![]() |
|
Direksiyondaki sertlik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 19:20 |
zaten elektrıklı pompa altta sanzumanın onunde duruyor. oradan da borularla dıreksıyon kutusu ustundekı hıdrolık pıstona gıdıyor. kacagın nerede oldugunu bulmak kolay...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hidrolik yağının o kokusundan mutlaka farkedilir kaçak yeri. Önce onu bir hallet. Muhtemelen eski sertlik kalmayacak. |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
aynen öyle dostum sanırım kaçak var gelecek ayda vizeye gidicek araç napıcam bilmiyorum yine sanayide sabahlıcaz yaaa
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
tabı canım kesınlıkle bır kacak varkı hıdrolık eksılıyor. sertlesme sorunu oradan kaynaklanıyor olabılır. hıdrolık dıreksıyonlar zaten yolda gıderken setlesmez. ben arada bılgı vermek ıstedım sadece...
|
|
![]() |
|
Ama Gitarra'nın şöyle bir sıkıntısı da var; Hidrolik yağını birkaç ay önce koymuştum demiş. (Burda, sıfırdan değiştirmiş mi yoksa eksiğini mi tamamlamış anlamadım ama farketmiyor.) Yeni konan yağı eksilttiğine göre sistemin biryerinde sıkıntı (kaçak) var demektir. Bence önce sistemden hidrolik niye eksiliyor onun sebebi bulunmalı ve o sıkıntı ortadan kaldırılmalıdır. Ondan sonra muhtemelen durum çok değişecektir. Çünkü araç hızlanınca direksiyon sertleşiyor dememiş.
"hidrolik yağını birkaç ay once koymuştum yarının altına inmiş bugun tekrar ilave ettim sizce sorun nedir?"
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
hehehe ben esp okumuşum ya (:
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
arkadaslar ısler karısmıs :))
metın kardesım oncelıkle sana sesleneyım. arkadaslar EPS demısler ESP degıl :)) sen elektronık stabılıte programını acıklamıssın. cok farklı bır olay...
EPS dedıgımız sey Electro Power Streerıng den gelır... soylenıldıgı gıbı lambası olur ve bu sıstem hıdrolıgın hıc kullanılmadıgı bunun yerıne elektrık motorunun dırekt olacak dıreksıyon kutusuna kuvvet ılettıgı sıstemlerdır. mesela 207 :))
307 lerde ve 106 larda EPS yoktur. bıldıgınız hıdrolık dıreksıyon sıstemının motor tahrıklı pompası yerıne elektrıklı pompa vasıtası ıle tahrık edılenı vardır. bunada elektro-hıdrolık dıreksıyon dıyoruz. bu noktada eskı bılındık hıdrolık dıreksıyonlardakı gıbı motordan kayıs ıle hareket alarak calısan bır pompa olmayıp elektrık motoru ıle calıstırılan bır pompa vardır. bu pompadan sonrası yıne bılındık hıdrolık dıreksıyondur... sonucta dıreksıyon hareketlerı hıdrolık kuvvetı ıle yapılır. bu esnada arac calısırken elektrıklı pompanın sesını duyarsınız dıreksıyon dondurulmeye basladıgında pompa zorlanmaya basladıgı ıcın sesı degısır. bu da acıkca duyulur... bu acıdan dıreksıyonlarınızı tam saga yada sola yaslayarak zorlamayın yoksa pompanızın omrunu azaltırsınız... zaten tam dondurup bastırınca sesı degısıyor aracın elektrık akımını bıle azaltıyor resmen farlar kısılıyor. 307 de bunu denedım yanı :))
fakat o bahsettıgınız sertlesme hıdrolık dıreksıyonlarda bıle olur. bazı araclarda gorebılırsınız. hıza duyarlı hıdrolık dıreksıyon dıye yazar. sadece eps lerde degıl. fakat eps dıreksıyonlar durdugu yerde cok yumusak oldugu ıcın sertlestıgı zaman cıddı fark hıssedılıyor. ama genelde eps ler sertlessede yolda bence fazla yumusak kalıyorlar. buda yuksek suratte tehlıkelı olabılıyor...
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ESP elektronik stabilize programı yani mesela sağa doğru bir virajda savrulduğun anda sağdaki lastiğe fren yaptırarak seni yola sokuyor.
hızlanında sertleşen direksiyon ise elektro-hidrolik direksiyondur esp ile alakası olduğunu sanmıyorum.
çünkü bende esp yok ama hızlanınca direksiyon sertleşiyor (:
sertleşmeside daha iyidir çünkü yüksek hızlarda ani hareketler büyük kazalara yol açıyor ve çoğu şöför bu konuda acemi olduğu için yavaşda gitse hızlıda gitse ani dönüşler yapıyor. bunun önüne geçmek için yapmışlar.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu durum bendede var arac hızlı ıken oluyo eps den dolayı sanırım ama ben ekranda eps yazısına rastlamdım
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
gectiğimiz yaz bendede vardı bu sorun dreksiyon kutusu tamir olması lazım dedi usta dreksiyon körüklerinin icine ilk önce pas sökücü sıktı daha sonra bolca yag sıktı böle deneyelım dedi şimdi gayet iyi tamirden kurtardık 307 1,4
|
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
doğru biliyosun baktım şimdi sanki bende eps var gibi okudum biraz evvelde öyle gibi bişey honda nissanlar başlatmış bazı forumlar oyle dio.bazen şahin sürer gibi geliyor bana durduğu yerdede bazen sert oluyor anlamadım valla umarım eps dendir yada vardır bende :)
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
sixdays83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2011 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sixdays83
EPS arac hızlandıkça direksiyonu sertleştiren bir sistem aracın hızlı gittiği zamanlarda hakimiyeti daha iyi sağlasın diye biliyorum ben...
|
|
106 Quicksilver
BURSA |
|
![]() |
|
eps hiç görmedim dostum yaa o ne :) sanırım yok ondan 2000 model ama o kadar teferruatı yok diyebiliyorum ben.
|
|
Peugeot 106 XR..
|
![]() |
|
sixdays83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2011 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sixdays83
dostum quicklerde eps varmı yada olanlar varmı varsa göstergelerde eps yazısı varmı bende merak ettim ..eğer eps varsa senin arabada hızlandıkça araba direksiyon sertleşir.
|
|
106 Quicksilver
BURSA |
|
![]() |
|
arkadaşlar direksiyonum kimi zman çok sert kimi zmanda çok hafif..anlamıyorum acaba sorunu nedir.hidrolik yağını birkaç ay once koymuştum yarının altına inmiş bugun tekrar ilave ettim sizce sorun nedir?
|
|
Peugeot 106 XR..
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |