![]() |
|
merkezi kilit sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||||
gokay90 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2020 Saat 09:46 |
||||
Merhaba,
Aynı sorun bende de vardı. Anahtardan tuş ile kilitlediğimde geri anında açıyordu kilit. Ara sıra da sıkıntısız kilitleniyordu. Bir çok şey denedim. Ara ara kilitlenmesi parçalarda bir bozukluk olmadığını düşündürdü. (Sürücü tarafındaki ön kapıdaydı benim sorunum) Bu sebeple kapının şasi tarafında tutunduğu mandalı ayarlamaya çalıştım nafile. Kapı kilidinin dilini VD40 tarzı spreyler ile yağladım, temizledim nafile. Çok can sıkıcı olmaya başlamıştı. En son yaptığım yöntem ile sonuç aldım. 2 gündür bir sorun yok, aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar da deneyebilirler. Ancak yaparken güvenli olması açısından akü başını sökmekte fayda var. Detayları aşağıda paylaşıyorum. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta sorumluluk uğraşmak isteyen kişidedir. 1. İlk önce akü başını söküyoruz. 2. Ardından dikiz aynasının bağlantılarını kamufle eden plastik parçayı söküyoruz. Altında bir adet tork anahtarlı vida var. Çıkarıyoruz. 3. Kapı tutamacındaki tork anahtarlı vidayı söküyoruz. 4. Kapı döşemesindeki tork anahtarlı vidayı söküyoruz. 5. Kapı açmaya yarar parçanın çevresindeki plastik parçayı çekerek çıkartıyoruz. 6. Kapı döşemelerini kapıya tutturan plastik parçalardan kurtarıyoruz. Bu kısımda sakin ve dikkatli olarak yapmakta fayda var. Hassas parçalar. Kırılabilirler. Sökme işlemini kapı döşemesi ile kapı arasında elimizin parmaklarını araya sıkıştırıp kaydırararak yapabiliriz. 7. Bu aşamada kapımız döşemesiz çıplak vaziyette karşımızda olmalı. 8. Kapı kilit mekanizmasının kapının orta direk e bakan tarafındaki 3 adet tork anahtarlı vida ile gevşetiyoruz/ söküyoruz. 9. Ardından kapı kilit mekanizmasının üzerindeki kablo bağlantı noktasındaki plastik jack ucunu çıkartıyoruz. 10. Akü bağlı ise anahtar ile kapıların kilitlenip kilitlenmediğini kontrol edebiliriz. Kilitlendiyse sorunumuzun doğru olduğunu teyit etmiş oluyoruz. 11. Çıkardığımız plastik jack benim aracım için 6 iğneli dişi bir jack. (2007 model 206 1.4HDi Fever) 12. Bahsetmiş olduğum bu dişi jack ın iğnelerini -plastik olmasında fayda var- bir alet yardımıyla birbirine yaklaştırıyoruz ki jack ı taktığımız taraftaki kilit mekanizmasının dişleri sıkışsın içerisine. Dikkat edin komple birleştirmeyin. Sadece aradaki mesafe daraltılacak. 13. Ardından jack ı yerine monte edip önceki adımlarda yaptığımız işlemlerin tersini yaparak demonte olan kapımızı eski haline getiriyoruz. Umarım işinize yarar. İyi forumlar. |
|||||
![]() |
|||||
HAR_teo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 09 Ağustos 2011 Konum: İst. Maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
|||||
2001 206 XR 1.4 Manuel Benzin (Black devil eye headlights + carbon tavan kaplama) "BL@ck @ng€L"
|
|||||
![]() |
|||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||||
Kendı aracımda oldugunu bıldıgım ıcın yazdım ama kafamda acabamı sorusu olusmustu. Dun aksam denedım aynen sana soyledıgım gıbı...
![]() Benım arabada arka kapı yarım kapalıda olsa tamamen acık bıle olsa kumandadan kılıtledıgımde hepsı kılıtlenıyor. Ama yıne soyledıgım gıbı sınyaller hıc yanmıyor ve tavan ısıgı sonmuyor. Zaten buda kapı acık kaldı dıye ıkaz ıcın.
Ama arka kapıyı kapatıp kılıtledıgımde sınyaller yanıyor ve tavan ısıgı hemen sonuyor...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Evet haklısın tabı. kılıt yıllarca calısa calısa asınıyor bozuluyor problem cıkartıyor...
|
|||||
![]() |
|||||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
||||
cem abi senin sorununda yaptıgınla aynıdır yine
bendede olmuştu bu sorun sağ ön kapıdaydı yapacagımız zaman actık döşemeyi felan
daha öncedende aynı yerlerin acılmış oldugunu gördük yani yaptıgımız belli bir süre geçicilik sağlıyor
kalıcı bir onarım değil
|
|||||
KahramanKentli...
|
|||||
![]() |
|||||
HAR_teo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 09 Ağustos 2011 Konum: İst. Maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
||||
arka kapıyı açık bıraktığımda hiç kapandığına rastlamadım
![]() |
|||||
2001 206 XR 1.4 Manuel Benzin (Black devil eye headlights + carbon tavan kaplama) "BL@ck @ng€L"
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Har_teo kardesım arka kapıyı acık bıraktıgında kapılar kılıtlenıyor olması lazım. Arka kapılarda bu ozellık yok onu soylemeye calısıyorum... En azından benım benım aracımda boyle. Senınkınde farklılık olabılır ıddıa etmem...
