|
Jant Bakımı....!!! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
I Love My Pug
1. Vites 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 19:33 |
Bilgi için çok teşekkürler :) Jantlarım şuan sim siyah :)) inşallah yakında temizleyecem vakit bulabilirsem.
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben işlem için 2 farklı ürün kullanıyorum,birincisi Meguiras ın jant temizleme sprey i bunu her yıkama kullanıyorum.ikincisi ise sonax ın yoğun jant temizleyicisi, bu ürünü kullanırken dikkatli olmak lazım,normal bir jant temizleme sıvısından daha fazla çözücü içerdiği için sık kullanımlarda boyaya zarar veriyor.derin çizik bulunan jantlarda ise zaten tavsiye edilmiyor.
ben jantın durumuna göre karar veriyorum,jant ta asfalt yada aşırı bir balata tozu birikmiş ise yoğun temizleyici kullanıyorum.
|
|
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor yağ sökücü sıkın jantlara 1-2 dakka beklesin markası WURTH olsun . ondan sonra bi bezle silin bakalım nasıl parlıyor adeta dudak uçuklatır
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
model olarak yağlı jantlar
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şahsen... Aracımıda Jantlarımıda
İPEK Marka Şampuanla Yıkarım... Herkese Tavsiye Ederim... Model Olarak Yağlı Saçlar |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ersınım elıne saglık...
Jantların kullanım kılavuzlarında bıle sık sık yıkayınız ıbaresı var. Yoksa zamanla balata tozları yapısıp kalıyor... Bu esnada cızıcı sert sıvılar kullanılmamalı tam tersıne yumusak zarar vermeyecek maddelerı tercıh etmelıyız. Yoksa jantın dıs boyasına zarar vermek cok olası bır durum...
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ersin abi ellerine sağlık.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yürü bee emrah,
yine durdun durdun çıktın ortaya karıştırdın hee
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bilgi için teşekkürler Ersinim bide benim öğrenmek istediğim başka bir konu var kaputun altı motor parçalarını temizlemek için ne gib sıvı ve parça kullanmalıyız???
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
surucen arap sabunlu fırçayı ustune bahce hortumu su tmm ıste :D
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ne yazıkki jantlarınız
aracınızın daima en kirli yerleridir. Çünkü aşındırıcı özelliği olan
fren(balata) tozları, okyanus ve yoldaki tuz ortamı,taş ve çakıllar, ve diğer
çeşitli atıklar gibi yabancı maddelere bulaşırlar. Otomatik yıkamalardan uzak durunuz.bazı otomatik yıkama istasyonları araç üzerindeki kirleri çıkarmak maksadıyla yıkama öncesi veya yıkama esnasında asit katkılı temizleyiciler kullanmaktadır.bazıları ise lastik ve jantları temizlemek için sert fırçalar kullanmaktadır.bu iki tür işlemde jantınızın dış yüzeyine zarar verir. Arabanızı otomatik yıkamaya sokmadan önce yetkili kişiye ne tür ekipman kullandığını sorunuz. Kesinlikle lastik ve jantlarınızın buhar ile temizlenmesine izin vermeyin.sıcak buhar ile yapılan temizlemeler jantınızın boyasının ve kaplamasının donuklaşmasına sebebiyet verir. Jantlarınız sıcak iken temizlemeyiniz,soğuyana dek bekleyiniz.su yüksek sıcaklık değerlerinde daha çabuk kurur. İşte bu yüzden eğer jant sıcak iken temizleme işlemi yaparsanız, temizlik yaptığınız su ve sabun karışımı daha hızlı kuruyacaktır ve jant yüzeyinde bir sabun tabakası oluşacak yada lekelenmeler olacaktır.aracınızı yıkamadan önce1-2 saat kadar gölgelik bir yerde bekletme iyi bir fikir olabilir. Jantları birer birer temizlemek daima en sağlıklı yöntemdir. Eğer, birini sabunlu bırakıp diğer jantı temizlemeye kalkarsanız, siz diğer jantla uğraşırken diğer jant yüzeyindeki sabun kuruyacak ve yüzeyde lekelenmeler oluşacaktır. Jantınızı temizledikten sonra aracınızı temizlemeye devam edecekseniz,jantlarınızı temizlerken kullandığınız fırça veya süngeri mutlaka değiştiriniz çünkü, jantı temizleme sırasında fırça veya süngere bulaşan parçacıklar aracınızın gövdesini çizebilir. Yeni lastik ve jantlarınızı herhangi bir yatırımmış gibi düşünün.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |