![]() |
|
206 Kapı İzolasyonu Yapımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 Saat 09:37 |
||
konuyu hortlatacağım ancak arkadaşlar geçen hafta pazar sabahın köründe kalktım binadan ablanın biri tek kişilik yatağı evden çıkartıp attılar :) babam mobilyacı olduğu için içinden keçe çıkacağını bildiğimden aşağı inip yatağı param parça edip içinde kap kalın 2 tane keçe çıkardım.kapı döşemelerini çıkartıp içlerine klips yerlerini falan düzgünce kesip kapılara taktım.kapı sesi olarak biraz farketti ancak tam istediğim gibi değil :) (senelerce babamın opelleri sağolsun kapı kapı değil beton. tok bir ses veriyor ki hastasıyım) şimdi bu bitüselmidir nedir ondan alıp kapının dış sacına mı yapıştırsam çok iyi olur yoksa pandizot yüzünemi.
birde bu keçe bu akustik süngerinden iyimidir kötümüdür. motorla konsol arasında keçe kullanıldığı için daha iyidir diye tahmin ediyorum :)
|
|||
![]() |
|||
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bende uğraştım bu haftasonu biraz. ön 2 kapıyı ve bağaj içi ile bağaj kapağına yaptım bunlar ön sağ kapıdan fotoğraflar. Bagaj izolasyonunu çekemedim şarjım bitti. Bugün yarın ve haftasonu ise arka kapılar ve taban kaplamasını yapacağım. Kullandığım malzemeler 20cmX10M bitüself ve 2 kalıp akustik sünger. Yaptıkdan sonra kapılardan tok ses gelmeye başladı ayrıca dışarıdan gelen seside kesti. Çok fazla farkedilir şekilde oldu bunlar ve yaptığm sadece ön 2 kapılar ve bagaj özellikle bagaj kısmı çok etkili oldu sanki başka bi araç kullanıyorum hissi verdi bana Yaptıkca buraya fotograf eklemeye çalışacağım. ![]() ![]() |
|||
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan |
|||
![]() |
|||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
||
elimizden geldiğince işte :) ya inan işten hafta sonu izin aldım geldi eve bunla uğraştım ve geri döndüm tekirdağa :D daha yapılacak iş çok vakit olsa
|
|||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|||
![]() |
|||
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
vay vay vay neler yapılıyor puglara,bu işi aşk olmadan kimse yapamaz.... bravo emeğinize sağlık ,bizlerde sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyoruz
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
tamam
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
||
kapı iç sacından bahsediyor tok bir kapı sesi için
eğer müzikte de tokluk istersen döşemeye de yapacaksın kabin vazifesi görsün kolonlara iyi bir ses alabilirsin ok?
|
|||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
pugti benim kafam karıştı.
erenin yaptığı şekilde kapı döşemesine bituself + akustik süngeri, iç sacınada bitüselfi mi yapmakdan bahsediyorsun yoksa kapı döşemesini hiç ellemeden sadece kapı iç sacına bitüself yapmakdan mı bahsediyorsun. Düzenleyen metin - 27 Haziran 2011 Saat 16:59 |
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
kahretsin param yok
![]() |
|||
|||
![]() |
|||
||
düşündüm mantıklı geldi revize edebilirim senin dediğin şekilde :) +1
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
metin ben şimdi tekirdağdayım haftasonu evdeydim istanbul küçükyalıda işim burada tekirdağ çevre yolu asfaltını yapıyoruz :) ayarlayalım valla süper olur bitüself 90 TL sünger 30 TL klipsler 10TL sprey yapışkan 15 TL = 145 TL ama elimde hala malzeme var arttı yani
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
kapı saçının iç kısmına sadece bitüself uygularsanızda olur bilginize. akustik süngere gerek yok. bu durum müzik tesisatı olan arkadaşlar için çok güzel bir durum. bass vurduğunda dışarıdan tangur tungur ses yerine tok bir ses alırsınız aracınızda. ben kapıları yaptıktan sonra bagaja ve arka direklerede uygulucam
saygılar
|
|||
![]() |
|||
||
eren sen neredesin ayarlayalım bir zaman yapalım hep beraber (:
4 kapının maliyeti ne oldu şimdi.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
assıl uygulama tabanda
ona bi zaman bulsam malzemeyi aldım işte fazlaca onu da yapıcam o zaman yol sesi mesi kalmaz sanırım :) vakit ayarlasak keşke beraber yapsak iyi olurdu :)
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
Gerekli bir uygulama.. Zaman ve nakit bulduğumda ben de yapmayı düşünüyorum.
|
|||
![]() |
|||
||
piramit desenliye de baktım ama aynı şeyi düşünmüşüz döşemeye basar kapanmaz diye almadım zaten adam bu aynı malzeme dedi baktım evet aynısı sadece düz olanı. şöyle bir durum var kapının sacının iç kısmına fazla müdahale edilemez çünkü cam mekanizması var ve cam açılınca sıkıntı olabilir.???
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
-bitüselfin topu 90 TL kalınlığı 2-3mm kadar genişlik 1mt uzunluk 10mt yani 10m2 alan kapatılabilir. diğer 10-15-20-30cm genişliğinde bitüselfler var bauhaus kozyatağı mağazasında gördüm fiyatları 10cm-26tl 15cm-35tl 20cm-49tl başka bir yerde ise 30cm olanı 53tl fiyat verdiler. -akustik izolasyonu ilk resimdeki sprey yapıştırıcı ile tutturdum bauhausdan aldım 17tl idi. çok önemli değil yapışması. önemli olan alüminyum yüzeyde tutunması zaten döşemeyi örtünce baskı yapıyor. -valla zamanla görücez artık ama ses izolasyonu olarak iyi bi malzeme olduğunu ve metresi 3 euro civarında satılıyor. sünger gibi değil zaten eline alınca görüyorsun daha dolu bir malzeme. senin dediğin malzeme de olabilir tahminimce.
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
işin gerçeği ben biraz yol sesini azaltsın biraz da müzik sesi iyileşsin diye yaptım yol sesini iyice kesmek için araç tabanına da uygulama yapıcam ama vaktim olmadı. müzik sesi için olumlu olduğunu söyleyebilirim ilk tespitlerim. yol sesi de azaldı gibi. kapı kapanırken çok belirgin bir tok ses olmuyor, senin dediğin gibi iç saca yapmak lazım belki. kapıların içi çok boş 206larda açınca görürsünüz maalesef ciddi bir uğraş gerekiyor ses için :(
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
valla pazar öğlen 13:00 de başladım tek başıma akşam 19:00da bitti :)
|
|||
Fatih Eren (1983)
|||
![]() |
|||
||
bu arada bir tavsiye daha. kaplama işlemi bittikten sonra kapı segmanlarını takarken şeffaf silikon kullanın derim. çünkü o segmanlar genelde oynama yapar ve kapı döşemesi rahat oturmaz. ilerki zamanlarda kapı arıza verirse yani söküleceksede silikondan ayrılması daha kolay olur. çıkartırken kırılır ama kapıya zarar vermez ki zaten çıkan segman yeniden iş yapmıyor yenisini zaten alıcaz
![]() saygılar
|
|||
![]() |
|||
||
aynen fırsat bulamıyorum malzemeyi aldım ama yapım aşamasına geçemedim. kapı arızasıyla karsılaşıldığında sorun çıkmaz malzemeyi ısıtarak çıkartırsınız fakat tekrar yeni malzeme kullanmak şart.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |