![]() |
|
Hangi İstasyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
fatihs55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:13 |
Arkadaşlar akaryakıt konusunda şehir merkezindeki tüm istasyonlar marka bağımsız rahatlıkla alabilirsiniz. Ancak şehir dışına çıktığınızda Shell,Opet,Aytemiz,BP gibi bilindik markaları tercih edin.
Eğer Samsundaysanız ve hem indirim olsun hem de yakıtı kaliteli olsun diyorsanız Aytemiz istasyonunu tercih edebilirsiniz.Hafta içi Yüzde 3 pazar günü Yüzde 10 indirim var. Reklam gibi algılamayın bu indirimden samsunda herkes faydalanmalı. Uzun yollardaki istasyonların çoğu kaçak akaryakıt veyahut 10 numara yağ ile karışık yakıt satıyorlar dikkat edin. |
|
![]() |
|
egelidr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Shell iyidir ama biraz pahalıdır. FuelSave Diesel, V-Power Diesel ve GTI Diesel olmak üzere üç tipi var, bugün itibariyle Mardin'de benim kullandığım V-Power Diesel'in litre fiyatı 3.82, alınmaz bir fiyat değil. Performansa gelince de şunu diyebilirim ki araçta gerçek anlamda hiçbir sorun yapmıyor ve bir depoyla 100-110 km süratle gidildiğinde ben tamı tamına 1260 km yol gittim.
Tayin olup gelen bir arkadaşımın başına şu gelmişti. Hatay'a giderken yoldaki bir opet istasyonundan almışlar mazotu. Sonra arabanın göstergede zehirli gaz işareti çıkmış. Tabi direk servise dalmışlar, usta da kaçak yakıttan olduğunu söylemiş. Sözün özü, Türkiye'yi dolaşmıyorsanız tek bir istasyondan yakıtınızı alın, rahat edersiniz. Tavsiyem ise tabii ki Shell ;)
Düzenleyen egelidr - 10 Haziran 2012 Saat 16:48 |
|
![]() |
|
dsonat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
kesinlikle,,shellin en iyi dizel yakıtını koydurun..fiyata bakmayın..yapacağınız fazladan km ile kara geçersiniz...ataşehir shellden alıyorum memorial karşısı...tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende opetten alıyorum.ama full u bende duydum.yakınlarda olsa denerdim
|
|
![]() |
|
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Ben shell den alıyorum, mecbur kalınca opetten.
|
|
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
|
![]() |
|
lyna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Shell.Daha önce po dan alıyorduk araba kalkarken falan zorlanıyordu.Shelle geçtik rahat ettik.
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
inanın sanayiyekötü mazot yuzunden o kadar çok araç geliyor neleri görüyorum anlatamam yakıt deposunun içine demir talası bile olanlar oluyor
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
selam arkadaşlar ben sanayıde lastik kaplamacısıyım daha 1 saat önce iyi bi motor ustasıyla beraber fuul pet in önünden geçerken fulun mazotu nasıl diye sorum oda bana beş para etmez diye cevap verdi opeti sordum traş dedi en iyisi shell neden dedigimde mozot lar rafineriden geldigi gibi satılmıyor istasyonda karışım yapıyolar kaçak mazotlarla dedi shelde denetinin daha çok oldugunu söyledi daha önce bir tanıdıgım mazot işi yapıyodu ( gemilerden alıyodu)bana alacak karsılıgında mazot vereyım dedi bende ben o mazotu aracıma koymam dedim aldıgım cevap ise sanki petrolden aldıgın mazot bundan iyimi ben bu mazotları zaten petrollere satıyorum demişti hemen aklıma o geldi bence shell den saşmamak lazım
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
opet arabanın hakkını vereceksin
|
|
![]() |
|
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
Diğer marka istasyonların yakıtlarına nazaran Shellden alınan yakıt daha fazla km yapıyor.
Bu yüzden Shell
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
aracı ilk aldığım zamanlar sadece shell V-Power ve total Excellium kullandım.shell ağırlıklı kullandığımı söyleyebilirim.shell GTL'den sonra opet le depoyu fulledimve shell'in yakıtının daha iyi olduğunu anlamış oldum.opetten aldığım yakıtla araç shell in yakıtına göre daha sesli çalışmaya başladı ve daha fazla yakıt tüketti.bu da opetin yakıtının daha ince olmasından kaynaklanıyor.
son 6 aydır artan yakıt fiyatlarından dolayı yakıtımı kadoil ve aytemiz den alıyorum.bp shell gibi istasyonlarda 4.07-4.10 kuruş civarı satılan euro diesel i hafta sonu indirimiyle aytemiz den 3.73 liraya alıyorum.aracın çalışışı,çekişi konusunda da hiç bir fark yok.kendim kısa süreliğine de olsa akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalıştım.şirketlerin rafineriden aldığı yakıt aynı yakıt.(tabi istasyonlarda müdehale olmadığını varsayıyorum).ben çalıştığım akaryakıt istasyonunun yakıtı rakip firma olan kadoilden 1 parti(yaklaşık 25 ton) aldığına şahit oldum.nedenini sorduğumda kadoilin belli bir kotaya ulaşması için bunu sattığını öğrendim.(kotayı tutturmak için uygun fiyata da vermiş olabilir). fiyat farkları ise şundan kaynaklanıyor.bildiğiniz gibi shell total bp vs.şirketler yabancı merkezli şirketler.bu şirketler bayilik verirken satılan akaryakıttan litre başına pay alıyorlar.bu yüzden yerel akaryakıt istasyonlarına göre pompada litresi daha fiyatlı oluyor.yerel istasyonların bayilikte diğer uluslararası şirketler kadar pay ödemediklerinden bunu fiyata yansıtabiliyorlar.ucuzlukta bundan kaynaklanıyor. benim aldığım bu iki istasyonda şehiriçinde.bu tip yerel istasyonlarda yamuk olduğu takdirde şehiriçinde barınamazlar.ama şehirdışı uzunyol kenarlarında bulunan yerel istasyonlardan,şehiriçindeki aynı firma da olsa almam.kaçak ve sakat yakıt olma şansı çok yüksek.yani özetle istasyonun önemi yakıt konusunda çok önemli. |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
|
abdhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
total favorim
|
|
ABDHAKAN
|
|
![]() |
|
eipeksen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2012 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Full pet. tavsiye olunur..
|
|
![]() |
|
adige444 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Arkadaşlar bence önemli olan hangi markadan yakıt aldığınız değil, zira yakıt kaliteleri artık neredeyse aynı. Önemli olan hangi istasyondan aldığınız. Bildiğiniz yerden kesinlikle şaşmayın. Yakıt kalitesi istasyonun deposunda düşüyor zira. Güvenilir istasyonu bulun, markası çok önemli değil. Eğer güvendiğiniz bir yer yoksa, istasyonlarını en fazla ve en iyi denetlediğini düşündüğüm Petrol Ofisini öneririm.
|
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
bende opet shell ikisinden alıyorum hep birde shellden bence herkes 5.bin km'de bir katkı koydursun ben koydurdum geçen hafta gerçekten aracımın çekişi değişti.
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
efecelebi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
Menşei itibariyle sevmesemde
Herdaim Shell diyorum |
|
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
opet oldukça iyi bir marka bazende bp den euro dizeli karıştırıyorum ama sorun çıkmadı şükür.opeti tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
lpg kullananlar içinde shell yine tabi ki bir de urfa yolu üzerinde huzurevleri mah. girişinde gapgaz lpg istasyonu var. reklam gibi oldu biraz belki ama benim kazancım yok arkadaşlar. diğer istasyonlarda türlü türlü hileler var bilgilerinize sunmak istedim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
diyarbakır da kesinlikle shell den başka hiç bir istasyonu denemeyin benden söylemesi. olur da yolunuz düşer yakıt alma ihtiyacınız olur aklınızda bulunsun.
|
|
![]() |
|
oguzhandincel ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
Starpet yeni ama iyi bir firmadır.Nerden biliyorum diye sorarsanız babam Karadeniz bölge müdürü :D Ama kendi aracıma genellikle Shell'den benzin alıyorum.Lpg'de ise Shell'den alıyordum ama gereğinden fazla pahalı geliyor.Çünkü km'de fark ettiriyor.En son Total'den aldım,performansı iyi gibiydi.Aygaz'dan Lpg almayın ama arkadaşlar.Hem daha çok yakıyor araba hemde performansı iyi değil.Onun haricinde hiç sorun yaşamadım diğer istasyonlarda.
|
|
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |