![]() |
|
gaza basınca tekleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
efeli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2011 Saat 09:35 |
|
gaza basınca tekleme boğulma sonrası stop etme sorunu kelbek denmidir bujilerdenmi bobindende olabilirmi teşekkürler
|
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bir kere farları açık unutmuşum, akü bitti. Takviye ile çalıştırdım ve fazla kullanmadım aracı. Akü tam şarj olmamış herhalde. Ertesi gün şiddetli yağmur yağdı, tabi biner binmez tüm elektrik aletleri açtım, farlar, sisler, silecekler vs. Yalnız dinamo ıslanmış sanırım, araba dediğiniz gibi gaz yemiyordu ve teklemeye başladı, yani zayıf akü ve ıslak dinamo da tekleme yapabiliyor. Motor ısınıp fan açınca kısa bir süre sonra kendine geldi, dinamo kurumuş herhalde. İşte böyle bir hikaye
![]() |
||
![]() |
||
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tşklr bakımda yapıldı inş yakıtım düşer az da olsa tekleme olayıda yakıta bi etkendi tam bi hesap yamamıştım ama 50krş yakıyodum.Olmadı biraz zaman geçsin bi Atiker yapıcaz artık :)
Düzenleyen Platinium - 19 Mayıs 2011 Saat 23:14 |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
sanada gecmıs olsun o zaman. bujı ve bobın bu tarz noktalarda onemlı parcalar. bazen bobın calısıyor gorunsede yeterlı akımı uretemedıgınden sıkıntı yaratabılıyor.
|
||
![]() |
||
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
|
Titreme sorunu bende de zaman zaman yapıyordu ve uzun süre motor o şekilde çalışıyordu,çok sinir bozucuydu özellikle boştayken çok aşırıydı bujiler ve ateşleme bobini değişti düzeldi inş bidaha yapmaz.Bende LPG yok bu arada.
Düzenleyen Platinium - 19 Mayıs 2011 Saat 22:10 |
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
|
Katılıyorum, LPG ayarından anlamıyorsan, bulaşma. Benim gaz süresi yüksekti, düşürmek için basıncını arttırdım, daha kısa sürede gereken gaz miktarı püskürtmeye başladı, tekleme ve geç gaz alma sorunu ortadan kalktı. |
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
yapmıyor
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
olabilir Cem. gece dusunmekten uykularım kacmıstı :)
|
||
![]() |
||
|
eh o zaman guzel :)) belkıde anlık olarak ufak bırsey oldu... gecıcıydı herhalde
|
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
bugun sorun duzelmis hicbise yapmadım. garip :S
|
||
![]() |
||
|
pekı bu tıtremeyı benzınde de yapıyormu?
|
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
anladım teşekkür ederim çok sıkıntı yapacak kadar sorun yok zaten sadece ani gaz verdiğimde garip ve hafif bir titreme ve boğulma gibi bişe oluyo birde d de durdurgumda aracın titremesi arttı sanırım nedenı aynı eskiden de titreme vardı ama bu denlı degıldı beklerken aracı n konumuna aldıgımda tıtreme bıtıyor???
|
||
|
||
![]() |
||
|
bılg baglantısı yapmadan gaz basıncıyla oynama sakın. basıncı gormeden ayarı degıstıremezsın. ayrıca basıncın duzukluguyle veya yukseklıgıyle boyle bır problem dırekt olarak cozulmeyebılır. bu noktada basınc hersey demek degıl. basınc artmasıylada ıcerıye gıren gaz mıktarı artar. dolayısıyla puskurtme harıtası degısmesı gerekebılır...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
aynı sıkıntı bendede var bujıler degıstı kelebek temızlendı bıraz duzeldı ama hala parkta anı gaz verdıgımde yapıyor ama aracın cekısı duzeldı bu gaz basıncını fılan nerden nasıl duzeltıyoruz yada bız yapabılırmıyız
|
||
|
||
![]() |
||
|
Genelde Pejolarda zenginleştirme çok ani oluyor, benzin süresi 2 ms'den direk 10ms ve üstüne çıkıyor. LPG sistemi bunu hemen algılayamıyor yanlış ayarlandıysa. Bende de vardı, hızlanmada zenginleştirmeyi bir az düşürdüm ve gaz basıncını 1,0 bardan 1,15 yaptım. Şu anda ferrari gibi
![]() |
||
![]() |
||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
|
yeniden bi lpg klibrasyonu yaptırın yada lpg arayüzünü orjinal fabrija ayarlarına döndürün...bujileri değiştirmede de fayda görürsünüz
|
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
bende bugün farkettim. benim aracımda da var ya. gaza yüklenince önce tekliyo gibi oluyor. sanki arabanın boğazını sıkıyorlar. geç alıyor hızlı basınca gaza.
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
|
arkadaslar dun 1000 kmden fazla benzinde kullandıktan sonra tekrar lpg ayarı yaptırdım. Bugun farkettim ki (dun yoktu) rolantide calısırken aniden gaz verince tekliyo pır pır pır yapıyo bir sure sonradan gazı algılıyo fakat yavasca gaz verince sorun yok. Aniden gaz verme dedigim birden koklemiyorum. Yururkende bi sorun yok, neden olabilir? Ayrıca benzinde cok belli belirsiz yapıyo gibi ama emin degilim ve benzinde gaz verip bıraktıgımda rally arabaları gibi cat cat ses geliyo egzozdan normalmi?
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |