|
Turbonun ömrünü uzatan hususlar |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 21:46 |
valla bende bi DV6 turbosu bulmak istiyorum ve DV6C ye takıp fark var mı yok mu görmek istiyorum,110 lukların turbosu 112 liklerden büyük bir artısı olur mu bilmiyorum ama denemek istiyorum.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mimitim ben okudum da ne oldu kendimi ısıtma soğutma gibi konulara kaptırdım (Türkiye piyasasında motor araç tasarımının bir işe yaramadığını görüp) bir haber yaşadım bu konulara:(
benim aklımda bir proje var aslında çıkma bir motor alıp tek tek söküp yeniden takmak özellikle kendiminkinden istiyorum, birşeyler bulmak için mühendis olmaya gerek yok abi bir turbo parçalamaya bakar bu iş
|
|
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Paylaşım için teşekkürler.
|
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
makine müh. okumadığıma çok pişmanım :) yeni nesil start&stop teknoloji motorlar hep öyle :) o motorlardan birini inceleme şansımız olsa daha iyi olur,çünki ikinci bir pompamı var yoksa olan pompamı motorulu bilmek lazım :) bilsem yapabilecek imişim gibi konuştum :) turbo timer aklımda hep ama daha öncelikli isteğim cc control ve beyaz kadranlar bilmiyorum nasıl olacak.okulda bitti iş güçte yok şuan hepsi askıda :)
Düzenleyen mimitt - 10 Ağustos 2011 Saat 19:31 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Faydalı Bilgiler... Emeğine Sağlık Hüseyin
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mimitt in turbo timer güdüsünü canlandırmışın metin hocam:)
Mimitt şu yağlama pompasını bizim arabaya taksak hani yeni nesil e-hdi falan diyorsun ya, böyle domestik birşey tasarlayıp taksak süper olur ya araba çalışmasın o 30 snyağ pompalasın en temizinden yeter
|
|
mimitt
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu özellik araçlara sonradan kazandırılıyor turbo timer dediğimiz bir parça ile,bir çok marka nın bu tip ürünü var hatta temel işi olan timer ın yanı sıra 0-100 0-200 kn/h 0-100 metre ölçümleri yapanları,yakıt karışım durumunu ölçenleri bile var,fiyatları 100 ile 350 tl arasında değişiyor,şahsen bu beklemler can sıkıcı oluyor çoğu zaman ben bile aracıma taktırmayı düşünüyorum temel özellikte bir şey. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu turbo işi çok fena birşey olsa gerek ... aklıma mesut geliyor .. çuf çuf
Düzenleyen by_ersin - 10 Ağustos 2011 Saat 12:26 |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
turbolu araçlarda temel kural
aracı çalıştırır çalıştırmaz yürümeyeceksin (turbonun yağlanmasını bekleyeceksin)
aracı durdurur durdurmaz stop etmeyeceksin ((turbodaki yağın boşalmasını bekleyeceksin)
subaruda imprezada gördüm adamlar bunu aşmışlar. Aracı stop ediyorsun kontağı çıkarıp kapıları kilitliyorsun. Araç çalışmaya devam ediyor. Bir süre sonra turbo yağını boşaltınca kendi stop ediyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok değerli bilgiler,teşekkür Hüseyin
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rica ederim.Siz o arabaya sağlam bi turbo koysanız uçar heralde mahallede bir abimiz şahin hastasıdır kendisi 92 model şahine taktırdı 1100 lira para harcadı 3.20ler yakalıyamıyodu bunu düz yolda
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
verdiğin bilgiler için cok sağol dostum.. emeğine sağlık ..
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Taktırsakmı ne Osman bizde turbo.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
turbom yok ama çok faydalı bir paylaşım teşekkürler.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle düşük kalitedeki hava filtreleri zamanla yıpranmakta ve buradan kopan tel veya kağıt parçacıkları turbonun içine çekilerek turbonun emiş pervanesini kırmaktadır. Ayrıca hava filitrelerini temizlemek için basınçlı hava tutmak çok sakıncalı bir durumdur.
Motordan kopup gelen kırık segman veya piston parçacıkları mercimek kadar küçük olsalar bile dakikada 150 bin devirde dönen ekzost pervanesine çarptıkları zaman büyük hasarlar meydana getirmektedirler. Matkap ile delinmesi mümkün olmayan sertlikte olan pervane kanatları bu yüksek devirde dönerken her hangi bir sert cisimle temas ettiğinde hemen kırılmaktadır. Bu nedenle motorun her zaman bakımlı olmasına dikkat edilmelidir. Turbolu araçlar sabahları ilk çalıştırmada kesinlikle gaz verilmemelidir. Ayrıca uzun yolculuklar sonrasında araç stop edilmeden önce mutlaka 30 sn süreyle rölantide çalıştırılmasına dikkat edilmelidir. Aniden stop edilen turbolu araçlarda turbonun içindeki yağ zamanla kurum haline gelmekte ve turbonun yağlama kanallarının tıkanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla turbonun ömrü kısalmış olmakta veya turbonun yağ vermesine sebep olunmaktadır. Kaçak motorin kullanılan araçlarda zamanla motor yağının niteliği bozulmakta olup ilk hasar turboya gelmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta turboda toleranslar motora göre çok daha hassas ve küçüktür. Motora ilk görünüşte belirli bir zararı olmayacak yağdaki bozulma , turboya kolaylıkla hasar verebilmektedir. Günümüzde kullanılan turbo dizel araçlar öncelikle comman rail teknolojisine sahip oldukları için bu araçlarda kullanılan yakıt kalitesi çok ama çok mühimdir. Dikkat edilecek olursa günümüz Türkiye’sinde Avrupa Birliği uyum yasaları uyarınca akaryakıt üretiminde ve satışında bazı yenilikler yapılmıştır. Bu yapılan değişikliklerle birlikte otomobil ithalatçıları CDİ, HDİ, ve TDİ tipi araçları ithal etmeye ve iki yıl garanti çerçevesinde satış yapmaya başlamışlardır. Daha önceleri Avrupa’da uzun zamandır kullanılan bu araçları ithal edip satmaya, Türkiye deki yakıt kalitesinden dolayı cesaret edemiyorlardı. Yinede itiraf etmek gerekirse Türkiye’de satılan motorin Avrupa’dakilerden çok daha düşük kalitededir. Bu kalite farkı zaman içinde anlamsız turbo ve pompa arızalarının sebep olabilmekte, araç sahibi ile satıcı karşı karşıya getirmektedir. TDİ, CDİ ve HDİ araç sahiplerinin mutlaka bildikleri yerlerden dizel yakıt almalarını ve kesinlikle katkı maddesi kullanmamaları araçlarının ve kendilerinin menfaatlerine olacaktır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |