|
206+ comfort Elektrikli kapı aynaları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 Saat 22:47 |
ayna artı ayna kontrollü cam dügmelerinden sonrası tamamen bsiden 2 kapıya kablo cekme işçiligi
|
|
206+ hdi
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Malzeme varsa ben yaparım abi |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Yerin adını bilmiyorum ama demetten ostime giden bağdat caddesinden devam edin. Ostime gelmeden AtiSan kavşağı var oradan atisana girin Pejonun bir servisi var içerde orası bu tip uğraşlarla uğraşıyor. Yıldız sanayinin arkası oluyor hemen |
|
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadasım aracta elektrikli aynanın tesiatı yok. sedreden semaları cıkartıp cekilebilir ama kime yaptırıcaksın
|
|
206+ hdi
|
|
ertugrulll
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulll
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Herkese Selam.
Benim sorunum; Elektirkli ve ısıtmalı yan aynaları kaza yapmış perte çıkmış bir peugeot dan aldım 125 tl'ye. Cam kaldırma ve aynaları ayarlayana anahtarı da peugeot yedek parçacıdan aldım 50 tl ye. Aynaları taktım, anahtarı bağladım. tek sorunum tesisatı nerede çektirebilirim. Ankara'da böyle bir yer var mı? Nerede yaptırabilirim. ABC-Fatih Göral dışında. Selam ve Saygılar.
|
|
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..
|
|
UGuRs
2. Vites 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2005 modelde vardı ayanalarda motor tesisatı :D
+ ların içini hiç görmedim ayna ayar kolunun ordaki bölmeyi sök bir bak vardır büyük ihtimalle
aynalarıda sponsor efeden sorabilirsiniz çıkma ya da sıfır olarak
|
|
KahramanKentli...
|
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayna ve cam butonlarının yerini kapı pandizotunda sanıyordum, ondan bir karışıklık oldu kusura bakmayın, ama isterseniz pandizotu yine sökeriz
|
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben de donanımlı araç sevdiğim için eksikleri kendim yapıyorum. Ne kadar çok fonksiyon
O kadar çok konfor
Ne kadar çok aksesuar
O kadar çok sorun
|
|
musician
1. Vites 03 - Haziran - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
serhun teşekkür ederim böyle bir ürün almak hiç aklıma gelmemişti aldım hemen birtane işimi görür galiba :)) pinti peugeot bi lamba koymazmı insan bagaja...
|
|
Peugeot 206 + ComforT
Alimünyum Gri Eskişehir |
|
togi73
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Forumu daha iyi inceleyeceğim.
Ben aracı 0 almıştım ve onun için sanayiye götürmek istemedim. Orjinal gibi serviste çat takılsın istedim :) ama sanırım çok şey istedim. Benim ilk aracım lise 1 'de almıştık 1982 model ford granada 2,8 ghia idi. Böyle bir araçla başladım ve tabiiki o dönemde ankaranın sanayilerinden çıkmıyordum. Modifiye rektifiye herşeyi yaptırıyodum gençliğin verdiği bir hevesle :) Ama 0 aracı sanayiye götürmenin de ne demek olduğunu biliyorum. O kabloyu keser bu kabloyu bağlar ki bu farsensörü olayında öyle olmuştu arabanın bir kaç fonksyonu çalışmamaya başladı neyse servise götürüp düzelttirdim. En mantıklısı arabayı bu sene sonu takasa verip bir 207 yada 308 ile değiştirmek olacak herhalde :) |
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayna joystic için bir sorun olmazsa pandizotta sorun olmaz evet, genelde bazı yerlerin tesisatı hazır, ama her araç için hazrı diyomiyoruz dediğiniz gibi
Renault ve birkaç araçda bağaj için kablo görmüştüm ve montajını yapmıştım. Ama torpidola çekilenine rastlamadım, zaten en zor kısmı da o çok fazla sökme takma işleri oluyor torpido için.
Far sensöre takan arkadaş sadece farın rölesine besleme yaptığından aracın sadece dış farları çalışıyor. Bu sistemin doğru çalışması için hem parkların hem farların rölesine besleme yapılmasıyla bu sorun giderilir.
Servislerle ve ustalarla ilgili yorum yapmak istemiyorum, ama servis işlerimi self servis yaptığımı belirteyim bu yeter sanırım yorum açısından
|
|
dinoco
1. Vites 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yagmur ve far sensörünüde takamamışlar bence öyle olmuş 150 tl gibi bir ucretle izmir 3,sanayiide yagmur ve far sensörü takılıyor cokda kullanışlı. bir kaç arkadasımın eşlerinin sürdügü 206lara takmak için vesile olmuştum oradan biliyorum ..
direksiyon içinde 150 tl gibi bir rakkama cok güzel kaplanıyor onuda yine Ankarada aracına uygulayan arkaşlarımız oldu :) bence siteyi biraz daha dikkatli gez :) hatta didik didik et bulacaksın cvplarını Düzenleyen dinoco - 02 Nisan 2011 Saat 12:58 |
|
dinoco
1. Vites 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ankara gibi biryerde illaki sanayii sitesinde peugeotcu citroenci ustalar vardırki bunlar bu tip konularda daha verimli olduguna inanıyorum. motor ayarlı aynayı yapmak zor bişey değil. cıkmasını bulman gerek maliyeti az olması için. ayrıca aracına 3 satır yol bilgi ekranı uygulayabilirsiniz diye dusunuyorum siteyi biraz incelersen 206+ sına bunu yapan arkadaşlar oldu.
bagaj ve torpido aydınlatması ise herhangi bir elektirkciye gitsen cokda güsel yapabilecegine inanıyorum
umarım hersey istediiğin gibi olur Düzenleyen dinoco - 02 Nisan 2011 Saat 12:55 |
|
togi73
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Serhun bey cevabınız için teşekkür ederim. Zira 206+ confort ile 206+ envy arasında kapı pandizotunda değşişiklik olacağını sanmıyorum çünkü herşey aynı görünüyor. Sadece hattın çekili olup olmadığını bilmiyorum. Peugeot üretim esnasında elektrikli ayna takılabilsin diye oraya hat çekmişse aferim ona böyle birşeyi peugetdan beklemem zira bagaja bile tesisat çekmekten erinmiş ... Arabanın maliyetini ne kadar etkileyecekse bu.
Pek anlamam ama sanırım birde beyinden sinyal alıyo elektrik için zira ben far sensörü taktırmak istemiştim. Bir yere gittim yaptılar ancak sinyal alamadığı için düğme ile acıp kapatılır yapmışlardı ve farlar yanınca karanlıkta otomatik iç panel gösterge ışıkları yanmıyodu yani geceleyin yine koldan açmak gerekiyordu farları. Adam çok uğraştı ama çakmaktan bile elektrik alamamıştı. O yüzden söktürdüm hemen :) Bana göre peugeot servisine gittiğimde bu tip şeylerin yapılabiliyor olması lazım ama maalesef yapmıyorlar. Arabayı Tekotodan almıştım ama servis rezalet orada ve müşeri arkasını döndüğünde servis elemanları dalga filan geçmeye çalıştığı için Görala götürmeye başladım. Orası nispeten daha iyi ama istediğim parçaları bile getirtemiyorlar nasıl işse. |
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bagaj lambası için şunu söyleyebilirim, piyadasa satılan genelde plaka aydınlatmada kullanılan bir armatürü tavan lambasına paralel bağlayarak bagaj aydınlatma sorununuz çözülebilir.
Elektrikli ayna kapı içine enerji hattının & hatlarının çekilmesi, kapı pandizotunda değişiklik yeni aynalar ve kumanda takılması vb işlemlerin yapılmasıyla halledilir. Ama maliyeti yükjsek işçiliği biraz uğraştırıcı olur. Araçda kapılardan araç gödesine geçiş soketli ise ve bu sokette sizin istediğiniz ekstaralar için yer yoksa kapıya geçiş sırasında orjinal olmayan ve size zamanla sorun oluşturacak şekilde bir kablolama yapılmış olur.
Torpido aydınlatması için tavan lambasına paralel yapabilirsiniz, iç aydınlatmanızı açtığınızda çalışır, ama daha orjinal birşey olsun isterseniz torpido kapağına swicth montajı yapmalı ve sistemi buna göre düzenlemelisiniz.
Aracın elektrik aksamına müdahaleyi uygun bulmuyorsanız basit birşey istiyorsanız bagaj ve torpido için otamaitk aydınlatma armatürü kullanılabilir.
|
|
togi73
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle herkese saygılarımı sunarım.
Arkadaşlar ben 2010 model 206+ comfort dizel araca sahibim. Bildiğiniz gibi bu araç hiç bir özelliğe sahip değil. Kapı aynaları 86 model şahin gibi içten manuel ayarlanıyor, bagaj aydınlatma lambası yok, yolbilgisayarı yok zira dış ısıyı bile göremiyorsunzu, kliması manuel, torpido aydınlatması yok, arka koltuk kafalıkları yok vs. vs. Ben aracı aldıktan sonra ilk olarak arka kafalık yaptırmıştırm. Ayrıca Belçikadan orjinal torpido krom kaplama kiti alıp taktırdım. Başkada bişey yaptıramadım servise :) Ancak 1 sene sonra sportium ve ENVY çıktı piyasaya. Şimdi Envy'de elektirkli aynalar, bagaj aydınlatma , deri direksyon simidi filan mevcut. Tabi pişman oldum beklemediğime. Ben ilk olarak ENVY elektrikli aynasını kendi aracıma taktırmanın mümkün olup olmadığın merak ediyorum. Sadece ayna almak yeterli olurmu. Sanırım peugeot çok cimri olduğu için elelktrik tesisatınıda yapmamıştır comforta. Servis takılmaz dedi kestirdi attı. Bagaja lamba bile takılmaz diyor. Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |