Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Direksiyondaki sertlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Direksiyondaki sertlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Direksiyondaki sertlik
    Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 19:20
Alıntı

aynen öyle dostum sanırım kaçak var gelecek ayda vizeye gidicek araç napıcam bilmiyorum yine sanayide sabahlıcaz yaaa

zaten elektrıklı pompa altta sanzumanın onunde duruyor. oradan da borularla dıreksıyon kutusu ustundekı hıdrolık pıstona gıdıyor. kacagın nerede oldugunu bulmak kolay...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 16:56

Hidrolik yağının o kokusundan mutlaka farkedilir kaçak yeri. Önce onu bir hallet. Muhtemelen eski sertlik kalmayacak.

Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 00:32
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Ama Gitarra'nın şöyle bir sıkıntısı da var; Hidrolik yağını birkaç ay önce koymuştum demiş. (Burda, sıfırdan değiştirmiş mi yoksa eksiğini mi tamamlamış anlamadım ama farketmiyor.) Yeni konan yağı eksilttiğine göre sistemin biryerinde sıkıntı (kaçak) var demektir. Bence önce sistemden hidrolik niye eksiliyor onun sebebi bulunmalı ve o sıkıntı ortadan kaldırılmalıdır. Ondan sonra muhtemelen durum çok değişecektir. Çünkü araç hızlanınca direksiyon sertleşiyor dememiş.

"hidrolik yağını birkaç ay once koymuştum yarının altına inmiş bugun tekrar ilave ettim sizce sorun nedir?"

aynen öyle dostum sanırım kaçak var gelecek ayda vizeye gidicek araç napıcam bilmiyorum yine sanayide sabahlıcaz yaaa
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 12:44
tabı canım kesınlıkle bır kacak varkı hıdrolık eksılıyor. sertlesme sorunu oradan kaynaklanıyor olabılır. hıdrolık dıreksıyonlar zaten yolda gıderken setlesmez.  ben arada bılgı vermek ıstedım sadece...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 12:15
Ama Gitarra'nın şöyle bir sıkıntısı da var; Hidrolik yağını birkaç ay önce koymuştum demiş. (Burda, sıfırdan değiştirmiş mi yoksa eksiğini mi tamamlamış anlamadım ama farketmiyor.) Yeni konan yağı eksilttiğine göre sistemin biryerinde sıkıntı (kaçak) var demektir. Bence önce sistemden hidrolik niye eksiliyor onun sebebi bulunmalı ve o sıkıntı ortadan kaldırılmalıdır. Ondan sonra muhtemelen durum çok değişecektir. Çünkü araç hızlanınca direksiyon sertleşiyor dememiş.

"hidrolik yağını birkaç ay once koymuştum yarının altına inmiş bugun tekrar ilave ettim sizce sorun nedir?"
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 11:54
hehehe ben esp okumuşum ya (:
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 11:24
arkadaslar ısler karısmıs :))

metın kardesım oncelıkle sana sesleneyım. arkadaslar EPS demısler ESP degıl :)) sen elektronık stabılıte programını acıklamıssın. cok farklı bır olay...

EPS dedıgımız sey Electro Power Streerıng den gelır... soylenıldıgı gıbı lambası olur ve bu sıstem hıdrolıgın hıc kullanılmadıgı bunun yerıne elektrık motorunun dırekt olacak dıreksıyon kutusuna kuvvet ılettıgı sıstemlerdır. mesela 207 :))

307 lerde ve 106 larda EPS yoktur. bıldıgınız hıdrolık dıreksıyon sıstemının motor tahrıklı pompası yerıne elektrıklı pompa vasıtası ıle tahrık edılenı vardır. bunada elektro-hıdrolık dıreksıyon dıyoruz. bu noktada eskı bılındık hıdrolık dıreksıyonlardakı gıbı motordan kayıs ıle hareket alarak calısan bır pompa olmayıp elektrık motoru ıle calıstırılan bır pompa vardır. bu pompadan sonrası yıne bılındık hıdrolık dıreksıyondur... sonucta dıreksıyon hareketlerı hıdrolık kuvvetı ıle yapılır. bu esnada arac calısırken elektrıklı pompanın sesını duyarsınız dıreksıyon dondurulmeye basladıgında pompa zorlanmaya basladıgı ıcın sesı degısır. bu da acıkca duyulur... bu acıdan dıreksıyonlarınızı tam saga yada sola yaslayarak zorlamayın yoksa pompanızın omrunu azaltırsınız... zaten tam dondurup bastırınca sesı degısıyor aracın elektrık akımını bıle azaltıyor resmen farlar kısılıyor. 307 de bunu denedım yanı :))

fakat o bahsettıgınız sertlesme hıdrolık dıreksıyonlarda bıle olur. bazı araclarda gorebılırsınız. hıza duyarlı hıdrolık dıreksıyon dıye yazar. sadece eps lerde degıl. fakat eps dıreksıyonlar durdugu yerde cok yumusak oldugu ıcın sertlestıgı zaman cıddı fark hıssedılıyor. ama genelde eps ler sertlessede yolda bence fazla yumusak kalıyorlar. buda yuksek suratte tehlıkelı olabılıyor...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 09:38
Orjinalini yazan: sixdays83 sixdays83 Yazdı:

dostum quicklerde eps varmı yada olanlar varmı varsa göstergelerde eps yazısı varmı bende merak ettim ..eğer eps varsa senin arabada hızlandıkça araba direksiyon sertleşir.

ESP elektronik stabilize programı yani mesela sağa doğru bir virajda savrulduğun anda sağdaki lastiğe fren yaptırarak seni yola sokuyor.

hızlanında sertleşen direksiyon ise elektro-hidrolik direksiyondur esp ile alakası olduğunu sanmıyorum.

çünkü bende esp yok ama hızlanınca direksiyon sertleşiyor (:

sertleşmeside daha iyidir çünkü yüksek hızlarda ani hareketler büyük kazalara yol açıyor ve çoğu şöför bu konuda acemi olduğu için yavaşda gitse hızlıda gitse ani dönüşler yapıyor. bunun önüne geçmek için yapmışlar.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
ismail özdemir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismail özdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 08:55
bu durum bendede var arac hızlı ıken oluyo eps den dolayı sanırım ama ben ekranda eps yazısına rastlamdım
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
Yukarı Dön
iibrahimm Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iibrahimm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 07:52
gectiğimiz yaz bendede vardı bu sorun dreksiyon kutusu tamir olması lazım dedi usta dreksiyon körüklerinin icine ilk önce pas sökücü sıktı daha sonra bolca yag sıktı böle deneyelım dedi şimdi gayet iyi tamirden kurtardık 307 1,4
307 1,4 hdı
Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 02:26
doğru biliyosun baktım şimdi sanki bende eps var gibi okudum biraz evvelde öyle gibi bişey honda nissanlar başlatmış bazı forumlar oyle dio.bazen şahin sürer gibi geliyor bana durduğu yerdede bazen sert oluyor anlamadım valla umarım eps dendir yada vardır bende :)
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA
Yukarı Dön
sixdays83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sixdays83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 02:24
EPS arac hızlandıkça direksiyonu sertleştiren bir sistem aracın hızlı gittiği zamanlarda hakimiyeti daha iyi sağlasın diye biliyorum ben...
106 Quicksilver

BURSA
Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 02:22
eps hiç görmedim dostum yaa o ne :) sanırım yok ondan 2000 model ama o kadar teferruatı yok diyebiliyorum ben.
      Peugeot 106 XR..
          KONYA
Yukarı Dön
sixdays83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sixdays83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 02:16
dostum quicklerde eps varmı yada olanlar varmı varsa göstergelerde eps yazısı varmı bende merak ettim ..eğer eps varsa senin arabada hızlandıkça araba direksiyon sertleşir.
106 Quicksilver

BURSA
Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 02:11
arkadaşlar direksiyonum kimi zman çok sert kimi zmanda çok hafif..anlamıyorum acaba sorunu nedir.hidrolik yağını birkaç ay once koymuştum yarının altına inmiş bugun tekrar ilave ettim sizce sorun nedir?
      Peugeot 106 XR..
          KONYA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 107 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6415 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 171 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 456 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 368 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107547 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3240 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9875 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8968 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1076 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1169 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1683 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55606 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1428 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2620 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2824 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English