![]() |
|
5 30 yağ hakkında yorumları bekliyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 Saat 09:33 |
Tesekkur ederım.
5-40 a gore daha kalıtelı bır yag kullanmak ıstersen Mobıl 1 0-40 ta kullanabılırsın. Soguk kıs zamanlarında motoru ılk calıstırdıgında daha hızlı sırkulasyona gecıyor. Cok hassas bır fark ama dusunene gore onemlı olabılır.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben motorda sorun var mı yok mu anlamak için kaçırma vs. 0-30 koydurmuştum. 4bini devirdim sorun yok. yağ kaliteli olsun da gerisi pek önemli değil gibi. Siz yine de CeCoLi üstadı dinleyin. Bir sonraki yağ değişiminde 5-40 kullanacağım.
|
|
![]() |
|
turkuaz55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet bencede.........
|
|
407 berline yer ucagi.....
|
|
![]() |
|
Bende daha cok 5-40 tavsıye edıyorum. 0-40 ta olur. Cunku 10-40, 5-40, 0-40 ısındıklarında aynı vıskosıtedeler. Sadece sogukkenkı akıcılıkları farklı...
Fakat 5-30 sıcakken daha ınce oldugundan eksılebılme ıhtımalı daha yuksek. Sıcak ıklımlerde kullanılması pek dogru degıl bencede... Ama cokda problem olacagını sanmıyorum.
|
|
![]() |
|
isodogu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Temmuz - 1975 Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
5-30 yağın özellikle Akdeniz,Ege ,Güneydoğu anadolu gibi sıcaklığın 40 derece ve üzerine çıktığı bölgelerde tavsiye edilmediğini biliyorum daha çok Kuzey avrupa koşullarına uygun bir yağ tercihen tam sentetik olarak 5-40 kullanılabilir
|
|
![]() |
|
Her ıkısınde de kullanılabılır... Motorlar asınık olmadıgı surece eksılmede olmaz...
|
|
![]() |
|
bu 5-30 yag hangi araclara konuyor dızel mı benzınlı mı ???
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
iyi yagdir ben 1.4 dizelde kullaniyorum ne yag eksitme nede urboda hic bir problem yasamadim
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
5 -30 yağ bende kullanıyorum. daha doğrusu serviste bu yağı koydular. araştırdığımda daha ince olduğu için iyi olduğunu ama ince olduğu için motorun yağ kaçırma ihtimalini öğrendim. ara sıra yağda eksilme varmı diye kontrol etmelisin. ben 19 mayıs da koydurmuştum dün baktığımda eksilme yokdu.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
arkdaşlar aracımın yağ değişimi geldi 5 30 yağ hakkında bilginiz vvar mı ustam bu yağı tavsiye etti
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |