Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

xenon taktırdım araba sapıttı :(((

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15543
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 02:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: xenon taktırdım araba sapıttı :(((
Mesajı Yazan: axi206
Konu: xenon taktırdım araba sapıttı :(((
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:02
haftasonu gaza geldım angel + xenon far yaptırdım. her sey ıyı hos ama gel gelelım araba sapıttı.duz yolda gıderken xenonlar kapanıyor 1-2 sanıye sonra acılıyor,teybın sesı gıdıyor sadece arka kabınler calısıyor,abs,aırbag,el frenı lambaları yanıyor.bunların hepsı bır anda oluyor kontagı kapatıp acınca normale donuyor. bazen xenonlar serı halde acılıp kapanıyor.

xenondan oncede benzer sorunlar vardı.farlar ınce ınce kısılıp acılıyordu,teyp sesı gıdıyordu.ama bu kadar sık olmuyordu.xenonlar takıldıktan sonra daha cok olmaya basladı. tam emın degılım ama sankı arabaya yuklenınce daha cok oluyor.dun sakın sakın gıderken mını cooper gaza getırdı epey yuruduk devır redlıne a yaklasınca araba basladı sapıtmaya.butun gosterge ısıkları yanıyor,xenonlar kapanıyor :S sıslerde normal ampul var onlar kapanmıyor.

ayrıca dıyelım kı dortlulerı yaktım.dortluler yanıp sondukce gosterge tablosununda ısıgı kısılıp acılıyor.
aku zayıf dıyenler var ama yolda gıden arabanın akuyle ne ısı var. dınamo arızalı desem, nasıl bır arızakı bu boyle ılk defa basıma geldı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yusuf206
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:05
gerçekten sapıtmış :D:D

-------------
206 XT 118 HP

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:05
akunun zayıf olması boyle durumlara yol acıyor. Cunku bsı kontrollu aksamlar oldugundan voltaj degısımlerınde arızalar cıkabılıyor. Bır kontrol ettır derım. Her ne kadar alternator uretıyor olsada akuden gecıs oluyor...

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:07
aracın kaç model? bildiğim kadarıyla bazı araçlarda standart xenonlar elektronik beyine zarar verip böyle sapıtmalara neden oluyor. bunun için farklı xenonlar var normal xenonlardan 40-50 tl daha pahalı oluyorlar.

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:14
aracım 2001 model 206 xs 16v :S bır an evvel cozmem lazım.daha tamırcıye gosteremedım haftada bır gun kullanıyorum zaten aracı.ılk once sızden fıkır alayım dıye dusundum :(

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:29
Orjinalini yazan: axi206 axi206 Yazdı:

aracım 2001 model 206 xs 16v :S bır an evvel cozmem lazım.daha tamırcıye gosteremedım haftada bır gun kullanıyorum zaten aracı.ılk once sızden fıkır alayım dıye dusundum :(
2001 model ise benim dediğim ihtimal değildir çünkü benim bahssettiğim son çıkan araçlar için geçerli. umarım en kısa zamanda çözersin.

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:36
cozmem lazım cok buyuk bır sorun.otobanda gıdıyorum pat dıye kapanıyor farlar. mıllette oyun oynuyorum sanıyor.korna falan calıyorlar.

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 11:00
Taktırdığın xenon lambanın filtre sisteminde sorun olabilir , yada kaliteli değildir. Bence önce bunu bir kontrol ettir. Yüksek miktarda elektromanyetik dalgalanmalar oluyordur. Ve takılı olan filtre sistemide bunu iyi bir şekilde filtrelemediğinden dolayı bu dalgalanmalar aracın üzerindeki beyni etkiliyor olabilir. Benim aklıma gelen bu..

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 15:00
tesisatını kontrol ettir. iyi bir elektrikçi bulmanı tawsiye ederim. x-zenonlar problem wermez

-------------
2003 model 206

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 15:08
Orjinalini yazan: Klose Klose Yazdı:

Aküne baktır herşeyden önce, tel kopması degil ama tel zayıflaması var sanırım.

aku yu olcturdum 10 amperler de cıktı.hemen degıstırdım 60 amper mutlu aku aldım bır tane. ama deneme sansım olmadı aksam eve gıderken denıycem bakalım ınsallah aku yle kurtarırız.
gercı araba kac gun yatarsa yatsın tek marsta calısıyor ama yınede degıstırdım akuyu

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 16:45
10 amper mi? yüzde doksan sıkıntı bundan kaynaklıdır, çünkü xenonlar bir hayli akım çekerler. sonucu bizime paylaşırsan seviniriz.

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 16:48
3 gün önce arkadaş aradı dediki bütün lambalar yanıyor. stop abs airbag, akü kutup başını çıkarıp taktık fayda etmedi sonun xenonları değiştirdik düzeldi, bütün ikazları sildik beyinden, ardından farları açmadan yola çıktık sorun yok farları açtığımızda tüm ikazlar yandı sonra yeni xenon kiti taktık şu an sorun yok . sende de aynı sorun olabilir.

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 18:28
Orjinalini yazan: Erbin Erbin Yazdı:

3 gün önce arkadaş aradı dediki bütün lambalar yanıyor. stop abs airbag, akü kutup başını çıkarıp taktık fayda etmedi sonun xenonları değiştirdik düzeldi, bütün ikazları sildik beyinden, ardından farları açmadan yola çıktık sorun yok farları açtığımızda tüm ikazlar yandı sonra yeni xenon kiti taktık şu an sorun yok . sende de aynı sorun olabilir.

yenı akuyu taktıgımdan berı aksam yola cıkamadım. ama bugun 30 km kadar kullandım arabayı.araba sogukken teyp sesı gıttı ve araba cok hassasta olsa tıtreme yapmaya baasladı.stop ettım calıstırdım duzeldı ondan sonra bır daha tekrarlamadı.gunduz oldugu ıcın xenonların kapanıp kapanmadıgını goremedım.

bu arada 2 ozel 1 yetkılı servıse gıttım hepsı agız bırlıgı yapmıscasına" full doluyuz bırak arabayı bı ara bakarız" dedı.hatta IRDE cumaya kadar araba kalsın ancak o zaman bakabılırz dedı. yuhhh yanı bu kadar tok mu peugeot esnafı. ben passatı tamıre goturupte sıra bekledıgımı hıc hatırlamıyorum

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 18:36
xenondan olacagini sanmiorum..senin bsi beyninde bi karisiklik var akuden gelen akimin inip cikmasi karistirior bsi nin kafasini :) arkadasindan falan uyan bi aku varsa ve saglam olduguna eminsen bi onu takip biraz dolas derim...

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 19:36
Dun sifir aku aldim. Mutlu aku 60 amper

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 19:42
o zaman ii bi elektrikciye goster derim...oncede bilgisayara baglat

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:07
bizim arkadaşta yine kapıyı açıyosun teyp açılıyo abs airbag tüm lablara yanıyodu lunapark gibi beyin tüm arıza lambalarını yaktı, arızayı sildikten sonra teste çıktı sorun yok farları açınca tekrar arıza ışıkları yandı yani xenonlarda kısa devre vardı sizinde aracınnızda kısa devre olabilir.

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 12:28
dijital balasatlı xenon kullanmak lazım, 406 206 407 gibi araçlarda xenonlar bu tip ve daha farklı arızalar neden olabiliyor,bir arkadaşımızın da 406 sında silecek motorları ve abs beyini bozuldu.balastlar mümkün oldukça beyinlerden uzak bir yere koyulup izole edilmedi yada dediğim gibi aracın elektrik aksamında herhan gibi sorun yok ise dijital balastlı xenonlar kullanılmalı. yapıları geri aracın diğer alaktronik donanımlarına zarar vermezler.

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:10
ızolasyon ıcın nasıl bır malzeme onerırsınız

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 21:48
izole işi de bir xenon fiyatına gelir kaliteli bir malzeme ile onun için mümkünse kitleri aldığın yere geri iade et ve dijital balastlı xenonlar dan al,space diye bir marka var hem ekonomik hemde kaliteli bir ürün bende kullanıyorum dijital slim balastlı modelini balastlar çok küçük farın içine koydum gitti.kaputu açınca gözükmüyor bile.

Mesajı Yazan: hiko
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2012 Saat 23:26
merhaba arkadaslar benim 206 gtı'ım var aynı sorun benim arabamdada oldu ilk basta akü bitmiş dediler tamm dedim aküyü degiştirdim mutlu akü 60 amperlik bi kaç gündür kullanıyorum aksamları araba dahale sıkıntı veriyor :S bu durumu düzelte bildiniz mi yada yardımcı olabilirmisiniz ?? acill

-------------
tek gerçek gtı ;)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2012 Saat 07:45
Orjinalini yazan: hiko hiko Yazdı:

merhaba arkadaslar benim 206 gtı'ım var aynı sorun benim arabamdada oldu ilk basta akü bitmiş dediler tamm dedim aküyü degiştirdim mutlu akü 60 amperlik bi kaç gündür kullanıyorum aksamları araba dahale sıkıntı veriyor :S bu durumu düzelte bildiniz mi yada yardımcı olabilirmisiniz ?? acill

Yeni uyelerimiz ilk once:
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz

Tesekkurler.

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2012 Saat 11:48
şimdi düz mantık kurarsak eğer,

1- Xenon far ve angel takılmadan böyle bir sorun olduğunu söylemişssiniz.. bu demek oluyorki SORUN KESİNLİKLE XENONDAN DEĞİLDİR....

2-  bu aksesuarları taktıktan sonra  daha sık yaşanmaya başlandı dediğine göre;

Ya aracında yanlış bağlanan bişeyler var bütün aksesuarlarını kontrol ettirmen gerekli  yanlış bağlantı olasılığı yüksek

yada aracınızdan fazla akım çekildiğinden dolayı  bu sorunu veriyor aracınızın başka fazla akım çeken bir yeri olabilir

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: hiko
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2012 Saat 20:51
bugun arabamı yaptırdım aynı durumdan şikayetci olacak arkadaslar olursa arabanın ilk şarj dinamosuna baktırsınlar.. şarj dinamosunda agrıza oldugundan dolayı akü degiştirmeme ragmen kendini dolduramamıs o yüzden böyle durumla karsılasılmıs. bunun nedeninide şarj kablosuyla arabayı çalıştırırken yanlıs baglantı yapıldıgından dolayı agrıza olmus dedi usta allahtan baska bir olmamıs dedi bu durumada dikkat edin !!

-------------
tek gerçek gtı ;)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net