![]() |
|
Dizelin fiyatı benzini geçecek! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 Saat 11:36 |
Dizelin fiyatının benzinliyi geçmesi için hükümetin ÖTV oranlarında değişiklik yapması gerekir çünkü dizel ve benzinin rafineri çıkış fiyatı aynıdır. Asıl olması gereken dizel ve benzinlinin fiyatının eşit olmasıdır. Bu şekilde az satılan benzin ülkemizde stok kalıyor aslında kalmıyor. Prof. Şükrü Kızılot'un bir yazısı vardı. Petrolü alıp işlelip benzin yapıyoruz. Satamayıp stok kalan benzini de tekrar yurt dışına zararına satıyoruz.
Kesinlikle olması gereken benzinin fiyatının düşürülüp sürümünün arttırılarak ülkemizde satılmasını sağlamaktır.
|
|
![]() |
|
hakankarakas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
![]() ![]() ![]() ![]() |
dizelin pahalı olması yani benzini geçmesi anormal olur. zaten arabalarda dizel fiyatları zaten pahalı ozaman dizel yakıt pahalı olursa ozamanda dizel arabalar ucuzlar yani kendi kendini amorti eder yine |
|
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzin hergeçen gün zamlanır çünkü sonu olan bir sıvı yakıt fakat dizelin sonu yanmış yağları inceltip kalınlaştırıarak dizel yakıt elde edilebiliyor bu zaman ilerledikçe iyice gelişicek ve dizel dahada inebilir yada aynı fiyatında sekebilir. ama benzinin bir sonu var. fakat dizelin yok ömür boyu hatta kainatın sonuna kadarda Dizel motorlar kullanılmaya devam edecektir.
|
|
![]() |
|
AS055 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1987 Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
ben buna benzer bi haberi 2 yıl öncede okumuştum. Tamamen tatavaa.....
|
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
allah yardimcimiz olsun
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
doğru söze ne demeli , tepkisiz toplum olduk birader , ister istemez insan böyle düşünüyor.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
acaba gelecekmi diye soruyorum kendıme , ama cevabı maalesef oyle bır gun artık gelmeyecek oluyor her seferınde. gordugunuz gıbı ınsanlarımız zamdan zevk alıyorlar ve bu yonetımın oyları her donem artarak devam edıyor, oyuzden ıhtımal yok buna benzın 10 lıra olsa mazot 9 lıra olsa bıle %50 uzerı oy alacaktır akp , o nedenle ben artık kımseyı dusunmuyorum bencıl bır ınsan toplulugu halıne geldı turkıyedekı herkes bende kendımden baskasını dusunmuyorum, bende para cok mazor 9 lıra olsada bana koymaz koyanlar dusunsun bu kadar basıt kendı dusen aglamaz ben ne acıyım umarım akaryakıt fıyatları ve dayanıklı tuketım malları artı olarak mutfak yemeklık malzemeler katlanarak artmaya devam eder , parası olmayan kemerını sıksın bende para cok kemer memer sıkmam ben kişisel tabıkı kımsede benı entere etmıyor bu mıllete ıylık yaramaz , helal olsun yonetıme zamları sabırsızlıkla beklıyorum ... benden yana helal olsun.
Bir laf o lafı demek durumundayım ınsanın parası varsa yemelı en ıyı sekılde parası yoksa haddını bılmelı , maalesef kosullar bunu dedırtıyor , parası olmayan oldugu kadar yasasın hıc yoksa talıhıne kusup otursun asagı ... bana ne. |
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
oyle bır gun gelecek merak etmeyın :))
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
o zaman oylar yön değiştirirmi ne dersiniz
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
şaşırmam.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
oyle kolay degıl , ozaman lpg de fena sekılde zam gorur . yonetım sadece mılletı soyma pesınde heralde baska yapılan bır sey yok buda olursa bunlar alenı hırsızdır
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
selfat8 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
http://www.hurriyetoto.com/haberler/532/dizelin daha cok var varsayım uzerine bir makale
|
|
2004 1.6 technoplus triptonik 307 ve tabiki atiker
|
|
![]() |
|
Geçsede benzin gibi çabucacık tükenmicek.. Allah yardımcımız olsun ne diyim. heran herşey olabilir
|
|
![]() |
|
![]()
Motorin ve benzin arasındaki makas daralırken ilginç bir iddia ortaya atıldı. http://www.hurriyetoto.com/haberler/532/dizelin |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |