![]() |
|
Üşenmeyin Aracınıza Antifiriz Mutlaka Koyun. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||||
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 Saat 21:42 |
||||
çok güzel bir paylaşım bende geçenlerde antifiriz koydum aracıma |
|||||
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|||||
![]() |
|||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
sen sağol kardeşim |
|||||
![]() |
|||||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
paylaşım için sağol
|
|||||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||||
![]() |
|||||
||||
bu çok önemli konu benim eski araba kapının önünde park halindeyken soğuktan blok çatlattı.
sonuç 3000 tl masraf...
mutlaka unutulmaması gereken bir konu izmir deyip geçmeyin bu olay izmirde oldu...
|
|||||
![]() |
|||||
my.ozkara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı my.ozkara
||||
evet radyatör hortumunu sökerek boşalttık.geride eski yerine taktık.ben yine bi kontrol edeyim yinede.çok teşekkürler.
|
|||||
Peugeot 307 2005 1.4 HDİ XR
Şeytan Kırmızı 84.000 km |
|||||
![]() |
|||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||
Antifirizi nasil bosalttiniz? Eger radyator hortumunu sokerek yapmissaniz, suyu bosalttiktan sonra hortumu yerine takarken eger kelepceyi ayni eski izinden yerine takmamissaniz ordan kacak yapiyor olabilir. Bir miktar eksiltmesi normal ilk basta ama sonralari eksiltmemesi gerekiyor. |
|||||
![]() |
|||||
my.ozkara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı my.ozkara
||||
ben geçen hafta antifirizi boşalttım.yenisi ekledim.3 lt kırmızı antfrizden ekledim.üzerini saf suyla tamamladım.fakat aradan 2-3 gün geçmiştiki bi kontrol ettim seviye göstergesinde antifrizden eser yok.tamamen bitmiş :( hemen saf suyla tamamladım max.seviyeye kadar.daha sonra yine kontrol ettim minimumun yine altına inmiş.nereye kadar devam edecek bilmiyorum.bu şekilde yapmam normalmi yoksa tamirci yolumu gözüküyor bana?
|
|||||
Peugeot 307 2005 1.4 HDİ XR
Şeytan Kırmızı 84.000 km |
|||||
![]() |
|||||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
||||
Bilgiler çok iyi, herkes için faydalı olur, ama çok önemli bir kaç özellik gözünüzen kaçtı.
Antifriz aynı anda suyun kaynama derecesini de arttırmakta. Yani sıcak olan yerlerde de mutalaka kullanmak gerekiyor. Aracın hararet yapma olasılığı düşer ve hararet yapsa bile buhar olmadığı ve basınç oluşmadığı için soğutma sistemi zarar görmez. Antifriz suyu yumuşatır ve kireç oluşmasını engeller. Her şekilde antifriz koymak gerekiyor. |
|||||
![]() |
|||||
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
||||
bilgi için teşekkürler.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
kardeşim bitlis veya edirne mutlaka aracllarımıza antifiriz koymalıyız... |
|||||
![]() |
|||||
BUBU ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
||||
AGA BEN BİTLİSTEYIM BURDA -25 DERECECI GORUYORUZ.İSTERSEN KOYMA AGA...AMA BILGILER GUZEL..
|
|||||
![]() |
|||||
||||
abim ne demek baş tacısın buradaki kardeşlerime biraz faydam dokunuyorsa ne mutlu bana kazasız belasız sürüşler |
|||||
![]() |
|||||
hsnsnr ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
||||
ben kullanmadım 2008 yılında 2006 grande punto boom ama şanslıyım ki sadece termostad patladı ve blok kapakları attı yani blok çatlamadı .......
sadece 15 lira antifiriz ama ihmalkarlıktan bugun yarın derken bir anda don yaptı gece3 te eve geldim sabah 6.30 da motordonmuştu :) dumur olmuştumallahtan sadece 150 liraya kurtardım ...
küçük bir anımı paylaşmakistedim burada başınıza e geleceğini bilin istedim.
bu arada motorunuz donmuşsa:
1 kesinlikle marşa basmayın
2 kesinlikle sıcak su dökmeyin
3 hemen radyatör hortumlarını sökün (radyatör motor arasındaki her iki hortumu da)
4 illa birşey dökmek istiyorsanız antifiriz dökün uygun yerlerden...
5 en az (araç dışarıdaysa) 2 gün dokunmayın kendi kendine erisin buzlar
6 antifiriz doldurun
acil işiniz varsa bir servis çağırın bu işlemi daha kısa sürede çözümlendirecektir. Düzenleyen hsnsnr - 06 Şubat 2011 Saat 16:26 |
|||||
![]() |
|||||
||||
albayım cok guzel bır paylasım. daha once bende yazmıstım bır konu ıcınde. yalnız bır arkadas ufak bır eksıklıge degınmıs. bende tekrar etmıs olayım. hava sıfırın altında dussun yada dusmesın. her zaman ama her zaman antıfreeze kullanılması gereklıdır. cunku sogutma sıstemının saglıgı ve uzun omru acısından bu mecburıdır. buraları sıcak antıfreeze koymama gerek yok dıyenler yanlıs yaparlar.
bu durum uzun vadede zararını gosterır. erken tıkanmalar, sogutma verımının dusmesı, erken devırdaım pompası bozulması vs vs gıbı zararlar dogurur... arac fabrıkadan cıktıgında ıcınde yogun sekılde antıfreeze bulunur... bız burdan teblıg edelımde uygulamak kısının kendı tercıhıdır. ayrıca antıfreeze kalıtesı bakımındanda shell en ıyılerındendır. tavsıye ederım. albayım selamlar kendıne ıyı bak elıne koluna saglık... |
|||||
![]() |
|||||
||||
ne demek kardeşim sen saol |
|||||
![]() |
|||||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
||||
Tesekkurler, yararlı bilgiler..
|
|||||
![]() |
|||||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
||||
albayım paylaşım için sağol eksik olma.
|
|||||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|||||
![]() |
|||||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||||
yararlı olmasa zaten böyle birşeyi icat etmezlerdi herhalde
bencede yaz kış eksiltmemek gerekir |
|||||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||||
![]() |
|||||
STALLONE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: ÖĞRENCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
||||
beyler gülüonuz ama aantifirizssiz kullanımda su kanallarında pas oluşuo
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
||||
Kayıt Yenilemeler
9-10-11 Şubat 2011 |
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |