![]() |
|
yağ hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 Saat 22:59 |
||
10-40 total yag ve 10-40 total diesel arasında bır fark dedıler sızce nasıldır
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
@ koliva = aynen oyle abıcım
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Desene adam giderken biz geliyorduk anca geldik ![]() Düzenleyen koliva - 09 Mayıs 2011 Saat 08:15 |
|||
![]() |
|||
||
evet fıyat gayet ıyı :)) pıyasada 10-40 magnatec ı 55-60 lıraya satıyorlar. yalnız bu castrol lerde sahte cokmus dıkkat etmek lazım. ben zaten castrol kullanmıyorum. nedense mobıl bana daha sıcak gelıyor. yıllardır gozumde 1 numara... 95 senesınde bızım dukkana mesaratı 424 gelmıstı ve adam bagajından mobıl 1 cıkarmıstı. uff bee yaga bak demıstım :))
o zaman dukkanda bol bol 20-50 castrol gtx, bp vısco 3000, mobıl super vs yaglar gezerken, 10-40 yaglara cok kalıtelı ve pahalı yag gozuyle bakılırken adam bagajdan 0-40 yag cıkarınca sasırmıstım yanı
![]() |
|||
![]() |
|||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
||
tabi 4 litre kardeş izmir karabağlardan aldım
|
|||
peugeot 307 1.4 hdi
|
|||
![]() |
|||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
||
|
|||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|||
![]() |
|||
||
e tabı yanı
![]() lt sı 70 tl ye yag mı olur :)) olursa da ancak formula 1 yagı olur yanı
![]() |
|||
![]() |
|||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
||
70 tl aldım castrol edge 5w-40
|
|||
peugeot 307 1.4 hdi
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
||
arkadaslar aracınıza uygun yağları yağ satan firmaların web sayfalarından bakabilirsiniz.
|
|||
![]() |
|||
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yağın markası motul. Fransız markasıymış ve sadece yağ üretiyormuş internette mobil ile testlerde 2-3hb gibi bir artış yapıyordu. İlk defa duydum adını biraz teredtüt ettim bilmediğim için ama çok memnunum yağ gibi akıyor araba ![]() Markasının önemi varmı yoksa 5-40 full sentetik olduğundanmı bilmiyorum ama ciddi anlamda fark oldu arabamda :) |
|||
206 xt 1.6 110hp
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Hangi marka aldin? |
|||
![]() |
|||
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Dün aracıma 5-40 yağ koydurdum %100 sentetik olduğu için fiyatı biraz pahalı ama aracımda inanılmaz bir değişim oldu ses azaldı çekiş arttı bor koymayı düşünürdum usta %100 sentetik yağ önerdiği için vazgeçtim kesinlikle ve şiddetle herkeze tavsiye ediyorum
![]() |
|||
206 xt 1.6 110hp
|
|||
![]() |
|||
||
yok canım kızdıgımdan degıl :)) fakat aynı seylerı yazmak bazen sıkıcı olabılıyor. ama soyledıgınde haklısın ogretmenlık zor ıs. egıtımcı oldugum ıcın ıyı bılıyorum yanı
![]() |
|||
![]() |
|||
||
kızma canım. ben yukarıda yazdıklarımı senin yazdıklarından öğrendim. herkes okudukça bişeyler öğrenecek. Öğretmenlik sabır ister, o yüzden kutsal meslektir.
|
|||
![]() |
|||
||
boyle bılgılerı bır yerlere sabıtlemek lazım. bırı sordugunda dırekt lınk verıp okutmak lazım
yazmaktan sıkıldım yanı :))
|
|||
![]() |
|||
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
||
yararlı bilgiler.tesekkürler.
|
|||
![]() |
|||
||
benım gozumce yagın orjınalı dıye bırsey yok. total fırması peugeot motoru ıcın ozel bır yag uretmıyor. uretıcı fırmalar duruma gore belırlı bır marka ıle anlasırlar ve bu sekılde o yagı onerırler. yanı bu ısler tıcarıdır bıraz. tabı bu noktada arabanın marka kalıtesıde onemlıdır.
sımdı herkes totalı orjınal sanıyorda benım aracımın kullanım kılavuzunda total veya esso dıyor. esso dedıgımız yag mobıl ıle aynı :)) ıkısının adları exxon mobıl dıye gecıyor. bu noktada bakılırsa esso veya mobılde orjınal yag olmus olmuyor mu :)) tabıkı oluyor.
sozum o kı bu orjınal muhabbetını bır kenara bırakıp araclarımızın yaglarına bakacak olursak
10-40 yarı sentetık
5-40 tam sentetık
0-40 tam sentetıktır.
10-40 tan ornek total 7000 ıle castrol magnatec ı kıyas edersek magnatec ın daha ıyı oldugu asıkar. bırı 40-45 lıra dıgerı 50-55 lıra.
ama benım tavsıyem aracınıza daha ıyı yag koyun uzun sure kullanın. motor devamlı olarak daha ıyı yag ıle calısırsa daha uzun omurlu olur dogal olarak.
magnatec e para vermektense az daha ekleyıp mobıl super 3000 x1 5-40 kullanabılırsınız veya 100 tl ye dogru mobıl 1 new lıfe 0-40 satın alabılırsınız. tercıh sızın...
bu orneklerın castrol veya baska markalarda da denklerıde mevcut yanı :))
10-40 ıle 5-40 veya 0-40 ın farkına gelecek olursak bunu daha oncede anlattım ama yıne anlatacayım :))
10-40
5-40
0-40
yarı sentetık ve sentetık olmaları farklarını soyledık
bu uc yagında ısındıgındakı akıcılıkları aynıdır...
pekı fark nerededır??? motor sogukken kı akıcılıklar farklıdır.
0-40 yag sogukken en ıncedır, 5-40 yag bıraz daha kalındır, 10-40 ıse aralarında en kalınıdır
bu durumda motor sogukken 0-40 yag dıgerlerıne nazaran cok daha hızlı bır yaglama yaparak asınmaları en aza ındırecektır. en buyuk farkıda budur zaten :))
0-40 yag yazın kullanılmaz dıye bırsey yok. bu cumlelerı ısı bılmeyen ınsanlar soyler. sonucta ısındıklarında aynı akıcılıktalar. 0-30 yag koymus olsak bır nebze haklı olabılırler. cunku ısındıgında 30 numara oldugu ıcın ınce kalabılırdı :)))
olayı sadece havanın sogukluguna baglamayın. motor yagı 50C ye ulasmadıgı zaman yag soguktur. bu noktadan sonra ısınmıs olur.
25-30C yaz sabahında bıle mars yaparken yıne soguk bır motor calıstırmıs olursunuz...
fakat asınmıs yag eksılten motorlarda soyle bır durum ıle karsılasılabılır. sogukken kı eksıltme bıraz daha fazla olabılır... Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 09:48 |
|||
![]() |
|||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||
bunuda öğrenmiş olduk teşekkürler
|
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |