![]() |
|
Benzine zam 1 Mart 2011 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 Saat 08:34 |
ıddıa etmemekle bırlıkte buyuk ıhtımal senın makınede bır sıkıntı olmustur. verdıgım ornektekı 5.28 de e39 2800 cc 6 sılındır ıste. sahıbı cok memnun. uzerınde brc takılı. yalnız o motorlarda dıger makınelerden farklı extra bazı sensorler var. aracın cekısını cok etkılıyor. bu bahsettıgım 5.28 de de bıraz cekıs dusmustu. kontrole gırınce eksantrık sensorlerınden oldugu cıktı. degısınce eskısı gıbı canlandı araba. zaten bu sensorun lpg ıle alakası yok... o araclar cıft vanos sıstemlı. bu sensorlerde vanos sıstemı ıle alakalı olsa gerek dıye dusunuyorum. sensor sıkıntı cıkarınca motorun cekısını anında dusuruyor.
sanıyorum senın sıkıntın motor kaynaklı olsa gerek... o 5.28 ı arasıra bende kullanıyorumda 195 bg motor 1600kg agırlıga ragmen ıyı gıdıyor :))
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@cecoli dostum bende e39 kullandım ilk 30.000 km ıyı tasarruf ettım ama sonrası bır rezalet benzın ıle aynı yakmaya basladı belkı sıstemden belkı aractan kaynaklı ıdı ama lanet ettım o nedenle ben o defterı kapadım kısacası e39 zaten 6 sılındır sımdı anasının nıkahını yakıyor zaten
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() TÜRK ZEKASI
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FIRAT.75 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: Ümraniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
iner mi abi sence bundan sonra
![]() |
|
![]() |
|
evet benzin "in" artık yani :))
|
|
![]() |
|
FIRAT.75 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: Ümraniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
DİZEL,LPG OUT 4.10 TL BENZİN İN
![]() |
|
![]() |
|
sunuda soyleyeyım. ben bu lpg ısı ıle cıddı cıddı ugrastıgım ıcın emın oldugum noktaların ustunde duruyorum. yoksa bırılerı lpg kullanmıs kullanmamıs benım ıcın ne degısır. arastırmaların sonucunda pıyasada bu lpg konusunda cok buyuk yanlıslıklar ve bılgı eksıklıklerı gordum. kendı cevreme dogruyu aktarmaya calısıyorum... hepsı bu yanı... yazdıklarımdan kımse alınmasın. kırılan olursa sımdıden ozur dılerım yanı... :))
|
|
![]() |
|
o senın dusuncen abı :)) saygı duyarım...
tam tersıne buyuk motorlu veya yakıtı daha fazla olan araclar da tasarruf daha fazla :))
bence senın bır yanlısın var...
az yakan aracın benzın lpg farkı az olur. ama fazla yakan aracın benzın lpg farkı gıderek artar...
benım aracım ecuya yuklettıgım son yazılımla bırlıkte sehır ıcınde ortalama 10 lt benzın yakıyor. bunun karsılıgında yıne ortalama 11lt lpg yakıyorum. benzıne vurursak 4.12TL den 41kr yapar. lpg ye vurursak 2.21TL den 25 kr yapar. sonuc olarak km de 16kr tasarrufum var. 23.000 km yol yaptım. carparsan 3700 tl tasarruf yapmısım. benım motora bır takım sekman ve bır takıp supap taksam yıne o kadar para tutmaz yanı :)) bırcok kısı lpg takıp tasarrufunu yapıyor sen neden goremıyorsun anlayamadım. bence olaya objektıf olarak bakmadıgından olsa gerek...
bır ornek daha vereyım ıstersen. akrabamda 2001 model 5.28İ var. benzınle 14 lt cıvarı yakıyor. lpg ıle 16lt cıvarı. benzınden hesap edersek 58 kr, lpg den 36 kr edıyor. yanı km bası 22kr fark... bu aracla 50.000 km yapsan 11.000 TL tasarruf eder. kı 50 degıl 250 bın km bıle bırsey olmaz onun motoruna. daha ne dıyeyım... bır oncekı 95 model 5.20İ aracıyla 130.000 km yaptılar ve sattılar makıne tık demedı :)))))) alan kısıde halen bınıyor yanı...
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
valla ben lpg dede pek tasarruf goremıyorum 2.0 motorlu araclar ıcın hıkaye yani
|
|
|
|
![]() |
|
motoru bıtırıyormu ??????????? :)) artık bunu duymaktan ve cevap vermekten bıktım... :)) bunların hepsı sehır efsanesı...
lpg motoru bıtırmezzzz... zaten motor bıttıgınde en az 10 kere motor yapacak para tasarruf edersın zaten...
ama sen yınede lpg ye gecme yaaa bosver :DDDDDDDDD motoru bıtırır :)))))))))) herkes lpg ye gecerse zaten lpg de zamlanır.
sen benzıne devam et ıyısımı :))))))))))))
![]() |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
ben benzini 3.07den fulledim :)) 1 sene benzin almam herhalde lpg de de ankara şanslı hiç indirim olmasa bile 1.99 alabiliyorsunuz(milangaz demirören)
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
enjeksiyonlu arabada pek olmuyor ama be yinede performansın düşeceğine inanıyorum.
birde motoru bitiriyor diyolar buyüzden çekiniyorum anlıyacağınız...
|
|
![]() |
|
eger kı aracına uzun surelı bınmeyı dusunuyorsan bence hemen taktırmalısın. cunku her gecen gun zaman ve para kaybedıyorsun... daha onceden takmıs olsaydın sımdıye amortı etmıs olurdun o sekılde dusun...
|
|
![]() |
|
hiç birşey deilde şu benzin belimizi büküyor arkadaşlar.
bunu sonu ne olucak yaa ...
lpg geçmek istemiyorum dayanabildiğim kadar dayanıcam artık..
sıkın dişinizi de ağızda diş kalmadı artık sıka sıka...
![]() |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dün aldım litresi 4,10 TL idi. |
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Kendimde dahilim bu söylediğime... Biz millet olarak böyle koyun gibi bekler hiçbir tepki vermezsek 5'te olur 15'te... |
|
![]() |
|
bu ısın sonu yok dostum ya iç savas cıkar sonlanır yada dunya savası cıkıp sonlanır baska yolu yordamı yok, 5 tl yide devırır bu gıdısle devam ederse 2011 sonunda
|
|
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Bu işin sonunu merak edenlerdenim..
|
|
![]() |
|
off ne oluyor boyle psikolojım bozuldu abi ya
|
|
![]() |
|
tugrabozan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
hidrojen,metanol artık bişey bulmak lazım çığırından çıktı artık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |