Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 30 yağ hakkında yorumları bekliyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16312
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 23:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 5 30 yağ hakkında yorumları bekliyorum
Mesajı Yazan: tilbe307
Konu: 5 30 yağ hakkında yorumları bekliyorum
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 19:32
arkdaşlar aracımın yağ değişimi geldi 5 30 yağ hakkında bilginiz vvar mı ustam bu yağı tavsiye etti

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 19:44
5 -30 yağ bende kullanıyorum. daha doğrusu serviste bu yağı koydular. araştırdığımda daha ince olduğu için iyi olduğunu ama ince olduğu için motorun yağ kaçırma ihtimalini öğrendim. ara sıra yağda eksilme varmı diye kontrol etmelisin. ben 19 mayıs da koydurmuştum dün baktığımda eksilme yokdu.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 21:42
iyi yagdir ben 1.4 dizelde kullaniyorum ne yag eksitme nede urboda hic bir problem yasamadim 

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 22:29
bu 5-30 yag hangi araclara konuyor dızel mı benzınlı mı ???

Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 22:32
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

bu 5-30 yag hangi araclara konuyor dızel mı benzınlı mı ???

Her ıkısınde de kullanılabılır... Motorlar asınık olmadıgı surece eksılmede olmaz...

Mesajı Yazan: isodogu
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 23:05
5-30 yağın özellikle Akdeniz,Ege ,Güneydoğu anadolu gibi sıcaklığın 40 derece ve üzerine çıktığı bölgelerde tavsiye edilmediğini biliyorum daha çok Kuzey avrupa koşullarına uygun bir yağ tercihen tam sentetik olarak 5-40  kullanılabilir

Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 23:16
Orjinalini yazan: isodogu isodogu Yazdı:

5-30 yağın özellikle Akdeniz,Ege ,Güneydoğu anadolu gibi sıcaklığın 40 derece ve üzerine çıktığı bölgelerde tavsiye edilmediğini biliyorum daha çok Kuzey avrupa koşullarına uygun bir yağ tercihen tam sentetik olarak 5-40  kullanılabilir

Bende daha cok 5-40 tavsıye edıyorum. 0-40 ta olur. Cunku 10-40, 5-40, 0-40 ısındıklarında aynı vıskosıtedeler. Sadece sogukkenkı akıcılıkları farklı...

Fakat 5-30 sıcakken daha ınce oldugundan eksılebılme ıhtımalı daha yuksek. Sıcak ıklımlerde kullanılması pek dogru degıl bencede... Ama cokda problem olacagını sanmıyorum.

Mesajı Yazan: turkuaz55
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 23:29
Orjinalini yazan: isodogu isodogu Yazdı:

evet   bencede.........

-------------
407 berline yer ucagi.....

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2011 Saat 03:43
Ben motorda sorun var mı yok mu anlamak için kaçırma vs. 0-30 koydurmuştum. 4bini devirdim sorun yok. yağ kaliteli olsun da gerisi pek önemli değil gibi.  Siz yine de CeCoLi üstadı dinleyin. Bir sonraki yağ değişiminde 5-40 kullanacağım. 

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2011 Saat 09:33
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Ben motorda sorun var mı yok mu anlamak için kaçırma vs. 0-30 koydurmuştum. 4bini devirdim sorun yok. yağ kaliteli olsun da gerisi pek önemli değil gibi.  Siz yine de CeCoLi üstadı dinleyin. Bir sonraki yağ değişiminde 5-40 kullanacağım. 

Tesekkur ederım. 

5-40 a gore daha kalıtelı bır yag kullanmak ıstersen Mobıl 1 0-40 ta kullanabılırsın. Soguk kıs zamanlarında motoru ılk calıstırdıgında daha hızlı sırkulasyona gecıyor. Cok hassas bır fark ama dusunene gore onemlı olabılır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net