![]() |
|
xenon taktırdım araba sapıttı :((( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
hiko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 20:51 |
bugun arabamı yaptırdım aynı durumdan şikayetci olacak arkadaslar olursa arabanın ilk şarj dinamosuna baktırsınlar.. şarj dinamosunda agrıza oldugundan dolayı akü degiştirmeme ragmen kendini dolduramamıs o yüzden böyle durumla karsılasılmıs. bunun nedeninide şarj kablosuyla arabayı çalıştırırken yanlıs baglantı yapıldıgından dolayı agrıza olmus dedi usta allahtan baska bir olmamıs dedi bu durumada dikkat edin !!
|
|
tek gerçek gtı ;)
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi düz mantık kurarsak eğer,
1- Xenon far ve angel takılmadan böyle bir sorun olduğunu söylemişssiniz.. bu demek oluyorki SORUN KESİNLİKLE XENONDAN DEĞİLDİR.... 2- bu aksesuarları taktıktan sonra daha sık yaşanmaya başlandı dediğine göre; Ya aracında yanlış bağlanan bişeyler var bütün aksesuarlarını kontrol ettirmen gerekli yanlış bağlantı olasılığı yüksek yada aracınızdan fazla akım çekildiğinden dolayı bu sorunu veriyor aracınızın başka fazla akım çeken bir yeri olabilir |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Yeni uyelerimiz ilk once: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz Tesekkurler. |
|
![]() |
|
hiko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
merhaba arkadaslar benim 206 gtı'ım var aynı sorun benim arabamdada oldu ilk basta akü bitmiş dediler tamm dedim aküyü degiştirdim mutlu akü 60 amperlik bi kaç gündür kullanıyorum aksamları araba dahale sıkıntı veriyor :S bu durumu düzelte bildiniz mi yada yardımcı olabilirmisiniz ?? acill
|
|
tek gerçek gtı ;)
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
izole işi de bir xenon fiyatına gelir kaliteli bir malzeme ile onun için mümkünse kitleri aldığın yere geri iade et ve dijital balastlı xenonlar dan al,space diye bir marka var hem ekonomik hemde kaliteli bir ürün bende kullanıyorum dijital slim balastlı modelini balastlar çok küçük farın içine koydum gitti.kaputu açınca gözükmüyor bile.
|
|
![]() |
|
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
ızolasyon ıcın nasıl bır malzeme onerırsınız
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
dijital balasatlı xenon kullanmak lazım, 406 206 407 gibi araçlarda xenonlar bu tip ve daha farklı arızalar neden olabiliyor,bir arkadaşımızın da 406 sında silecek motorları ve abs beyini bozuldu.balastlar mümkün oldukça beyinlerden uzak bir yere koyulup izole edilmedi yada dediğim gibi aracın elektrik aksamında herhan gibi sorun yok ise dijital balastlı xenonlar kullanılmalı. yapıları geri aracın diğer alaktronik donanımlarına zarar vermezler.
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bizim arkadaşta yine kapıyı açıyosun teyp açılıyo abs airbag tüm lablara yanıyodu lunapark gibi beyin tüm arıza lambalarını yaktı, arızayı sildikten sonra teste çıktı sorun yok farları açınca tekrar arıza ışıkları yandı yani xenonlarda kısa devre vardı sizinde aracınnızda kısa devre olabilir.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
o zaman ii bi elektrikciye goster derim...oncede bilgisayara baglat
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
Dun sifir aku aldim. Mutlu aku 60 amper
|
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
xenondan olacagini sanmiorum..senin bsi beyninde bi karisiklik var akuden gelen akimin inip cikmasi karistirior bsi nin kafasini :) arkadasindan falan uyan bi aku varsa ve saglam olduguna eminsen bi onu takip biraz dolas derim...
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
yenı akuyu taktıgımdan berı aksam yola cıkamadım. ama bugun 30 km kadar kullandım arabayı.araba sogukken teyp sesı gıttı ve araba cok hassasta olsa tıtreme yapmaya baasladı.stop ettım calıstırdım duzeldı ondan sonra bır daha tekrarlamadı.gunduz oldugu ıcın xenonların kapanıp kapanmadıgını goremedım. bu arada 2 ozel 1 yetkılı servıse gıttım hepsı agız bırlıgı yapmıscasına" full doluyuz bırak arabayı bı ara bakarız" dedı.hatta IRDE cumaya kadar araba kalsın ancak o zaman bakabılırz dedı. yuhhh yanı bu kadar tok mu peugeot esnafı. ben passatı tamıre goturupte sıra bekledıgımı hıc hatırlamıyorum |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
3 gün önce arkadaş aradı dediki bütün lambalar yanıyor. stop abs airbag, akü kutup başını çıkarıp taktık fayda etmedi sonun xenonları değiştirdik düzeldi, bütün ikazları sildik beyinden, ardından farları açmadan yola çıktık sorun yok farları açtığımızda tüm ikazlar yandı sonra yeni xenon kiti taktık şu an sorun yok . sende de aynı sorun olabilir.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
10 amper mi? yüzde doksan sıkıntı bundan kaynaklıdır, çünkü xenonlar bir hayli akım çekerler. sonucu bizime paylaşırsan seviniriz.
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
aku yu olcturdum 10 amperler de cıktı.hemen degıstırdım 60 amper mutlu aku aldım bır tane. ama deneme sansım olmadı aksam eve gıderken denıycem bakalım ınsallah aku yle kurtarırız. gercı araba kac gun yatarsa yatsın tek marsta calısıyor ama yınede degıstırdım akuyu |
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
tesisatını kontrol ettir. iyi bir elektrikçi bulmanı tawsiye ederim. x-zenonlar problem wermez
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Taktırdığın xenon lambanın filtre sisteminde sorun olabilir , yada kaliteli değildir. Bence önce bunu bir kontrol ettir. Yüksek miktarda elektromanyetik dalgalanmalar oluyordur. Ve takılı olan filtre sistemide bunu iyi bir şekilde filtrelemediğinden dolayı bu dalgalanmalar aracın üzerindeki beyni etkiliyor olabilir. Benim aklıma gelen bu..
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
cozmem lazım cok buyuk bır sorun.otobanda gıdıyorum pat dıye kapanıyor farlar. mıllette oyun oynuyorum sanıyor.korna falan calıyorlar.
|
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
aracım 2001 model 206 xs 16v :S bır an evvel cozmem lazım.daha tamırcıye gosteremedım haftada bır gun kullanıyorum zaten aracı.ılk once sızden fıkır alayım dıye dusundum :(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |