![]() |
|
Stajer Ehliyet AB Standardı. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2011 Saat 17:57 |
|||
yasası 2005 ten beri onaylanması planlanan tasarı henüz mecilise gitmedi kolay kolayda gideceğe benzemiyor...
tamamen sürücü kurs ların müşteri çekme politikası |
||||
![]() |
||||
nedim83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 179 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
arkadaşlar ben sürücü kursunda idareciyim aynı zaman motor-araç tekniği ve direksiyon öğretmenliği yapiyorum.5yıldır stajer ehliyet olayı gündemde fakat henüz resmileşmiş bir durum yok.bu sebeple de bir çok kurs bu "stajer ehliyet" kapsamında iyi ekmek yemişlerdir.
ekim 2010'da antalyada sürücü kursları konfederasyonunun her sene yapılan olağan toplantısına katılmıştım.toplantıya ankara'dan milli eğitim bakanliğindan yetkili merciler geldiler.orda da bazı noktalara açıklık getirildi.fakat çıkacak yasanın adı stajer ehliyet olmayacak,ama köklü değişikler mevcut.ozellikle test sınavı ve direksiyon sınavı tamamen değişecek. artık okullara gidip sınava girme ortadan kalkıyor.herkes online olarak kameralarla izlenerek pc başında sınav olacak.başarılı olanlar da eskisi gibi 3dakikalik bir direksiyon sınavına degil 45dakikalik bir sınava tabi tutulacaklar.sınav da aşamalı olacak yagmur,gece,kuru yol gibi aşamalar mevcut..ama yasanın çıkma tarihi henuz netleşmemekle birlikte alt komisyonda kabul edilmiştir. |
||||
PEUGEOT 206 FEVER 1.4 hdi
|
||||
![]() |
||||
mod55 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ben 2007 de avusturyada aldim ehliyetimi yazildigi gibi 2 sene boyunca deneme süresi var ama burda 2 sene gecdikden sonra ehliyet degisme felan diye bise yapmadim 2 kere radara yakalanmisdim 1 kerede ufak capli bir kaza suclu ben cikmisdim :( burdaki kurslar ehliyeti kazandiginda 2 senelik deneme asamasinda en cok yaya ve bisiklet yollarina,kirmizi isiga,alkol ve uyusturucu,sag kaideye birde ölümlü ve yaralanmali bir kaza olmadigi sürece bir problem cikmaz demislerdi bana cikamdida allaha sükür gecdik artik o asamayi
|
||||
ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq
5008 1.6 HDI 110 FAP |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
evet olabilir.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
mod55 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|||
Yasa maddleri vs. var uzun uzun kabul edilmiş sanırım . Bekliycez yapıcak bir şey yok :).
|
||||
![]() |
||||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|||
Ben 2003 ocakta aldım.. Ozaman da söylüyolardı..
Ehliyet kurslarının biraz da müşteri cekmesi için bu söylentiler cıktı gibi bence.. İnsanlar da bir an önce alayım, stajyer muhabbetinden kurtulayım diye bakıyor sonucta..
Sonra gelsin kurslara yeni sürücü adayı kayıtları..
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Orasıda öyle :D. Pek bir şey değişmiycek , ehliyetsiz güzel kullanan yine kullanıcak :D. Bilmeyenlerin işine yarıycak yani
![]() |
||||
![]() |
||||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
|||
bilmeyenler için tecrübe olurda bilenleride uğraştırcaklar |
||||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
||||
![]() |
||||
|||
![]() ![]() ![]() Düzenleyen mod55 - 10 Şubat 2011 Saat 15:22 |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
ben 2005 aralıkda aldım ozaman da seneye stajerler başlıyacak hemen başvur dediler halen daha seneye başlıyor :D
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
Teşekkür ederim abi :) . Dünkü sürücü kursunda kabul edildiği ve resmi evrakların beklendiği söylendi ne kadar doğru bilemem.
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
ben aynı zamanda dıreksıyon ve motor egıtmenlıgı yapıyorum. bu konu cok zamandır gundemde ama daha kesınlesmıs bır bılgı yok. bu konu hakkında kurslara herhangı bır yazı gelmedı. gelırse zaten benımde haberım olur...
|
||||
![]() |
||||
|||
Dün baktım yasa tasarısına vs. Bu temmuzdan sonra alınamıycağı yazıyordu . Kabul edilmiş denildi . Bilmiyorum ne kadar doğru fakat . Bu temmuzda olucak deniyor . |
||||
![]() |
||||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
|||
ben ehliyet almadan önce sordum sen yetişemessin dediler ben aldım 1 sene oldu hala uygulanacak. ona bakarsanız 20 Yıldır ilk okul mezunlarına ehliyet verilmeycek deniyo ama herkes alabiliyo.
|
||||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
||||
![]() |
||||
|||
Dün bir sürücü kursuyla konuştum . Kanunun kabul edildiği resmi evrakların geliceğini söyledi. Bundan sonra alanların stajer ehliyet alıcağını söyledi . Daha fazla bilgisi olan veya sürücü kursunda tanıdığı olan varsa sorarsa daha iyi olur. |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Bu kanun bildigim kadariyla 2009 yili sonuna dogru cikacagi tasarlanmisti ama ertelendi. Umarim bu sefer cikar. Yenilige her zaman acigiz.
|
||||
![]() |
||||
|||
Stajer ehliyet nedir ve ne zaman alınmaya başlayacak?
Stajyer ehliyet Mecliste bekleyen yeni Trafik Yasası çıktığı an uygulamaya geçecek bir ehliyet türüdür.Uygulama başladığı an sürücü kurslarına yeni mürcat etmiş olanlar,kayıtlı olanlar,sınavlara girmiş ancak başarılı olamayanlar (yani sınavda kalanlar) ayrıca ehliyet sınavlarında başarılı olup sertifikasını alanlar sertifika almayı hak edenler eğer sertifikalarını ehliyete çevirmemişlerse onlarda stajer ehliyet kanunundan etkilenip stajer ehliyet alacaklardır...... Peki bu kanun kapsamında çıkacak olan stajer ehliyet neler getirecek neler götürecek.... Stajer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra Trafik tescile müracat edip hiç bir ücret (stajer ehliyet alınırken ödeme yapılacak ) ödemeden normal ehliyete çevrilecek bir ehliyet... 2 yıl süre ile dikkat edilmesi gerekenler... 2 Yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan ve her ne derecede olursa olsun alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacaklar. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek. Bu yasa iyi oldu arkadaşlar.Yorumlarınız nelerdir ? Bu konu hakkında tam bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Ne zaman yürürlülüğe giricek ? Avantajı-Dezavantajı nedir ? Vb.
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |