Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - araç kapılarından gelen sesler!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

araç kapılarından gelen sesler!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: araç kapılarından gelen sesler!!
    Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 Saat 02:30
arkadaşlar bende kendi aracımda kapılardan gelen seslerden şikayetçiydim. ama şu anda Allah'a şükür tık yok.
işe öncelikle bir paket kapı klipsi alarak başlayın, kapı döşemelerini dikkatlice sökün bu arada bir iki tane klips kırılacaktır kaçarı yok, zaten tıkırdama nedenleinden biride o olabilir. daha sonra arkadaşların dediği gibi segmanlara bi el atın (sanayiden parçaları kendiniz alarak daha ucuza malediyorsunuz) hatta kapı kilitlerindeki hareketli parçalara kauçuk gres sürdüm, ne alaka diyeceksiniz kaucuk gres 80 dereceye kadar dayandığı için ve metal parçaların birbirine çarptığında ses çıkarmamasını sağladığı için gayet faydalı olduğunu göreceksiniz. devam edeleim; elinizde sıcak silikon tabancası varsa ya da şu kapı-pencere aralarına falan sıktıkları köpük gibi birşey var, ölçüsünü kaçırmamak kaydıyla döşemelerin iç bölgelerinde kapı saçıyla temas edecek yüzeylerine, kapı saçındaki kenarda, kıyıda-köşede bulunan abuk subuk kıvrımlara tatbik edebilirsiniz. tüm bunları yaparken özellikle kapı sacına, kapı açıkken elinizle boğazına yemek kaçmış bi arkadaşınızın sırtına vurma derecesinde kapıya vurun ve gelen sesleri dikkatlice dinleyin, ayrıca camı indirip-kaldıran mekanizmayıda yapıştırmamaya özen gösterin:)
son olarak; boru vs yalıtım mazlemezi, conta satan yerler var. onlarda çift taraflı kaucuk bant ve adının ne olduğunu tam hatırlayamadığım (orling mi ne dediydi galiba) bir malzeme var. onlardan alıp dikkatlice kapı döşemelerinin sac ile temas edeceği kenar kısımlarada olmak üzere tatbik etmek ve döşemeyi yerleştirmek.
eğer aracınızın kapısı daha önceden açılmış ise yada zamanla kapısacı ile döşeme arasında yer alan ses yalıtım malzemesi deforme olmuş olabilir. bu durumda ziftli kağıt iyi bir çözüm. ama ben o kadar uğraşmıyayım derseniz, plastik ambalaj malzemesi satan yerlerde hani şu cam eşyaları, lcd tv falan sardıkları 3-4 mm kalınlığında yumuşak ambalaj malzemesi var. bally yapıştırıcı ile onu güzelce uygularsanız o da ziftli kağıt gibi iş görür. zaten şimdi çoğu arabada hatta nerdeyse hepsinde :) bu malzemeye benzer bi malzeme kullanılıyor.

son bir hatırlatma daha kapı çıtalarının iç yününe çift yönlü bant uygulayabilirsiniz, orası taş gibi oradan da ses gelir mi demeyini yazının başında da dediğim gibi döşemeyi söküp kapıyı biraz yumruklayın nerelerden ne seslerin geldiğine siz bile inanamayacaksınız:)

hadi kolay gele....:)
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
kinvan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Mart - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kinvan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 Saat 14:52
arkadaşlar benim aracımdada kapılardan ses geliyodu san,yede döşemeciye gittim kapıları söktü ve içine ince sünger koydu segmanları değiştirdi ve düzelti aracın içinde şuan tık ses yok
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ KISKANMAZ
Peugeot 306 SR 16 1997 Model Sedan Metalik Gri
Yukarı Dön
cnrars Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cnrars Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2011 Saat 11:20
beyler puglarda bu seslere alışmak lazım, benim arabada tıkırdamayan yer yok, bozuk yollarda arabanın dört bir yanından ses geliyor, çözümü çok kolay : açıcaksın müziği, para biriktirene kadar idare edeceksin, sonra alıcaksın bir golf tamam :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 22:33
Benim araç tek kapı ama normalde arka kapının olduğu yerden ses geliyor. :)
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 22:29
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

bu yalıtım malzemesini kapı döşemesini neresine uygulayacağız yani kağıyı sökünce görünen yüzeyde kaplama var onu söküp yerine yapmamaız gerekli değilmi
http://www.peugeotturkey.com/nasil_yapilir.asp?MakaleID=13
Yukarı Dön
murat deniz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 19:33
arkadaşlar benim kapılarn maşallahı var tık ses yok ama bagaj kapısından nerden geldiğini anlamadığım bir ses var. o kadar sinir bozucu ki arkadaşa verdim arabayı oturdum arka koltuğa ama nerden geldiği tam bir muamma. sanki plakalık tıkırdıyor gibi bir ses ama oda sert hiç boşluk yok. silecek koluna bakıyorum ordada birşey yok. çok canımı sııyor ama bulamadım daha sesin nerden geldiğini :(
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 17:34
evet aynen öyle. nette araştır videolar var. ısıtarak kaplanıyorlar. segmanlara ve vida girişlerine dikkat ediceksin. yapıştırdıktan sonrada boşluk kalmamasına özen göstereceksin.. malzeme: BTM Bitüself alüminyum..  tek çözüm bu malzeme
Yukarı Dön
mdincer34 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 14:41
bu yalıtım malzemesini kapı döşemesini neresine uygulayacağız yani kağıyı sökünce görünen yüzeyde kaplama var onu söküp yerine yapmamaız gerekli değilmi
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 13:26
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

arkadaşlar naparsanız yapı bu tarz uygulamalar sesi kesmez bi müddet sonra yeniden duyarsınız. en güzeli yalıtım malzemesi kullanmak bitümlü malzemeler var sesi kesiyor

Pugti ninde Dediği Gibi Çok Güzel Yaltım Malzemeleri Var ..
Isıtılarak Yapıştırılanlar Var Bende Yakın Bir Zaman Zarfında Aracıma Uygulayacağım...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 10:15
yapı marketlerde var dostum. ziftli levhalar ama bitüself al diğerlerinden alma sakın yazın koku yapar onlar. 
Yukarı Dön
emrnl Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Ağustos - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 07:46
kapı söküldüyse segmanları değiştirmek mantıklı çabuk kırılıyorlar.yalıtımada aynen katılıyorum hatta uygulayabilirim ama o zift tabakaları nerde bulurum bilmiyorum? fikri olan varmı?
206 colorline 2001
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 03:17
arkadaşlar naparsanız yapı bu tarz uygulamalar sesi kesmez bi müddet sonra yeniden duyarsınız. en güzeli yalıtım malzemesi kullanmak bitümlü malzemeler var sesi kesiyor
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 02:45
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

arkadaşlar c.tesi konya korkmaz pug servisine gittim. şikayetlerimden birisi de kapılardan gelen seslerdi. ustalar arabaya bindi denediler ve kapı segmanı diye bir parça varmış dört kapının segmanlarını değiştirdiler yaklaşık 40 tane segman değiştirdiğini söyledi. aracın kapılarındaki seslerde inanılmaz azalma oldu. tabi yol sesini eskisi gibi alıyor ama gelen plastik tıkırtılarını inanılmaz kesti. önceden bırakın çukura girmeyi araba esneyince bile kapılardan ses geliyordu gacır gucur diye şimdi tık ses yok maşallah. bence bu takırtıdan rahatsız olan herkes bu uygulamayı yaptırsın. fiyatından emin değilim başka işlemler de yaptırdım ama segmanların tanesine 0,5 ile 1 lira arası bir fiyat verdi. yani tahminimce 50 liraya yaparlar serviste.

+1
ayrıca kapı içlerinde birçok hareketli parçalar var onları da izole ettimi ses tamamen kesilir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 02:37
Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

arkadaşlar c.tesi konya korkmaz pug servisine gittim. şikayetlerimden birisi de kapılardan gelen seslerdi. ustalar arabaya bindi denediler ve kapı segmanı diye bir parça varmış dört kapının segmanlarını değiştirdiler yaklaşık 40 tane segman değiştirdiğini söyledi. aracın kapılarındaki seslerde inanılmaz azalma oldu. tabi yol sesini eskisi gibi alıyor ama gelen plastik tıkırtılarını inanılmaz kesti. önceden bırakın çukura girmeyi araba esneyince bile kapılardan ses geliyordu gacır gucur diye şimdi tık ses yok maşallah. bence bu takırtıdan rahatsız olan herkes bu uygulamayı yaptırsın. fiyatından emin değilim başka işlemler de yaptırdım ama segmanların tanesine 0,5 ile 1 lira arası bir fiyat verdi. yani tahminimce 50 liraya yaparlar serviste.

+1
Yukarı Dön
boranaydogmus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boranaydogmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 Saat 22:47
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
Yukarı Dön
orhanetap Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orhanetap Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 Saat 03:43
Bugun aracı ben kullanmadım ve arka koltuğa oturdum arka kapının mandallarından ses geliyor giderken
Baktım elimle mandallar sallanıyor bu tarz ufak seslere takılmamak lazım ama bi kere duyarsan sürekli duyuyorsun Wall
Kafamda fikirler üretmeye başladım bile mandalların dibine süngerli bantlardan ince bi şerit şeklinde çekmeyi düşünüyorum :) daha iyi bir fikri olan varmı
206 xt 1.6 110hp
Yukarı Dön
ekinoks44 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ekinoks44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 Saat 15:55
aynı sıkıntı bende de var özellikle ön yan kapılardan çok ses alıyorum
Yukarı Dön
sercinho Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
10 - Nisan - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sercinho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 Saat 12:12
dostum daha once arastırma yaparken gormustum boyle bırsey ısıne yarayabılır lınke gır bak

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=fr&u=http://www.forum307.com/&ei=1yJqTeO2DoiSOumftZkL&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCEQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dforum%2B307%26hl%3Dtr%26biw%3D1440%26bih%3D717%26prmd%3Divnsfd
Yukarı Dön
boranaydogmus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boranaydogmus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 Saat 00:03
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

titreyen kısımlara sıcak slıkon sıkın aralarda bosluk kalıp ses yapan aralarada sıkın ozaman ses falan kalmaz ıkı parca brbırıne carpıyor benım kapılarda ve gogusde onlara sılıkon yaptım duzeldı sıgorta kutusunun kapagıda ses cıkartıyordu contalar var sıvı conta onlardan kenarlara sıkın ses kesılır :)

Titreyen kısmının tam olarak neresi olduğu belli değil ki, sadece kapıdan plastik sesi geliyor belli tam neresine sıkmamız gerekecek sıcak silikonu? Bir de silikon sıkarsak bir daha kapıları açamama riski olmaz mı yani açsak da çok zarar veririz böyle bir durumda.
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
Yukarı Dön
erdal Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 Saat 23:45
hakkaten güzel fikir :)) saol kardeşim bi haftasonu eğileyim ben bu işe..
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 118 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 148 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2303 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6731 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 136 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 127 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 129 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 727 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 169 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 167 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 870 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 342 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 546 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107858 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1654 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3429 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10405 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9353 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1167 0 Pyrs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
ShoryuReppa 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English