![]() |
|
vites geçişleri ve geri vites sorunı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 08:48 |
|
Yazmayı unutmuşum geri vitese geçmezse bende de ayağımı hafif kaldırırsam debrajdan öyle geçiyor...
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
![]() |
||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynı sorun bende de var.. 3. ve geri bitese geçişlerde sorun var.. Özellikle geri vites bazen adamı delirtiyor..2den 3. vitese geçerkende böyle takılma olup öyle geçiyor sanki... Bu nedendir :SS:
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
![]() |
||
Japon ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
|
aynen oyle bendede o sorun var normal bırsey heralde pejolarda 1den 2ye gecıste zorluyor arac ılk calıstıgında geri takarkende sorun cıkarıyor debriyaja kokleyıp cekmem gerekiyor
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
arkdaşlar bendeki durum sizde de var mı? yani bundan önce mazda lantisim vardı. seri kalkışlarda patinaj yapmadan tabiki 1 den 2 ye lak diye gecerdi. 206 da öle değil.1 den 2 ye atarken dişli sesi cartlama olayı olmasın diye korka korka geciriyorum vitesleri...
|
||
![]() |
||
|
pugti bende de 206 var. 2004 model desire modeli.bende 2 den 3e, 3ten 4e, 4 ten 5e geçişte sıkıntı yok. ama 1 den 2 ye atarken biraz kemikli geçiyor. yani cartlama sesi yok. ama 1 den 2 ye atarken sola doğru çekmek lazım gibi.yani 1 den 2 ye yağ gibi geçmiyor. 2-3-4-5 aralarında hiç sorun yok.
|
||
![]() |
||
|
Peugeotların vites geçişlerini sakin ve yavaş yaparsanız sorun olmaz. Özellikle geri vitese geçirirken debriyaja tam basarak, zorlamadan, yavaşca geçirin. Geri vitese geçmiyorsa veya geri vitese tam oturtamadıysanız aracı 1. vitese alıp aracı çok az hareket ettirin ve aracı durdurup tekrar geri vitese geçirmeyi deneyin. Bu bir arıza değildir. Kronik bir arıza hiç değildir. Aracınıza ne kadar sakin ve uysal davranırsanız o kadar az sorun yaşatır. Saygılarımla.. |
||
![]() |
||
|
iyi geceler
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
yok bende öyle bişey yok ozamn ben şükredip yola devam edeyim :) iyi geceler
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
|
ya şanzuman yağını ben geçenlerde değiştirdim aynen devam kronik anlıycan onla alakalı değil. vitesi değiştiriyorum 20 metreden duyuluyor
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
tşk ederim bende dedim acaba şanzıman yağı filan mı eksildi. tabi öyle birşey oluyorsa
|
||
|
||
![]() |
||
|
vites geçişleri pejolarda biraz sıkıntılıdır hatta çok ses yapar. debriyaja tam basın. mesele geri vitese takıcaksınız ilk kalkışta ya ilk başta 1 e takın sona geriye takın rahat geçer
saygılar |
||
![]() |
||
|
arkdaşlar aracımın vitesleri zor geçiyor. birde ilk çalıştığında özellikle geri vitese geçirirken zorlanıyorum. hafif debriyajdan ayağımı kaldırdığımda geçiyor ve araç bazen sarsılıyor. bu her zaman olmuyor. sizce neden olabilir ?
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |