Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vites geçişleri ve geri vites sorunı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16209
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 16:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: vites geçişleri ve geri vites sorunı
Mesajı Yazan: tilbe307
Konu: vites geçişleri ve geri vites sorunı
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:40
arkdaşlar aracımın vitesleri zor geçiyor. birde ilk çalıştığında özellikle geri vitese geçirirken zorlanıyorum. hafif debriyajdan ayağımı kaldırdığımda geçiyor ve araç bazen sarsılıyor. bu her zaman olmuyor. sizce neden olabilir ?

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:43
vites geçişleri pejolarda biraz sıkıntılıdır hatta çok ses yapar. debriyaja tam basın. mesele geri vitese takıcaksınız ilk kalkışta ya ilk başta 1 e takın sona geriye takın rahat geçer
saygılar

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:46
tşk ederim bende dedim acaba şanzıman yağı filan mı eksildi. tabi öyle birşey oluyorsa

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:48
ya şanzuman yağını ben geçenlerde değiştirdim aynen devam kronik anlıycan onla alakalı değil. vitesi değiştiriyorum 20 metreden duyuluyor 

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:50
yok bende öyle bişey yok ozamn ben şükredip yola devam edeyim :) iyi geceler

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 00:57
iyi geceler

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 01:46
Orjinalini yazan: tilbe307 tilbe307 Yazdı:

arkdaşlar aracımın vitesleri zor geçiyor. birde ilk çalıştığında özellikle geri vitese geçirirken zorlanıyorum. hafif debriyajdan ayağımı kaldırdığımda geçiyor ve araç bazen sarsılıyor. bu her zaman olmuyor. sizce neden olabilir ?

Peugeotların vites geçişlerini sakin ve yavaş yaparsanız sorun olmaz. Özellikle geri vitese geçirirken debriyaja tam basarak, zorlamadan, yavaşca geçirin. Geri vitese geçmiyorsa veya geri vitese tam oturtamadıysanız aracı 1. vitese alıp aracı çok az hareket ettirin ve aracı durdurup tekrar geri vitese geçirmeyi deneyin.
Bu bir arıza değildir.
Kronik bir arıza hiç değildir.
Aracınıza ne kadar sakin ve uysal davranırsanız o kadar az sorun yaşatır.
Saygılarımla..

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 01:51
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

ya şanzuman yağını ben geçenlerde değiştirdim aynen devam kronik anlıycan onla alakalı değil. vitesi değiştiriyorum 20 metreden duyuluyor 

pugti bende de 206 var. 2004 model desire modeli.bende 2 den 3e, 3ten 4e, 4 ten 5e geçişte sıkıntı yok. ama 1 den 2 ye atarken biraz kemikli geçiyor. yani cartlama sesi yok. ama 1 den 2 ye atarken sola doğru çekmek lazım gibi.yani 1 den 2 ye yağ gibi geçmiyor. 2-3-4-5 aralarında hiç sorun yok.

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 01:56
Orjinalini yazan: maverick sbd maverick sbd Yazdı:

Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

pugti bende de 206 var. 2004 model desire modeli.bende 2 den 3e, 3ten 4e, 4 ten 5e geçişte sıkıntı yok. ama 1 den 2 ye atarken biraz kemikli geçiyor. yani cartlama sesi yok. ama 1 den 2 ye atarken sola doğru çekmek lazım gibi.yani 1 den 2 ye yağ gibi geçmiyor. 2-3-4-5 aralarında hiç sorun yok.
arkdaşlar bendeki durum sizde de var mı? yani bundan önce mazda lantisim vardı. seri kalkışlarda patinaj yapmadan tabiki 1 den 2 ye lak diye gecerdi.
206 da öle değil.1 den 2 ye atarken dişli sesi cartlama olayı olmasın diye korka korka geciriyorum vitesleri...

Mesajı Yazan: Japon
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 03:49
aynen oyle bendede o sorun var normal bırsey heralde pejolarda 1den 2ye gecıste zorluyor arac ılk calıstıgında geri takarkende sorun cıkarıyor debriyaja kokleyıp cekmem gerekiyor

Mesajı Yazan: burakdmr
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 08:48
aynı sorun bende de var.. 3. ve geri bitese geçişlerde sorun var.. Özellikle geri vites bazen adamı delirtiyor..2den 3. vitese geçerkende böyle takılma olup öyle geçiyor sanki... Bu nedendir :SS:

-------------
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp

Mesajı Yazan: burakdmr
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2011 Saat 08:48
Yazmayı unutmuşum  geri vitese geçmezse bende de ayağımı hafif kaldırırsam debrajdan öyle geçiyor...

-------------
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net