Bır dene bakalım ne olacak bende merak ettım
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
doğru sölüyorsun ama birde şu mantıkla bakarsak arka kapıyı açık bırakıp kumandaya bastığımızda kapıların hiçbiri kapanmayacaktır
![]() ![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Kapılar tekrardan acılıyor demıstın. Bunu sadece on kapılar yapar.
Arka kapı tam kapanmamıs olsa bıle kapı kılıtlenır ama sınyaller yanmaz dıye hatırlıyorum veya oyle bırsey...
Yanı arka kapı kılıdı dıger kılıtlerı tekrar kaldırmaz... Onler bu ozellıge sahıptır
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Tamam ıste mevzu buyuk ıhtımal on kılıtlerden bırınde. Benım suanda sag kılıdım arızalı.
Sag kapı kılıdı acıkken kılıtledıgımde sag kılıt ınmedıgınden dıgerlerı tekrar kalkıyor. Bu durumda sag kapıyı elımde kılıtledıgımde hepsı kılıtlenıyor. Sonra sol kapıyı ıcerıden actıgımda sag kılıt kalkmıyor ınık kalıyor. O sekılde sol kapıyı kapatıp kılıtledıgımde sag kılıtlı kaldıgın ıcın dıgerlerıde kılıtlenıyor.
Yanı sag kapı kılıtlı kaldıgı surece dıgerlerı calısıyor.
Ayrıca sag acıp ınıp bınerken ısık bazen yanıyor bazen yanmıyor. Yakında bır el atacagım. Ama sıkıntı kılıtte yanı. Daha once tamır etmıstım. 6-7 ay calıstı tekrar bozuldu... Düzenleyen CeCoLi - 18 Ağustos 2011 Saat 14:26 |
|||||
![]() |
|||||
||||
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Bırde kapı soketlerınde de temassızlık sorunu olabılır. Kılıtlemıs olsanız bıle kılıtler kendılıgınden herhangı bır zamanda acılabılır.
Once soketlere bakın test edın. Duzelmedıyse on kapılardan bırınde ya temassızlık yada kılıt arızası var.
|
|||||
![]() |
|||||
efecelebi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Bilgilendirme için teşekkür ederim ;) |
|||||
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
|||||
![]() |
|||||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
||||
mekanızmayı cıkartıyorsun kapının içerisinde bağlantı soketi cins bir yerde biraz zor cıkıyor :D
o mekanizmanın icinde "ucu toplu butonların tipinde elektronikte kullandığımız" hatırladıgım kadarıyla öyle bir parçaydı ama uzun zaman oldu yeri doğruda swich i tam hatırlamıyorum yanıltmış olmayayım. kolay gelsin
|
|||||
KahramanKentli...
|
|||||
![]() |
|||||
alikocer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2011 Konum: niğde Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
||||
Aynı sorun bendede oldu hatta burda konu açmıştım. sorunu elektrikçi halletti.
önce sorunlu kilidi bulacaksın. sonra onu kilidi söküp içini güzelce temizliceksin. benim usta benzinle yıkadı. şuan sorunsuz biniyorum 1 aydır. geçmiş olsun.
|
|||||
3008 2012 allure
|
|||||
![]() |
|||||
||||
swıtch dedım kumandanın kapatma acma tusu yanı kumandanın ıcınde kaucugun bastıgı yerr
|
|||||
![]() |
|||||
efecelebi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
||||
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi kapılardan herhangi birisi açık kaldığında ya da kapı switch i bozulduğunda kapının kapandığını algılamazsa kapılarınız kumandayla kilitlenince geri açılır, seyir halindeyken tavan lambasının yanım sönmesinin ve bazı pug larda hangi kapının açık kaldığını göstermesinin sebebi de budur zaten :)
Yalnız arkadaşın 206 da kapı switch ine baktık bulamadık birde gece karanlığıydı zaten :D Nerdedir bu switch ? |
|||||
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
|||||
![]() |
|||||
rhcpeppers ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
||||
bendede var aynı sorun ama takmıyorum hallolur salla gitsin;)
|
|||||
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|||||
![]() |
|||||
yusuff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||||
hemen yarın deneyecegim kardeşim. inşallah kumandadandır.
Düzenleyen yusuff - 17 Ağustos 2011 Saat 02:35 |
|||||
peugeot 206 xr 2001 1.4 benzin&lpg(atiker)
|
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |