![]() |
|
cam filmi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 16:22 |
||
Amin abi cümlemize (:
saygılar,
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ya metin ummadık zamanda bana kahkayayı bastırdın ya aferim sana ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
+1
Çarşı küfüre karşı...
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
atakan senin dediğin nokta devletin hem sigara sattırması hemde sigara içenlere ceza yazması olayına benziyor,
egsoz konusunda madem gürültü kirliliği yapıyor ozaman ferrarinin veya bir yarış motorunun üzerindeki orjinal egsoza neden izin veriyorlar anlamış değilm. Özetle bu kanunlar parası olana göre ayarlanıyor arkadaş,
film için 3-5 fazla verin işletin ruhsata, zaten ödeyeceğiniz cezalar daha pahalıya geliyor. Ben mesela güneşte gözlerimi açamıyorum çok rahatsız oluyorum bu sebeple rapor alıcam daha sonrada araca film çektircem, polis sorarsada güneş rahatsız ediyor al sana rapor dicem başka çıkar yolu yok.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
iyide abi yorum yapmışsın nolcak şimdi
![]() |
|||
|||
![]() |
|||
||
yorumsuz...
![]() |
|||
![]() |
|||
yeditepely ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2011 Konum: İst/KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
herkes kendınce haklı bırseyler yazmıs.benim gorusumde sudur;
Cam filmi egzos yasak o zaman satılmayacak arkadasların dedıgı gıbı.gercı korsan cdlerde yasak ama her taraf korsan cd ve korsan kıtapcılardan gecılmıyor.
bızım yapacak dıyecek bırseyımız yok bence.dava mı acacagız devlete.bunlar yasak denıyor neden satılıyor dıye.acan varsa acsın arkadaslar.
benım arabamda cam fılmı ve egzos vb yasak urunler yok.Sımdılık yok.yalnız taktıracagım zaman bunun cezası oldugunu bılerek taktıracagım.ceza kesıldıgınde kufur etmenın anlamı yok bence.yarın obur gun Allah korusun araba calınır basından polıslık bır olay gecer bu sefer dua edersın o kısıye.
dedıgım gıbı taktırdıgımda kesılen cezayı odemekten baska yolumuz yok.benım dusuncem.
|
|||
![]() |
|||
||
film hakkında kaza konusunda size hak veriyorum. ama sanırım kanunlar çerçevesinde bukadar detaylı tartışılmadığını sadece benim anlattığım kadarı ile sınırlı kaldığını düşünüyorum.
|
|||
|||
![]() |
|||
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
||
şöyle bir durum var cam filmi güvenlik amaclıylada çekiliyor illa siyah olacak diye kaidede yok.ayrıca belirtmek isterim lazerli camlar da cezaii işlem görüyor .) sıfır araç satan bayide çalıştığımdan dolayı emniyetten bizden istenilen araçların teknik belgelerinde camlar için siyah lazerli camdır yazısının konulmasını aksi taktirde sıfır araçlara ruhsat plaka verilmeyeceğini belirttiler.30a yakın aracımız emniyette dosyada takıldı yeniden teknik belgeleri basıldı ve o şekilde plakalandırıldı.amaçları sonradan renklendirilmiş cam takan araçları tespit edip cezai işlem uygulamak.diğer dediğiniz konuya katılıyorum.siyah film eşgal belirlemede polislerin işlerini zorlaştırıyor.yasak olmasının sebebi budur.tam tersi camı tuttuğu için kazalarda patlayan cam dağılmaz kalıp şeklinde çıkar yaralayıcı değildir. hırsızlık durumlarında trafikte ışıkta beklerken bir hırsızın camı patlatıp notebookunuzu çalma gibi birdurum sözkonusu olamaz bir kaç dk içinde anca cam dagılır.siz ilk darbede zaten araçtan fırlarsınız.geçen ay kaza yaptım ön yolcu koltugunda oturuyordum camlar filmliydi bulunuduğum kapının camı tuz buz oldu ve film tuttugundan dagılmadan kucagıma düştü ve yaralanmadım.diğer türlü kaza yapan araçta itfaiyenin araca girmek için camfilminin tuttugu camı indirmek saniyelerini almaz. çünkü oldugu gibi çıkar.
|
|||
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
|||
![]() |
|||
||
arkadaşlar ufak bir araştırma yaptımğımda polisin filmli cama yasak koymasının iki sebebi var.
ilk olarak herkezin bildiği gibi rutin çevirme olsun başka bişey olsun polis aracın içindekileri göremediğinde cezayı yazıyor. bunun önlemi olarak polis çevirmesine denk geldiğinizde camları indirip eğer karanlıksa da tepe lambasını yakmanız onlar için daha iyi olacaktır. Bu sebeple de ceza yazacağını pek zannetmiyorum.
diğer konu ise filmli camın kaza anında kırılsada dağılmaması yani aracın içinde sıkışan kişinin camdan çıkarılması gerekdiğinde film sebebi ile zorluklar çekilmesidir. Yani aracı sürenin güvenliği için film istenmiyor. Bunun çözümüde çok basit 100-200 tl film çektirme parası vereceğinize 400 tl ye lazer ile cam kararttıklarını duymuştum. Eğer bu şekilde yaparsanız ne muayenede ne çevirmede nede kaza anında hiç bir sıkıntı çıkmıyor bilginize.
film çektirme konusuna gelince bende tasvip etmiyorum ama yeri geliyor eşim aracı alıp trafiğe çıkıyor ve bayan olduğunu gören "maganda" tipli insanlar trafikte sıkıştırmaya çalışıyor zor duruma düşürüyor rahatsız ediyor. Benim de tek çarem aracın içinin gözükmemesi yani film çektirmek oluyor. Demek istediğim bu kanunları koyarken böyle durumlarda göz önünde bulundurulmalı. kısmet olursa lazer uygulaması ile halledeceğim inşallah.
|
|||
|||
![]() |
|||
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
||
estafurullah :) ne demek yaw özür :) bilgi fikir paylaşımı yapıyoruz şurda :D ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
||
iyi diyorsun hoş diyorsunda o gelişmiş ülkelerde olan sistem türkiye gibi gelişmekte olan ve 20 yıldır ab kapısında sürünen bir ülkede ne zaman gelir ve adalet olur.cezalar zengin demedim ayrıca dayılar zengin ;) hangi cezamız caydırıcı tecavüz edenlerin mi adam öldürenin mi ooo ooo katliam yapanın mı ?? bu ülkede ciddi ciddi adalet var mı??? işte tarşıssak boşş sistem şuan bu ve bu ülkede yaşıyorsak egzoz cezamızı film cezamızı paşa paşa verir yine yolumuza devam ederiz ;) |
|||
|||
![]() |
|||
||
Kesinlikle değişen bir yok ErcanKarşı size karşı olduğum için özür dilerim
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Geçen ay Samsun'da sanayiiden otogara giderken bölünmüş yolda ceza yedim. 290 lira. İtiraz ettim. Benim önümde seyir halindeki araç da benimle aynı hızdaydı. Ona neden yazmadınız da bana yazıyorsunuz onun plakası 55 diye mi yazmıyorsunuz. diye sordum. Biz bize bildirilene göre işlem yapmak zorundayız dedi. Geri döndüm radarın yanına vardığımızda 55 plakalı bir x5 kaptırmış geliyor amma deli gibi gidiyor. Baktım polisin elinde radar cihazı bir oyana bir bu yana sallıyor. Büyük ihtimalle de plakayı tespit edemesin diye yapıyordu. Tamam eğer hızlıysam bana kanunları uygula ancak herkese de eşit uygula. bana özel kanun mu var? Şimdi bu adalet nerde? 55 plaka Samsunda bu ülkenin evladı da 60 plaka Samsuna gittiğinde uzaydan mı gelmiş oluyor? Bazı araçlarda abart egzost fabrika çıkışı var. Bazı araçlarda da renkli cam fabrika çıkışı var. Peki yasaksa bunlar neden cezaya tabii tutulmuyorlar? Kimin adaleti? Uygulamayı yapanın adaleti olmuyor mu bu? Başlarım böyle adalate Tamam herkesin polisi kendi vicdanıdır. Lakin polislerin yaptıkları keyfi uygulamalar kamu vicdanının hangi köşesinde yer buluyor. Kanunlar herkes içindir. Kişiye özgü kanun olmadığı gibi uygulayan da kişiye özel uygulama yapamaz. Yaparsa da küfrü yer. Kimse kusura bakmasın. |
|||
![]() |
|||
||
Haklısın kardeşim. Ben arabamı aldığım zaman eski sahibinin yapmış olduğu film vardı. Kalitesiz film olduğu için güneşten dolayı solmuş ve şuanda film olduğu belli olmuyor. 2011 sonunda fenni muayene zamanım geliyor. Fenni muayeneyeden sonra filmleri yenileyeceğim. Ceza yersem de öderim. Ceza yeme riskini göze alarak çektireceğim filmleri. |
|||
![]() |
|||
||
evet tartışsak da değişecek bir şey yok taktıracağız, ihlal edeceğiz, arada ceza yersek görevini yaptığı için insanlara söveceğiz (Muhammet arkadaşımızın dediği gibi tersi olması gerekirken!, hem arkadaşımızı tebrik ederim taktırıp cezasına razı olabiliyor)..
Ama konuda yine susamayıp Ercan arkadaşıma karşı gelmek istiyorum:D cezalar zengin değil, eğer cezalar gerçekten caydırıcı olsa bu kadar ihlal etme, karşı gelme vb. yaklaşımlarda bulunamazdık. isim vermeyeyim, bulunduğum bir ülkede herkes inanılmaz yavaş kullanıyor kimse olmasa bile falan, dedim nasıl sağlandı bu:) bir kere saygı söz konusu ve inanılmaz ağırlıkta ceza puanları ve paralar, ikincisi cctv var (closed circuit tv ki mobese olarak da anıyoruz kendilerini) üçüncüsü bazı hızlarda ehliyeti almayı geç sürücüyü yargılayıp hapse bile atabiliyorlarmış. suçlamayı öğrenmek isteyene: adam öldürmeye teşebbüs:) bilmem anlatabildim mi
![]() Düzenleyen mustafa_uslu - 06 Temmuz 2011 Saat 00:59 |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
||
bu ülkede adalet yok arkadaşlar dayınız varsa korkmayın :) vergisini verip egzos alırız fiş kestiririz satan kişide vergisini verir,takmayıp zurna niyetine mi çalacaz :D takarız cezasını da veririz napalım ülkem aç emniyet müdürlüğü aç polisi aç ama dayılar zengin ;) (ödediğimiz vergi ve cezalarla zengin) dayın varsa korkmucan ;) ne kadar konuşsak tartışsak boş ;)
|
|||
|||
![]() |
|||
||
cezası var evet yasak kurallara göre ama ben ön camada çektiricem kimse engelleyemez araba benim değilmi kardeşim.
![]() bi keresinde film yüzünden durdurdular bende görevli polise dedim ki usta senin aracını biliyorum plakasıda bu v.s. sen neden filmle dolaşıyosunda kalkıp beni uyarıyosun dedim. bana verdiği cevaba bakarmısınız; bas git hadi bi daha görmeyim dedi. bende bundan sonra sık sık görüşürüz merak etme dedim. aramız iyi maşallah. ![]() |
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
||
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
Baybars ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
||
Herşey adalet için arkadaşlar ortamı germeye gerek yok trafık cezası yedıgınız zaman ceza tutanaklarını yollayın bana |
|||
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |