkede değişmesi gereken çok şey var. Konuyu da saptırdık bayağı kusura bakmayın. Kırıcı bir şey söylediysem de özür dilerim.
Düzenleyen Alicangulpinar - 08 Ekim 2011 Saat 21:08 |
||
![]() |
||
|
bakın her yağ bir değil ben bu işin içindeyim bizde uzun yol otobüslerimizde kullanıyoruz on numara yağı emisyon değerlerinin normal mazotla farkı yok her duman atan kamyon yağ kullanmıyor emin olun benim 2003 model 1.4 aracım bile euro dizel kullanmama rağmen gazı köklyeince duman atarki sıfır araç bile yapar bunu.Her yağ bir değildir tabi o ayrı ama araç beyaz duman atmadığı sürece yağ yakıyor demeyin kamyoncular içinde.On numara yağın tek farkı çekişten düşürüyo enerjisi az.
Ayrıca madem çevremize duyarlıyız bu kadar tek olduğumuz sürece kullanmayalım araba.Herkesin araba kullanmasının sağladığı kirlilik emin olun bir kamyoncunun yakıt masrafını yarı yarıya düşüren yağ kullanmasının sağladığı kirlilikten 1000 kat fazladır.
|
||
![]() |
||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
Türkiede yaşayan herkes bu pahalı akaryakıt fiyatlarına alışmak ve araçlarında kullanmak zorunda kimsenin yaşam alanlarını kirletmeye hakkı yok keyfinden kullanmıyo diye bi söz yok kullanan kişi kar yapıcak diye solunan havaya fazladan zehirli gazlar kirletici atıklar bırakamaz toplu kullanılan toplu yaşanılan hiç bi yerde ben kavramı olamaz. Mazot pahalıysa biodizel kullansın
Ne yazık ki araçlarımızda (Çok Pahalı Akaryakıt Kulanıyoruz) bunun şuan bi çaresi olduğunu sanmıyorum |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
|
Ne demek neyinden zehirleniyorsun ya. Sadece kendimi de düşünmüyorum bütün insanlara zararı var.Kamyoncular her gaza dokunduğunda dünyanın egzoz dumanını atıyor kokusu da cabası.Egzoz değil sanki baca.Mazotla karşılaştırmışsınız bir de mazotun attığı duman da onla bir mi. Sokun egzoz emisyonuna görün farkı o zaman. Keyfinden kullanmıyor olabilirler o zaman yakıta indirim diye harekete geçsinler ya da oylarını ona göre versinler. Akaryakıttan kaçırcaklar diye sağlık harcamaları artacak uzun vadede. Kanser vakaları artacak.
Düzenleyen Alicangulpinar - 08 Ekim 2011 Saat 13:35 |
||
![]() |
||
|
[QUOTE=Long Beach]Kazalardan sonra, aracin icindekiler cikmak icin kirilan camlari veya camlari kirarak cikar/cikarilirlar.
Sizde birgün kaza yapan birini aractan cikarirken veya siz aracin icinden cikarilirken, yani basiniza gelince gecte olsa anlayacaksiniz. Bunun adi kader degil cehalettir. 50-60 sene önce esegine-atina süs olarak ayna-boncuk vs. takanlarin altinda artik 4 tekerli bol beygirli araclar var ama, kafa ayni kafa ![]() [/QUOTE Kazalarda camların öldürdüğü insanları görmezden geliyorusunuz heralde.Film camı kırılmaz yapmaz sadece kağıt gibi kalmasını sağlar cırt diye yırtılan bir şeyin hiç bir engel teşkil edeceğini sanmam engelden ziyade çok faydası var emin olun.Neyin adı cehalet oda tartışılır ayrıca.
|
||
![]() |
||
|
On numara yağ dediğiniz maddenin düz mazottan pek bir farkı yok.Yeni sistem araçlar zaten kullanamıyor ki bunun sebebi sadece fabrikadan yapılan gereksiz engellemeler. On numara yağın zararlarına gelirsek kesinlikle ama kesinlikle yanıcı bir madde değil ateşe dökseniz söndürür o derece zaten mazotta içindeki yağ oranından dolayı yanma ihtimali düşük bir madde.Yani bakımı aksatılamayan bir araçta ne kullanıcısınaa nede içindeki yolczuya nede çevredeki insana düz mazottan ekstra bir zararı yok.Hatta geniş düşünürsek mazotu ithal ettiğimi bir ülkede ekonomiye katkısı bile var atık yağın geri dönüştürülüp kullanılmasının.Araçlar yanıyor demiş bir arkadaşımız hiç alakası yok bununla genelde iettye ait otobüsler çıkıyo bu tür haberlere bunun sebebi 88-90 model araçların hala boyanıp boyanıp insanlara dayatılmasıdır.Zira öho 5 yaşından fazla olduğu anda iett eskime bedeli keser her ay 300lira civarında bunun tek açıklaması var çifte standart.
|
||
![]() |
||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
|
Kazalardan sonra, aracin icindekiler cikmak icin kirilan camlari veya camlari kirarak cikar/cikarilirlar.
Sizde birgün kaza yapan birini aractan cikarirken veya siz aracin icinden cikarilirken, yani basiniza gelince gecte olsa anlayacaksiniz. Bunun adi kader degil cehalettir. 50-60 sene önce esegine-atina süs olarak ayna-boncuk vs. takanlarin altinda artik 4 tekerli bol beygirli araclar var ama, kafa ayni kafa ![]() |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
Onu kulllananda mazottan kar elde edicem diye öncelikle kendini ateşe atıyor.
Eger olaya farklı bi cerceveden bakmak gerekirse.
Önce kendini sonra mal ını sonra taşıdıgı insanları.
Bu insanlar senin benim yakınımdakilerde olabilir.
Keşke ülkemizde akaryakıt fiyatları bu durumda olmasaydıda bu olaylar yaşanmasaydı.
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
|
Neyinden zehirleniyosunuz ekzos dumanını biriktirip sizemi içiriyolar her kes kendini düşünüyor arkadaş keyfinden kullanmıyo ya onu kullanan
|
||
![]() |
||
hakann83 ![]() 1. Vites ![]() 01 - Ağustos - 1983 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: Mars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 724 |
|
Alalal canakkale gecilmez araclardaki cam filmi sokulmezz
Camlara uzanan eller kirilsin camlara uzanan eller kirilsin |
||
![]() |
||
|
yıkılmadan devam abı
|
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
Hemde sürekli yangın çıkıyo ![]() |
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
|
Önce şu 10 numara yağ kullanan araçlara bir el atsınlar arkadaş zehirleniyoruz her gün.
|
||
![]() |
||
yeditepely ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2011 Konum: İst/KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
|
burda veya dan sonrasını yazmamıs o kısı.
karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak buyuk ıhtımal egzosluydu aracı.ama cam fılmı konusunda soyledıklerıne katılıyorum.gunes gozlugude takmayalım.orjınal sıyah camda kaldırılsın
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |