![]() |
|
OBD II PROJEM :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2015 Saat 03:46 |
|
Buna benzeyen ürünler aliexpress gibi çin sitelerinde var 307 için. Yukarıdaki LCD ekranın yerine 7" lik ekranlar takıp, normal teyp şeklindeki kendi teypleri ile kullanabiliyorsunuz. Ama bence 2 sıkıntısı var bunun. İlki orijinal ekranı kapatmak gerekiyor. Gerçi kabloyu boş çekmeceye kadar uzatabilirsek 406 lardaki gibi ekranı oraya da monte edebiliriz. Diğer sıkıntı da dokunmatiğe dokunmak sürüş esnasında çok büyük sıkıntı olur. Bu da obd2 nin ciğeri. |
||
![]() |
||
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle tabletinin bluetooth ayarlarından cihazı tabletine tanıtman lazım. Şifre elm cihazının evrağında var. Basitçe kuruluyor. Hatta benim Windows phone 7 telefonum bile aleti gördü. Tablete cihazı tanıttıktan sonra tablet üzerinden program çalıştırman lazım.
Düzenleyen Psh - 28 Kasım 2015 Saat 03:09 |
||
![]() |
||
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar bunu görünce aklıma geldi bende 94 model xsi var hep içimde kaldı anadol a1 bilirsiniz onda çin malı tableti bağlamış adam arkaya fan koymuş ısındığında soğutmak için tamam montaj ve fan sıkıntı değil teyp olarak kullanıyordu anfiye bağlı onuda yaparım ama hararet göstergesi flan hepsi yağ durumuna kadar gösteriyordu kontağı açtığı gibi çalışıyordu yakıt durumu dahi orda çıkıyordu ben bunları nasıl yaptığını sorunca söylemedi bende yapmak istiyorum nasıl yapıldığını dicek biri varmı aracım 106 xsi 94 model beyin iptal karbüratörlü yaptım aracı beyine bağlancak flan demeyin sakın yok çünkü o artık mezarda :)
|
||
change
|
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
Ben de araca carpc yapacaktım bu projeye benzer şekilde ama kaldı. Bilgisayarın arabada çalışması için güç devresi getirtmek gerekiyor ebaydan..
|
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
Adem Kurtuldu ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
tabletten hem obdye baglı hem auxla teybe hemde telefondan internet paylasımı ile navigasyon youtube hersey yapılabiliyor ama resimdede göruldugu gibi baya orjinal durmus ustune şapka filanla sadece su sarj kablosu hariç guzel bir göruntu yakalamışlar fakat bizim araclara yapılır mı böyle bir göruntu verir ?
![]() |
||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
||
![]() |
||
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
bende almıştım bt li elm 327 cihazından ama bi türlü tabletle yada pc ile bağlantı kuramadım bu cihazla bağlantıyı nasıl kurabilirim ben tablete bağlamayı düşünüyorum sadece araç 307
|
||
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
|
Cenazeyi kaldıracak bir el daha geldi arkadaşlar. Konu anladığım tarihe gömülmüş ama yine de bu alet tamamlanırsa mevcut araçlarda da güzel işler. Aslında benzer projeyi tek başıma bende yapıyordum ama madem burada bu konu açılmış eteğimdekileri dökeyim. Benim asıl amacım 307 aracım için 2din cihaz yapmaktı. Bunun için önce olmasını istediklerimi döktüm ortaya. Navigasyon, müzik sistemi, obd2 bağlantısı ile araç ile ilgili bilgi ekranı, wifi ve mümkün ise gsm sistemi(aracın konumunu istediğim zaman bilgisayarımdan görebilmek için). Şimdi çok detaya girmeden buradan sizlere ne yapabileceğimi özetliyeyim. Basit bir cihaz istiyorsanız eğer arduino ile obd2 den veri okuyabilir bunu da ekranda gösterebiliriz. Biraz grafikli bir arabirim olsun der iseniz Raspberry pi kullanıp 7" lik bir ekranda bunları gösterebilirsiniz. Navigasyon işin içine girer ise eğer orada biraz sıkıntı var. Dişe dokunur navgasyon sadece 2 platformda var. Win Ce ve android. Win Ce tabanlı bir cihazda sıkıntısız olarak bu işi halledebilirim. İşin sonunda Visual Studio ile programlanabiliyor. Ama android ile hiç kod yazmadım. Bir şekilde çözebiliriz ama. Elm 327 den bahsedeyim biraz. Bluetooth ile bağlantı sağlanıyor. Bağlantı sanal bir com port ile oluyor. Serial programlama ile çok basit bir şekilde elm 327 e hakim olabiliriz. Denemediğim için net bilmediğim konu bt bağlantısındaki obd2 ye erişimin sınırlı olması. Olmaması lazım çünkü. İşin sonunda hızı veya devir sayısını öğrenmek için obd2 ye komut göndermek gerekiyor. Örneğin hızı öğrenmek için seri porta "01" (Net hatırlamıyorum komutu) yazmak lazım gibi. Siz bunu gönderdiğinizde obd2 de size o anki hızı hex olarak gönderiyor. Komutları nette buluruz o sıkıntılı değil ama bt cihazda üreticiler eğer kodları sınırlandırdılar ise o zaman elm 327 yerine kendimiz bir arayüz hazırlarız. Görüş belirten olur ise karşılıklı fikir alış verişi ile işi yürütürüz.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Evet inceledim. Hatta youtube'da videolari var. Turkiye'ye neden simdiye kadar gelmemis acaba? Halbuki boyle seyler bizim ulkede cok daha guzel satar ![]() |
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Koliva baktınmı cihaza ,
gerçekten çok güzel bir cihaz bende 1 2 gün önce öğrendim. Amerikadaki bir yakınım yolu ile temin etmeye çalışacağım. |
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Guzelmis. 99,99 dolares ![]() |
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Arkadaşların uygulamakta oldukları projeler ne aşamada bilemiyorum ama belki sizlerin bildiği ama benim yeni öğrendiğim bir sistemi konu ile ilgili meraklı arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Bir süredir navigasyon sistemlerini incelemekteyim hangisini alayım diye , karşılaştırmaları yaparken GARMİN adlı cihazın ecoroute ( yakıt tasarrufu menüsü ) menüsünde ecoroute HD adlı bir cihaz bağlantısı gördüm. bu cihaz henüz ülkemizde ve avrupada çok kullanılmamakla beraber amerikada yaygın olarak kullanılmakta cihaz kablosu vasıtasıyla araca bağlanıyor ve bluetooth vasıtasıyla GARMİN cihazına bağlanıyor. asıl güzel olanı bundan sonrası en azından benim için aracın tüm sistemsel bilgileri motor suyu sıcaklığı , performans vs. ne isterseniz navigasyon cihazı üzerinden takip edebiliyrsunuz , cihaz türkiyede yok amerika fiyatı 100 $ civarında benim çok ilgimi çekti getirttirmeyi düşünüyorum .
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
projende başarılar
|
||
![]() |
||
|
Konuyu canlandırmak lazım. Yazılanları okuyunca heyecanlandım aklıma hızlı ve öfkelideki bilgisayarlı sistemler geldi. Eğer becerebilrsek güzel işler çıkar. Bu pp2000 yazılımını indiriyorum biraz ağırmış 800mb kadar. Onu indirdikten sonra biraz inceleyeceğim. Benim sormak istediğim benim okuma ve yazma yapmak için ne tarz bi kablo kullanmam lazım. Elimde laptop netbook winmopda ve android pda ne arasanız var. Ben şimdilik kablo bulup pp200 ile araçta ne var ne yok görmekistiyorum. Böle bişi olsaydı önceden servise dereceyi açtırmak için 3 kere gitmezmiştim.
![]() Arkadaşlar dealextreme v.s gibi siteleri çok kullanıyorum bana önerebileceğiniz çok pahalı olmayan hem okuma hem yazma yapabilecek bi kablo lazım. Yalnız serialim yok serial için eski p2 kasamı bulup çalıştırmam lazım ona ekran fln zor iş anlayacağınız usb li olursa daha makbul olur teşekkürler. |
||
![]() |
||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Bu biraz zor iş aslında , BSI üzerindeki microchip ile alakalı bildiğim kadarı ile her BSI için farklı mikroişlemci kullanıyorlar. Mesela 206 için Motorolanın 68hc ile başlayan serisini kullanıyorlar. İçerisindeki programı ve komut setlerini bilmek lazım ayrıca mikro işlemcinin giriş çıkış uçları mikroişlemciyi programlamak ve çalıştırmak için kullanılacak kristal hızı vb vb. birde mikroişlemciye tekrar program yazabilmek için mikroişlemciyi (kimisinde gerekmiyor) yerinden sökmek gerekiyor.
|
||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
||
![]() |
||
|
Bu sadece yapilabilecekleri anlatabilmek icin bir ornekti. Ayni ornegi soyle de verebilirim ama yapilabilir mi bilemiyorum. Park sensoru var bende ama sadece sesli. Bu uygulama ile gorsel hale de getirilebilir, metre cinsinden bir ekrana yazilabilir. Zaman ayirmak gerek. |
||
![]() |
||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Ben cep telefonum üzerinden okudum. İşyerinden eve kadar bu şekilde kullandım. Herhangi bir kopma olmadı. Bilgisayar ile data okumadım benim ki daha mobil bir düşünce :)) Ama ileride WINCE yüklü bir navigasyon cihazının işletim sistemine OBD programlarını kurarak araçta sürekli kalan bir cihaz yapacağım.
|
||
||
![]() |
||
|
süper bir fikir
8 gözle bekliyoruz |
||
![]() |
||
|
bende bluetooth ınterface ıle parametrelerı okurken clıo dızelde arasıra baglantı kopuyordu. 2 tane ınterface var 2 sındede aynı durum oldu. sende de kopma oldumu???
benım bılg da bıraz problemlı belkı ondan dolayıda kopmus olabılır ama baska bılg ıle deneyemedım. ama kabloluda bır sıkıntı olmadı...
|
||
![]() |
||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
|
Planet'de boyle bir secenek mevcut ancak saatde 30Km/h hiz degil.Süper kilitleme olarak gecer arac hareketinden sonra kapılar kilitlenir.Sizin dediginize ornek mesela 120km/h den sonra uyarı falanda olabilir. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Evet ,
Cihazım geldi ve araçta deneme mi yaptım , :) Benim sadık nokia 5230 symbian telefona yüklediğim yazılım ile araçtaki verileri anlık olarak bluetooth üzerinden okudum. Şimdi birde mobile işletim sistemli PDA ile programları yükleyip öylede bir deneyeceğim. Eğer fırsatını bulursam birde video çekip yükleyeceğim buraya inceleyelim hep beraber :)) |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |