![]() |
|
106 quick benzinde ilk çalışma sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mustafa38 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa38
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2013 Saat 16:04 |
Aynı sorun bendede var benzin geliyor depodan ama çalışıyor 2 3 sanıye sonra stop ediyor hala cözemedik bu pug sevdasından vaz gececegim en sonunda
|
|
123456789
|
|
![]() |
|
306 XR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı durum benimde başıma geldi . Sorunun kaynağı benzin pompası . Aynı dediğin gibi akşam bırakıyorum sabah arabada benzin yokmuşçasına çalışmıyorr. Benzin pompasını değiştir ve arabanda çeyrek depodan az benzin bulundurma. Aksi takdirde mevcut benzin pompayı soğutmayarak yanmasına sebep oluyo. Kısacası kesin çözüm pompa . Emin ol . Saygılar
|
|
Terziden daha iyi makas atar ... 54 ZZ 670 ... 306 XR
|
|
![]() |
|
jamalserhat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jamalserhat
![]() ![]() ![]() ![]() |
dostum önerilerini henüz gerçekleştirme imkanı bulamadım ama en kıza zamnda denicem peki bunları yaptığım zaman bu sorunu kökten halletmişmi olucam yoksa ertelemişmi yani tekrar karşıma gelicekmi sonuçta beyin yine hesaplar yapıp benzin gönderme oranını yine düşürecek o zaman napcaz? bide konuyla alakasız benzin pompasına role koymak bi çözüm olabilirmi araç gazda çalışmaya başladığında benzin göndermeyi kesmeliymiş benzin pompasına zarar verebilirmiş. |
|
quik
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bu stop meslesı cok tehlıkelı helekı trafıkte benim arkadasımda 206sına taktırdı lpg trafıkte anıden stop edınce araba arkadan gırdıler
|
|
![]() |
|
jamalserhat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jamalserhat
sen bu sorunu çözebildinmi dostum Düzenleyen jamalserhat - 31 Mayıs 2011 Saat 16:13 |
|
quik
|
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Atiker'den anlamıyorum maalesef. Sonucunu da paylaşmayı unutma. |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
![]() |
|
cash1912 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
o sorun bende var arac gec calısıyor sankı benzın gelmıyomus gıbı gazda kesılme yapıyodu gaz fıltrelerı temızlendı duzeldı ama benzınde calısınca ozellıkle araba soguksa yanı 3-5 saat calısmamıssa arac calısmada zorlanıyor tamırcıye goturuyorum saatlerce kalıyor adam marsa bassar basmaz alıyor.eco guncelleme falan nasıl oluyor yanı beyne yenı yazılım mı yuklenıyor. ve nerelerde yaptırabılırız bu dedıklerınızı.
|
|
206 1.4 look 2004 zavoli lpg
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bırde aracın benzın ecusunun yazılımına baktır. guncellemesı varsa yaptır... belkı daha once hıc yapılmamıs olabılır. yapıldıktan sonra daha guzel calısabılır :)) Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 21:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jamalserhat
kardşm anlattıkların çok iç açıcı hemen bi uygulama yapıcam araca;)
bnm sistem atiker bu arada |
|
quik
|
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Selamlar!
İlk önce PG araçlar için gaz sistemini çok dikkatli seçmek lazım. FULL GROUP (birlikte püskürtme sistemi) ile sorunsuz çalışabilen sistem seçmek lazım. Senin sitemin nedir? Anlattığın durum çok sık karşılaşılan bir durum (kendim bu gazla çok uğraştım, hatta kendim ayar çekebiliyorum artık). Gaz kelebeği ile hiçbir bağlantısı olmuyor genelde. Olsa, gazda da benzinde de sorun yaratır. Buradaki sorun - gaz ÇOK ZENGİN ayarlanmıştır. Kontrol için gazda aracı kullanma bir süre. Göreceksin, hiçbir sorunun kalmaz. Ya da Akü kutup başlarını sök, az bekle, sonra tekrar tak. Araç hemen kendine gelir beniznde. ÇOK zengin çalışırken oksijen sensöründen gelen bilgilere göre beyin gazdayken benzin süresini düşürüyor (düz mantık - karışım zengin - püskürtme süresini düşürmek lazım, daha az benzin girsin diye, gaz olduğunu bilmiyor ki aracın kendi beyni ![]() Çözüm - gaz ayarı gözden geçirilecek. En iyisi kutup başlarını sök, sonra tak, benzinde bir süre gez, benzin haritası az kendine gelsin. Herşey normalde döndüğünde iyi bir gazcı bul, gaz beyninin sıfırlamasını iste, sonra da otomatik ayar yapılsın, ondan sonra da gerekirse az elle rutuşları yapsınlar. Gaz sistemi nedir? LOVATO ile yardımcı olabilirim. Düzenleyen ALX - 11 Mayıs 2011 Saat 10:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jamalserhat
boğaz kelebeğine baktırdım bi kaç gün önce temizlendi ama herhangi bi düzelme yok şuan. lpg servise götrdüm ama tekrar bi baktıracağım o ateşleyici felan bi kaç sorundan bahsetmişti ama pek ciddiye almadım başka bi ustaya tekrar göstereceğim ama bu işlerde en ii çözüm tecrübe mutlaka aynısını yaşayıp çözen arkadaşlar wardır onları bekliorum :)
|
|
quik
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Pug larda malesef LPG ayar tutmadı mı tutmuyor işte baktırsan bile yapan usta bir zıkkım yapıyo ondan sonra ayar tutmuyo bu korkudan hala taktıramadım şu mereti benzin de canımıza okudu ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
bir çok kişi bu konudan muzdarip ben de dahil çalışmadığı zaman da hafif gaza dokununca çalışıyor gazı bırakınca tekrar stop ediyor. motor ısınana kadar aynı sorun. yolda giderken çok nadir boşa aldığın da gene stop
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
dostum boğaz kelebeği temizliği yaptır bi aynı sorun bendede var ancak nadiren oluyor her zman yapmıyor.deponda benzin azalınca kendi kendine gaz verip çekiyor.çeyrek deponun altında fazla kullanma.boğaz kelebeğine baktır.lpg li ise lpg geçiş ayarına bi baktır..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jamalserhat
arkadaşlar benzer konulara rastladım ama bende biraz daha açarak anlatıp çözümlerinizi bekliyorum.
Aracımda atiker sistem takılı bu sorunu aracı stop edip aradan 3 5 saat geçtikten sonra çalıştırınca yaşadığım şeyler. -ilk marşa bastığımda genelde aracta hiç benzin yokmuşcasına bi durum yani çalışmıyor. -ikinci marşta belki çalışıp 3 5 saniye dayanamadan stop -bazen ilk veya daha sonraki marş değişiyor o bildiğiniz marş dinamosu sesi cıııırrtt -üçüncü marşda genelde çalışır ve rölantide devam eder ama gaza bastığımda motor 1500-2000 dewir arasında boğulur ve stop eder, ama dikkatli şekilde gaz verirsen stop etmeden yola devam edebilir -yolda giderken gaza geçmeden önce yine benzin bitiyomuş gibi araç bir iki kere yumulur ve sonra gaza geçip yola devam eder. Bunlar neden olur anlayamadım benm tahmin araç motora giden benzini ayarlayamıyor gibi. Son olarakta ayrı bi durumdan bahssedeyim. Düşünün ışıklardayım ve etrafımdaki şöförlerin çoğu aracımı kesiyor ve genel olarak bunlardan birkaç tanesi kendi aracını bi denemek istiyor. Bende ayıp olmasın diye ilgileniyorum arkadaşlarla ama gelin görünki 3. vitese alıp yüklendiğimde çalışırken yaşadığım boğulma ve motorun çekmeme durumu kısa süreliğine tekrar oluşuyor ve düzelip dewam ediyor. Sonra o diğer arkadaşlar bişi yaptımda bi 106 geçtim deyip keyifleniyorlar :) Benim bu noktadaki tahminim aracın gaz ayarı tekrar baktırıcam arkadaşlara ama önce sizede bi sorayım dedim şimdiden çok teşekkürler |
|
quik
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |