|
Motor Temizleme? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 Saat 11:26 |
|
Kızdıgım yok rıca edıyorum
|
||
mehmet eren
1. Vites 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
tamam hocam kızmayın dalgınlığıma geldi hemen düzeltme yapıyorum.
|
||
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ersın ıstanbulda yasıyor. Ayrıca sende su konum kısmına ıkametını ıl-ılce yazarsan guzel olur... Bı zahmet lutfen!!!
|
||
mehmet eren
1. Vites 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
tamam hocam söylediğin bilgi aklımda servise gidince bu işide soracağım. |
||
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
Alx'ın verdiği linki okudum ve çok tırstım motoru yıkamadan vaz geçtim sadece nemli bir bez ile pislikleri alacağım ersin sürekli fatsadamı duruyorsun yok uğrastığın baska birsey varmı memleketten dönünce buluşabiliriz.
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sen ruhsata bakma ruhsatta sallamasyon degerler yazabılıyor. Gerceğı 90bg dır.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Evet Ersın dogru soyluyor. Hava fıltresı kutusu harıcınde emme manıfoldu, oksıjen sensoru yerı ve adedı, yag cubugu yerı, yag fıltresı, katalıtık konvertor vs gıbı farklılıkları var
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aman abi dur özür mözür dileme .... ben sadece sana bilgi verdim... inan bu olayı bende bilmiodum :)) sonradan öğrendim .. |
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
ne işe yarıyor merak ettim doğrusu açıklarmısın |
||
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
hocam yanlış bilgi verdiğimi için özür dilerim ruhsata baktım 95 beygir olarak geçiyor
|
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
90 lıklarda hava filtre kutusu yuvarlak 98 liklerde kare kutu olarak oluyor...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi ben fatsalıyım... ben 306 alırken 90 lık ve 98 lik olduğunu bilmiyordum... neler çektim bu yüzden bir bilsen.. 98 lik benim araca sendeki hava filtre tertibatını takmışlardı .. sonra öğrendikki 98 likmiş benim araç motorda ufak tefek farklılık var.. benim aracın motor resmini bulursam koyarım görürsün .. senin araç 90 lık..
işte benim aracın motoru 98 bg lik... hava filtre tertibatına bak.. bide benim aracın önündeki o beyaz yerde hortum gibi bişe var... Düzenleyen by_ersin - 21 Temmuz 2011 Saat 11:04 |
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
hocam ordu (merkez)adalet caddesinde oturuyoruz ancak bugün memlekete yolculuğumuz var en yakın 1 ay sonra görüşebiliriz.90 beygir değil 98 beygir 1.6 motor var hocam tüplü.
Düzenleyen mehmet eren - 21 Temmuz 2011 Saat 10:58 |
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
mehmet eren hoşgeldin dostum... hangi il ilçedesin profiline yazarsan seviniriz.... benimde 306 var... senin araç 90 beygir olan...modeli...
|
||
ALX
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yıkamadan önce bir daha düşün...
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10315&title=106xs-ykama-sonras-ateleme-yapmyor |
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
Uploaded with ImageShack.us Birinci resim. Uploaded with ImageShack.us2.resim akünün bulunduğu kısım. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us birde motor kapağının altındaki korumayı değiştirme imkanım olabilirmi. |
||
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
hocam bilgiler için sağolunbugün motorun resmini koyacağım ona göre bir değerlendirme yapsak daha iyi olur içimde motoru çok temizleyesim var hemde bir zarar olur diye çok korkuyorum.
|
||
||
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kendniz yapacaksanız,elektronik aksamları ve sensörleri,kabloların bağlantı noktalarını çok sağlıklı bir şekilde izole ettikten sonra,,sonax,carpex,turtle,maguiars gibi markaların motor temizleme ürünlerinden birini yad heryerde bulabileceğiniz wd40 ı motor yüzeyine püskürtün,mümkünse telfırça ve plastik fırça ile kirli yüzeyleri iyice fırçalayıp pisliğin dağılmasını ve çözülmesini sağlayın bu sırada aşırı yağlı bölgelere yer yer sıcak su kullanmanızı tevsiye ederim,daha sonra hortumdan basınçlı su elde ederek motorunuzun korumaya aldığınız bölgelerini koruyarak pisliğin akmasını sağlayınız,daha sonra gene yukarıda belirttiğim markalardan herhangi birinin anti statik plastik bölge koruyucu ürününü motorunuz üstüne püskürtün ve bir bez yardımı ile mümkün olduğunca çok bölgeye uygulayın,anti statik ürünler yapısı gereği tozlanmayı da geciktirdiğinden çok daha etkili oluyor, dışarıda bir yerde yaptıracaksanız da aynı şekilde aracınızın bütün elektronik sistemlerinin korumaya alındığından emin olun,bu bölgelere daha sonra fırça yardımı ile dikkatlice temizleye bilirsiniz, işlemden sonra motorunuzu da ısınana kadar tekrar çalıştırmanızı tevsiye derim,koruyucu maddeler sıcağa ilk maruz kaldıklarında bir koku oluşturabiliyor böyle bu kokudan da bir an önce ve sürüş öncesi kurtulmuş olursunuz.ben her sene bahar aylarında aracıma genel bir temizlik yapıyorum ve motor temizliğine bu şekilde yapıyorum.
Düzenleyen mimitt - 21 Temmuz 2011 Saat 01:47 |
||
orhanax
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ziebart, waxar gibi firmaların detaylı motor temizliği hizmetleri var. 2-3 yıl önce yaptırmıştım. Gerçekten yeni gibi oluyor araç.
|
||
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
||
mehmet eren
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
|
sağolun hocam diğer ceavaplarda gelir inşallah
|
||
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |